Sportski komentatori

messilla
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la messilla » 22 jun 2012, 17:55

Alucard je napisao/la: Jel to sigurno da je OBN kupio i prava za Europa Ligu? Ja još ne znam ko će kod nas prenositi EL :?
Ne zna se još ništa ko će prenositi utorkom LP i četvrkom EL u "našoj dragoj". :D
Načuo sam da su javni emiteri poslali ponudu za LP (utorkom) i EL, ali moguće da sve navedeno uzme Arena.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 22 jun 2012, 19:49

Kako je posljednjih dana u fokusu pažnje javnosti Euro 2012, tako su se i komentatori BHT 1 i Federalne TV, koji prenose utakmice iz sarajevskog studija, našli pod lupom najšire publike. Svaka riječ se vaga, forumi su prepuni "bisera" i lapsusa, za čije prepričavanje nekada ima prostora, a nekada i ne. Pravi hit je "provala": "Kiša pada po terenu, a bogami i po atletskoj stazi"...

Na udaru kritika najviše je mladi komentator Boris Bilić, dok su forumaši nešto blaži prema Velidu Spahi, Kemalu Ahmetoviću, Zoranu Šuki i Igoru Kristiću.

- Šveđani idu u kontru da postignu gol da bi utakmica ušla u klimaks.

- Engleska je došla do potpunog preokreta, sada je 2:2.

- Meireleš je konačno skinuo onu bruku od frizure s kojom je osvojio Ligu prvaka.

- Posebno je cijenjen zbog sposobnosti da komunicira s igračima.

- Evo problema za Ukrajinu, spasili su se Šveđani...

- Dobar pokušaj, ali slaba lopta.

- Zvižduki se čuju s tribina.

Samo su neki od bisera Borisa Bilića.

- Govorio sam o toj desnoj strani iz Borusije, Plišek-Blašikovski (Velid Spaho)...

- Znamo za gol Tjerija Anrija u baražu protiv Francuske (Zoran Šuko)...

- Niklas Bendtner u pet utakmica protiv Danske dao je pet golova... (Zoran Šuko)...

Kontaktirali smo i komentatore koji u svoju odbranu kažu kako je normalno da ima grešaka, ali i da ljudi uvijek kritiziraju, a samo rijetki hvale kada prijenos utakmice bude dobar.

- Još se nije rodio onaj ko bi našim ljudima ugodio. Najlakše je sjediti negdje i nalaziti zamjerke. Prirodno je da se dešavaju lapsusi, jer niko od nas nije robot. Svi radimo korektno, neko sa malo više žara i galame, a neko na drugačiji način. U suštini, mislim da se kolege dobro pripreme za svaku utakmicu - kaže Velid Spaho.

Igor Kristić ne želi se opterećavati ljudima koji pišu po forumima, za koje kaže da "ne znaju šta će od svog života i nisu vidjeli dalje od vlastitog nosa".

- Komentari se pojave dvije minute nakon greške. Oni prekinu da gledaju utakmicu da bi napisali da je neko pogriješio. Igra i nogomet ih ne zanimaju. Pozivam da organiziramo nekome od tih koji stalno kritiziraju, da prenosi neku utakmicu za 20-30 ljudi pa će vidjeti da to nije tako lako - kaže Kristić.

Bilić nije želio previše komentirati kritike na svoj račun, jer se na njih i ne osvrće previše.

- Ne možete svakome valjati. Većini ljudi smeta to što komentiram na hrvatskom jeziku, koji sam izabrao prilikom zapošljavanja na Federalnoj TV. Taj jezik sam učio kao maternji od šestog razreda u Katoličkom školskom centru u Sarajevu - kaže Bilić.

Ahmetović: Teško je izbjeći zamke

Kemal Ahmetović ističe da je zadovoljan svojim radom tokom ovog EP-a, a posebno prvim prijenosima.

- Mnogo je posla koji treba uraditi, a u redakciji nas je izuzetno malo pa nam u nekim momentima koncentracija nije maksimalna. Teško je raditi onako kako želite, a izbjeći sve zamke koje nosi komentiranje utakmica. Mislim da gledaoci ipak moraju biti malo objektivniji u kritikama - kaže Ahmetović.

Šuko: Dajemo svoj maksimum

Zoran Šuko kaže da se prijenosi uvijek mogu bolje raditi, ali da to nije samo do komentatora nego i do uvjeta u kojima prenosi utakmicu.

- Nije isto kada radite iz studija ili kada ste na mjestu događaja. Ipak, za neke stvari nema opravdanja. Mada mi se znalo desiti da me kritiziraju i za neke utakmice koje nisam ni prenosio. Mi smo tu zbog naših gledalaca i uvijek dajemo svoj maksimum - kaže Šuko.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 jun 2012, 20:05

Dylan Dog je napisao/la:
Kako je posljednjih dana u fokusu pažnje javnosti Euro 2012, tako su se i komentatori BHT 1 i Federalne TV, koji prenose utakmice iz sarajevskog studija, našli pod lupom najšire publike. Svaka riječ se vaga, forumi su prepuni "bisera" i lapsusa, za čije prepričavanje nekada ima prostora, a nekada i ne. Pravi hit je "provala": "Kiša pada po terenu, a bogami i po atletskoj stazi"...

Na udaru kritika najviše je mladi komentator Boris Bilić, dok su forumaši nešto blaži prema Velidu Spahi, Kemalu Ahmetoviću, Zoranu Šuki i Igoru Kristiću.

- Šveđani idu u kontru da postignu gol da bi utakmica ušla u klimaks.

- Engleska je došla do potpunog preokreta, sada je 2:2.

- Meireleš je konačno skinuo onu bruku od frizure s kojom je osvojio Ligu prvaka.

- Posebno je cijenjen zbog sposobnosti da komunicira s igračima.

- Evo problema za Ukrajinu, spasili su se Šveđani...

- Dobar pokušaj, ali slaba lopta.

- Zvižduki se čuju s tribina.

Samo su neki od bisera Borisa Bilića.

- Govorio sam o toj desnoj strani iz Borusije, Plišek-Blašikovski (Velid Spaho)...

- Znamo za gol Tjerija Anrija u baražu protiv Francuske (Zoran Šuko)...

- Niklas Bendtner u pet utakmica protiv Danske dao je pet golova... (Zoran Šuko)...

Kontaktirali smo i komentatore koji u svoju odbranu kažu kako je normalno da ima grešaka, ali i da ljudi uvijek kritiziraju, a samo rijetki hvale kada prijenos utakmice bude dobar.

- Još se nije rodio onaj ko bi našim ljudima ugodio. Najlakše je sjediti negdje i nalaziti zamjerke. Prirodno je da se dešavaju lapsusi, jer niko od nas nije robot. Svi radimo korektno, neko sa malo više žara i galame, a neko na drugačiji način. U suštini, mislim da se kolege dobro pripreme za svaku utakmicu - kaže Velid Spaho.

Igor Kristić ne želi se opterećavati ljudima koji pišu po forumima, za koje kaže da "ne znaju šta će od svog života i nisu vidjeli dalje od vlastitog nosa".

- Komentari se pojave dvije minute nakon greške. Oni prekinu da gledaju utakmicu da bi napisali da je neko pogriješio. Igra i nogomet ih ne zanimaju. Pozivam da organiziramo nekome od tih koji stalno kritiziraju, da prenosi neku utakmicu za 20-30 ljudi pa će vidjeti da to nije tako lako - kaže Kristić.

Bilić nije želio previše komentirati kritike na svoj račun, jer se na njih i ne osvrće previše.

- Ne možete svakome valjati. Većini ljudi smeta to što komentiram na hrvatskom jeziku, koji sam izabrao prilikom zapošljavanja na Federalnoj TV. Taj jezik sam učio kao maternji od šestog razreda u Katoličkom školskom centru u Sarajevu - kaže Bilić.

Ahmetović: Teško je izbjeći zamke

Kemal Ahmetović ističe da je zadovoljan svojim radom tokom ovog EP-a, a posebno prvim prijenosima.

- Mnogo je posla koji treba uraditi, a u redakciji nas je izuzetno malo pa nam u nekim momentima koncentracija nije maksimalna. Teško je raditi onako kako želite, a izbjeći sve zamke koje nosi komentiranje utakmica. Mislim da gledaoci ipak moraju biti malo objektivniji u kritikama - kaže Ahmetović.

Šuko: Dajemo svoj maksimum

Zoran Šuko kaže da se prijenosi uvijek mogu bolje raditi, ali da to nije samo do komentatora nego i do uvjeta u kojima prenosi utakmicu.

- Nije isto kada radite iz studija ili kada ste na mjestu događaja. Ipak, za neke stvari nema opravdanja. Mada mi se znalo desiti da me kritiziraju i za neke utakmice koje nisam ni prenosio. Mi smo tu zbog naših gledalaca i uvijek dajemo svoj maksimum - kaže Šuko.
Gdje je ovo objavljeno ? :lol: Mislim na kojoj stranici ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 22 jun 2012, 20:59

Kaze Kemo "ofsajd pozicija Bender" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: cojk i neigra

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 22 jun 2012, 21:58

provali vas čovjek ;)
Sloga Uskoplje

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 jun 2012, 22:01

slogauskoplje je napisao/la: provali vas čovjek ;)
Da znaš samo kako si pogodio, on nama ne valja zato što priča Hrvatskim jezikom :lol: u potpunosti se s tobom slažem :lol:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 22 jun 2012, 22:02

slogauskoplje je napisao/la:Bilić nije želio previše komentirati kritike na svoj račun, jer se na njih i ne osvrće previše.
provali vas čovjek ;)
Jedini ko se ovdje provalio si ti.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 jun 2012, 22:03

A Boga mi onda je imao slabu ocjenu iz Hrvatskog, jer ga prenosi opasno.
DRUG NEBI TI PUNCA

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 22 jun 2012, 22:35

Po našem Kemici Ronaldo nema tri gola na kontu, a Reus je igrač Borussie iz Monchengladbacha. :|
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 22 jun 2012, 22:52

slogauskoplje je napisao/la:Bilić nije želio previše komentirati kritike na svoj račun, jer se na njih i ne osvrće previše.
provali vas čovjek ;)
Ti si izgleda oduševljen njegovim komentatorskim sposobnostima i nogometnim znanjem

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 22 jun 2012, 23:01

[youtube][/youtube]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
https://****.com - [url=https://****.com/girl/marie-26.html]Marie[/url] [url=https://****.com/girl/katya-sun-19.html]Katya Sun[/url] [url=https://****.com/girl/lola-la-fleur-11.html]Lola La Fleur[/url] [url=https://****.com/girl/monika-reed-125.html]Monika Reed[/url] [url=https://****.com/girl/baby-riley-56.html]Baby Riley[/url] - No Selfie - Anonymous Casual Dating - [url=https://****.com] Reach Out Private Lady [/url]

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 22 jun 2012, 23:06

I ja sam zavrsio Katolicki centar i ucio hrvatski jezik ali ni jednom nisam cuo od profesora vratnica,zaledje.........
nemam nista protiv no iz licnog iskustva znam da pri odabiru jezika pri zaposljavanju na polju novinarstva
gleda se gramaticko znajne,a ne bukvalno hrvatski jezik. 8-)

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 22 jun 2012, 23:09

slazem se sa kemom sukom i ostalim.....

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 22 jun 2012, 23:16

guillermo je napisao/la:I ja sam zavrsio Katolicki centar i ucio hrvatski jezik ali ni jednom nisam cuo od profesora vratnica,zaledje.........
nemam nista protiv no iz licnog iskustva znam da pri odabiru jezika pri zaposljavanju na polju novinarstva
Decko uopšte nije završio žurnalistiku, ne potrudi se,pa makar i na internetu nešto o nogometu nauciti. Cijeli život živi u Sarajevu i pricao je bosanski, ali zapošljen je kao Hrvat, pa mora pricati hrvatski

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 22 jun 2012, 23:32

guillermo je napisao/la:I ja sam zavrsio Katolicki centar i ucio hrvatski jezik ali ni jednom nisam cuo od profesora vratnica,zaledje.........

Sta bola rece ? :lol: :lol:

P.S
Moj Bilicu, nije problem kojim jezikom pricas, isto je to sve, nego veze nemas sa ovim poslom !!!!!!!!
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

High

Post Postao/la High » 22 jun 2012, 23:35

Kristić najbolji od njih.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 22 jun 2012, 23:36

Da se vratimo nasim biserima od komentatora.Veceras hahahahahah Kemo kaze:"na stadion se dodje da budes -viđen -
:lol: :lol: :lol: :lol:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 jun 2012, 00:34

provali vas čovjek ;)
Borise jes' to ti da ti se nagovorim. :?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 23 jun 2012, 00:37

Saurman je napisao/la:
Borise jes' to ti da ti se nagovorim. :?
:lol: :lol:

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 23 jun 2012, 01:22

Ne mogu da se sjetim ko je prenosio utakmicu Danska - Portugal ,ali puca Ronaldo na gol i ode lopta u pm,kad na ponovljenom snimku nesto Ronaldo pokazuje na teren,a komentator na to:
"I ovaj put kriv je teren,'ajde Kristiano ne brukaj se majke ti" :lol: :lol:
#miasanmia

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []