FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 29 avg 2019, 07:30

Giljotina je napisao/la:
fera je napisao/la:Kakve veze ima igracka karijera sa trenerskom ? Ako je neko ambiciozan i zeli se educirati ne vidim kakve veze ima sto je branio u travniku.
Vladan je dosta napredovao od kad radi s njim i to je cinjenica, sumnjam da se sam od sebe popravio, hvalio je adilovica nedavno.
Vrijeme ce pokazati kakav je adilovic al ovo za sad je dosta bolje nego sto se ocekivalo. Vidjecemo kad ode kovacevic kakva ce situacija biti i kako ce se markovic i dizdarevic snaci a tu je i dzafic, ovako na papiru golmanska pozicija rijesena za narednih nekoliko godina.
Gdje se to Adilović educirao? Vjerovatno u Travniku.

Karijeru je okončao u maju 2018. godine, a posao trenera golmana dobio par sedmica nakon toga. U Klubu trebaju raditi provjereni ljudi, a ne oni koji će se ovdje učiti. Kovačević bi više napredovao s boljim trenerom, što je logički odgovor.
Da bi bio džokej, prvo moraš biti konj? Jel?
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 29 avg 2019, 07:35

Kamuflazn je napisao/la:
MaroonBjelave je napisao/la:
Kamuflazn je napisao/la:Sramite se. Pa krle nije odmaro haman pa nikako. On je bio sa repkom za vrijeme pauze, pa sad se zrtvuje gdje god fali igrac on igra. Sramota ste.
Pa nije ni Hebib odmarao i igrao na svojoj poziciji pa mu se iz tekme u tekmu psuje. Ne vidim razlog zasto bi Krle imao imunitet na negativne komentare ako vec ne igra da valja.

Heba je odmaro na pauzi, ovaj nije. Pa ne treba ni hebu kritikovati pogotovo sad kad su na izdisaju, gdje se nema koncentracije. Apaurd je nekome nesto zamjeriti u okolnostima gdje nam fali 9 igraca haman od pocetka sezone.
Ne treba kritikovat kapitena, on je bio s repkom ima 3 mjeseca, pa je umoran.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 29 avg 2019, 07:41

Stvarno nemamo razloga da kenjamo. Igramo bez 6-7-8 nekad 9 prvotimaca i opet smo prvi. Sta bi bilo da imamo sa ovom ekipom nekih 5-6 boba. Bila bi katastrofa, letile bi glave, sezona bi vec propala od pritiska i belaja koji bi bili i nikako se ne bi mogli vratiti. Ovako imamo 2 boda prednosti. Protiv Sirokog nisam sa ovom ekipom puno toga ocekivao uz prisutan umor pa je na kraju ispalo dobro. Tako isto razmisljam i za derbi.
Evo i da izgubimo ne daj boze opet bod prednosti imaju a mi nakon pauze bicemo iz dana u dan samo jaci i jaci. Nema mjesta za nervozu sta god da se desi, dugo je prvenstvo i uz povtatak svi igraca idemo lagano uzeti titulu

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 29 avg 2019, 07:46

Pitar6785 je napisao/la:Sto se tice kovinih gresaka ni po muke da su radi neiskustva ili neznanja, njegove greake su greske njegovog trenera i husrefa. Djete je dobili neke ponude vjerovatno, dosta ga hvale svi i poceo covjek da se osjeca ko oliver kan.

Ima dosta stvari i ljudi koje vjetnamac i u buljubasic i onaj siptar treba da odtjeraju.

Cosic dzamkic ADI, sta ce oni nekog trenirat prvo adi nikad nije bio golman naveca rupa u povjesti pl, dzamkic zavrsio karijeru sa 26 godina cosic ja nemam pojma jel on treniro ikako fudbal.

