BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

HeraklitMracni
Kontakt:

Re: BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)

Post Postao/la HeraklitMracni » 22 mar 2024, 11:26

Al Civic stvarno covjek ne zna osnove

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 mar 2024, 11:29

Meni jos u glavi ona prilika Demirovica za 2-0 kad je Pjanic usao :cry:

Ono u Augsburgu zmireci daje...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 22 mar 2024, 11:31

OldTownDistrict je napisao/la:
22 mar 2024, 11:21
Stroj1946 je napisao/la:
22 mar 2024, 11:03
22 mar 2024, 10:54

A zasto su nesposobni??
Zato sto jednostavno nemaju to nesto u sebi kao starije generacije. To je u svakodnevnici prisutno a kamoli u sportu. Ne bi da pisem nasiroko, ali ima toga iz iskustva u poslu. Katastrofa koliko je omladina nesposobna i nemarna.
Generacije koje su rasle pred rat, u ratu i odmah poslije rata su prekaljeni, ovi danas odrastaju u uslovima koje imaju 15 puta vise nego mi prije 20 ili 25 godina recimo, fazon je u tome sto su razmazeni previse i svasta im se tolerise, odnosno mogu cak i da biraju kako i sta. Toga nije bilo prije, jer ako si htjeo da uspijes, moro si dati 200%, nije bilo toliko izbora.
Sve istina ali svakako u sportu mi bi mogli biti ozbiljni i sposobni da imas sistem koji radi kako treba.
Nije ga ni prije bilo, talenta je samo bilo, ali najviše motivacije za uspjet. Ima ga i danas, samo je prisutna ljenost i nema fokusa i motivacije za više. Odmah odustaju na prvoj prepreci, pa se samo na druge stvari fokusira. Prije se išlo do kraja. Pa koliko je danas mladih igrača otišlo vani da igraju iz lige, koliko ih je uspjelo, za razliku prije 20 godina, tad je to bio pojam kad neko ode. Ovi danas zarade 5,6 plata vani i eto ih nazad u blato.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 mar 2024, 11:35

Gledam sinoc nase prekide, pa je li moguce da kod svakog kornera ili slobodnog udarca lopta bude previsoka, preniska ili jedva dodje do gola? Koliko smo slobodnih imali, normalne selekcije bi dale 2 gola samo jer znaju normalan ubacaj uputiti. Cak ni Pjanic iz kornera na zna normalan centarsut uputiti. Svaka na prvu stativu i odbrana lako izbije glavom.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 22 mar 2024, 11:37

U sportu se sve veže jedno za drugo, ne može ništa nazor i na euforiju. Siste, sistem, sistem! Krenuti od domaće lige, pa preko Saveza . Kod nas to ništa ne funkcioniše, na kraju nam se samo čini da smo bili 5 min od Eura, na ovako energetski istrošen roster protiv ISlanda bi bilo još bolnije prizmeljenje. Možda je i bolje da živimo u zabludi da nam je 5 minuta falilo .
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 22 mar 2024, 11:46

Mi sad mozemo samo tonuti jos dublje. Slijedi nam 8 utakmica od kojih daj boze da pobjedimo ijednu. Prvo ove 2 prijateljske u junu protiv kandidata za titulu na euru pa onda liga nacija gdje realno ako iscupamo 2 3 boda kao onda kad smo 1. Put bili u izdanju A divizije bice dobro. Svake naredne kvalifikacije ce nam biti sve teze i teze jer trenutno smo u 3. Sesiru a sasvim izvjesno je da mozemo uskoro pasti i u 4. A to u konacnici znaci da cemo u kvalifikacijama dobijat maltene nemoguce misije pogotovo za Svjetsko Prvenstvo gdje samo 1 ekipa ide direktno i 1 u baraz tako da je to u startu propalo
Ovaj put dobro razmislit sa selektorom(ja sam iskreno protiv Save i ne zelim da ostane jer je sinoc sve sto je dobro uradio prosuo sa maloumnim izmjenama i neobjasnjivim pozivima/nepozivima za odredjene igrace). Ukoliko promjenimo selektora tom koji dodje treba dat period lige nacija i kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo kao pripremu za plasman na Euro 2028 jer samo lud covjek moze rec da cemo prije tog imat bilo kakvu priliku za nesto ozbiljnije.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 22 mar 2024, 11:57

22 mar 2024, 10:34
slika
vide ljudi da rade dobar posao,pun stadion i podrska svih 90min
a
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 22 mar 2024, 12:00

Nije mi dobro. Dva sata sam odspavao i sad posao.
Toliko sam uspio sastaviti. ONO sjeme ti i pleme ….
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 22 mar 2024, 12:11

adrenaline323 je napisao/la:
22 mar 2024, 09:05
Sinoc je mogao Stevanovic uci umjesto Dedica i Bicakcic umjesto Ahmedhodzica to je jedina stvar koju zamjeram selektoru. Da su pitali cijelu drzavu sinoc koja 2 igraca ne smiju igrati svi bi rekli Civic i Kovacevic.
To je to ...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 mar 2024, 12:24

Jos jedna stvar mi je toliko nelogicna. Znaci, imas Mujakica na klupi, koji kakav god da je, kvalitetniji je od Kovacevica. I uvodis tog istog Kovacevica koji nije ni trebao biti sa spisku, ali igrom slucaja je dospio na spisak. Stvarno ne znam sta je Savi u glavi sa takvim odlukama...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 mar 2024, 12:52

Ja ne znam jesmo li mi gledali istu utakmicu.

Jedino šta je dobro izgledalo je vezni red i to prije svega u defanzivnom smislu.
Po stranama su nas probijali kako stignu, samo što nije bilo golova.

Imali smo sreću da smo zabili jedan odbitak i to je to.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 mar 2024, 12:55

Eto znaci odgadja se utakmica protiv Izraela, sto je dobro iz sigurnosnih razloga, mada bih volio gledati kako ih pljujemo tokom cijele utakmice.
Ali i sramota da nemas alternativnu utakmicu jer Huseinbasic nece upisati debi, sutra ako mu pukne film pa ne zeli doci vise bice kao i sa Kovacevicem pa su oni krivi, a ne Savez i selektor.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 22 mar 2024, 12:55

15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 22 mar 2024, 12:56

Gasi temu, bezveze se palamudi ovdje.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 22 mar 2024, 13:04

Beduin je napisao/la:
22 mar 2024, 12:55
Eto znaci odgadja se utakmica protiv Izraela, sto je dobro iz sigurnosnih razloga, mada bih volio gledati kako ih pljujemo tokom cijele utakmice.
Ali i sramota da nemas alternativnu utakmicu jer Huseinbasic nece upisati debi, sutra ako mu pukne film pa ne zeli doci vise bice kao i sa Kovacevicem pa su oni krivi, a ne Savez i selektor.
Pa po novim Uefinim pravilima je dovoljno da igrač bude pozvan, odnosno da se odazove na okupljanje, tj. da kroči na stadion, a on je bio na klupi sinoć, tako da je on naš

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 22 mar 2024, 13:14

Necu se oporavit od ovog poraza za mjesec dana, a mogu tek mislit kako je igracima, garantujem da ce ih pola u klubovima do kraja sezone bit u drasticnom padu. Ne moze covjek normalan koji ima mrvu emocije nocima zaspat a da ne razmislja o ovakvom porazu izuzev civica i kovacevica jer svakako ljudi i ne igraju u svom klubu pa im ovo doslo kao rekreacija.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 22 mar 2024, 13:15

Huseinbašić je promijenio sportsko državljanstvo i nema nazad. A i da ima pravo, nema gdje nazad.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 22 mar 2024, 13:21

Neko moje vidjenje sinocnje utakmice i daljih desavanja u reprezentaciji
Ovako hladne glave se jos i moze neka analiza praviti. Ajmo redom.
1. Kompletne kvalifikacije imamo nesrecu sa povredama, znaci niti jedno okupljanje nismo bili kompletni. Po baksuzluku se dese dvije povrede sinoc i to dva najvaznija igraca. Cinjenica je da nam je roster limitiran, a da su nas ove povrede jos vise osakatile. Vjerujem da je tu bio Barisic i da se bar jednom od Anela ili Amara nije desila povreda ne bi izgubili. Desna strana po kojoj su ordinirali i jedan i drugi odlicno je zaustavila Sudakova i Mudryka i tek nakon sto su oni izasli, po toj istoj strani su sjevnule dvije brze tranzicije i dva brza gola. Yebiga ponekad je i malo veca doza srece potrebna, a mi je odavno nemamo ili bolje receno, nismo je ni zasluzili. Isto tako treba istaci da je Hadzikadunic koji je ovdje cesto bio (opravdano) osporavan odigrao utakmicu karijere za sveti dres i da za njega sigurno nema zime, jer sa kvalitetom koji posjeduje, a koji nekad ne koristi kako treba, trebao bi biti stabilan igrac nekog osrednjeg kluba lige petice. Demirovic koliko god bio borben i srcan sinoc je opet zakazao u kljucnom momentu. Stvarno ne znam sta se desava sa tim momkom kada obuce dres reprezentacije, ono sinoc se moralo zabiti i zavrsiti utakmicu. Ostatak ekipe manje vise vrlo dobar u odnosu na ocekivanja izuzev Kovacevica i lijevonogog igraca Ferencvarosa. Vjerujem da je ulazak Kovacevica plod toga sto je desnjak, vjerovatno Savo nije htio da uvodi Mujakica i Seu stavlja na bok, a Seo je sinoc napisao doktorsku disertaciju u defanzivi.

2. Savo je takticki sinocnju utakmicu odlicno pripremio i to je dosta dobro izgledalo. Ukrajina prakticki bez sanse do datog gola, a mi smo imali i u prvom poluvremenu sansu za vodstvo i u drugom poluvremenu da Demirovic sve rijesi. Ono sto se Savi moze zamjeriti jesu kasne izmjene, a sinoc na pressu kaze da je njega i strucni stab bilo strah mijenjati ista u veznom redu koji je dobro funkcionisao. To je samo i iskljucivo stvar Savinog trenerskog neiskustva. E sad, da li ga treba mijenjati? Po meni ne, iz vise razloga. Prvo, nas savez nece dovesti boljeg trenera, san o Jakirovicu ili Muslicu je nedostizan barem sa ovom garniturom koja nema namjeru izdvojiti sredstva za neko provjereno trenersko ime. Drugo, Savin plus je sto dosta dobro uvidja sopstvene greske i koriguje ih (doduse u slucaju lijevonogog igraca Ferencvarosa prekasno). Iskoristio je utakmice protiv Slovacke i Luxa da vidi sta ima na raspolaganju i kako to moze iskoristiti, sto je sinoc i uradio na dosta dobar nacin. Dobro radi sa mladjim igracima i ne libi se dati im priliku bez obzira na njihovu mladost i neiskustvo. Volio bih da ostane selektor, prvenstveno zbog kontinuiteta i pravljenja neke nove generacije. Ono sto je bitno jeste da ce se mahalski skart u vidu Pjanica i Sehica vrlo brzo odstraniti ili cak sam otici, a sansu ce dobiti neki novi potencijalni igraci koje je Savo naveo u intervjuu za Arenu. Dati mu ugovor na iduce kvalifikacije, napraviti rekonstrukciju ekipe vec u ovim prijateljskim protiv Italije i Engleske pa kome opanci a kome obojci. To se nazalost trebalo uraditi jos pod Petevom. Mlad trener, mlada ekipa, ne bi moglo biti lose
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 mar 2024, 13:23

Jedino koga mi je zao od igraca su Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Dedic i Gazibegovic. Jedini kojima je bas sinoc stalo da dobijemo. Sto se vidi i u suzama Denisa, igranju Dedica od 20-te do 70-te minute sa povredom.

Dedic mora odmah sad u septembru postati kapiten. Yebes te neke hijerarhije da najstariji mora biti kapiten. Sta treba, da kad Dzeko ode, gleda i Dedic, a i mi svi oyebinu Sehica kako se sepuri sa trakom, a unese vise nemira u tim nego sigurnosti. Dzeko ako vec mora biti u timu, sa klupe da ulazi i to je to. Taman da se navikavamo bez njega, a i nije vise to to.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 mar 2024, 13:26

Čisto da budemo mirne duše, ali je li ona Demirova šansa bila ofsajd? Meni se činilo da jest, ali vidjelo se samo iz jednog ugla. :problem:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.