FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 27 feb 2014, 12:52

badblueboylivno je napisao/la:
fukara87 je napisao/la:
zlajci je napisao/la:Molim moderatora da reaguje i briše uvredljive komentare, kako drugih tako i naših forumaša.
+1
Moderatori čiste, samo bi pojedini forumaši pratitelji Slobode mogli samo prijaviti post umjesto kvotanja padobranaca i onih koji pišu off.
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 27 feb 2014, 12:54

Pita Azmir Davuda (čiji su lijekovi ko qarina) hoće li sve po 500KM ili će koju joju? :roll:
Pobjeda je bolja od orgazma!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 feb 2014, 13:57

fukara87 je napisao/la:Davud Zahirović tužio Slobodu i traži 370.000 KM

Davud Zahirović, vlasnik farmaceutske kuće Bosnafarm, prema medijskim navodima tužio je FK Sloboda i traži povrat 370.000 KM. Zahirović je na čelo kluba iz Rudarske 2 došao potkaj 2011. godine i ostao do sredine 2012. godine.

Ostavku je podnio nakon što je Sloboda prvi put poslije 1969. godine ispala u niži rang takmičenja, a valja napomenuti kako razloge ostavke nije obrazložio na sjednici Skupštine kluba.

U svom javnom istupu Zahirović je naveo kako je Slobodi oprostio 100.000 KM, ali da sumu od 370.000 KM ne može "halaliti". Riječ je o pozajmicama koje je davao Slobodi, koje su uredno protokolisane, a koje on putem nadležnog suda želi vratiti u svoj džep.

Inače, Zahirović je u Slobodu došao kao član Upravnog odbora Saliha Šabovića. U vrijeme kada je bio prvi čovjek Slobode Upravni odbor faktički nije postojao, a Zahirović je odluke donosio samostalno bez polaganja računa Skupštini kluba koja nije održavana.

Posljednje što pamtimo iz njegove ere je izjava kako će njegov najveći životni neuspjeh biti ako Sloboda ispadne iz Premijer lige BiH. Nažalost, klub svijetle i dugogodišnje tradicije u ljeto 2012. godine napustio je društvo najboljim, a Zahirović se dvije i pol godine kasnije odlučio da tužbom vrati uložena novčana sredstva.

I sve se to događa u vrijeme kada je pred Slobodom odsudna proljetna bitka za Premijer ligu BiH, u vrijeme kada se klub iz Rudarske 2 digao iz letargije, kada je dobio jednog od ponajboljih trenera Evrope svih vremena i oformio respektabilan sastav. Niti jedan Zahirovićev prethodnik, a bilo ih je koji su ulagali i više novca u Slobodu od njega za sada nije tužio klub. Svoj novac u Slobodu redom su davali Fuad Baraković, Vahid Ibrišimović, Salih Šabović, Adem Šabović...

U Slobodi su svjesni da ima "repova" iz minulog perioda, ali je predsjednik Azmir Husić izjavio kako će se razmotriti mogućnost podnošenja kontratužbe. U svom istupu Husić je naveo kako je u Slobodu do sada uložio blizu 400.000 KM i da nikada neće tužbama tražiti povrat tih novčanih sredstava.

:roll:
Kako su to Sabovici sve napucali pred prvenstvo kao I uvjek...dacemo I Devudu njegovo da bog da sam sebi ljekove uzimao I Sabovjcu takodjer iz vlastite firme naravno
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 27 feb 2014, 14:26, ukupno mijenjano 1 put.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 27 feb 2014, 14:10

Evo nam dopresjednika Fucke. :lol:
slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 27 feb 2014, 14:45

fukara87 je napisao/la:
zlajci je napisao/la:Molim moderatora da reaguje i briše uvredljive komentare, kako drugih tako i naših forumaša.
+1
Moderatori čiste, samo bi pojedini forumaši pratitelji Slobode mogli samo prijaviti post umjesto kvotanja padobranaca i onih koji pišu off.
Hvala bbb Livno i Benjo!
Slažem se u potpunosti zato sam rekao i postove naših!
tuzlanska Sloboda

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 27 feb 2014, 15:10

Čini se da ipak dolazite u Livno.

Očekujem pun naš hram nogometa, ono, da pozdravimo Ćiru još jednom i tako, da se skupi nešto para i pomogne klubu. Ako se dogovore vodstva klubova (mada mi istog nemamo), očekujem nekih 0-2, 0-3, a ako ne, a majstor iz Travnika bude željan skupljanja dodatnih poena kod raje u Tuzli, očekujem poraz od nekih 7-8 razlike.
Hayley <3

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 27 feb 2014, 15:16

badblueboylivno je napisao/la:Čini se da ipak dolazite u Livno.

