Sead Kolašinac

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Re: Sead Kolašinac

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 02 apr 2014, 05:48

Sei opet skocila vrijednost. Sad je na 5 mil eura.

slika

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 02 apr 2014, 10:00

Evo malo sa pocetka teme od fudbalskih znalaca:
harishp je napisao/la:
milomlat je napisao/la:Hajde ljudi, bez onog rekla-kazala, kakve su sanse da momak zaigra za nas?
Vidim da ste se razletili sa njim, pa sam otisao na wiki. Tamo pise da je igrao za njemacku u-18 repku. Na stranu njegove zelje i sta je izjavio (na kraju se skoro uvijek pokaze da te izjave ne piju vode- slucaj Ibrahimovic), ima li neko konkretnu informaciju, ili link za neku njegovu izjavu gdje jasno kaze da ce igrati za nas???
Osim h-avaza i navodni prenosa drugih iz opet h-avaza bas nista konkretno.
Fakat covjek dobije osjecaj da ovaj u stvari i nema pojma da bi k'o fol trebao zaigrati za BIH.
Sve neki fantomski pozivi,pjesacenja a tip ne da nije predao za papirologiju (kao Bicakcic)nego se pojavljuju glupe izjave u smislu Schalke mu neda da igra za U-21 vec samo za A repku BIH...WTF :roll:
harishp je napisao/la:
nihco je napisao/la:
gruezi je napisao/la:On mora biti starter u a repci ... Mi jednostavno na lijevoj strani nemamo bolje rjesenje a ovaj momak ce vec sljedece sezone da izbaci onog fuchsa iz prve postave schalkea...forsirati ga I to maksimalno jer s njim dobijamo beka za sljedecih 10 godina
Nema sanse da se to desi. To je normalno razmisljanje, a , kod nas, sve sto je normalno je predmet ismijavanja omalovazavanja..ocekuj da tu igra Zahirovic ili neko ko se ne bi ni u snu trebao tu naci.
@nihcudin u akciji :roll:
Kao prvo Kolasinac mora da pocne da sredjuje papirologiju ne kao tvoj Izmet vec kao Bicakcic koji je otisao u Sarajevo i vec pokrenuo proceduru.Naravno sa tim je i Bakovic iz saveza poslao sta se treba poslati i gdje treba.
Drugo kako neko navede,Kolasinac u cijeloj polusezoni nije sastavio vise od 30 minuta sto se BL tice a vec bi ga neko stavljao kao starter.Ti i normalno razmisljanje :mrgreen: .
harishp je napisao/la:
Majstor10 je napisao/la:Ne smijem nista govoriti o tome, ali igra za Bosnu 100%.
Zasto ne smijes,krije k'o zmija noge.Od cega,zbog koga ili zbog zasto?????
Sad je jasno zbog cega se harishp krije mjesecima, makar je to ispostovao :clap:

A evo velikog fudbalskog strucnjaka Emira:
emir79 je napisao/la:
Batko je napisao/la:Emire, izvini, koliko si gledao Kolašinca?

Reći da nema brzinu, hm, pa to mu je najjača vrlina, dečko ima izuzetnu brzinu i najbolji je na lijevom beku sto se tiče seniorskog nogometa, u juniorima je dosta dobro igrao na poziciji def veznog! Sto se tiče stopera, za tu poziciju je prenizak!
3 puta sam ga gledao.
Ima brzinu za svoju gradju,ali nema brzinu za bekovsku poziciju. Mi trebamo da ga iskoristimo gdje ce nam najvise dati. Defanzini vezni i jeste njegova prava pozicija,nova 6-tica ,i konacno mislim da bi poslije Bajramovica bio taj ,sto ga dugo trazimo,RATNIK. Mozda nije visine Konjica,ali mislim da je visi od Spahica,uz to jako dobro tijelom gradjen,tako da mislim da moze i stopera igrati.
emir79 je napisao/la:
redarmy0 je napisao/la:Kako bi ovo bio stoperski par ljudi moji: Spahic - Kolasinac

nebi ni jedan napadac izaso ziv :lol: :lol:
To definitivno,jeli bi ih zive :lol:

Toliko cu ponavljati i neceu se umoriti :mrgreen:

Kolasiniac nije za lijevog beka,ali bas nikako,svojom gradjom je za destruktivca,odnosno defanzivnog veznog,ili kao sto @Redarmy kaze stoper. Kolasinac nema tu odredjenu brzinu,niti pokretljovost za beka,tu moraju biti manji i brzi igraci. Lahm- Bayern,Marcelo -Real,i da ne nabrajam vise. Znaci Spaha-Kolasinac,ili Salihovic-Kolasinac. Ne znam zasto ga Stevens forsira na Beku,ali on to nije.
Naravno Seo danas igra na beku i u klubu i u BH repki i neki dan svabe rekose da bi i kod njih igrao beka.

Dakle sve strucnjak do strucnjaka. :lol:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 02 apr 2014, 10:38

Pa realno u tom periodu Seo je samo i ličio na stopera, ni ja nisam vjerovao da će biti dobar bek, ali sam tvrdio da će biti stoper vrhunske kvalitete, e sad što je on u ovo godinu dana nenormalno napredovo pa sad postaje i vrhunski bek to je dodatni plus ;)

emir tu nije ništa pretjerao, to je zaista tako izgledalo u to vrijeme, da nema pokretljivos i brzinu za beka
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 02 apr 2014, 12:03

legenda reala je napisao/la:Pa realno u tom periodu Seo je samo i ličio na stopera, ni ja nisam vjerovao da će biti dobar bek, ali sam tvrdio da će biti stoper vrhunske kvalitete, e sad što je on u ovo godinu dana nenormalno napredovo pa sad postaje i vrhunski bek to je dodatni plus ;)

emir tu nije ništa pretjerao, to je zaista tako izgledalo u to vrijeme, da nema pokretljivos i brzinu za beka
Da, to je Emirovo misljenje kao i moje, navijaca, posmatraca, ljubitelja fudbala.
Problem je sto se taj isti Emir busa u prsa da je iznad ostalih sa foruma, kako ih on zove neznalica ili ironicno pametnjakovica.
Pa skolovaniji ljudi objasnise i Seo se razvi u beka.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 apr 2014, 19:16

Jos je cinjenica da Kolasinac ima veci potencijal kao stoper. Samo je situacija takva da je i Schalkeu i BiH potrebniji na beku.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 03 apr 2014, 06:29

Nisam vidio dovoljno dokaza da je Seo dovoljno dobar u zraku da bude stoper. Sa 1,83 m nije nizak, ali siguran sam da je daleko ispod prosjeka za stopera.

A da bi igrao zadnjeg veznog jos uvjek mu je prenizak fudbalski IQ. Ja bi najvise volio da bude zadnji vezni: Privlaci lopte prema sebi kao magnet i vjecito ih osvaja, ali bojim se sta bi uradio sa njima kada ih osvoji na malo prostora kojeg bi imo na sredini. Manje nego na krilu gdje je vise otvoreno i gdje ima vise i prostora i vremena za bolju odluku sa loptom.

Najbolje nam je da ostane lijevi bek trenutno. Mozemo gurnut Lulica naprijed gdje je bolji, a Salihovica bi lakse presli protivnicki igraci nego Sea.

Cigri
Kontakt:

Post Postao/la Cigri » 03 apr 2014, 07:12

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Sei opet skocila vrijednost. Sad je na 5 mil eura.

slika

Neko rece Sead nizak za stopera :nene:

slika

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 03 apr 2014, 07:20

Cigri je napisao/la:
DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Sei opet skocila vrijednost. Sad je na 5 mil eura.

slika

slika
Jest, eto to je bas ono sto sam rekao: "Ne postoji ni jedan stoper na svijetu koji je 1,83 m ili ispod". Mogo si i Puyola spomenut koji je jos bolji i jos nizi od Ramosa (1,78 m). Ili Cannavaro (1,76 m). Nije u tome poenta.

Magic Johnson je najbolji point guard u istoriji kosarke (2,06 m). Zasto onda nema niko drugi koji je iznad 1,95 m?

Primjetio sam da uvjek kad bilo sta na internetu spomenes oko bilo cega, ljudi uvjek ocajno traze neki primjer da "dokazu" da nije tako, kolko god taj primjer neobican bio. Normalno da ce se uvjek naci nesto sto je van tendencije. Ali ima razlog zasto razlicite pozicije imaju razlicite prosjecne visine i zasto ih ne moze svako igrat tek tako.

I ne kazem da Seo ne moze biti stoper, ali nisam vidio dovoljno dokaza za ovo.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 03 apr 2014, 07:59

ZgemboAdislic je napisao/la:
Seo moze igrati stopera i nositi se sa najboljim svjetskim napadacima, a evo i slika koja to dokazuje

slika
FORZA MARŠAL !!!

Cigri
Kontakt:

Post Postao/la Cigri » 03 apr 2014, 08:30

Cigri je napisao/la:

slika

slika
Jest, eto to je bas ono sto sam rekao: "Ne postoji ni jedan stoper na svijetu koji je 1,83 m ili ispod". Mogo si i Puyola spomenut koji je jos bolji i jos nizi od Ramosa (1,78 m). Ili Cannavaro (1,76 m). Nije u tome poenta.

Magic Johnson je najbolji point guard u istoriji kosarke (2,06 m). Zasto onda nema niko drugi koji je iznad 1,95 m?

Primjetio sam da uvjek kad bilo sta na internetu spomenes oko bilo cega, ljudi uvjek ocajno traze neki primjer da "dokazu" da nije tako, kolko god taj primjer neobican bio. Normalno da ce se uvjek naci nesto sto je van tendencije. Ali ima razlog zasto razlicite pozicije imaju razlicite prosjecne visine i zasto ih ne moze svako igrat tek tako.

Dobro je pametni.

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 03 apr 2014, 15:33

hodža je napisao/la:
Seo moze igrati stopera i nositi se sa najboljim svjetskim napadacima, a evo i slika koja to dokazuje

slika
To je bila utakmica gdje sam se uvjerio da ce mali biti mrcina kada se fizicki mogo da nosi sa Drogbom, i da bi izgubili velikog igraca kada nebi za nas na kraju igrao.

Ali jos uvjek govorim o duelima u zraku i kako nisam dovoljno vidio njega u ovakvim situacijama.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 apr 2014, 23:46

bhsport je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Pa realno u tom periodu Seo je samo i ličio na stopera, ni ja nisam vjerovao da će biti dobar bek, ali sam tvrdio da će biti stoper vrhunske kvalitete, e sad što je on u ovo godinu dana nenormalno napredovo pa sad postaje i vrhunski bek to je dodatni plus ;)

Da, to je Emirovo misljenje kao i moje, navijaca, posmatraca, ljubitelja fudbala.
Problem je sto se taj isti Emir busa u prsa da je iznad ostalih sa foruma, kako ih on zove neznalica ili ironicno pametnjakovica.
Pa skolovaniji ljudi objasnise i Seo se razvi u beka.
Jest i ti si eto razvijen k'o Lopare.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cigri
Kontakt:

Post Postao/la Cigri » 05 apr 2014, 08:01

hodža je napisao/la:

slika
To je bila utakmica gdje sam se uvjerio da ce mali biti mrcina kada se fizicki mogo da nosi sa Drogbom, i da bi izgubili velikog igraca kada nebi za nas na kraju igrao.

Ali jos uvjek govorim o duelima u zraku i kako nisam dovoljno vidio njega u ovakvim situacijama.
Jeste Spahic dobar duelima u zraku :roll:

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 05 apr 2014, 08:30

Cigri je napisao/la: Jeste Spahic dobar duelima u zraku :roll:
Prema statistikama na whoscored.com:

Emir Spahic - http://www.whoscored.com/Players/7905
Aerial duels won per game: 4.5
Strengths: Aerial duels

Sead Kolasinac - http://www.whoscored.com/Players/110260
Aerial duels won per game: 1.5
Weaknesses: Aerial duels

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 05 apr 2014, 09:24

Ma dobro,na bekovskoj poziciji ti i nemas plaho vazdusnih duela...tako da to mjerilo nista ne znaci...
A on itekako moze igrati stopera...za 2,3godine,kad bude malo iskusniji, da se ne zalijece onako iracionalno kao sto to sad nekad zna ciniti,pa olahko ispadne iz igre...a sve zbog srcanosti i prevelike zelje da pokaze sta zna...
AkoBogda on nakon brazila ide u chelsea, jer trenutno njima fali lijevi bek,a mourinho voli ovakve, i napravio bi od njega jos boljeg igraca...u protivnom, bolje mu je da ostane jos godinu dvije u shalkeu,gdje ce biti standardan, plus LP..

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 05 apr 2014, 15:28

SCHALKE (vs Werder): Fährmann; Hoogland, Ayhan, Matip, KOLAŠINAC; Neustädter, Goretzka; Obasi, Boateng, Draxler; Huntelaar.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 apr 2014, 16:26

Je'bo ga bayern i majka, jel' prenose ijedan drugi klub osim njih? :puke:

Gleda li ko, kako igra momciluka? :cool:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 apr 2014, 16:37

rope11 je napisao/la:Je'bo ga bayern i majka, jel' prenose ijedan drugi klub osim njih? :puke:

Gleda li ko, kako igra momciluka? :cool:
Igra odlicno. SEO je standardno neprelazan i siguran. Nadam se da Schalke dobija ovo. A Dortmund mozda odigra izjednaceno. Drugo mjesto na kraju bi bio van serijski uspjeh za Schalke. Ako se samo zna kako velike probleme su imali skoro pola sezone bez prvog ( i jedinog pravog ) napadaca Huntelaara.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 apr 2014, 16:45

A evo vidim da ima ubjedljivo najlosiju ocjenu, pa mi cudno. Doduse, daleko su oni od nekog mjerodavnog suda, ali dobro. :mrgreen:

nista momciluko, dizi tu ocjenu :cool: :tralala:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, ebi46, L-Train, legendarnadruga, Maverick, StevieG8 i 48 gostiju.