FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Mi, mozda, imamo kvalitet (uz dozu srece) da se plasiramo u grupnu fazu nekog takmicenja, ali nazalost nemamo kapacitet, ni fizicki, ni emotivni, ni kvantitativni da dosegnemo taj nivo i da se na istom odrzimo. Jos uvijek ne posjedujemo kriticnu masu da bi mogli igrati na dva fronta. To ce biti uvijek slucaj ako ze tzv. "fishingom" dovode igraci.
Akademija, ako godisnje izbaci dva super igraca, ispunila je svoju svrhu. Mi smo prosle godine dobili Vladana i Pidru i trebamo biti prezadovoljni time. Ove godine mali Đokanovic kuca na velika vrata. Na to treba izdvojiti minimum 2mil€ za cetvoricu igraca i to je ta kriticna masa koja ce ciniti razliku.
Oslanjanje na srecu dovođenjem besplatnih fudbalera, dugorocno ne donosi koristi, nego se mahom obije o glavu.
Sto bi rekli stari Latini; bez para ne ide ništa.
Razmisljati na nivou cevabdzija (bez uvrede), a traziti iskorak - ne biva.
Akademija, ako godisnje izbaci dva super igraca, ispunila je svoju svrhu. Mi smo prosle godine dobili Vladana i Pidru i trebamo biti prezadovoljni time. Ove godine mali Đokanovic kuca na velika vrata. Na to treba izdvojiti minimum 2mil€ za cetvoricu igraca i to je ta kriticna masa koja ce ciniti razliku.
Oslanjanje na srecu dovođenjem besplatnih fudbalera, dugorocno ne donosi koristi, nego se mahom obije o glavu.
Sto bi rekli stari Latini; bez para ne ide ništa.
Razmisljati na nivou cevabdzija (bez uvrede), a traziti iskorak - ne biva.
- hordasDoboj
- Kontakt:
Ocito da su i Tan i Nam odabrali put Akademije, afirmacija i prodaja tih mladih igraca od kojih ce FKS postati samoodrživ klub. A uz to i da idu i titule naravno.Historicar je napisao/la: Jel misliš da se sa akademcima može napraviti iskorak u Evropi, o kojem svi manje - više ovdje pričamo.Svi klubovi iz regiona, kada su pravili evropske iskorake, to su radili sa teškim kapitalcima.
Kada jednom prodaš dva akademca za 2m€+ moci ces dovesti teskog kapitalca. Kod nas je sve daj sve i daj odmah. Ovo je proces. Radi se na akademiji, radi se na stadionu, zadrzao se trener, zadrzala se ekipa, ubacuju se akademci. Sta si od ovog imao prije 5 godina? Igrac odigra polusezonu dobru dodje neko i samo ga odvede. Kako ne primjetite razliku?
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
-
- Kontakt:
To kako smo samoodrziv klub pokazao je finansijski izvjestaj tj da nema Tana virsle bi jeli i klub i kamp ,4 miliona minusa u jednoj sezoni nije bilo za Baljkovom vladavinom ,kao sto nije bilo ni administracije kao da smo Dinamo Zagreb ali imaju ovi advokati lezbaca i rumenih spodoba da to odbrane kao da su im rod najrodjeniji,mozda i njih nekad povedu na neko putovanje po evropi na racun kluba.
- hordasDoboj
- Kontakt:
Pozz Hrasno 

Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Klub je veci od svakog pojedinca 

Samo sam dosao da vidim je li histerija hahahaha
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Ko su nestručni treneri u akademiji? Imenom i prezimenom? Koje reference im nedostaju?VratiloSeZlo je napisao/la: Previse sam upoznat sa akademijom i radom da mi ti pricas o tome ,o nestrucnim trenerima i svemu ostalom i uzimanju po 200 -300 hiljada za najbolje izdanke ,koji zavrse po nizerazrednim klubovima,ali ako cemo cjelog zivota cekati ti igraci da nas u evropu povedu mozemo se odmah prestati nadati,a to sto ovde ima ljubitelja klupskih para to je drugo draze im je da klub(kinez) uzme pare nego da taj klub vec jednom probije mrak sa ociju i uradi sto niko nije iz nase lige ,druga je stvar sto ovde tu djecu neko prestavlja kao Dinamove klince ..
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Ko ne vidi strumfa, taj je slijep.
**** te finansijski izvjestaj
**** te finansijski izvjestaj
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
NEZVANICNO ALI VRLO VJEROVATNO !!
KAKO SADA STVARI STOJE F.K.SARAJEVO JE ODUSTALO OD OBNOVE STADIONA KOSEVO !!
TREBA DA POCNU PRIPREMNE RADNJE OKO DOKUMENTACIJE I SVEGA OSTALOG ZA GRADNJU NOVOG (NASEG) STADIONA NA LOKACIJI ZETRE (PLOHA STAZE ZA BRZO KLIZANJE) KAPACITET BI IMAO DOSTA SIMBOLIKE A IZNOSIO BI 16310 SJEDECIH MJESTA JER JE GRAD SARAJEVO OSNOVAN 1631 GODINE !!
Zna li neko nesto ovo ovome ali da je provjereno???
TREBA DA POCNU PRIPREMNE RADNJE OKO DOKUMENTACIJE I SVEGA OSTALOG ZA GRADNJU NOVOG (NASEG) STADIONA NA LOKACIJI ZETRE (PLOHA STAZE ZA BRZO KLIZANJE) KAPACITET BI IMAO DOSTA SIMBOLIKE A IZNOSIO BI 16310 SJEDECIH MJESTA JER JE GRAD SARAJEVO OSNOVAN 1631 GODINE !!
12. igrač kluba iz Titove 38b
-
- Kontakt:
1.Lazic , Serbecic , Rahmanovic , Tatar , Stanojevic , Oremus , jedan bek ,jedno kriloHistoricar je napisao/la:Jel misliš da se sa akademcima može napraviti iskorak u Evropi, o kojem svi manje - više ovdje pričamo.Svi klubovi iz regiona, kada su pravili evropske iskorake, to su radili sa teškim kapitalcima.hordasDoboj je napisao/la:
Pa jel ti mislis da su Vladan, Nihad i Pidro bili gori od svojih prethodnika?
Liku imas takvo bogastvo u Akademiji i ti bi da lupas cifre sa nekim poluigracima, koji dodju u septembru kad im sve propadne.
2.Kovacevic , Pidro , Sabanovic , Mustafic, Kurdic , Djokanovic , Salcin i buduci Akademci(nesto je zapelo ili je to strategija "usporiti#)
3. Milanovic , Hodzic,Letic,Gavric,(Ahmetovic, Handzic- jedan trenutno mora),Velkoski, Hebibovic klupa i rezerve za vanredne situacije
To je put do grupa EL . Sa sto manje ovih iz 3 grupe , a vise ovih iz grupa 2 i 1 .
@Historicar imam osjecaj da bi Ti prijatelju rado ugasio Akademiju. Nemoj samo reci : "Moze Akademija , ali da su svi Kovacevici,Pidre,Mujakic ..."
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Hztesanj je napisao/la:NEZVANICNO ALI VRLO VJEROVATNO !!

Gdje tu bilo koji investitor moze napraviti Hotel ili trzni centar, da vrati ulozeno?
-
- Kontakt:
Previse sam upoznat sa akademijom i radom da mi ti pricas o tome ,o nestrucnim trenerima i svemu ostalom i uzimanju po 200 -300 hiljada za najbolje izdanke ,koji zavrse po nizerazrednim klubovima,ali ako cemo cjelog zivota cekati ti igraci da nas u evropu povedu mozemo se odmah prestati nadati,a to sto ovde ima ljubitelja klupskih para to je drugo draze im je da klub(kinez) uzme pare nego da taj klub vec jednom probije mrak sa ociju i uradi sto niko nije iz nase lige ,druga je stvar sto ovde tu djecu neko prestavlja kao Dinamove klince ..[/quote]VratiloSeZlo je napisao/la:[
Liku imas takvo bogastvo u Akademiji i ti bi da lupas cifre sa nekim poluigracima, koji dodju u septembru kad im sve propadne.
Priznaj da bi rado ugasio Akademiju , postujem i taj stav(misljenje) , ali ne podrzavam .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
- Kockoglavi
- Kontakt:
Kakva je ono mrznja na pdf plavih govana prema nama. Koji idioti u pm
Što reče Osim stariji kod nas vazda naopako: prvo gledamo individualno šta možemo, pa tek onda ako možemo dodat. Tako i ovde. Fudbal je timski sport i ekipa se sastavlja računajući na to. Za Letića sam već prije dolaska govorio da sumnjam kako će on biti neko pojačanje. Ibanez bi i bio u drugačijoj konstalaciji.
Ibanez je previše drugačiji od naše ekipe da bi mogao igrati u njoj. Karakter naše igre je tromost, dominacija i elegancija al' i tromost, lopta u nogama, dodavanje lopte u noge. On je latino igrač koji ima drugačiji mentalitet. Latino nije dobar naziv jer se tu broje i Brazilci koji su drugačiji, opušteniji, narod pa je i njihova igra takva. Ovi latino igrači traže od ekipe da igraju puno većim intenzitetom nego je to naša ekipa u stanju.
Naš mentalni profil je takav da mi prije i nego li utakmica počne znamo da smo bolji i strpljivo čekamo svoje šanse. Zato će naše najveće pojačanje na lijevom beku biti povratak Pidre. Zato je i jedina naša šansa u Europi pokušat da se nametnemo. Nekad dokle moramo pa branit rezultat, a nekad svih 180 minuta. Mi u Europi nemamo šanse ako u utakmicu udjemo sa prevelikim respektom jer je ideja da smo bolji i da moramo dominirat nad utakmicom naše najjače oružje.
To je naš mentalni sklop, tako smo odgojeni i takav nam je sastav igrača. Muškarac kod nas je i dalje zaštitnik porodice i mi to, svoju prirodu, moramo prenijeti na igralište.
----------------------
Što se tiče priče o Mustafiću: svi naši igrači trebaju da ostanu na okupu.
Ibanez je previše drugačiji od naše ekipe da bi mogao igrati u njoj. Karakter naše igre je tromost, dominacija i elegancija al' i tromost, lopta u nogama, dodavanje lopte u noge. On je latino igrač koji ima drugačiji mentalitet. Latino nije dobar naziv jer se tu broje i Brazilci koji su drugačiji, opušteniji, narod pa je i njihova igra takva. Ovi latino igrači traže od ekipe da igraju puno većim intenzitetom nego je to naša ekipa u stanju.
Naš mentalni profil je takav da mi prije i nego li utakmica počne znamo da smo bolji i strpljivo čekamo svoje šanse. Zato će naše najveće pojačanje na lijevom beku biti povratak Pidre. Zato je i jedina naša šansa u Europi pokušat da se nametnemo. Nekad dokle moramo pa branit rezultat, a nekad svih 180 minuta. Mi u Europi nemamo šanse ako u utakmicu udjemo sa prevelikim respektom jer je ideja da smo bolji i da moramo dominirat nad utakmicom naše najjače oružje.
To je naš mentalni sklop, tako smo odgojeni i takav nam je sastav igrača. Muškarac kod nas je i dalje zaštitnik porodice i mi to, svoju prirodu, moramo prenijeti na igralište.
----------------------
Što se tiče priče o Mustafiću: svi naši igrači trebaju da ostanu na okupu.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Još da je grad Sarajevo osnovano te godineHztesanj je napisao/la:NEZVANICNO ALI VRLO VJEROVATNO !!

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Ma ovo je hrasno 100%, trolla, ne može svjesno ovoliko gurati svoju priču kulirajući sve replike i ne ulazeći u raspravu.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Cengic daje svoje pare, samo da FKS ostane u CentruMortemHz je napisao/la:Još da je grad Sarajevo osnovano te godineHztesanj je napisao/la:NEZVANICNO ALI VRLO VJEROVATNO !!
Zna li neko nesto ovo ovome ali da je provjereno???![]()
![]()

A kad su se pare "dale" za "renoviranje" klupa i mjesta za zagrijavanje, to nece da spomene da su se pare ukrale na tome.
Jos se sjecam one slike, kao renoviranje i poboljsanje reflektors i uslikana jedna slika dvojice radnika na vrhu reflektora, i to je jedna jedina vijest bila.... A u 2019 godine, i dalje se reflektori pale tek kad se zapusi iza istoka.... Lopovi svi !!!
Ma dobar je paša, samo fulio nekih 200+ godinaMortemHz je napisao/la:Još da je grad Sarajevo osnovano te godineHztesanj je napisao/la:NEZVANICNO ALI VRLO VJEROVATNO !!
Zna li neko nesto ovo ovome ali da je provjereno???![]()
![]()

Pa nije ovo moja informacija za stadion ja samo kopirao sta ljudi pisu i pitam da li je zaista tacno.. Svi mi sanjamo da je ovo istina i da se nesto uradi u vezi stadiona, sigurno da bi se i raja nalozila ako vec i nije da pomogne, kad bi se klub oglasio u vezi toga ali svi samo nagađaju i šute. Sve dok se ne pocne radit i dalje cemo ic u Zenicu igrat nazalost. 

12. igrač kluba iz Titove 38b