Znaci sad treba ahmeta krstu handzica pustit da treniraju akademiju ili da budu pomocnici jer su nekad igrali kod nas, sad nemaju kud pa daj te ljudima da zarade sta i onda imas igrace koji nemogu svako 3 dana da igraju utakmicu a u svijetu svako drugi dan i tempo19x veci
Ove dvije zadnje je malo bahat, puno rizikuje.
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 29 avg 2019, 07:59

Vala meni Kova izgleda najsigurniji golman kojeg smo imali unazad 10-tak godina...
Momak je primio dva gola od 6 utakmica..

Samo podrska :bih: nikad podcjenjivanje ili precjenjivanje :thumbdown:

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 29 avg 2019, 08:02

Svim silama udarit na Zvornicku!!
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 29 avg 2019, 08:02

Cruz voli Sarajevo!! :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 29 avg 2019, 08:22

ado-hz je napisao/la:Stvarno nemamo razloga da kenjamo. Igramo bez 6-7-8 nekad 9 prvotimaca i opet smo prvi. Sta bi bilo da imamo sa ovom ekipom nekih 5-6 boba. Bila bi katastrofa, letile bi glave, sezona bi vec propala od pritiska i belaja koji bi bili i nikako se ne bi mogli vratiti. Ovako imamo 2 boda prednosti. Protiv Sirokog nisam sa ovom ekipom puno toga ocekivao uz prisutan umor pa je na kraju ispalo dobro. Tako isto razmisljam i za derbi.
Evo i da izgubimo ne daj boze opet bod prednosti imaju a mi nakon pauze bicemo iz dana u dan samo jaci i jaci. Nema mjesta za nervozu sta god da se desi, dugo je prvenstvo i uz povtatak svi igraca idemo lagano uzeti titulu
ovi rezultati su samo sreca.Radnik smo se provukli,kao i Velez a o Sirokom da ne pricam.Kad se vrate aBd ovi povrijedjeni to ce vec da bude druga prica ,za sada nas samo sreca spasava,igra je da te Bog sacuva pa i protiv Slobode je bilo stani pani...i tu smo bili bas nafakali.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 29 avg 2019, 08:27

Ma ovo je ravno cudu sto smo napravili, jos odigrali onakve 4 odlicne tekme u evropi.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 29 avg 2019, 08:28

Denchi je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:Resic je puno bolji od cruza.
Sabanovic spasio danas
Krste i hebib tobe jarabi
za Resića si apsolutno u pravu, momak se pokazao i na većem nivou...

očekivao sam ulaskom Hodžića da će pomaći Šabanovića u sredinu na zadnjeg veznog jer je to igrao u juniorima

ne volim eksperimente u takmičarskim...ali ovo sa Hebibom i Krstom je baš budalesanje, kad kreativnijeg igrača gurneš u sredinu daješ mu slobodu i može mu odgovarati(Said, Dulja,pa i Tatar) ali Hebib nema te kreative...tako da si ga ubio i ugasio za cijelu tekmu....Krste koji nema ubrzanje veliko po krilu je isto nelogično izuzev da odradi defanzivnu rolu....što je očigledno i bila namjera, ali onda zar nije logičnije bilo staviti ga Letiću na stranu...koji je bolji u dodavanju i centriranju od svih krila(izuzev Tatara) a imaš 3 špica koji su jaki u igri glavom....???

najviše nas je to tumbanje izbacilo iz takta, široki je bio puno manje bitan taktički....ali smo im dali megašanse....sreća pa ne znaju...

Za Resića se i ja slažem. Pa i Šišić, po meni trkaća kokoš, bi imao bolju izvedbu od Kruza, za kojeg mislim da nije za fudbal na ovog nivou. Kod svakog duela u običnom "remplanju" njega odnese protivnički igrač i nikad nije faul. Ova utakmica je pokazala koliko je naš napad "jalov" bez Hebiba po boku i čist je promašaj njegovo prebacivanje u sredinu gdje je igrač manje. Drago mi je i zbog Kurdića, mislim da je pokazao da se na njega može računati na mjestu stopera - odigrao sasvim korektno (Škoro halali :lol: ). Sve u svemu dobar rezultat sa ovako desetkovanom ekipom na, nama najtežem gostovanju). I, da, Kova bi se u pojedinim trenutcima morao uozbiljiti, da nas njegova zaje bancija ne bude koštala. Iako imam u njega veliko povjerenje i iako on cijeloj ekipi ulijeva samopouzdanje i daje ssigurnost, mene (što neko već napisa) oblije hladan znoj kad lopta dolazi kod njega. Valjda se neko od povrijeđenih oporaavi, i aBd kod košpicara osvojimo najmanje bod. :njanjanja:

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 29 avg 2019, 08:30

Pa moj skoro jel ti fkt pokupio trebu ovaj retard hahaha ja kontam samo joj se javljao... :rol:

Svrsavali smo na Cruza ,kako smo se samo zajebali i:damn:

Mustafic sinoc :ljepota: ,kad je izasao raspali smo se :hmmmmm:

Kovačević
Hodzic Serbecic Lazic Letic
Gavric Mustafic
Hebibovic Rahmanovic Milanović
Handzic

Ekipa za pobjedu na derbiju.

Horde ce razbiti strumfove,jos ti Husrefe Amara.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 29 avg 2019, 08:44

Opet sat i po ranije moramo na Grbavicu uci.Jedna karta se moze kupiti na jednu licnu kartu.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 29 avg 2019, 08:46

:ljepota: :ljepota: :ljepota:

Bahati, bahati Željkan!
1946

Bordeaux46
Kontakt:

Post Postao/la Bordeaux46 » 29 avg 2019, 08:46

ako na derbiju budemo igrali kao u prvih pola sata razbicemo ih. ako budemo kao u drugom poluvremenu razbice nas. s obzirom da se vracaju Lazic i Gavric sigurno, Husref ne bi trebao raditi gluposti koje je sinoc radio. 2:0 Milanovic x2 da ga prestanemo kuditi.
koliko volim te zna samo ludo srce moje, proći će godine, ja neću izdati bordo boje!

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 29 avg 2019, 09:05

AL ljudi nije pjuvanje, al ja ne razumijem, covjek kapiten tolko iskustvo, eto hajd neprirodna mu pozicija, al da ne mozes potrefiti pas, dici glavu malo, normalno osutati, dugu loptu poslati barem da ide negdje blizu igraca a ne onako napamet...Bas me razocarao sinoc.
(znam i da nije odmarao, i da je trcao i da gine i da mu nije poziicja i da je pod inekcijama i da igra i za repku...)
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 29 avg 2019, 09:11

Giljotina je napisao/la:
O Adiju se isto mislilo prvi dan kad je došao. Ne talasaj. Čak je i smiješno što se misli da jedan Adi Adilović ima iskustva u ovom poslu, a pogotovo da je u tome inventivan i da se nije mogao naći neko bolji.

Uzmeš talenat iz Akademije (koji je golman) i tu ga čeka jedan Adi Adilović koji je branio u Olimpiku, Travniku i sl. i koji nema nimalo iskustva u ovome poslu. Ne misliš da će on taj talenat barem dijelom upropastiti?

Slobodno napiši da je tako. Kasno je. Ne čitaju ovi iz Uprave.
https://sportsport.ba/fudbal/kovacevic- ... ove/323784

https://www.life.ba/sport-vijesti/matej ... em/211243/

:sick:
Amer Dupovac!

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 29 avg 2019, 09:12

AngelDiMaria je napisao/la:AL ljudi nije pjuvanje, al ja ne razumijem, covjek kapiten tolko iskustvo, eto hajd neprirodna mu pozicija, al da ne mozes potrefiti pas, dici glavu malo, normalno osutati, dugu loptu poslati barem da ide negdje blizu igraca a ne onako napamet...Bas me razocarao sinoc.
(znam i da nije odmarao, i da je trcao i da gine i da mu nije poziicja i da je pod inekcijama i da igra i za repku...)
Nisam branioc Velkoskog, odmah da se razumijemo. Pokusat cu objasniti ovo sto naprijed navodis, barem onako kako sam ja skontao iz razgovora sa ljudima koji se bave tom vrstom stvari. Naime, usljed prekomjernog forsiranja i fizickog umora, dolazi do pada koncentracije kojeg prati fizicki pad, pa zato tijelo ne uspijeva da provede zamisli mozga. Mislim da je to jedino i najlogicnije objasnjenje. Vjerovatno se bavis sportom makar rekreativno, pa ti se desavaju slicne stvari, a slicno je i profesionalcima kad fizicki padnu.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 29 avg 2019, 09:19

Napapijri je napisao/la:
AngelDiMaria je napisao/la:AL ljudi nije pjuvanje, al ja ne razumijem, covjek kapiten tolko iskustvo, eto hajd neprirodna mu pozicija, al da ne mozes potrefiti pas, dici glavu malo, normalno osutati, dugu loptu poslati barem da ide negdje blizu igraca a ne onako napamet...Bas me razocarao sinoc.
Nisam branioc Velkoskog, odmah da se razumijemo. Pokusat cu objasniti ovo sto naprijed navodis, barem onako kako sam ja skontao iz razgovora sa ljudima koji se bave tom vrstom stvari. Naime, usljed prekomjernog forsiranja i fizickog umora, dolazi do pada koncentracije kojeg prati fizicki pad, pa zato tijelo ne uspijeva da provede zamisli mozga. Mislim da je to jedino i najlogicnije objasnjenje. Vjerovatno se bavis sportom makar rekreativno, pa ti se desavaju slicne stvari, a slicno je i profesionalcima kad fizicki padnu.
Iskreno mislim da se nikako ne snalazi ovdje gdje igra, to je nadomjestao borbenoscu, ali sinoc i prosle dvije tekme, uzas. Drag mi je i sevap ga je odmoriti. I mislim da se on i ahmet, kako vrijeme bude odmicalo a ovi mladji ulazili u golgetersku formu, trebaju polahko privikavati na klupu. Cisto da nam ne budu nosioci igre ljudi koji ce sagoriti zbog starosti.
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 29 avg 2019, 09:21

Mirko Oremus je sasvim solidan trener golmana, ne znam sto ga se kritikuje. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 29 avg 2019, 09:23

mma_hz je napisao/la:
ado-hz je napisao/la:Stvarno nemamo razloga da kenjamo. Igramo bez 6-7-8 nekad 9 prvotimaca i opet smo prvi. Sta bi bilo da imamo sa ovom ekipom nekih 5-6 boba. Bila bi katastrofa, letile bi glave, sezona bi vec propala od pritiska i belaja koji bi bili i nikako se ne bi mogli vratiti. Ovako imamo 2 boda prednosti. Protiv Sirokog nisam sa ovom ekipom puno toga ocekivao uz prisutan umor pa je na kraju ispalo dobro. Tako isto razmisljam i za derbi.
ovi rezultati su samo sreca.Radnik smo se provukli,kao i Velez a o Sirokom da ne pricam.Kad se vrate aBd ovi povrijedjeni to ce vec da bude druga prica ,za sada nas samo sreca spasava,igra je da te Bog sacuva pa i protiv Slobode je bilo stani pani...i tu smo bili bas nafakali.
Pa iada uzmes Zrinjski, ni tu nismo bili na nivou, a ni madjari.

Sto znaci, da imamo velikog kapaciteta cim smo bez kvalitene utakmice na prvom mjestu. Nadam se da cemo na derbiju odigrati da valja, i pobjediti aBd :)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, DoktorXabaras, mnon46 i 22 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []