FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

UPS
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la UPS » 28 okt 2011, 16:06

sta kazu - FuTbalski Kup i novi prvoligas dozivio degenek :D :D hajde, neka je :D

nego ljudi, menite se kona, mi imamo bitniju tekmu sutra, pa onda u srijedu. njima se treba baviti tamo nekad, kad nam dodju na red ;)

P.S. damirfile - ne ri** vise, nema vam para ovaj put i tacka :!: demagogiju u savez pa prodajite

khaj phice

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 28 okt 2011, 16:10

UPS je napisao/la:sta kazu - FuTbalski Kup i novi prvoligas dozivio degenek :D :D hajde, neka je :D

nego ljudi, menite se kona, mi imamo bitniju tekmu sutra, pa onda u srijedu. njima se treba baviti tamo nekad, kad nam dodju na red ;)

P.S. damirfile - ne ri** vise, nema vam para ovaj put i tacka :!: demagogiju u savez pa prodajite

khaj phice
Ja sam samo pojasnio nesto sto mnogima nije bilo jasno, a ko sere vidjelo se dosta puta pa ti si jarane maskota ovog foruma.Bitno je doci organizovano jer ce vas doci vise nego ovako,saka vas ne bi bila jesi na to mislio UPS- u :mrgreen:

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 28 okt 2011, 16:15

na ovoj temi je sve svima jasno tako da nam ti, a ni tvoji, ne trebate nista objasnjavati.... a para ni ovaj put necete dobiti, dzaba sad svi pokusaji

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 28 okt 2011, 16:20

ako Bogda po pobijedu, zaista bi bilo prelijepo da im šuknemo bez nasih navijaca, samo narusavaju i ono malo ugleda sto je ostalo od derbija, ne znam zasto na kosevu ne naplate troduplo juznu tribinu kad dolazi Zeljo

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 28 okt 2011, 16:26

Nemojte se bez veze paliti kada jos nije nista sigurno. Ovdje je pozitivna stvar sto je ova odluka donesena 9 dana prije derbija, a u tih 9 dana sve se moze promijeniti. I molim vas prestanite srati da je Zeljo kriv za ovo. Iskljucivo su krivi predstavnici drugih timovi ciji su clanovi u komitetu. Mislim prvenstveno na predstavnika Borca :!: :!: :!:
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

zizinjo
Kontakt:

Post Postao/la zizinjo » 28 okt 2011, 16:28

damirfile je napisao/la:Dodjete lijepo uzmete kartu za vas dio tribine koji ce biti otvoren i siguran sam da ni jedan manijak nece biti na toj tribini i pratite derbi. Zar je to tesko nekima skontati ???? Nema organizovanog dolaska ali niko nemoze zabraniti da se dodje na utakmicu.Ovdje neki pricaju doce horde na dio tribine na kojima su manijaci zasto bi tu dolazili kad je otvoren dio tribine za vas. Pola vas je ovdje ograniceno izgleda.Procitajte 3 puta ono sto je Muharemovic rekao i skontat ce te neke stvari.
Ne pametuj i malo ohani čovječe ŠIROKIH SHVATANJA šta bi se desilo kad ispred sjevera se napravi gužva od ljudi sa obilježijima FKS i neko ih počne vraćati zato što su "gostujući" navijači, kakve bi to nerede moglo izazvati ili možda predlažeš da se obučemo u sivo,plavo,crno, šalove da sakrijemo.... teško je to..... :oops:

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 28 okt 2011, 16:32

zizinjo je napisao/la:
damirfile je napisao/la:Dodjete lijepo uzmete kartu za vas dio tribine koji ce biti otvoren i siguran sam da ni jedan manijak nece biti na toj tribini i pratite derbi. Zar je to tesko nekima skontati ???? Nema organizovanog dolaska ali niko nemoze zabraniti da se dodje na utakmicu.Ovdje neki pricaju doce horde na dio tribine na kojima su manijaci zasto bi tu dolazili kad je otvoren dio tribine za vas. Pola vas je ovdje ograniceno izgleda.Procitajte 3 puta ono sto je Muharemovic rekao i skontat ce te neke stvari.
Ne pametuj i malo ohani čovječe ŠIROKIH SHVATANJA šta bi se desilo kad ispred sjevera se napravi gužva od ljudi sa obilježijima FKS i neko ih počne vraćati zato što su "gostujući" navijači, kakve bi to nerede moglo izazvati ili možda predlažeš da se obučemo u sivo,plavo,crno, šalove da sakrijemo.... teško je to..... :oops:
Dzelo ti je rekao da nece biti toga mislim vracanja,sjeti se prosle god kad je bio bojkot vas ipak je bar 100 bilo na derbiju i jel bilo problema ??? Opet vi znate najbolje ... kosevo ekran 3 km milina .Poz

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 28 okt 2011, 16:33

opet ovaj, pa smora majko draga :o :o nisi skontao da nas dzelo ne interesuje. E svasta :roll: :roll:

-A-
Kontakt:

Post Postao/la -A- » 28 okt 2011, 17:29

Horde dolaze.... ;)

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 28 okt 2011, 17:38

-A- je napisao/la:Horde dolaze.... ;)
Ajde mi iskreno reci sta cete postici sa time? Znaci vi dolazite, ja bih volio iz sveg srca da dodete da se navija fino, ali ako dodete, unatoc zabrani, sudija komonto moze registrovati mec sa 3:0 za nas, i pored toga mozete izazvati ogromne nerede ispred stadiona. Vi mozete doci i gledati tekmu kao normalni navijaci, ali kao organizovana skupina nikako :!: :!: :!: I sta ces, ako date gol a ne mozes proslaviti! Da se ziv pojedes!

Jbg, kao sto sam ranije rekao, ima jos vremena da se promijeni nesto, ali TREBA DOBRO RAZMOTRITI TU SOLUCIJU. Prijatelju, vremena su se promijenila i danas ces rijetko naci nekog objektivnog navijaci. Svi su odredi strane, a mrze sve druge. I to je bit svega! Nema vise sloge :!: :!:
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

plava grbavica
Kontakt:

Post Postao/la plava grbavica » 28 okt 2011, 17:46

Ne treba nam stoka na našem stadionu, svaka čast savezu na odluci dosta je više Šajbera, Pušina,.. Vi ste naučili da vam se nešto, šteli i pomaže za zelenim stolom e nema više, kako za sve tako i za vas. Usput ako bi iko trebao biti prvi u savezu to bi onda morao biti klub sa najviše navijača i najviše trofeja u bih a pogodite ko je to.

sjever je čudo
Kontakt:

Post Postao/la sjever je čudo » 28 okt 2011, 17:47

BlueTiger je napisao/la:
-A- je napisao/la:Horde dolaze.... ;)
Ajde mi iskreno reci sta cete postici sa time? Znaci vi dolazite, ja bih volio iz sveg srca da dodete da se navija fino, ali ako dodete, unatoc zabrani, sudija komonto moze registrovati mec sa 3:0 za nas, i pored toga mozete izazvati ogromne nerede ispred stadiona. Vi mozete doci i gledati tekmu kao normalni navijaci, ali kao organizovana skupina nikako :!: :!: :!: I sta ces, ako date gol a ne mozes proslaviti! Da se ziv pojedes!

zašto bi bilo registrovano u vašu korist ne kontam i ako se pojave navijači sarajeva koje niko ne može prepoznati jer su bez obilježja i onda izbije belaj i uleti se u teren i udari se neki igrač sarajeva onako u dogovoru sa navijačima kako može biti registrovano za vas kada nema gostujućih navijača na stadionu ??? zapiaj se malo o ovom scenariju to su mana 3 bobe a vama zabrana i još 10 000 kazne minimalno

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 28 okt 2011, 17:52

Tako aco rijesavaj se ovakvih botova ;)
A iskreno i ocekivao sam ovakvu odluku jer jbg kolko god mislii i htjeli nesto pravila moraju za sve vazit ali cinjenica jeste da vec 2 put uzastopno nece biti ni d od derbija (navijacki) na grbavici zbog pojedinih ljudi :x
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 28 okt 2011, 17:55

zašto bi bilo registrovano u vašu korist ne kontam i ako se pojave navijači sarajeva koje niko ne može prepoznati jer su bez obilježja i onda izbije belaj i uleti se u teren i udari se neki igrač sarajeva onako u dogovoru sa navijačima kako može biti registrovano za vas kada nema gostujućih navijača na stadionu ??? zapiaj se malo o ovom scenariju to su mana 3 bobe a vama zabrana i još 10 000 kazne minimalno
Moze registrovati ako se dokaze da je vas navijac to uradio :!: :!: Ali ovaj scenario sto si naveo dole je vrlo moguc ishod ove odluke i treba se cuvati toga. A ti meni reci sada iskreno, je li vama cilj napraviti sada belaj ili doci normalno odgledati tekmu sa svojom rajom plave boje?

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 28 okt 2011, 18:01

Posteno govoreci ovo sto BlueTiger kaze ima smisla itekako. Sta bi bilo da se tekma registruje 3:0 bez obzira sta mi napravili rezultatski ? Borac i Listica bi jedva docekali da nas opet opljackaju. Vidjeli smo sta uradise Celiku i Travniku.

A sto se tice "mrznje" to je vecinom mladjarija niskog IQ-a koja misli drugom glavom jer ih vozaju hormoni.

Ne treba mrziti nikoga a zna se gdje su neprijatelji i ko je sta radio.

Takodje je neukusno prozivati gdina Ivicu Osima jer je to legenda nivoa Asima Ferhatovica. Oni su jedna druga sfera kao i Kindze.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 28 okt 2011, 18:25

jao svasta sam citao u zadnje vrijeme, ali ovo da vam se da cijela sjeverna tribina ... :lol: :lol: :mrgreen: odo bježi

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 28 okt 2011, 18:25

Joj ljudi zar vam nije dosta ti prica po pitanju broja karata za gostujuce navijace. Evo uzet cu primjer Man utd, jer znam da svi prate taj klub. Da ne bi ja puno pametovao ovdje, fino odes na stranicu Man utd i nades pravilnik za gostujuce navijace i koliko je klub duzan osigurati mjesta za gostujuce navijace. Ja cu ti ovdje pokusati ukratno objasniti.
http://www.manutd.com/en/Visit-Old-Trafford.aspx

Vidi, jedan Old Traford prima tacno 76.212 gledalaca i prema UEFA pravilima, Man utd je DUZAN OSIGURATI SAMO 3% za gostujuce navijace. To je priblizno 3.000 karata za goste i nije bitno je li se igra derby ili neki drugi mec. Tako da vrlo cesto mozes vidjeti da su gostujucu navijaci smjesteni u ZDENCI izmedu juga i zapada!!!

Dakle ne vidim sta je poetna tvog posta!!! Zeljo znaci mora osigurati 3% i nista vise. Sarajevo mora na Kosevu osigurati 3% i nista vise. To sto Sarajevo daje 35% Koseva Manijacima, to je prvenstveno radi prostora moguce a drugu radi zarade.

E sada da se vratimo na Grbavicu. Grbavica kao stadion je nakada davala do 10% navijacima Sarajeva. Ima snimaka na youtube, poslijeratnih pa pogledaj, da su vasi navijaci od istoka pa do polovice sjevera. Ali kako su se vremena mijenjala i kako su navijaci izmedu sebe poceli mrziti jedne druge, to vise nije moguce. Nitko ne zeli da ima novog Anera ili Vedrana prijatelju. Onda tu imas raznih sabotera, kojima ovaj jedan istinski, pravi derbi smeta. Mozda ovaj derbi na terenu nije toliko jak i zanimljiv kao na tribinama, ali ima on svoj smek. Ali i taj smek je poceo vremenom da se gubi jer sam nekada isao sa bordo prijateljima na derbi, a danas na ugledu na Beogradski i Hr derbi svatko ide svojom stranom!!! Tuzno i Zalosno!!! :!: :!:

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 28 okt 2011, 19:58

Zagor je napisao/la:
babilonTM je napisao/la:Mene zanima iduća scena. Horde dođu neorganizovano, pocnu navijat na sjeveru, jedan od njih uleti, udari igrača Želje/Sarajeva/sudiju, nije bitno i jel to znači da u slučaju prekida tri boda ostaju na Grbavici ili idu na Koševo ?
pa trebali bi nama, jer neće biti naših navijača, znači svi navijači su vaši navijači. :D . zato je i po vas bolje da se dozvoli dolazak naših navijača, al to.. ;)
Pa Željo je reako DA, znači nije do nas, Komitet je tu iznad Želje i ako je njihov stav da ne dolazite, a izgleda da je to definitivno, onda se bojim da od derbija opet nece biti nista. ;)
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 28 okt 2011, 20:05

Rješenje je iči , navijati dlanovima bez transova bez ičeg ali stati na jednu stranu svi skupa ali bez ikakvog obiljezja i poderati ih i to je to ;) !
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 28 okt 2011, 21:18

U moje vrijeme... mada nisam toliko star su Horde Zla i Manijaci zajedno sjedili. Bilo je baklji, bilo je petardi, vatrometa, raketa itd. ali je bilo mnogo manje mrznje i incidenata - barem na stadionima.

Citam svasta po forumima ima balavurdije na obje strane pa se prijeti, pa mi cemo doci pa cemo napraviti belaj... izvlacim ovo iz konteksta. Znaci na utakmice vi navijaci danas dolazite da pravite belaj? Sve ste mi rekli i horde i manijaci. Ako se na utakmicu dolazi radi belaja onda treba ukinuti nogomet a ne samo zabraniti dolazak gostujucih navijaca.

Ne zauzimam strane pogotovo ne u derbiju ali naravno da znam koga bih volio vidjeti kao pobjednika a to je privatna stvar. Sta hocu da vam kazem (ali dzaba vi ste mangupi necete poslusati) - Horde i Manijaci ovu priliku mogu iskoristiti da pokazu cijeloj drzavi i regionu kako se ponasaju pravi navijaci. Da Manijaci prihvate Horde ako treba cak i na svoju tribinu i da se zajedno navija za sarajevski derbi. Da se pokaze kultura glavonoga, da se pokaze navijacka kultura. A to su sarajelije znale itekako. Sad je do vas mladjih generacija da dokazete.

Pitajte starije od sebe koliko je navijaca Zelje i Sarajeva ikada poginulo zbog nogometne utakmice.

Znam ja da ovo ne pije vode zato se i ne javljam cesto da ne trosim tastaturu.

A spominjati Ivicu Osima u nekom losem kontekstu je sramno. Svi se trebamo zahvaliti komitetu jer da nije komiteta znate i sami da fubdala ne bi bilo. U komitetu se nalaze i Osim, i Hadzibegic i Ljubojevic itd. znaci nema stela, izmisljanja tople vode. Te ljude moramo postovati.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 061657451, Aduka87, amypitar, BungaBum, fks74, Grk1234, Hajdeee, kakarut, miguelramos, mnon46, Rodman, skoJaa i 109 gostiju.