Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

amerosm
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la amerosm » 04 jun 2014, 13:06

Nadam se da ce Matz sa svojim prognozama biti upravu i da ce Hoogma biti novi SD...
U Almelu covjek sa minimalnim budzetom radi kvalitetan posao, a sto se Knäbel-a tice mislim da bi isti bio odlicno rijesenje za tu poziciju, jer je Svicarska u omladinskim pogonima pokazala zavidne rezultate.

PS: MOPO tvrdi da Zenit nece DB-u praviti probleme kada je njegov transfer u HSV u pitanju i da bi do vikenda sve trebalo biti okoncano.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 jun 2014, 13:49

Mislim da bi Didi i Nico bili dobar par, a vrijeme je i da se potjera onog schroedera. Ne bi više smjeli dopustit da nam odlaze najbolji talenti tipa Hahn, Sam, EMCM, ...

Nisam ni očekivao neke opstrukcije oko Didija, više je nego očito da je čovjek haesfauovac u duši, pa ko bi iz Zenita došo kod nas, to je ko da iz Liverpoola ideš u Mechelen, moraš bit dovoljno drmnut za tako nešto. Sa budžeta od 100 milja dolaziš tamo gdje se cipelari za pola milje.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jun 2014, 14:49

Toliko o tome koliko im je HSV bio bitan...
Der HSV Supporters Club kündigt seine Auflösung an! Wie "Sport Bild" berichtet, sieht die Abteilungsleitung keinen Sinn mehr im SC. "Wir sind angetreten für die Stärkung der Mitglieder- rechte. Die sind nun eindeutig und massiv beschnitten. Ich kann überhaupt keine Mitbestimmung in relevanter Form mehr erken- nen. In der neuen AG, wo es um Profi-Fußball geht, haben wir nichts mehr zu melden. Der SC macht so keinen Sinn mehr", wird Christian Reichert zitiert.[...]
:wave: :wave: :wave: :wave:

@ ledar

iako je bio SD u Zenit-u DB nije imao nikakve ovlasti kada su vazne odluke u pitanju, jer je javna tajna da je Djukov taj koji tamo naredjuje koji ce se igrac, odnosno trener dovesti, dok je na DB-u bilo samo da okonca te transfere sa silnim novcem koji su mu stavili na raspolaganje.

Siguran sam da mu je KMK obecao odredjenu svotu novca kada su pojacanja u pitanju, a ukoliko jos dovede Hoogmu mislim da bi mogli napraviti odlicnu ekipu u narednim godinama.

Takodjer smatram da nije potrebno da se dovodi covjek u upravu koji ce biti zaduzen za finansije, jer mislim da u Gernandt-u imamo vec covjeka koji ce upravljati tim sektorom.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 jun 2014, 15:36

Da, ovi iz SC će nam stvarno jako falit. Al vratiće se oni, nismo mi te sreće da ih se za svagda riješimo.

Za Zenit znam ja da tamo drmaju Djukov i ruska vrhuška sa Medvedevim, ali mislim da je Witsel ipak bio Didijeva ideja, odluka je naravno bila na vlasniku. Pa i kod nas će sve morat dogovorit sa Gernandtom, vjerujem da će se radit planski na duge staze i da će biti ugrađena i rješenja ako nešto ne ide prema očekivanjima. Očekujem ipak da će kod nas biti više koordinacije a manje subordinacije. Slomka će se sigurno pitat oko kadra ali ne bi trebao imati ključnu riječ, menadžment je taj koji u suradnji s NO provodi svoju viziju po pitanju kadra, selekcije, mlađih kategorija itd.

Za upravu su, koliko se pisalo, predviđena samo 2 člana - Didi i Hilke, i to je dobro. Pa ne vodi se svemirski brod nego klub, ako mogu Mainz i Augsburg onda možemo i mi sa daleko boljom logistikom, više novaca itd.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 jun 2014, 11:41

Iako je novi NO na celu sa von Hessen-om i Nogly-jem, te Beiersdorfer koji je u stalnom kontaku sa NO-om bili protiv dovodjenja Stieber-a, treceligaski-manager je ignorisao tu cinjenicu i zamolio IDIOTE u trenutnom NO-u da potvrde transfer sto su oni i ucinili. Koji IDIOT moras biti i pored te cinjenice obaviti taj transfer. :damn: :damn:

Da u izjavama Gernandt-a izmedju redova zakljuciti da ce ga ovaj potez kostati posla i nadam se da ce DB zatim na poziciju SD-a postaviti Hoogmu.

PS: Prema pisanju Kicker-a DB bi vec danas mogao zavrsiti svu potrebnu papirologiju sa Zenit-om i onda bi vec u narednim danima mogao u Hamburgu potpisati taj vec dogovoreni tro-godisnji ugovor.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 05 jun 2014, 15:44

kreuzer je dobio Transferstopp, ne smije ništa dogovarat bez Didijeve suglasnosti. Ne znam samo da li je u međuvremenu ipak uspio predat Lama u Furth (nije greška - predat a ne prodat, jer 200 somova je smijeh). Užasno je brz za napravit glupost, katastrofa od čovjeka. Al kad vidiš ko ga je postavio nema mjesta čudenju.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 jun 2014, 01:16

https://www.facebook.com/hfcfalke

Rijesili smo se ih za sva vremena...

:njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa:

Posto je svaki pocetak tezak mislim da je red da pomognemo novim komsijama. Ja sam ZA da im HSV pokloni Jarchowa kao novog predsjednika, zatim OK-a kao novog managera te Sobiecha kao komadanta odbrane i Zoua-u kao novog napadaca.

Ja smatram da bi ovo bilo vise nego dovoljno sa nase strane...

Toliko o tome koliko im je HSV bio bitan. :roll: :roll:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 jun 2014, 13:16

Prema pisanju njemackih medija Kreuzer Lam-a nije prodao za 200.000 € vec za 50.000 €. :lol: :lol: :lol: :lol:

Ukoliko ga novi NO i DB odmah prvog dana ne posalju u PM, onda ce isti izgubiti dosta kredita kojeg imaju kod navijaca.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 09 jun 2014, 13:43

Mi smo stalno na nekom stand-byju, najprije jedva dočekasmo da agonija u ligi završi, pa onda da prođe odvajanje, sad čekamo na Beiersdorfera (do Tijelova), pa ćemo zatim na kreuzerov odlazak...

Dok se drugi pojačavaju mi smo na čekanju. Ali bolje i to nego da kreuzer vodi igru, on bi odmah prodo čalanoglua i kupovao po braunschweigu...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 jun 2014, 14:34

@ ledar

izgleda da je Gernandt odrzao obecanje kada je rekao da ce sa Zenit-om biti sve zavrseno do proteklog vikenda.
Naime prema pisanju ruskih medija HSV i Zenit su se vec dogovorili oko odstete koju cemo morati platiti, ali iz Zenit-a sa time tek zele izaci u javnost kada pronadju novog SD-a sto bi se prema tim pisanjima trebalo dogoditi u narednim danima.

Ja se samo iskreno nadam da DB vec sada uveliko radi na sastavljanju ekipe sto se kljucnih pozicija u Upravi tice, jer i dalje smatram da ce novi SD imati dovoljno vremena da sastavi ekipu koja ce moci bez problema naredne sezone izboriti opstanak.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 jun 2014, 13:15

Prema pisanju Kicker-a sutra bi zvanicno trebao biti potvrdjen transfer Beiersdorfer-a...

Takodjer se nadam da ce prvo sto ce uraditi biti novcana kazna za malo gov.no, i da ce ga nakon toga Slomka svjesno izostaviti iz sastava prvih par utakmica nove sezone kako bi isti mozda shvatio neke stvari.

Danas ce takodjer pasti odluka o tome hoce li Lasogga prihvatiti ponudu HSV-a, jer je DB prethodnih dana razgovarao sa njim i njegovom majkom. Ukoliko prihvati mislim da bi se Hertha i HSV mogli dogovoriti imajuci u vidu da su oni zainteresovani za Sklejbred-a te da je KMK DB-u obecao novcana sredstva za pojacanja.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 jun 2014, 12:32

Eto i danas je konacno ozvaniceno ono sto je bilo vec poznato od 25.05...

slika

Nadam se da sada slijedi detaljno ciscenje kluba na svim pozicijama.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 11 jun 2014, 15:59

Polako se slažu kockice za novi razvoj kluba. Sad treba riješiti ključne operativce a onda graditi promišljeno korak po korak. Ništa ne ide preko noći, trebaće vremena i strpljenja, ali imamo temelje za budućnost. Kako se pisalo, Didi je već uključen u pripremu za iduću sezonu, do jeseni očekujem dva prava pojačanja.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 12 jun 2014, 10:59

Evo što kaže Gernandt:

"Zum Kernteam gehören Sportchef, Nachwuchschef und der Trainer", verdeutlicht Gernandt, "wir wollen einen ganz neuen HSV und diskutieren sehr offen. Es ist eine schwebende Diskussion."

Izgleda da najzanimljivije tek slijedi, možda smo ipak s Tuchelom nešto dogovorili, nije on slučajno baš sad slobodan i zatvoren za medije.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 jun 2014, 14:02

Iako i dalje smatram da je Slomka odlican trener, ali svidja mi se nacin na koji razmislja Gernandt...

Ili ce se svi podrediti filozofiji koju postavlja klub ili slijedi razlaz. Javna tajna je ta da se Gernandt-u i DB-u nije svidjelo to sto je Slomka doveo svoje prijatelje u klub na funkcije koje su vec popunjene.

Na forumu prenose takodjer danasnji interviju Gernadt-a za SKY gdje je izjavio da je zajedno sa KMK-om i DB-om razgovarao o sastavu nove ekipe kako na kljucnim pozcijama kako na terenu. Malo je cudno npr. da Slomka nije bio pozvat na taj sastank sto bi moglo znaciti da vise ne racunaju na njega.

Jedno je sigurno ukoliko se odluce da smjene trenera onda jedino rijesenje koje dolazi u obzir je Tuchel i tu se onda postavlja pitanje bili se isti upustio u avanturu zvanu HSV. Prije 25.05 bih rekao da isti nikad ne bi pristao da vodi HSV, no sa novim strukturama mozda istog ovoj novi projekat privlaci.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 12 jun 2014, 14:39

Tuchel je vrstan taktičar, kako na terenu tako i kad je njegova karijera u pitanju. Sa Mainzom bi mogo igrat EL ali neku veliku karijeru ne bi nikad napravio. Neki spekuliraju da se sprema preuzeti elf nakon razrješenja Loewa, no nekako mi se čini premlad da se sad zabetonira na tu funkciju. Vidjećemo njegov izbor, iako ovog trenutka imam osjećaj da će se nastaviti sa Slomkom, samo će ga stavit pod pritisak i potkresati mu ovlasti.

Generalno se mogu složiti da Mirkec nije loš trener, kao uostalom ni van Marwijk, ali nije trener sa vizijom kakav nama treba. Njegov dosadašnji rad kod nas nije za prolaznu ocjenu, za opstanak nema kredit jer smo ga izborili pukim slučajem i sa ogromnom dozom sreće, iako treba priznati da nije ni imao neku ekipu na raspolaganju.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 jun 2014, 14:55

Beiersdorfer ima sest dana da donese odluku koji onda i IDIOTI moraju podrzati...
Slomka se jucer vratio sa odmora i sada trebaju njih dvojca skupa sjesti i razgovarati. Ukoliko im se misljenja podudaraju onda treba nastaviti saradnju, a ukoliko imaju razlicite poglede, onda se treba razici i traziti novo rijesenje.

Bolje sada da se to dogodi, nego nekad u Oktobru, jer bi eventualno novi trener imao vremena da sa ekipom odradi kvalitetne pripreme.

Ukoliko se vodimo ovim danasnjim izjavama rekao bi da je Slomka vec bivsi, jer Gernandt nije glup covjek i sve sto kaze je promisljeno.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 12 jun 2014, 15:13

Da, Gernandt govori jasno i razgovjetno, to je novitet u klubu koji je dosad funkcionirao zakulisno, sa borbama raznih interesa skrivenih od javnosti. Moglo bi se možda i naslutiti da se ovakva izjava ne daje ako nemaš kandidata u pripravnosti, ali vidjećemo, možda je to ipak samo zadnje upozorenje slomki da shvati gdje mu je mjesto i da se počne baviti igrom i igračima a ne kadroviranjem i klupskom infrastrukturom.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 jun 2014, 12:25

http://www.mopo.de/hsv/mainz-coach-ist- ... 74374.html

Ukoliko je ovaj clank ima i trunku istine, onda se vec sada moze reci da je Slomka vec bivsi trener...

DB mora do Srijede donijeti konacnu odluku o tome hoce li se nastaviti sa Slomkom ili ne, ali prema izjavama od jucer i danas mislim da bi to bilo ravno samoubistvu, jer mu je ugled vec sada dobro narusen.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Re: AW: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 13 jun 2014, 12:59

Nadam se da ce ih Tuchel preuzeti. Slomka je prvu utakmicu (BVB) dobro pripremio a dalje su ga vile nosale u ostavile u 1. Ligi.
Tuchel je sa Mainzom dobar posao radio ali ocito je da su financijska sredstva bila ogranicena i da mu to nije dozvolilo da napravi nesto vise. Kod HSVa financijska situacija trenutno nije bajna ali ce se to uveliko popraviti kroz godinu-dvije i omoguciti da se ostvari bolji rezultat u ligi ali i da se pokusa nesto u Europi.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.