Belgija - BiH / BiH - Andora

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

U ovim utakmicama cemo osvojiti...

6 bodova
116
34%
4 boda
116
34%
3 boda
92
27%
2 boda
0
Nema glasova.
1 bod
6
2%
0 bodova
10
3%

Ukupno glasova: 340

SjeverniVjetar

Re: Belgija - BiH / BiH - Andora

Post Postao/la SjeverniVjetar » 21 avg 2015, 18:22

Ajax je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la:Ako je ovo istina, OK je spisak, volio bih da je tu Salihovic, ali izgleda da je to zavrsena prica.
Zec i Djuric su realne opcije za drugog i treceg napadaca . Mislim da Zec donosi ono sto ima Mahmutovic, mozda i vise (iako ga licno ne bih zvao radi antitransfera :mrgreen:), Djuric je razbijac i moze posluziti. To je to, otprilike, koncno da nema TSS i Vrsajevica,a i Anelka ce svakako brzo otpasti.
Djuric je prosjecan napadac i nista vise. TSS ce 100% pozvati Mesa neznam zasto mislis da nece. A ko stvarno ne bude Zukanovica onda bi najlogicnije bilo da pozove Letica i da ga nagradi za odlicne partije u Zilini. Nikad se nezna kada nam moze zatrebati igrac na toj poziciji. Bolje neko ko to igra non stop nego "polivalentni" igraci.
Djuric je ispodprosjecan igrac, ali sta nam se nudi? Tu su Zec i Mahmutovic, slican tip igraca, Zec je pozvan i to je to.
Spekulise se da TSS i Vrsajevic nece biti pozvan,to bi bilo dobro, sto se Letica tice, treba ga svakako zovnuti.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 avg 2015, 18:56

U ovakvom stanju reprezentacije, koje je nikad gore sto se tice nastupa u klubu, Tino itekako ima mjesta na spisku.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 21 avg 2015, 19:23

S obzirom na to kakvo je stanje u državi, ulaznice su preskupe.
I ne znam zašto ne spuste cijenu barem protiv ovih manje atraktivnih reprezentacija.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 21 avg 2015, 19:28

Sto se tice Belgijanaca...Lukaku je odlicno otvorio sezonu u Evertonu sa 2 gola, Benteke je dao prvijenac za Liverpool, Fellaini se upisao u strijelce za United protiv Briža u pretkolu Lige prvaka, Kompany je bio strijelac u prva dva kola za City i to oba puta nakon kornera, Januzaj je nasao svoje mjesto u prvih 11 Uniteda, dao je i pobjednicki gol protiv Aston Ville, Vertongen je kapiten i sef odbrane Tottenhama koji nije otvorio sezonu bas najbolje, tu je i Chadli koji je bio strijelac za Tottenham u proslom kolu, Kurtoa je lose otvorio sezonu na golu Celzija (on je nasa sansa), De Bruyne jos uvijek ceka transfer u "veci" klub, tako da je pod blagim pritiskom...Vidjet cemo kako ce sezonu u Italiji otvoriti Naingolan i Mertens.

Generalno svi Belgijanci su dobro otvorili sezonu u svojim klubovima, ali reprezentacija je nesto drugo...Sretno nasima i neka se vrate neporazeni iz Belgije. :bih:
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

FranckRibery
Kontakt:

Post Postao/la FranckRibery » 21 avg 2015, 19:29

jbg svi pricamo protiv TSS a covjek je jucer bio mozda najbolji u Hajduku protiv Libereca. Nekoliko pasova za namjestit gol samo sto nisu tu bili konkretni kod realizacije. Cak je i precku pogodio iz solo akcije.
Mozda su ga neki i previse kritikovali zbog Safeta, jos ga ovaj i gurao da igra nazor, ali mozda je i njemu sad lakse igrati kad nije vise u centru paznje radi amidze.
Napravice on sigurno dobar transfer. :kafa:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 avg 2015, 19:58

Utakmica protiv Belgije je nazalost kljucna. Oni su favoriti i to je svima jasno. Pobjeda je potrebna i jednima i drugima znaci igrat ce 100% nece biti popustanja. Ako se podrazumijeva da ce pristup biti maksimalan svih igraca onda mislim da bi mogle da presude takticke finese jednog i drugog trenera. Znaci da iznenadi sa nekim nepoznatim igracem ( makar u drugom poluvremenu): Zec, Vrancic, Hodzic. Da ih iznenadi jer za nijednog od ove trojice nece sigurno ocekivati da odigra ni minut i nece znati kako da ih zaustave. Koje su njihove prednosti. Naravno moze se desiti i da njihov selektor iznenadi Mesu sa nekim novim igracem ili promjenom taktike. Mada mislim da ce Mesa izabrati sigurniju varijantu i tim koji vec sada svi mi znamo odnosno bar 10 do 11 igraca. A taktika ce biti 4-5-1, 100% to znaju i Belgijanci.

Ovo ce biti sve samo ne obicna utakmica i svi rezultati su moguci.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 21 avg 2015, 20:05

FranckRibery je napisao/la:jbg svi pricamo protiv TSS a covjek je jucer bio mozda najbolji u Hajduku protiv Libereca. Nekoliko pasova za namjestit gol samo sto nisu tu bili konkretni kod realizacije. Cak je i precku pogodio iz solo akcije.
Mozda su ga neki i previse kritikovali zbog Safeta, jos ga ovaj i gurao da igra nazor, ali mozda je i njemu sad lakse igrati kad nije vise u centru paznje radi amidze.
Napravice on sigurno dobar transfer. :kafa:
Ne mozda, momak je sasvim sigurno bio najbolji pojedinac Hajduka.
BosnaE

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 21 avg 2015, 20:16

Goalgetter je napisao/la:U ovakvom stanju reprezentacije, koje je nikad gore sto se tice nastupa u klubu, Tino itekako ima mjesta na spisku.
Ne bi se slozio. Po meni je kvalitet uvijek iznad minutaze. Kad bi se minutaza tako suhoparno gledala, onda bi Dzeko i Ibisevic bili daleko od udarnog dvojca repke u posljednjih godinu dana.
Ajax je napisao/la:Utakmica protiv Belgije je nazalost kljucna.
Nije. Mi samo trebamo gledati Izrael, oni imaju bod vise od nas, ali i dvije jake utakmice (Vels vani, Belgija vani). S druge strane, mi imamo gostovanje u Belgiji, a u svim oslaim utakmicama smo puno blizi pobjedi od protivnika. Mi protiv Belgije nemamo sta izgubiti, i moze se igrati opusteno, a s takvom igrom najprije cemo ostvariti pozitivan rezultat.

newton_heath_lyr je napisao/la:Ne mozda, momak je sasvim sigurno bio najbolji pojedinac Hajduka.
Sinoc da. Ako generalno gledamo, svi njegovi konkurenti za 'desetku' (Vrancic, Medunjanin, Stilic) bi bez problema biti najvece zvijezde Hajduka u ovom trenutku, a Tino nije cak ni to.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 21 avg 2015, 20:25

Mi svake kvalifikacije imamo onu neku utakmicu koju pamtiš godinama.Obično to bude neka protiv reprezentacije koja je u rangu sa nama ili jača od nas.Vrijeme je došlo da ta za tu utakmicu.Brisel ne pamitmo po dobrom kao Genk,siguran sam da hoćemo nakon slijedeće utakmice. :D
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 21 avg 2015, 20:29

Meni samo nije jasno kako to da je Tino jedan od najboljih pojedinaca Hajduka kada je u početnih 11 a rezultati Hajduka u tom slučaju budu poraz kao što je sinoć, potop od jedne Istre, remi sa Slavenom kući itd... A kad ne starta onda se Norvežani dobijaju i kući i na strani, uzme se bod u gostima Dinamu itd... Slučajnost ili pak nešto drugo?
On je možda u ovom trenutku čisto sticajem okolnosti zaslužio poziv na širi spisak ali ništa više od toga.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 21 avg 2015, 20:49

Utakmica protiv Belgije nije kljucna, kao sto neko rece, jer je to utakmica koju slobodno mozemo izgubiti, s tim da nam pobjeda otvara sirom vrata za drugu poziciju na tabeli i direktan plasman na EP, u sto ja iskreno vjerujem...u slucaju poraza ili remija ostaje nam borba za baraz, sto je realan domet ako pobijedimo preostale 3 tekme (andora, wales, cipar).
Utakmica protiv Belgije nije kao ona protiv Izraela, gdje da smo izgubili vec bismo se oprostili od eura...samim tim nije "kljucna".

Ocekujem istu formaciju kao i protiv Izraela, bez ikakve promjene u sastavu...eventualno umjesto Mede da neko uskoci, u sto sumnjam, i vrlo moguce da zaigra Sunjic u tandemu sa Spahicem, zbog snage i visine (Lukaku ili Benteke, a i zbog prekida...).

FranckRibery
Kontakt:

Post Postao/la FranckRibery » 21 avg 2015, 20:54

crvenocrni je napisao/la:Meni samo nije jasno kako to da je Tino jedan od najboljih pojedinaca Hajduka kada je u početnih 11 a rezultati Hajduka u tom slučaju budu poraz kao što je sinoć, potop od jedne Istre, remi sa Slavenom kući itd... A kad ne starta onda se Norvežani dobijaju i kući i na strani, uzme se bod u gostima Dinamu itd... Slučajnost ili pak nešto drugo?
On je možda u ovom trenutku čisto sticajem okolnosti zaslužio poziv na širi spisak ali ništa više od toga.
Hoces da kazes da je Tino kriv za to ? Pa nije fudbal individualna igra, neko kolektivna u kojoj kolektiv moze pobijediti a ne pojedinac. Ako je Tino kriv za rezultate onda su i svi ostali krivi. Nadam se da kontas o cemu ti govorim.
A vrlo bitan faktor je i sreca, kao npr da jucer on zabi gol skroz bi bio drugaciji rezultat i sigurno bi bio igrac utakmice.
A slazem se oko toga da se pozove i nista vise jer realno nije za prvih 11 repke. :bih:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 avg 2015, 20:55

slika

U slucaju da izgubimo od Belgije, a da dobijemo sve do kraja, a da Wales takodjer sve dobije, ovakva bi izgledala tabela.

Morali jos da ''drhtimo'' u zadnjem kolu, ako bi Belgija prije vremena osigurala 2. poziciju (a po ovom scenariju je moguce), jer zadnju igramo Izraelom. Izgube li, Izrael ide u baraz.

Kako god, mislim da ne treba tako olako se ovdje pomiriti sa porazom u Briselu, jer onda zalazimo bas u kalkulacije, i nemamo sve u svojim rukama.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 avg 2015, 21:00

Goalgetter je napisao/la:Kako god, mislim da ne treba tako olako se ovdje pomiriti sa porazom u Briselu, jer onda zalazimo bas u kalkulacije, i nemamo sve u svojim rukama.
Tako je. Zato je rezultat protiv Belgije bitan. Mozda nije najbitniji samo sigurno je bitan.

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 21 avg 2015, 21:03

U slucaju da izgubimo od Belgije, a da dobijemo sve do kraja, a da Wales takodjer sve dobije
Ne, dok se nas pita :bih:

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 21 avg 2015, 21:03

FranckRibery je napisao/la:
crvenocrni je napisao/la:Meni samo nije jasno kako to da je Tino jedan od najboljih pojedinaca Hajduka kada je u početnih 11 a rezultati Hajduka u tom slučaju budu poraz kao što je sinoć, potop od jedne Istre, remi sa Slavenom kući itd... A kad ne starta onda se Norvežani dobijaju i kući i na strani, uzme se bod u gostima Dinamu itd... Slučajnost ili pak nešto drugo?
Hoces da kazes da je Tino kriv za to ? Pa nije fudbal individualna igra, neko kolektivna u kojoj kolektiv moze pobijediti a ne pojedinac. Ako je Tino kriv za rezultate onda su i svi ostali krivi. Nadam se da kontas o cemu ti govorim.
A vrlo bitan faktor je i sreca, kao npr da jucer on zabi gol skroz bi bio drugaciji rezultat i sigurno bi bio igrac utakmice.
A slazem se oko toga da se pozove i nista vise jer realno nije za prvih 11 repke. :bih:
Naravno da nisam mislio da je on glavni krivac za te poraze nego samo govorim da njegova prisutnost na terenu ne pomaže nešto posebno Hajduku u pravljenju dobrih rezultata dok kad ga nema onda to ide nešto bolje. Čisto obzeravacija. Isto npr. Kad reče komentator na SK-u prilikom City-Chelsea tekme da kad je Aguero pogađao prošle sezone za City da su izgubili samo jednu tekmu. Mislim nije isto ali onaj ko hoće vidjet će poentu napisanog. A poenta je ta da Tino nije najbolji igrač Hajduka u ovom momentu kao što ga neki žele prikazati. A to ovi rezultati koje sam i nabrojao sa i bez njega i govore.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 21 avg 2015, 21:09

Vels ce nama doci u trenutku kad ce vec obezbjediti plasman, vjerovatno, tako da tu ne bi trebalo biti problema. Jedini pravi problem je to zadnje kolo i Belgija-Izrael... :problem:

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 21 avg 2015, 21:12

Ja vjerujem da menadzersko-novinarska mafija ima prave informacije,tj.da Sven nece dobiti poziv.Oni su uvijek dobro obavijesteni i vec je pocelo diskretno kukanje.

Pa ljudi,docekali smo i taj dan,festa moze poceti :opaopa: :opaopa: :opaopa:

FranckRibery
Kontakt:

Post Postao/la FranckRibery » 21 avg 2015, 21:25

crvenocrni je napisao/la:
FranckRibery je napisao/la:
crvenocrni je napisao/la:
Naravno da nisam mislio da je on glavni krivac za te poraze nego samo govorim da njegova prisutnost na terenu ne pomaže nešto posebno Hajduku u pravljenju dobrih rezultata dok kad ga nema onda to ide nešto bolje. Čisto obzeravacija. Isto npr. Kad reče komentator na SK-u prilikom City-Chelsea tekme da kad je Aguero pogađao prošle sezone za City da su izgubili samo jednu tekmu. Mislim nije isto ali onaj ko hoće vidjet će poentu napisanog. A poenta je ta da Tino nije najbolji igrač Hajduka u ovom momentu kao što ga neki žele prikazati. A to ovi rezultati koje sam i nabrojao sa i bez njega i govore.
ima tu istine na primjeru koji si naveo svakako. Ima ono nesto ko sto kazu...
A nije ni najbolji igrac Hajduka pored Ohandze, Jeffersona itd nije ova tema pa necemo o tome dalje, skontali smo se :thumbup:

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 21 avg 2015, 21:31

Goalgetter je napisao/la:Kako god, mislim da ne treba tako olako se ovdje pomiriti sa porazom u Briselu, jer onda zalazimo bas u kalkulacije, i nemamo sve u svojim rukama.
Ma nikakvo mirenje s porazom, ako to misle učiniti onda je bolje i da ne idu u Brisel nego pravo kod one djece, Muse i kompanije na jedan razgovor jer ih onda s psihološkog aspekta mogu mnogo toga naučiti. Da su se oni neki dan pomirili unaprijed sa porazom od Španije ne bi ih ni dobili. I kao što je jedan od njih rekao, niko nije vanzemaljac, dakle svako se može pobijediti, naravno mnogo faktora tu odlučuje, ali može se.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Micron i 14 gostiju.