Juventinisimo je napisao/la:@Ajax
Nisam pametan sta bi Pape trebao uraditi za slijedecu utakmicu...vraca se Spahic? Hadzic ide van?? Lulic opet na beka?? 4-2-3-1 Izet desno,Visca lijevo?? Tino klupa??
Mozda 4-4-1-1?? Gore Izet/Visca iza Dzeke...
Bicakcic u prvih 11??
Ja bi igrao 4-3-2-1 ako vec ne mozemo sa krilima.
Mujdza-Sunjic-Spahic-Lulic
Medo-Besic-Tino
Pjanic-
Izet/Visca?(ko je u najboljoj formi)..od ovih mladjih,tesko da bi koga tu ubacio...
Dzeko..
Mada mislim da ce biti ista formacija,kao protiv Belgije...vjerovatno Visca/Izet umjesto Vede...i Spaha umjesto Hadzica..
Ako bi bila,ja bi im obojici(Visca/Izet) dao po poluvrijeme,osim ako bi starter
rasturao...
Vidjecemo...
Pape da je izveo protiv Kipra pravi tim mi nebi danas vodili ovu pricu. Znaci ovaj tim je trebao zaigrati.
---------------- Begovic -------------------
Mujdza -- Sunjic -- Bicakcic --Salihovic
------------ Besic -- Pjanic ---------------
Hajrovic -- Medunjanin ----------- Lulic
----------------- Dzeko --------------------
Posto on to nije uradio itekako zasluzuje svaku mogucu kritiku i mora da zivi sa time. Jos uvijek mislim da je on to uradio jer je precijenio pobjedu protiv loseg Irana i stvarnu snagu tadasnje formacije kao i nekih igraca u njoj. Za ovu sada utakmicu postoje samo dvije varijane. Znaci 4-2-3-1
1)
---------------- Begovic ---------------------
Mujdza --- Sunjic -- Spahic ---------- Lulic
------------- Besic -- Pjanic -----------------
Hajrovic -- Medunjanin ------- Visca / TSS
---------------- Dzeko ------------------------
Lijeva strana je ocajna defanzivno Lulic i Visca ( pogotovo ) ili TSS i ocekujem da ce nas tu nadigrati bas kao sto je bilo protiv Nigerije. Pravo rijesenje nevidim a kriv je Pape jer nema minimalno po dvojicu podjednakih igraca na
svakoj poziciji. A mogao je imati za ovih pet godina da se je maksimalno trudio da pojaca roster.
2) Je ova tvoja 4-3-2-1
Mujdza-Sunjic-Spahic-Lulic
Medo-Besic-Tino
Pjanic-
Izet/Visca?
Dzeko..
Tu vidim potpuno izgubljenog Medu na toj desnoj strani i opet losu defanzivno lijevu stranu. Znaci po meni ako vec mora taj 4-3-2-1 onda bi bilo najbolje ovako:
---------------- Begovic -------------
Mujdza -- Sunjic -- Spahic -- Lulic
Pjanic --------- Besic -- Medunjanin
------- Hajrovic --- TSS/Visca------
--------------- Dzeko -----------------
Mada kao sto sam vec rekao ja sam govorio i prije Kipra da treba igrati onaj prvi tim za Salihovicem, Hajrovicem, Mujdzom i Medunjaninom u 4-2-3-1. Sada vise nisam toliko siguran u pobjedu sa ovoliko malo igraca i sa neuigranim timom. Neka Safet sam nesto izmisli i popravi onaj kiks protiv Kipra.