FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

enobarca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la enobarca » 27 apr 2025, 08:42

Pedri mora popraviti igru pod pritiskom, ni De Jong nije puno bolji u tom segmentu. Nek pitaju busquets za savjet :mrgreen:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 apr 2025, 09:35

🗣 Mounir Nasraoui (otac Laminea Yamala): "Visca el Barça! Iako volim Real Madrid, j*be mi se, Barça je ta koja me hrani!"

"Kada je Lamine bio rođen, rekao sam da će biti najbolji nogometaš na svijetu. Hvala Bogu što se to i ostvarilo."

Stari mu je kreten i idiot. Valjda neće biti problema kao sa Neymarom i njegovim starim.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 27 apr 2025, 09:41

jasmin10 je napisao/la:
27 apr 2025, 09:35
🗣 Mounir Nasraoui (otac Laminea Yamala): "Visca el Barça! Iako volim Real Madrid, j*be mi se, Barça je ta koja me hrani!"

"Kada je Lamine bio rođen, rekao sam da će biti najbolji nogometaš na svijetu. Hvala Bogu što se to i ostvarilo."

Stari mu je kreten i idiot. Valjda neće biti problema kao sa Neymarom i njegovim starim.
Ovaj u yamalu vidi samo novac, ako ga yamal bude slusao eto njega za par sezona u Parizu. Samo mu postaviti ogromnu odstetu i sto prije ponuditi dugogodišnji ugovor.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 apr 2025, 09:44

enobarca je napisao/la:
27 apr 2025, 09:41
jasmin10 je napisao/la:

Ovaj u yamalu vidi samo novac, ako ga yamal bude slusao eto njega za par sezona u Parizu. Samo mu postaviti ogromnu odstetu i sto prije ponuditi dugogodišnji ugovor.
Apsolutno se bespotrebno čovjek gura svojim glupim izjavama.
Ekipa osvojila kup, Yamal asistirao i on mora biti teski debil ovim izjavama.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 27 apr 2025, 10:22

Kakva noć! Kakva igra! Kakva pobjeda!
Wow! Mlatnuli su bijelu gnjidu. Po treći put u nizu ove sezone. Bez da ulazim pretjerano u analizu igre, šteta sto nisu priču završili u prvom, ovi su se uspjeli adaptirati u drugom, ali opet uzalud.
A tek pod kakvim okolnostima se igralo, pod kakvom novom vrstom pritiska, čemu se nisu nadali, ni navikli. Čega su se šupci dosjetili... Ali opet su uspjeli izaći na kraj sa svima, nadigrati ih i pošteno pobijediti i podići pehar pobjednika Kupa.

Teško opisati, nevjerovatno. Vjerujem da je pobjeda imala puno više od samog trofeja, jednu strašnu mentalnu injekciju, motivaciju, snagu za ostatak sezone.

Bravo Barca, bravo momci, najbolji ste!
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 apr 2025, 10:35

jasmin10 je napisao/la:

Lik je promasio citav stadion i slikao sa ispred Pizjuana, stadiona Seville sa porukama Visca Barca.
Time je sve receno.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 27 apr 2025, 10:47

Za nadati se da mu se žena za sve u kući pita. Sve na to upućuje.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 27 apr 2025, 10:58

jasmin10 je napisao/la:

Joj ovo je neki dziber, da mu sin nije talentovan hodao po bahnhofu u frankfurtu. Klasicni talahon :bow:
1946-1987

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 27 apr 2025, 10:59

jasmin10 je napisao/la:
"Visca el Barça! Iako volim Real Madrid, j*be mi se, Barça je ta koja me hrani!"
:urnebes: :tokralju:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 apr 2025, 11:07

Izgleda da mu otac i nije baš bistre glave fkt liči na onu budalu od Neymara koja mu može syebati karijeru jer mu je samo novac u glavi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 27 apr 2025, 11:11

Arvid je napisao/la:
27 apr 2025, 10:59
jasmin10 je napisao/la:
"Visca el Barça! Iako volim Real Madrid, j*be mi se, Barça je ta koja me hrani!"
:urnebes: :tokralju:
Da mu nije sina prosio bi okolo, klasicni migrant kozoyeb neradnik, cast izuzecima.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 27 apr 2025, 11:11

Mokes je napisao/la:
27 apr 2025, 01:41
JoeBleck je napisao/la:
26 apr 2025, 23:42
Smijesna ekipa je Barcelona.
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Drugih 45minuta je mozda najlosijih 45minuta zadnje 2 sezone.Ovaj olinjali Real ha je izasao malo visocije,eto ti gresaka,nepovezanosti,nicega u igri.Sreca je sto ovaj Carlov Real je presmjesna ekipa koja i nakon ona 2 gola udje sebi u 16 jer drugacije ne zna.imI dalje je veliki upitnik kako su uopste u borbi za titulu,igrom definitivno prelosa ekipa.

Barca je prvi dio odigrala sjajno,kontrolisano,drugi dio ocaj.Ne moze tako,ovo se moralo ranije rijesiti.Jeste sladje ovako dobiti ih iako si pokraden i sve ali Barca ima brutalan raspored do kraja i ovo se moralo ranije matirati.Ne pamtim losiju ekipu da se borila za titulu od ovog Reala,ovo je nista ni sacim.I kao takvi u drugom djelu su mogli 3-4 komada dati jer se na iole presinga poceo gubiti Pedri i zadnja linija pucati.Nedopustivo,Inter je ozbiljniji od ovoga,ne smiju ovako igrati.

Za najvecu pohvalu a debelo ispod rada prolazi je Cubarsi,djete je armirano.Igra na tako odgovornoj poziciji a bez greske je.Ogroman je potencijal da bude najbolji na svojoj poziciji.Uz to djeluje skromno,radno i ponizno.Nesto sto mi se kod Yamala ne svidja.Sve vise od njega vidimo neko izigravanje klauna,farbanje glave,spustanje hlaca i mashanje rukama i iskazivanje nezadovoljstva.Mnogo to podsjeca na Neymara i njegov unisteni potencijal.Nema sumnje u njegov enormana talenat i kvalitet ali treba raditi sa tim momkom da bude ponizan jer drugacije nece izgraditi veliku karijeru,i talentovaniji su za godinu strmoglav pad u Barci imali.Ovog njegovog oca ne zelim ni komentarisati.

Pedri od Inieste do zadnje sezone Buskeca.Toliko ima talenta i mirnoce u odredjenim momentima da djeluje nerealno,a onda kad ga zaganjaju pocne nekako mlohav biti i gubiti mnogo lopti i namjestati se na pas par sekundi vise nego treba.Jos mora ocvrsnuti dodatno i jos biti agilniji.Iako je zaista ove sezone napravio ogroman iskorak.
Vezni red je sjajan,onaj Fermin me svaki put odusevi koliko je mali drzak.Pravi all rounder,sa velikom drskoscu i samopouzdanjem.

Lijevi bek onaj nije za ovaj nivo fudbala,neprirodno se krece,krut je i nizasta.

Raphinha jako los ali mnogi vrijedan.Rijetki Brazilac koji 90+ minuta ce izgarati i igrati iskljucivo za tim.2 zicera za njega,2 realizacije ocajne.Feran odlicanu skladu sa svojim mogucnostima.jasno kao dan da fali Lewa jer daje vise opcija u igri i stvara vise prostora ali Feran korektno,borbeno i na kraju sjajno se snasao.

Ne pljuje ovdje niko Barcu zato sto je ne voli,vec zato sto pokazuje u odredjenim momentima da je smijesna ekipa.Real nas je okrenuo nasim greskama i nicim drugim.Pokon lopte Pedrija su ih dovela u prednost,nicim izazvano.Opet sticem dojam da Barca moze biti bolja 90 minuta a da nece pobjediti ekipe koje imaju dobre stratege i jake individualce.i takcno je da je ovo smijesna predstava u drugih 45minuta,ekipa bukvalno nije znala gdje udara.Real koji Albacete vise ne moze da pritisne,uspio je to.Ovo se ne smije ponavljati,Classico je istina sve je moguce ali ovaj Real je cirkus ekipa,sa njima se treba rjesavati utakmica u 45minuta.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 27 apr 2025, 11:23

Emocije se slegle, odgledao sad još jednom, u miru. Apsolutno zaslužena pobjeda, osvojen CDR, čestitke klubu, bez imalo sjenke osvojen trofej, kad se podvuče crta. Popravili su mi dan, a i noć, idemo dalje, korak po korak. Brzo će srijeda.
Prvo poluvrijeme totalna nadmoć, trebalo je već tad sve riješiti, vjerovatno je određena doza peopreznosti kumovala da ih nisu već tad rasuli, a mislim da je molere malo i sudija tad zaštitio. ( onaj start na Raphinhi, da nije bio u drugoj minuti, vjerovatno bi bio kažnjen crvenim kartonom + grubost bijelog broja 14 nad Olmom, a vrijedilo bi razmisliti i o penalu u dvije situacije prvog poluvremena, da ne govorim o onom udarcu u Ferranovu nogu u 94 minuti )
U drugom kontrola igre, dva gola dobijena iz prekida, šteta. Moleraj je imao bolje šanse u ona dva poraza, 4 0, 5 2, nego sinoć. Pogrešnu sliku sinoć stvaraju ofsajdi, u koje su se "upecali" nakon kojih su potkošuljaši imali neke situacije, kojih u stvari nije bilo, jer sve poslije zaleđa ne postoji.

P.S. 1 Dežurni "crnjaci" su baš smiješni i uvijek ih je ovdje zabavno pročitati. Tvrde kako su moleri bili bolji u drugom. Savjet, pogledajte još jednom utakmicu. Dobro neko reče, uhvate se tastature, kad dođu neki teži trenuci, a kad je pobjeda, nigdje ih. Ja takav luzerski mentalitet ne razumijem.
Pesimizam, dabogsačuvaj, što bi sinoć Flick rekao:" Mein Gott."
Kao, molerski klub bio bolji u drugom poluvremenu. Da, tačno je oni su bili bolji, ali u odnosu na njihovu igru u prvom su igrali bolje, a ne u odnosu na Barcelonu. Ponovni pregled utakmice govori i pokazuje, da je u tom razdoblju "boljine" molera, cca. 49 do 69 minuta, Barcelona imala najmanje toliko nekih prilika koliko i klub u bijelom. Ko ne vjeruje, neka izvoli provjeriti.
P.S. 2 Ne znam zašto uopće komentirate izjave Yamalovog oca. Nevažan je. Ja u Messijevih 15 godina u Barceloni nisam znao kako izgleda njegov "stari".
Yamal mora riješiti te situacije sa ocem. O tom sam neki dan napisao par rečenica. Tu će mu i klub pomoći. Od njega to sa 17 godina očekivati, da ocu začepi gubicu, je malo pretjerano.
P.S. 3 Baš me zanima kakve će biti sankcije za ovo (ne)ponašanje igrača molera u 123 minuti ? Odgledavši utakmicu još jednom, usudim se tvrditi da im je sudija progledao kroz prste, pa ne zato što je htio suditi za njih, nego zbog dobronamjernosti i umirivanja situacije, koju je ekipa iz prijestolnice sama iskreirala i par dana prije tekme i na samom meču. Sram ih može biti.
Zadnja izmjena: Rodju, dana/u 27 apr 2025, 11:42, ukupno mijenjano 1 put.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 27 apr 2025, 11:36

O yamalovom ocu dovoljno gori to sto je jucer otisao pred pogresan stadion, debil nevidjenih razmjera.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 27 apr 2025, 11:43

Zaboravih čestitati i juniorima na finalu njihove lige prvaka. Svaka čast. Možda se i Bosna za Košpu "ogrebe".

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 27 apr 2025, 11:46

Evander je napisao/la:
27 apr 2025, 01:46
Mokes je napisao/la:
27 apr 2025, 01:41
JoeBleck je napisao/la:
26 apr 2025, 23:42
Smijesna ekipa je Barcelona.
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Debila nema citavu sezonu. Pojavio se na uzvratnoj utakmici protiv Dortmunda i veceras kad je Real poveo 2:1. Jedva docekao, ali onda opet u misiju rupu.
Fakat, a nekad je @Johnny bio dobar forumaš. Šteta :yawn:

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 27 apr 2025, 11:51

enobarca je napisao/la:
27 apr 2025, 11:36
O yamalovom ocu dovoljno gori to sto je jucer otisao pred pogresan stadion, debil nevidjenih razmjera.
Dobra, hahahahaha. Doduše, nije to u Sevilji teško, hhahahahaha, tamo su tri povelika stadiona.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 27 apr 2025, 11:54

Rodju je napisao/la:
27 apr 2025, 11:51
enobarca je napisao/la:
27 apr 2025, 11:36
Dobra, hahahahaha. Doduše, nije to u Sevilji teško, hhahahahaha, tamo su tri povelika stadiona.
Jos objavio sliku, lik je panj teski, za nadati se da je mater normalna inace nam se ne pise dobro sa yamalom.Doduse i njega se pita tu tj pitace ubrzo ali pitalo se i Neymara pa mu otac upropasti karijeru, valjda na njegovom primjeru yamal nauci nesto jer brazilski cirkusant bi guzice dao da nije otisao iz Barcelone tad.
Realno gledajuci Barcelona je vrh, nema dalje, naravno rame uz rame sa njima je Real, ostali uz duzno postovanje nivo ispod ako ne i dva.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 27 apr 2025, 12:11

Otac ko Neymarov, a i Yamal polako počeo glumiti sa ovim frizuricama Neymara. Nesvidja mi se to, lako do 20te zavrsi ozbiljnu karijeru ako ovako nastavi.
Messi do 25 i neke furao obicnu frizuru i bolio ga qrac za izgled. Samo mu fokus bio na fudbal.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 27 apr 2025, 12:16

Najbolje od svega je da Barsa ponovo dominira sa svojom djecom, to je preveliko za svakog navijača Barselone.

Yamal je mlad i odličan ali mislim da nije nivo Mesija i Nejmara niti će ikad biti. Samo se nadam da će mu glava biti na mjestu da ne završi kao Fati.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.