Očekujem pun naš hram nogometa, ono, da pozdravimo Ćiru još jednom i tako, da se skupi nešto para i pomogne klubu. Ako se dogovore vodstva klubova (mada mi istog nemamo), očekujem nekih 0-2, 0-3, a ako ne, a majstor iz Travnika bude željan skupljanja dodatnih poena kod raje u Tuzli, očekujem poraz od nekih 7-8 razlike.
Kakva je situacija kod vas, hocetel igrat cijelu ovu polusezonu, jel vam samo juniori igraju, onako imal ikakav plan u vezi vaeg kluba sta i kako dalje. O vama bas nikakvih informacija, imal nade za Troglav barem pristojno da odigra ovu polusezonu, i kome mozda od slabih da uzem koje bodove

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 27 feb 2014, 15:17

Moje mišljenje je da mi dolazimo po 3 boda,koliko golova ćemo da damo nije ni bitno.Možda što više da ganjamo dobru gol razliku ali kako god.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 27 feb 2014, 15:23

TRUST je napisao/la:

Kakva je situacija kod vas, hocetel igrat cijelu ovu polusezonu, jel vam samo juniori igraju, onako imal ikakav plan u vezi vaeg kluba sta i kako dalje. O vama bas nikakvih informacija, imal nade za Troglav barem pristojno da odigra ovu polusezonu, i kome mozda od slabih da uzem koje bodove
Nemam nikakve informacije, vidim samo na fejsu navijačke grupe " onclick="window.open(this.href);return false; da su bili kod načelnika i da je isti obećao pomoći, a da će se najprije srediti infrastruktura - koja je, blago je reći, užasna. Dojam je da su se ljudi koji mogu nešto napraviti kasno sjetili, do početka lige su tri dana, pauza je trajala 100 dana, problemi s infrastrukturom su prisutni (službeno) nekih 500 dana (od sredine 2012., kada se klub plasirao u Prvu ligu), a s poslovanjem kluba znatno više. Lako je to srediti, ljudi koji vode Livno postave svoje ljude u klub i gotovo, očito nema interesa da se nešto napravi.

Znam i da će omladinski pogon nastaviti igrati omladinske lige, a za prvi sastav ne znam - poznato mi je da je sedam-osam igrača uzelo ispisnicu, neki su odselili u Njemačku "trbuhom za kruhom" pa tamo igraju, neki su prešli u lokalnog rivala Kamešnicu (Druga liga jug) i tako. Tko će igrati u nedjelju, ne znam, ali vjerojatno kombinacija juniora i kadeta.
Hayley <3

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 27 feb 2014, 15:33

TRUST je napisao/la:

Nemam nikakve informacije, vidim samo na fejsu navijačke grupe " onclick="window.open(this.href);return false; da su bili kod načelnika i da je isti obećao pomoći, a da će se najprije srediti infrastruktura - koja je, blago je reći, užasna. Dojam je da su se ljudi koji mogu nešto napraviti kasno sjetili, do početka lige su tri dana, pauza je trajala 100 dana, problemi s infrastrukturom su prisutni (službeno) nekih 500 dana (od sredine 2012., kada se klub plasirao u Prvu ligu), a s poslovanjem kluba znatno više. Lako je to srediti, ljudi koji vode Livno postave svoje ljude u klub i gotovo, očito nema interesa da se nešto napravi.

Znam i da će omladinski pogon nastaviti igrati omladinske lige, a za prvi sastav ne znam - poznato mi je da je sedam-osam igrača uzelo ispisnicu, neki su odselili u Njemačku "trbuhom za kruhom" pa tamo igraju, neki su prešli u lokalnog rivala Kamešnicu (Druga liga jug) i tako. Tko će igrati u nedjelju, ne znam, ali vjerojatno kombinacija juniora i kadeta.
Jbmu meni je stvarno zao kada se tako nesto desi sa nekim klubom. Zao mi je pogotov sto postujem Livno i sto mi je drag grad. Ali ko zna, nekada moras da padnes da bi se digao. Slicno smo i mi prolazili. Nadam se da ce doci neko kao sto je kod nas Azmir i da uzme u svoje ruke sudbinu kluba. Sportski pozdrav.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 27 feb 2014, 15:41

Nadam se i ja nečem sličnom, ali teško, čudan smo mi narod... valjda najslavniji Livnjak, Ćirin sin koji ga je proslavio, Davor Šuker, se stidi reći odakle je, a kamoli baciti pogled što se dešava s njegovim sportom u njegovom mjestu. Dođe tu i tamo u Livno, parkira Ferarrija u samom centru :D , ali nešto više - nema šanse. Isto je i s braćom Kovač, ali ajde, oni bar kažu da su iz Livna.

Da imam pare, moj Troglav bi u pet godina došao do Europe, ali yebiga, nemam. :mrgreen:

Također pozdrav, budite blagi u nedjelju. :D
Hayley <3

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 27 feb 2014, 17:03

u nedjelju je tekma :D subota prvi mart, svi igraju u nedjelju :D

a konstatovali smo davno da Sabovici jos uvijek nisu odustali od toga da otjeraju Azmira i vrate zlatnu koku sebi, sad to preko Davuda rade..a i on se pokazao kakav je "covjek"..a rade to oni i na drugi nacin, i protiv Sloge je bilo prozivanja na tribini od Ademovih placenika (vjerovatno znate na koga mislim), al et sreca pa brzo usutise i sreca pa se ulaz placa i ne dolaze na tekme.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 27 feb 2014, 17:20

ultrasstyle_tz je napisao/la:u nedjelju je tekma :D subota prvi mart, svi igraju u nedjelju :D
:oops:

fkt. :lol:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 feb 2014, 17:38

ako se gleda gol razlika u slučaju istog broja bodova na kraju sezone, onda treba nabit' Troglav koliko može :D isto tako i na domaćem terenu, a ne kao uvijek, povedemo 1-0 i ajmo u odbranu, čuvaj 1-0, pa ako upali neka kontra ili prekid za drugi gol, super :D

baš me zanima koji će dresovi biti izabrani, ako je tačna informacija koju je proslijedio onaj momak, a to je da će danas to izabrati :D

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 27 feb 2014, 17:42

Ako danas/večeras biraju dresove,kada šalju i kada će biti gotovi s obzirom da naši igrači igraju za 3 dana utakmicu? :?

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 27 feb 2014, 20:24

Ja mislim da je ovo treće izdanje da spominju Ćiru u negativnom smislu (ovaj put malo blaže) :roll:
slika

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 feb 2014, 21:10

ultrasstyle_tz je napisao/la:u nedjelju je tekma :D subota prvi mart, svi igraju u nedjelju :D

a konstatovali smo davno da Sabovici jos uvijek nisu odustali od toga da otjeraju Azmira i vrate zlatnu koku sebi, sad to preko Davuda rade..a i on se pokazao kakav je "covjek"..a rade to oni i na drugi nacin, i protiv Sloge je bilo prozivanja na tribini od Ademovih placenika (vjerovatno znate na koga mislim), al et sreca pa brzo usutise i sreca pa se ulaz placa i ne dolaze na tekme.

koji su to ademovi placenici brate ?
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 feb 2014, 21:19

Joj ovog Davuda, trebao sam da znam. Kada sam ja govorio ocu da je dosao da vodi Slobodu on meni kaze taj je prevario Boga oca, prvo sto nije nista ucinio, a zeli pare. A tamo bile izjave da je i njegov otac bio veliki navijac Slobode i da je i on. A u firmi svojoj muci radnike i nece da im daje plate. Trebao sam da znam! Kakvi su lopovi sve kod nas bili to je da ne povjerujes..

I onaj Glavas kod Sabovica imao platu kao da je Balkanski Mourinho. :oops:

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 27 feb 2014, 21:26

Samo kontratužbe rokati ,ionako su lovili u mutnom dok su bili u klubu ,hiljadu i jedan prestup se može naći ,nije ni Azmir pao s Marsa ,srediće on i ovo polako sve dolazi na red.

Čuj on posudio pa hoće nazad ,svi su nešto posuđivali a nigdje para :lol: ,kakvi mentoli ,i to baš u vrijeme kada je klubu krenulo bolje i kada je raja počela da vraća povjerenje prema upravi i svemu ,e neće moći batice .

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 27 feb 2014, 21:44

Ko sad da gledam naslov na portalu jednom "I moj babo je navijao za Slobodu" :roll:

Ali ajde,zna Azmir skim ima posla,čovjek barata u Americi sa znatno težim poslovima..lako će on izaći na kraj sa ovakvim navijačima Slobode.

Nego kako prođe na sastanku,zna li ko?

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []