BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Re: BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)
pa bar ste vas dvojca dozivljavali katastrofe za barselonom i arsenalom kad vas je bajern busijo hahahahahahahahhaahhahabahaBoixosNois1899 je napisao/la: ↑22 mar 2024, 03:00Baš sad isto razmišljam. Ne pamtim da mi je u životu ovako teško pao neki poraz. Neopisivo ružan osjećaj.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑22 mar 2024, 02:52Ma drug, ako ćeš iskreno, ne znam ni kako smo kući doputovali. Niko da riječi progovori. Muk i tišina u povratku kod svih.
Uz poraz protiv Nigerije i 1-1 sa Francuskom onaj penal, utakmica koja mi je najteže pala u životu, daleko. Tako blizu...
mislim da itekako znate kako je
Ocekujes cast od ljudi koji su u roku od godinu dana promjenili tri selektora - Kodro, Hadzibegic i Milosevic

Svjesno dovode ublehase za selektore, da ih mogu smijeniti i reci Evo smijenili smo ih, sebe predstaviti kao neke spasioce. A oni uvijek ostaju na svojim pozicijama. I ti sad ocekujes od takvih pokvarenjaka neku cast i moral

- OldTownDistrict
- Kontakt:
Njemacka je tu blizu, dijaspore more, ovo je bila strasna prilika za nas ali…
....sve drugo će proći!
- Goalgetter
- Kontakt:
Nista to nama ne znaci sto smo mi 70 ili 80 minuta odigrali dobro, kao i uvijek. Kitimo se uvijek tim nekim epitetima odigrali smo fenomenalno do X minute, ali... Do kad cemo vise tako? Igraci koji igraju u ligi petice se vec u 70. minuti previjaju od grceva jer su igrali jednu utakmicu viseg intenziteta. Nasi su stvarno puno pretrcali u ovoj utakmici, i dosta pozrtvovano odigrali, ali da te vec u zadnjoj trecini hvataju grcevi i ne mozes vise hodati je krajnje amaterski, i to nas jos godinama prati. I da smo nekim cudom prosli Ukrajinu, Island bi nas uzeo u sljedecoj utakmici bas iz razloga jer nemamo ni koncentraciju ni fizicku spremu za 90 min. I zato nam vecina igraca i igraju tu gdje igraju i zato smo i tu gdje jesmo.
Savo je takodjer minimum 15 min kasnio sa izmjenama, Pjanic je morao odmah uci nakon vodeceg gola umjesto Hajradinovica koji je odigrao uzasno. Barem bi imali koliko toliko neku kontrolu lopte u tim kljucnim momentima, a i Pjanic je u stanju kao i odmah kad je usao da stvori jos koju priliku.
Savo je takodjer minimum 15 min kasnio sa izmjenama, Pjanic je morao odmah uci nakon vodeceg gola umjesto Hajradinovica koji je odigrao uzasno. Barem bi imali koliko toliko neku kontrolu lopte u tim kljucnim momentima, a i Pjanic je u stanju kao i odmah kad je usao da stvori jos koju priliku.
Igrali bi sve zavrsne turnire da se igra do 60 minute!
eno i muzaferija kiksala u veleslalomuOldTownDistrict je napisao/la: ↑22 mar 2024, 10:41Njemacka je tu blizu, dijaspore more, ovo je bila strasna prilika za nas ali…
jednostavno najslabija nacija u sportu
nismo za toga i to je to
treba se okrenuti drugim stvarima a pogasiti sport
-
- Kontakt:
krivo je more...Zaniolo je napisao/la: ↑22 mar 2024, 10:45eno i muzaferija kiksala u veleslalomuOldTownDistrict je napisao/la: ↑22 mar 2024, 10:41Njemacka je tu blizu, dijaspore more, ovo je bila strasna prilika za nas ali…
nismo za toga i to je to
zar i ti sine Ivane!?
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Apsolutno nema istine u tome. Muzaferija da ima uslove kakve nema bi tek vidio potencijal. Lana nema bazen, savez od nastanka satire futbal, svi sportovi su na tako niskim grana infrastrukture i svega ostaloga ali zato na visokim kriminalnim radnjama. Nemamo mi pravo reci da smo slaba nacija u sportu, itekako smo jaka ali to sto mafia politike naroda i narodnosti unistava to je osnovna stvar problema. Najlakse reci ma mi smo niko i nista sve jad do jada…Zaniolo je napisao/la: ↑22 mar 2024, 10:45eno i muzaferija kiksala u veleslalomuOldTownDistrict je napisao/la: ↑22 mar 2024, 10:41Njemacka je tu blizu, dijaspore more, ovo je bila strasna prilika za nas ali…
nismo za toga i to je to
....sve drugo će proći!
Elvedina je bila najbrza nakon prvog prolaza, nakon toga je proklizala vjerovatno zbog prevelike zelje ili manjak iskustva je skijala preagresivno.Zaniolo je napisao/la: ↑22 mar 2024, 10:45eno i muzaferija kiksala u veleslalomuOldTownDistrict je napisao/la: ↑22 mar 2024, 10:41Njemacka je tu blizu, dijaspore more, ovo je bila strasna prilika za nas ali…
nismo za toga i to je to
Kako god mozemo samo biti ponosni na nju nakon ove sezone jer smo mi mala zemlja sa puno problema, a imamo top 20 skijasicu na svjetskom nivou.
Samo 6-7 zastava se danas prikazalo, a medu njima je bila i nasa

Sinoc je bila prilika da se podigne euforija da se vrtimo na pravi put. Način na koji smo izgubili baca nas na dno iz kojeg se nikad necemo vratiti. Od danas smo rang Lihtenstajna Andore i nikada vise necemo biti ni blizu plasmana na veliko takmicenje. Jednostavno 2000.godista i mladji su nesposobni za svaki vid sportske aktivnosti i s obzirom na to ne treba vise ni da postoji sport u BiH.
- OldTownDistrict
- Kontakt:
A zasto su nesposobni??Semper je napisao/la: ↑22 mar 2024, 10:52Sinoc je bila prilika da se podigne euforija da se vrtimo na pravi put. Način na koji smo izgubili baca nas na dno iz kojeg se nikad necemo vratiti. Od danas smo rang Lihtenstajna Andore i nikada vise necemo biti ni blizu plasmana na veliko takmicenje. Jednostavno 2000.godista i mladji su nesposobni za svaki vid sportske aktivnosti i s obzirom na to ne treba vise ni da postoji sport u BiH.
....sve drugo će proći!
Pa lakse je na ep otici preko lige nacija grupe c ili d. Igras baraz sa Farskim otocima ili Maltom. Mi otisli u A grupu da se sramotimo.
- JohnCleese
- Kontakt:
Pa ko je kriv za ovo?OldTownDistrict je napisao/la: ↑22 mar 2024, 10:49
Nemamo mi pravo reci da smo slaba nacija u sportu, itekako smo jaka ali to sto mafia politike naroda i narodnosti unistava to je osnovna stvar problema. Najlakse reci ma mi smo niko i nista sve jad do jada…
Krivi smo mi jer smo najveci poltroni i beskicmenjaci otkad je svijeta i vijeka.
Ako se moze sta individualno usicariti dobro i jest ako ne onda nista od boga je i tako taj stav.
Tako da jesmo niko i nista i jadovi smo najveci.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Zato sto jednostavno nemaju to nesto u sebi kao starije generacije. To je u svakodnevnici prisutno a kamoli u sportu. Ne bi da pisem nasiroko, ali ima toga iz iskustva u poslu. Katastrofa koliko je omladina nesposobna i nemarna.OldTownDistrict je napisao/la: ↑22 mar 2024, 10:54A zasto su nesposobni??Semper je napisao/la: ↑22 mar 2024, 10:52Sinoc je bila prilika da se podigne euforija da se vrtimo na pravi put. Način na koji smo izgubili baca nas na dno iz kojeg se nikad necemo vratiti. Od danas smo rang Lihtenstajna Andore i nikada vise necemo biti ni blizu plasmana na veliko takmicenje. Jednostavno 2000.godista i mladji su nesposobni za svaki vid sportske aktivnosti i s obzirom na to ne treba vise ni da postoji sport u BiH.
Generacije koje su rasle pred rat, u ratu i odmah poslije rata su prekaljeni, ovi danas odrastaju u uslovima koje imaju 15 puta vise nego mi prije 20 ili 25 godina recimo, fazon je u tome sto su razmazeni previse i svasta im se tolerise, odnosno mogu cak i da biraju kako i sta. Toga nije bilo prije, jer ako si htjeo da uspijes, moro si dati 200%, nije bilo toliko izbora.
-
- Kontakt:
Da nismo izborili ligu a, sinoc ne bi ni imali sansu za baraz
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Pa mi jesmo najslabija nacija u sportu...zašto,zato što nemamo izgrađen kult sporta..naravno mislim na nove generacije.Mladima je to apsolutno bezveze...dok nam se ne vrati da djeca igraju razne sportove na betonu,livadama,dvorištima bit će nam ovako..suština je u porodici..jer porodica kao institucija je propala...Dalje nas je kvantitativno malo..i onda ne možeš izvući ni kvalitet.Uzet ću skijanje...često idem na planine i 70% je Hrvata...naši krkaju ćevape,loču pivkare i tako .Pa de zbog sebe kad si već došao...naravno uvijek ima izuzetaka..pa uzmi drvene skije i spuštaj se,zabavljaj se ,od 1000 djece ispast će jedna Elvedina..ama jok...u konačnici dugo nas neće biti..dok god kolektivno svijest ne promjenimo..a to nećemo duugoi,dugo
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Jesmo jadovi po tome ali nismo po sportskom talentu kojeg imamo.JohnCleese je napisao/la: ↑22 mar 2024, 11:02Pa ko je kriv za ovo?OldTownDistrict je napisao/la: ↑22 mar 2024, 10:49
Nemamo mi pravo reci da smo slaba nacija u sportu, itekako smo jaka ali to sto mafia politike naroda i narodnosti unistava to je osnovna stvar problema. Najlakse reci ma mi smo niko i nista sve jad do jada…
Krivi smo mi jer smo najveci poltroni i beskicmenjaci otkad je svijeta i vijeka.
Ako se moze sta individualno usicariti dobro i jest ako ne onda nista od boga je i tako taj stav.
Tako da jesmo niko i nista i jadovi smo najveci.
....sve drugo će proći!
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Sve istina ali svakako u sportu mi bi mogli biti ozbiljni i sposobni da imas sistem koji radi kako treba.Stroj1946 je napisao/la: ↑22 mar 2024, 11:03Zato sto jednostavno nemaju to nesto u sebi kao starije generacije. To je u svakodnevnici prisutno a kamoli u sportu. Ne bi da pisem nasiroko, ali ima toga iz iskustva u poslu. Katastrofa koliko je omladina nesposobna i nemarna.OldTownDistrict je napisao/la: ↑22 mar 2024, 10:54A zasto su nesposobni??Semper je napisao/la: ↑22 mar 2024, 10:52Sinoc je bila prilika da se podigne euforija da se vrtimo na pravi put. Način na koji smo izgubili baca nas na dno iz kojeg se nikad necemo vratiti. Od danas smo rang Lihtenstajna Andore i nikada vise necemo biti ni blizu plasmana na veliko takmicenje. Jednostavno 2000.godista i mladji su nesposobni za svaki vid sportske aktivnosti i s obzirom na to ne treba vise ni da postoji sport u BiH.
Generacije koje su rasle pred rat, u ratu i odmah poslije rata su prekaljeni, ovi danas odrastaju u uslovima koje imaju 15 puta vise nego mi prije 20 ili 25 godina recimo, fazon je u tome sto su razmazeni previse i svasta im se tolerise, odnosno mogu cak i da biraju kako i sta. Toga nije bilo prije, jer ako si htjeo da uspijes, moro si dati 200%, nije bilo toliko izbora.
....sve drugo će proći!
Ova grupa za kvale je bila prelagan put za direktan plasman. Tesko da moze lakse a mi tu zavrsimo peti. Drugo je sto je bukv sve disfunkcionalno a repka i dalje nema soluciju za glavni problem ove tekme u playoffu: trka.
Treba ovdje rizikovati i pokusati naci soluciju za centralne vezne jer ovo ne ide. Glavni razlog zasto nas svi pojedu trkom jer se igraci totalno istrose zatvarajuci prostor suigraca kojeg protivnik prelako izbaci ili se ne postavljaju korektno u fazi odbrane. Koliko je samo put Mudryk nepotrebno tjerao bekove i vezne na bas ovo. Ili one nasumicne lopte koje prolaze kroz blokove ko da si San Marino. Ovako nesto moze proci samo ako imas 2-3 maratonca u veznom i wingbackove. Nekad je to moglo proci jer su postojali igraci tipa (prime) Besic koji su znali pokrivati i za 2 pametnom trkom i postavljanjem. A kad nije bilo tako, onda smo imali igrace koji su dovoljno tehnicki sposobni da vecinu tekme diktiraju tempo i napadaju. Jedno rjesenje je i dubina rostera ali toga nema sad niti ce biti za 3 god.
Treba ovdje rizikovati i pokusati naci soluciju za centralne vezne jer ovo ne ide. Glavni razlog zasto nas svi pojedu trkom jer se igraci totalno istrose zatvarajuci prostor suigraca kojeg protivnik prelako izbaci ili se ne postavljaju korektno u fazi odbrane. Koliko je samo put Mudryk nepotrebno tjerao bekove i vezne na bas ovo. Ili one nasumicne lopte koje prolaze kroz blokove ko da si San Marino. Ovako nesto moze proci samo ako imas 2-3 maratonca u veznom i wingbackove. Nekad je to moglo proci jer su postojali igraci tipa (prime) Besic koji su znali pokrivati i za 2 pametnom trkom i postavljanjem. A kad nije bilo tako, onda smo imali igrace koji su dovoljno tehnicki sposobni da vecinu tekme diktiraju tempo i napadaju. Jedno rjesenje je i dubina rostera ali toga nema sad niti ce biti za 3 god.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.