RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Zna li iko desava li se ista u klubu? Jel iko otisao,jel iko dosao,sta je sa transfer listom?
Niko nista ne govori...uhvatila me nervoza bez utakmica a sad jos niko nista ne prica o igracima...
Haj nek neko daje neke novosti ili price ko ide a ko bi trebao doci
Niko nista ne govori...uhvatila me nervoza bez utakmica a sad jos niko nista ne prica o igracima...
Haj nek neko daje neke novosti ili price ko ide a ko bi trebao doci
Najčešće smo kritizirali Rođene što nisu bili u stanju posljednjih godina gledati barem malo unaprijed te planirati stvari kako bi izbjegli improvizaciju.No, ovaj put čini se da se takva praksa prekinula. U Veležu do u detalje imaju isplaniran plan i program priprema za iduću polusezonu.- Obavili smo većinu tehničkih stvari, dogovorili gotovo sve kada su u pitanju mjesta na kojima ćemo se pripremati, i do 8. siječnja(januara) ćemo odmarati. Nakon toga je na igračima da se maksimalno posvete radu i da stvorimo momčad koja će uistinu konkurirati za sami vrh, kazao nam je Abdulah Ibraković. Prema njegovom planu, točno pedeset dana pripremat će se Mostarci za ogromna iskušenja koja ih čekaju. Prozivka je 8. siječnja(januara), a potom slijede dva treninga dnevno, sve do 16. siječnja(januara), kada bi Rođeni trebali u Fojnicu.
- Do tada bismo trebali imati i kompletnu momčad na okupu, uključujući i igrače na koje računamo kao prinove, objašnjava Ibraković.
U Fojnici bi njegovi izabranici trebali ostati sedam dana, a nakon povratka, 24. siječnja(januara), Mostarci će prvi put imati priliku vidjeti momčad na djelu. Prije polaska za Tursku, koji je planiran za 4. veljače(februrara), Velež bi trebao odigrati još dvije utakmice, a potom u Antaliji njih pet.
- Preostaje nam da odemo u Tursku prije Nove godine, ugovorimo smještaj te utakmice koje ćemo tamo odigrati. Nadamo se što jačim protivnicima koji bi dali pravu sliku o našoj kvaliteti, govori Ibraković.
Iz Turske Rođeni bi se trebali vratiti deset dana prije gostovanja u Travniku, a generalnu test utakmicu odigrati 20. veljače(februrara), također protiv nekog od snažnijih protivnika iz regije.
- Do tada bismo trebali imati i kompletnu momčad na okupu, uključujući i igrače na koje računamo kao prinove, objašnjava Ibraković.
U Fojnici bi njegovi izabranici trebali ostati sedam dana, a nakon povratka, 24. siječnja(januara), Mostarci će prvi put imati priliku vidjeti momčad na djelu. Prije polaska za Tursku, koji je planiran za 4. veljače(februrara), Velež bi trebao odigrati još dvije utakmice, a potom u Antaliji njih pet.
- Preostaje nam da odemo u Tursku prije Nove godine, ugovorimo smještaj te utakmice koje ćemo tamo odigrati. Nadamo se što jačim protivnicima koji bi dali pravu sliku o našoj kvaliteti, govori Ibraković.
Iz Turske Rođeni bi se trebali vratiti deset dana prije gostovanja u Travniku, a generalnu test utakmicu odigrati 20. veljače(februrara), također protiv nekog od snažnijih protivnika iz regije.
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!
Svaka čast majstore ovako se piše ,informira.Joj kad vidim ovdje komentara,dječijih pisanja o klubovima muka mi.
Čestitke pojedincima koji nešto znaju pametno napisat o temi.
Pozdrav go,go Velež
Čestitke pojedincima koji nešto znaju pametno napisat o temi.
Pozdrav go,go Velež

Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
Mnogo se govorilo o transferima kada je u pitanju zimski prijelazni rok u Veležu. Posebice to važi za najboljeg strijelca Premier lige i mostarske momčadi Adina Džafića. Mediji su ga već preselili u druge klubove, lige petice, no kapetan mlade reprezentacije i glavna uzdanica Abdulaha Ibrakovića još uvijek je na odmoru.Kod kuće sam, snijeg pada danima.Trebao sam danas (srijeda, nap. a.) za Mostar, ali sve je zatrpano snijegom, ima ga i pola metra, tako da bi bilo suludo krenuti na put, kazao nam je jučer Džafić, te potvrdio da još uvijek nema konkretnih ponuda. - Mnogo se toga priča i piše, ali ja vam mogu reći činjenice. Mnogo klubova je izrazilo svoju želju da isprobaju moje mogućnosti, iz svih krajeva Europe, no nitko još nije ponudio pravu i konkretnu ponudu meni, mom zastupniku i klubu. Istina je da su u igri Dynamo, Hertha, Eintracht, svi su odradili skauting i znaju sve o meni, ali konkretni razgovori i konkretna ponuda još uvijek se čekaju, objasnio je Džafić.
On iza sebe ima sjajnu polusezonu. U Mostar je stigao samo dan prije početka prvenstva, ali brzo se nametnuo kao prvi izbor Ibrakovića u napadu – postigao je deset golova u trinaest nastupa. Njegove igre u crvenom dresu i jesu ga prometnule u najvrjedniji eksponat ovogodišnjeg prijelaznog roka.
No, kako sam kaže, ne želi nigdje srljati.
Meni je u Mostaru i Veležu jako lijepo. Nije da moram otići po svaku cijenu. Naravno, svima nama koji se bavimo nogometom ovdje, želja je otići u inozemstvo da osiguramo svoju egzistenciju, ali ne treba previše žuriti. U Mostaru radim sa sjajnim suigračima, odličnim trenerima, imamo odličnu momčad i priliku boriti se za titulu prvaka, ako se pojačamo. Ne vidim zašto bi glavom bez obzira tražio odlazak. Ukoliko bude prava ponuda, ukoliko se pojavi klub koji bi me želio u svojim redovima, prihvat ću je, ali do tada razmišljam samo o Veležu, objašnjava mladi napadač.
Odmor ne traje još dugo, već drugog tjedna poslije Nove godine Ibraković će okupiti svoju momčad. Postoji li datum kojeg Džafić drži kao posljednji rok za pronalazak novog kluba.
- Recimo da očekujem da se sve riješi barem pet dana prije Nove godine. Želim u 2010. ući jasnog statusa, odnosno u pripreme za novu polusezonu startati potpuno koncentriran na svoje obveze, zaključuje Džafić.
On iza sebe ima sjajnu polusezonu. U Mostar je stigao samo dan prije početka prvenstva, ali brzo se nametnuo kao prvi izbor Ibrakovića u napadu – postigao je deset golova u trinaest nastupa. Njegove igre u crvenom dresu i jesu ga prometnule u najvrjedniji eksponat ovogodišnjeg prijelaznog roka.
No, kako sam kaže, ne želi nigdje srljati.
Meni je u Mostaru i Veležu jako lijepo. Nije da moram otići po svaku cijenu. Naravno, svima nama koji se bavimo nogometom ovdje, želja je otići u inozemstvo da osiguramo svoju egzistenciju, ali ne treba previše žuriti. U Mostaru radim sa sjajnim suigračima, odličnim trenerima, imamo odličnu momčad i priliku boriti se za titulu prvaka, ako se pojačamo. Ne vidim zašto bi glavom bez obzira tražio odlazak. Ukoliko bude prava ponuda, ukoliko se pojavi klub koji bi me želio u svojim redovima, prihvat ću je, ali do tada razmišljam samo o Veležu, objašnjava mladi napadač.
Odmor ne traje još dugo, već drugog tjedna poslije Nove godine Ibraković će okupiti svoju momčad. Postoji li datum kojeg Džafić drži kao posljednji rok za pronalazak novog kluba.
- Recimo da očekujem da se sve riješi barem pet dana prije Nove godine. Želim u 2010. ući jasnog statusa, odnosno u pripreme za novu polusezonu startati potpuno koncentriran na svoje obveze, zaključuje Džafić.
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!
Eno danas u sportu pise da se vracaju Merzic,Coric i Kazazic i kaze Ibrak da su to provjereni igraci a da se nece dovoditi igeaci polovicne kvalitete i sl.
Koliko se zna,jos niko nije otisao al se suska po gradu da idu Asim Skaljic,Knezevic a jos se nista ne zna za Djafica,Osmanagica i Colica...Kako stvari stoje,ekipica ce biti jos jaca nego prvu polusezonu
Koliko se zna,jos niko nije otisao al se suska po gradu da idu Asim Skaljic,Knezevic a jos se nista ne zna za Djafica,Osmanagica i Colica...Kako stvari stoje,ekipica ce biti jos jaca nego prvu polusezonu
- Stone Island
- Kontakt:
Koji Merzić ? Samir ?
Sport je nepouzdan,to svakakvi kvazinovinarčići sastavljaju ali eto.

- FK Sarajevo
- Kontakt:
Pise u novinama ako ne nadje inostrani angazman doci ce u Velez i odigrati jednu polusezonuStone Island je napisao/la:Koji Merzić ? Samir ?![]()
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
Samir Merzic je u pitanju ali izgleda da momak ima ugovor sa Teplicama tako da se nista jos ne zna a Coric i Kazazic imaju slobodne papire i Ibrak je izjavio da su oni njegova zelja.
Kad pogledamo,Merzic je prosao sve omladinske selekcije a Kazazic ima pravo iduce kvalifiacije igrat za U-21.
Znaci,vazda je bilo talenata i vazda ce ih biti u Velezu

Kad pogledamo,Merzic je prosao sve omladinske selekcije a Kazazic ima pravo iduce kvalifiacije igrat za U-21.
Znaci,vazda je bilo talenata i vazda ce ih biti u Velezu

- Stone Island
- Kontakt:
Merzić je igrao i za ''A'' reprezentacije i sasvim solidno je odigrao.
Mada mislim da su to izmišljotine,ali eto.
Mada mislim da su to izmišljotine,ali eto.

Za Merzica i Kazazica mislim da su pojacanja sto nebi mogao reci za Corica, ali uvijek je kod nas bilo nasi su i dobri su.
Ja se samo nadam da nam Asim nece ici nigdje
A on uz Samira, bili bi najjaci stoperski par Lige..Sjecam se Samira dok je igrao u nas prije nekoliko godina, vec onda je odskakao od ostalih, sigurno bi nas pojacao..

Support Velez, It's logical! ★
Kad ih Ibrakovic trazi znaci da mogu dosta pomoci klubu i ja tako mislim pogotovo za Merzica i Kazazica jer smo se svi uvjerili u njihove kvalitete jer realno,nije mala stvar otici iz Veleza vani a to su ucinila ova dvojica i to bez guranja nego su ih gledali i odveli.Realno,Velez moze zivjet normala od prodaje igraca samo to treba znati iskoristit
- zmaj_Bosne
- Kontakt:
Ma dobar je Coric kada nema golmana na golu, bit ce vam pravo pojacanjeTNT je napisao/la:Za Merzica i Kazazica mislim da su pojacanja sto nebi mogao reci za Corica, ali uvijek je kod nas bilo nasi su i dobri su.

Dragon Town
Znamozmaj_Bosne je napisao/la:Ma dobar je Coric kada nema golmana na golu, bit ce vam pravo pojacanjeTNT je napisao/la:Za Merzica i Kazazica mislim da su pojacanja sto nebi mogao reci za Corica, ali uvijek je kod nas bilo nasi su i dobri su.

Kad se sjetim Elijevog gola makazicama, sa 16, haha..Nadam se da nam on nece biti glavno pojacanje u vrhu napada i jedina konkurencija Mrkvi, onda nas nema nigdje

Support Velez, It's logical! ★
Ma mi smo se preporodili od kada imamo ovakvog trenera treba njega u savez turnit
iskustvo,rad šta radi s mladom ekipom majstor,puno očekujem i nadam se da idemo samo naprijed.

Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
A ja sam citao negdje nekavog njemca da ce nasi dovest neznal jel istina ako ovi igraci dodju a ostanu dzafic,skaljic i osmanagic onda cemo imat jaku ekipu ne jaku nego prejaku.
Samo jedan klub Velež Mostar
- Stone Island
- Kontakt:
Budžet je danas usvojen i trebalo bi dosta para leći na račun Veleža za 2009.godinu a ubrzo bi se trebao usvojiti i za 2010.godinu. 

Budžet je usvojen ali ne vjerujem da ce sve odjednom biti isplaceno jer treba svima isplatit ko je na gradskom budžetu a to je ogromna lova.
Sa tim parama,treba ispostovat igrace i ne treba gomilat puno novih jer imamo 9 sa strane igraca a to je velik trosak za klub jer realno,trebalo je placat 9 igraca sa strane.
Izgleda da od Merzica nema nista,rekao valjda neki momak sto je blizak njemu al nije provjerena info.
Sa tim parama,treba ispostovat igrace i ne treba gomilat puno novih jer imamo 9 sa strane igraca a to je velik trosak za klub jer realno,trebalo je placat 9 igraca sa strane.
Izgleda da od Merzica nema nista,rekao valjda neki momak sto je blizak njemu al nije provjerena info.
- bistrikboy
- Kontakt:
Koliko je planirano da se udijeli klubovima od 54 miliona,koliki je budzet grada,za 2009.g.?cunami je napisao/la:Budžet je usvojen ali ne vjerujem da ce sve odjednom biti isplaceno jer treba svima isplatit ko je na gradskom budžetu a to je ogromna lova.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Ja bar ne znam koliki je budžet ali me i ne interesuje samo da ljudi dobiju plate a uz to i nas Velez.
Kako je pisalo u medijima valjda Velez treba dobit oko 100 hiljada e sad je li tacno ili nije ne znam.
Mene samo interesuje u vezi igraca,ko dolazi i ko odlazi tako da me trenutno te informacije zanimaju...
Hajmo rođeni,javljaj te se sa novim informacijama ako ih imate... zanima sve desava li se ista?
Kako je pisalo u medijima valjda Velez treba dobit oko 100 hiljada e sad je li tacno ili nije ne znam.
Mene samo interesuje u vezi igraca,ko dolazi i ko odlazi tako da me trenutno te informacije zanimaju...
Hajmo rođeni,javljaj te se sa novim informacijama ako ih imate... zanima sve desava li se ista?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.