NBA draft

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

AlphonseKauders
Kontakt:

Re: NBA draft

Post Postao/la AlphonseKauders » 08 jun 2018, 10:46

dema je napisao/la:Treba se zvat Andrea Bargnani
Ah to je bio divan jedan draft 2006, top pikovi po principu "rek'o mi Meho kako će mali da ubije..":

1. Andrea Bargnani;
2. LaMarcus Aldridge;
3. Adam Morrison - Brko :lolno:
4. Tyrus Thomas (???);
5. Shelden Williams;

Itd.. Rondo bio 21. pik, Lowry 24-i, Millsap 47-i i naravno Bavčić 56-i pik :urnebes: :urnebes: )

Koliko se to promijenilo u međuvremenu, slabo se šta više prepušta slučaju, mada opet ima Cleveland da uzme Bennet-a npr.:))

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 08 jun 2018, 11:38

meni je Marvin Bagley III , najprecijenjeniji igrac iz ove draft klase, nikakav defanzivac, sasvim prosjecan ofanzivno,a neki ga vide kao top 3 :crazy:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 jun 2018, 11:50

Za Bambu bih dao Browna i pick Kingsa.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 08 jun 2018, 11:55

rio_Ferdy88 je napisao/la:Za Bambu bih dao Browna i pick Kingsa.
To je previse. Dajes mladog igraca koji se vec dokazao i u lutrijskoj ekipi naredne sezone moze ubacivati 15-20 poena uz odlicnu odbranu + pik koji ce biti u rangu onog kojim se uzima Bamba ove godine. Fakticki zamjena pik za pik istog ranga sa dodatkom Browna.

Ali sa druge strane ne bih imao nista protiv da se da Brown + pik Bostona ove godine + neki pik prve runde od naredne godine (van tog Kingsa).

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 jun 2018, 12:31

Bamba kod Stevensa moze bit cudo. U sustini Bostonu bi bilo idealno da uspije pokupit ili Bambu ili Jarena Jacksona, obojica prestrasni defanzivni prospekti a nisu apsolutne tarabe u napadu.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 08 jun 2018, 23:05

Ja bi ih bas okarakterisao kao ofanzivne tarabe jer da nije tako, bili bi favoriti za 1. pik s obzirom koliko donose defanzivno i kakve fizicke predispozicije imaju.

Jackson je losija verzija Mylesa Turnera na tom kraju. Turner koji je takodjer izuzetno tanak ofanzivnim skilom i kreacijom, barem ima vrlo dobru mehaniku suta i izvrstan je roller, dok Jacksonova mehanika ne vidim kako moze funkcionisati na NBA levelu (osim kada je potpuno otvoren).
Ono sto je dobra stvar jest da evidentno ima osjecaj iz vana tako da se ima na cemu bazirati optimizam po pitanju te stretch kvalitete.

Sto se tice drugih stvari, to je vrlo tanko, prije svega ociti nedostatak osjecaja za igru, kao i nedostatak skilla gdje u ovom trenutku on ce tesko kaznjavat i missmatch situacije, a kamoli doprinosit nekom vecom ofanzivnom produkcijom.

Svakako da godine i mogucnost napretka umanjuju takvu situaciju, i ne otpisujem njegov ofanzivni potencijal, izgradnju i poliranje, medjutim ako pricamo u ovom trenutku, onda je Jackson ofanzivno samo projekt i nista vise.

Mada i kao takav ne pretjerano nadaren ofanzivno, po mom rezonovanju centarskih kvaliteta moze biti vrhunski igrac, s obzirom da neki *Capela sa sutem realan plafon* moze garantovat All Star izbore i veliki utjecaj na igru jer je defanzivno fantastican prospekt.

Slicna stvar je i sa Bambom, ciju mehaniku suta ipak vise lajkam, ali je sve ostalo vrlo tanko u ovom trenutku. Ipak, Bamba moze biti monstrum defanzivno tako da ta rim running/stretch kombinacija je sasvim dovoljna da ga se drafta visoko jer Gobert je timovima bio dobra lekcija.
Ako ides u tom smjeru onda mislim da bi Brown bio sasvim dovoljan, jer je vec dokazan kao igrac, nece biti bust, a ima jos prostora za razvoj. Ispostavio se kao uspjesan 3. pick, tako da taj 4./5. pick gdje je Bamba projektovan, ne bi trebalo da zahtjeva jos i pick Kingsa.

Mada mislim da se vecina Kelt fanbaze ne bi slozila s davanjem Browna. :mrgreen:

Ja lajkam taj prijedlog. Boston bi bio idealno mjesto za Bambu.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 08 jun 2018, 23:27

Clutch je napisao/la:.
De ti meni Aytona prokomentarisi, kako ce se po tebi sloziti u ovu ekipu Phoenixa.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 08 jun 2018, 23:50

Bamba je životinja, ne mogu da vjerujem da ima ovakve fizikalije, da sam na Igorovom mjestu uzeo bih ga bez razmišljanja.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 jun 2018, 23:52

Clutch je napisao/la:Ja bi ih bas okarakterisao kao ofanzivne tarabe jer da nije tako, bili bi favoriti za 1. pik s obzirom koliko donose defanzivno i kakve fizicke predispozicije imaju.

Jackson je losija verzija Mylesa Turnera na tom kraju. Turner koji je takodjer izuzetno tanak ofanzivnim skilom i kreacijom, barem ima vrlo dobru mehaniku suta i izvrstan je roller, dok Jacksonova mehanika ne vidim kako moze funkcionisati na NBA levelu (osim kada je potpuno otvoren).
Ono sto je dobra stvar jest da evidentno ima osjecaj iz vana tako da se ima na cemu bazirati optimizam po pitanju te stretch kvalitete.

Sto se tice drugih stvari, to je vrlo tanko, prije svega ociti nedostatak osjecaja za igru, kao i nedostatak skilla gdje u ovom trenutku on ce tesko kaznjavat i missmatch situacije, a kamoli doprinosit nekom vecom ofanzivnom produkcijom.

Svakako da godine i mogucnost napretka umanjuju takvu situaciju, i ne otpisujem njegov ofanzivni potencijal, izgradnju i poliranje, medjutim ako pricamo u ovom trenutku, onda je Jackson ofanzivno samo projekt i nista vise.

Mada i kao takav ne pretjerano nadaren ofanzivno, po mom rezonovanju centarskih kvaliteta moze biti vrhunski igrac, s obzirom da neki *Capela sa sutem realan plafon* moze garantovat All Star izbore i veliki utjecaj na igru jer je defanzivno fantastican prospekt.

Slicna stvar je i sa Bambom, ciju mehaniku suta ipak vise lajkam, ali je sve ostalo vrlo tanko u ovom trenutku. Ipak, Bamba moze biti monstrum defanzivno tako da ta rim running/stretch kombinacija je sasvim dovoljna da ga se drafta visoko jer Gobert je timovima bio dobra lekcija.
Ako ides u tom smjeru onda mislim da bi Brown bio sasvim dovoljan, jer je vec dokazan kao igrac, nece biti bust, a ima jos prostora za razvoj. Ispostavio se kao uspjesan 3. pick, tako da taj 4./5. pick gdje je Bamba projektovan, ne bi trebalo da zahtjeva jos i pick Kingsa.

Mada mislim da se vecina Kelt fanbaze ne bi slozila s davanjem Browna. :mrgreen:

Ja lajkam taj prijedlog. Boston bi bio idealno mjesto za Bambu.
Po meni je JJJ defanzivno dosta bolji prospekt od Turnera jer je nevjerovatno pokretljiv, fizicki podsjeca cak malo i na mladog KGa. Ako bi upao u neke Kingse ne bi me cudilo da zavrsi ko apsolutni bust dok kod Stevensa nemam sumnje da bi izrastao u AS klasu. Bamba je cudo prirode kakvo se dugo nije pojavilo, nerealne fizicke karakteristike.

Sto se tice od ovih igraca iz top 10 oko kojih se ne dize neki hype, Wendell Carter mi se ekstremno svidja. Momak je tehnicki odlican plus je jos jako inteligentan i dobar u citanju igre u oba smjera. Ne bas sjajne fizicke i atletske predispozicije ga koce tu al bez problema vidim kako se razvija u neku bolju verziju Horforda. Knox mi je takodjer zanimljiv, mirise mi nekako na Paul George scenario.

Favorit drafta uz Luku naravno mi je Trae Young svakako, njegov ucinak na collegeu je cudesan obzirom na to da je imao ekipu gdje niko sem njega nije mogao spustiti loptu na parket kako treba i da su ga udvajali po citavom terenu. Fizicki limiti su donekle problem ali nista sto se ne da trpit ako ce ti ofanzivno donositi Curry efekt.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 jun 2018, 09:23

AlphonseKauders je napisao/la:
dema je napisao/la:Treba se zvat Andrea Bargnani
Ah to je bio divan jedan draft 2006, top pikovi po principu "rek'o mi Meho kako će mali da ubije..":

1. Andrea Bargnani;
2. LaMarcus Aldridge;
3. Adam Morrison - Brko :lolno:
4. Tyrus Thomas (???);
5. Shelden Williams;

Itd.. Rondo bio 21. pik, Lowry 24-i, Millsap 47-i i naravno Bavčić 56-i pik :urnebes: :urnebes: )

Koliko se to promijenilo u međuvremenu, slabo se šta više prepušta slučaju, mada opet ima Cleveland da uzme Bennet-a npr.:))
Andrea je barem imao sezone sa 20ppg nije on kriv sto su ga poredili sa Dirkom..Brko je zavrsio cak u Zvezdi a Tyrus Thomas veliki promasaj Bullsa pored LaMarcusa..Ali na kraju krajeva ne igra ulogu koji si pik,jer mnogo hypa bude ,pa neki zavrse u samom vrhu i odigraju ispod ocekivanja.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 09 jun 2018, 13:06

Donnie Darko je napisao/la:
Clutch je napisao/la:.
De ti meni Aytona prokomentarisi, kako ce se po tebi sloziti u ovu ekipu Phoenixa.
Ofanzivno, Ayton se moze uklopiti bilo gdje, pa tako i u Sunse. On i Booker su odlican fit, osim individualne produkcije, vjerujem da ce izgraditi i dobru hemiju u toj 2 na 2 igri, i ne sumnjam da ce Kokoskov stvoriti kreativan i kvalitetan napad baziran upravo na raznovrsnom talentu njih dvojice.

Medjutim, kada je u pitanju Phoenix, volio bih da je Ayton vise defanzivni nego ofanzivni prospekt, sto nije slucaj.
Njegov defanzivni potencijal baziran je pretezno na odlicnim fizickim predispozicijama, ali sam misljenja (a za to ima i veliki broj primjera) kada je u pitanju odbrana da instinkti, motor, iq su znatno vazniji od samih fizikalija, sto su upravo stvari koje su upitnici kod Aytona. Pokazao je ponesto Monroe/Okafor karakteristika, i nisu to problemi u fizickom smislu jer je znatno pokretljiviji i duzi od njih, nego su to brojne situacije gdje se moze uociti da njegove reakcije, razumijevanje/citanje igre, postavljanje, pa i sam intenzitet igranja odbrane, nisu dobri.

Phoenix svakako vec ima svojih problema defanzivno, i upravo centarska rim protekcija i kvalitetno prisustvo u reketu bi bili dobar temelj za formiranje snazne odbrane. Ayton te stvari u ovom trenutku ne donosi, cak naprotiv, donosi svoje mane i limitacije. Zato bih poseban fokus stavio upravo na ovaj segment i njegov razvoj na tom kraju, koji je od velikog znacaja za Phoenix i moze preodrediti koliko visoko sezu dometi ekipe s njim kao startnim centrom i izgledno buducim All Starom.

Svakako da ne otpisujem njegov potencijal na tom kraju, jer fizicke predispozicije su izvanredne, medjutim morat ce prikazati i da je prisutan žar i kompetitivnost za igranje odbrane, ucenje i razvoj, po cemu se dosad bas i nije pretjerano isticao. Ne znam da li je Chandler jos jednu sezonu sa Sunsima ili mu je istekao ugovor (?), posluzio bi kao dobar mentor u ovom trenutku, a ne sumnjam i da ce Kokoskov veliki fokus staviti upravo na odbranu, ne samo kod Aytona nego i kada su drugi igraci u pitanju.

Mislim da je Bender sa svojom odbranom vrlo dobar fit s Aytonom. Iako se razvija sporije od planiranog, pokazao je da tu ima materijala za dobrog i versatilnog 4/5 defanzivca, a uz to posjeduje i stretch kvalitet tako da on i Ayton mogu biti vrlo komplementaran frontcourt duo.

Booker (22) /Jackson (21) / Bender (20) / Ayton (19) su toliko mladi da je tesko sa velikom sigurnoscu pisati dok ih ne vidimo na djelu barem jednu sezonu, kao i sa novim trenerom. Ali koliko su mladi, jos su vise talentovani i zaista cine vrlo dobru jezgru za gradjenje buduceg contendera, sto zbog okupljenog talenta, sto zbog cinjenice da imate max prostor 2019., a cini mi se i 2020. Zato ne bih volio da sad ponudite max Gordonu oko cega je bilo price, jer smatram da uskoro mozete pokupiti nekog boljeg.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 11 jun 2018, 08:08

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 11 jun 2018, 09:55

Koja fizička dominacija jbt. Bit će strašan odbranbeni igrač.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 11 jun 2018, 13:04

Bamba ima najbolju PR masineriju koju sam ikad vidio.Jer da je u Texasu pokazao 10% ovog , borio bi se za prvi pik al ajd.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 11 jun 2018, 19:32

Raul_64 je napisao/la:Bamba ima najbolju PR masineriju koju sam ikad vidio.Jer da je u Texasu pokazao 10% ovog , borio bi se za prvi pik al ajd.
Ugrabis njega ove i Ziona Williamsona sljedece godine i haras pod kosem narednih 10 godina.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 11 jun 2018, 19:48

Kaunas je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:Bamba ima najbolju PR masineriju koju sam ikad vidio.Jer da je u Texasu pokazao 10% ovog , borio bi se za prvi pik al ajd.
Ugrabis njega ove i Ziona Williamsona sljedece godine i haras pod kosem narednih 10 godina.
Momak je prenizak za visoke pozicije,jedino na osnovu debljine :D novi Reggie Evans..

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 11 jun 2018, 21:32

guillermo je napisao/la:
Kaunas je napisao/la:
Momak je prenizak za visoke pozicije,jedino na osnovu debljine :D novi Reggie Evans..
SF/PF su njegove pozicije. Nekako mi je prespor za SF zbog skoro 125 kila ali vidjecemo u sta ce izrasti.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 11 jun 2018, 22:10

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 12 jun 2018, 03:12

****: Jaren Jackson Jr., had a monster workout for Suns on Sunday, and continues to be the long-term prospect those outside Top 4 are working to move up and select in draft. Offers to Sacramento, Atlanta and Memphis may become increasingly aggressive between now and June 21.
Moderni bigman.

Bice zanimljivo vidjeti sta ce uraditi Kingsi, suska se da bi mogli trejdat taj 2. pick.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 12 jun 2018, 10:30

My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 6 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []