VolimRadnicki je napisao/la:Maršalek i Softa su valjda nešto naučili kako je i šta radio Vojvoda. Valjda su upratili i zapamtili formaciju i način igre.
Ne razumijem ih, zašto eksperimentišu, razumijem ja da je igrački kadar tanak zadnje dvije utakmice zbog kartona i povreda, i glup bi za ovo vrijeme koje nas je Vojvoda vodio skontao sa kojim smo igračima, formacijom, načinom igre - najjači.
Ne znam odnos igrača sada, nadam se da će nastaviti "ginuti" i u ovim utakmicama koje su nam preostale.
Ne mogu ni oni odigrati zadnjih 15 utakmica odlično, i da nakon odlaska trenera "zaborave" igrati, nisu pioniri majku mu. Valjda su naučili i oni nešto, igram i ja fudbal i ne razumijem nekim djelom to što govoriš.
Bude nekad i utakmica kada ekipa podbaci, komplet, i nadam se da je to najveći razlog za lošu igru zadnje dvije utakmice a ne odnos, treneri...
Uz svo dužno poštovanje prema obojici navedenih, oni čak i kad bi počeli Vojvodin rad da primjenjuju to bi izgledalo samo smješno.
Moraš da shvatiš da ovi igrači su igrali na 140% jer im je pred svaku utakmicu tako potpaljivano. To je nešto što ne mogu ni Softa ni Maršalek, a nisu mogli ni Smajil Karić, a ni Fuad Grbešić, dalje i dublje da ne zalazim.
Igrači da mogu bez trenera odigrati onako kako igraju sa trenerom pa mi bi odigrali na pripremama 10 utakmica sa Vojvodom i dali mu otkaz - jer igrači su naučili kako treba da igraju, ne treba im više on.
Igrači mogu ginuti, i jučer su oni ginuli, i u Bihaću su i djeca i onih 6 standardnih (nije to mala brojka) ginulo na terenu, ali ako nemaš čovjeka koji će postaviti ekipu, propisno je pred svaku utakmicu posebno zapaliti i moralisati, motivisati ako želiš, da u toku utakmice drži konce u rukama jer igrači ne mogu da vide svoje greške, tu mora da postoji neko ko je autoritet, neko ko sa klupe šalje naredbe koje se moraju poslušati ili je noga.
Moraš da razumiš koliko je potreban autoritet ovoj ekipi, ja to govorim od maja prošle godine, i bili smo doveli čovjeka sa autoritetom i znanjem i čovjekom koji zna kako izvući iz igrača ono što oni sami ne mogu, rezultati su očiti.
Ovi igrači pitanje je kako će se pokazati i kad odu na ljetu u druge klubove, ako tamo ne naiđu na autoritet koji će izvući iz njih tih dodatnih 40%.
To je nešto što i sami igrači tvrde, a nešto što bi i Zlatko i Mirsad morali da sebi priznaju, ovako samo se blati ime i grb kluba koji nije zaslužio da od ekipe 3 ranga niže bez golmana zamalo izgubi, i onda i na penale (protiv ekipe koja nema golmana) nije siguran.
Imamo odlične pojedince koji ginu, ali koji su tice i kojima jednostavno treba neko da drži konce, nešto što svaki tim (uspješan) ima. Da igrači mogu bez trenera igrati samo na iskustvo treneri ne bi bili niti toliko plaćeni u svijetu niti bi bili potrebni.
Ovo je već treća utakmica koji ovaj dvojac vodi, onu u Branitelju ću im oprostiti, ona u Bihaću je bila rješena prije početka, ali su čak i nju dodatno gurnuli u sramotu, a da ne pričamo o jučeršnjoj predstavi.
Ja samo govorim otvoreno i ne šminkam, prijatelj sam sa cijelim sastavom - ali ovo je nešto što i njima govorim, a i ovdje javno.