FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 26 sep 2019, 19:45

pasica je napisao/la:
Samozdravlje je napisao/la:@AngelDiMaria,@Zip,@pasica,@zagorski,@skoroalen,@Sabinho ... sad Djokanovic solidan , a i Saban ko nesto zna (@Angel ).
Ma nije problem mjenjati misljenje , kazem samo treba ISTRPITI i onada ces znati na cemu si sa Akademcima . Govorit cete tako i za Mustafica i Kurdica , samo polako .
Nadji post kad sam ja napisao da Djokanovic ne ljava, ja ti uduplam penziju narednih godinu dana, moze?
Vazi sto i za @Angela. halali , ako ikako mozes . Nisam mogao provjeravati , a i sam znas koliko je povike bilo na momka . Iskreno nisam ni gledao utakmicu(inace gledam 3x) . Telemach mi zvrcku pravi . Izgleda da su nevini stradali , zbog mog hira . Ja jedva docekao da neko pohvali Akademca .
A sto se tice penzije da je pomnozis sa 2 , ne bi neka lova bila. Pozdrav Pitaru . :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 26 sep 2019, 19:59

belosevic28 je napisao/la:
Giljotina je napisao/la:Mustafić je danas viđen sa rozim ŠV obrascem. Upiši ga!
I jest mi za filozofskog :mrgreen:
@skoro, aBd dupla, ali ti opet znas prioritete :kralj:
Viđen ti je danas neko u kabinetu kod alfe i omege smjera MK. :kafa:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 26 sep 2019, 20:04

Pitar6785 je napisao/la:
Sto se tice trpljenja akademaca to treba al ne vise od 3 godine, posle tri godine posudba u filijalu u zenicu ili mladost pod uslovom da bude u prvi 11 pa ga vratit ako se pokaze. (1)

Moj drug SAMOZDRAVLJE Gavric je najbolji igrac u ovoj izjebanoj ekipi, njegovo nije da asistira i daje golove nego da udara razbija i **** mater protivnickim igracim.. al imo je on 3-4 asistencije ubacio je u 100% sansu nase igrace al oni fulali
Meni se on svida jer je borbem samo slabije od stanoje jer je stanoja tvrd dok je gavric mlitav nesto ko muha kategorija a welter kategorija..
(2)

1. Ma trener sa SS , imaju recimo neko dugogodisnje iskustvo u fudbalu(sami trenirali , igrali, trenirali druge) mogu u mjesec dana treninga znati imaju li slifa . E sad prelaz iz juniora u seniore je lutrija . Moze biti najjunior , ali se pogubi iz razni razloga . Imas i onih toplo-hladno no do 21 g. bi neko strucan morao dati krajnu procjenu ili jeste ili nije igrac za neki klub.

2. Postujem , ali nekako dosao nespreman , pa povreda . Hoce li se spremiti ? Meni Milanovic ok , igra momak iako je van forme , ali grize . Mozda je Milanovic za Laznih , vrijeme ce pokazati . Pozdrav druze :thumbup:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 26 sep 2019, 20:51

pasica je napisao/la:
Samozdravlje je napisao/la:@AngelDiMaria,@Zip,@pasica,@zagorski,@skoroalen,@Sabinho ... sad Djokanovic solidan , a i Saban ko nesto zna (@Angel ).
Ma nije problem mjenjati misljenje , kazem samo treba ISTRPITI i onada ces znati na cemu si sa Akademcima . Govorit cete tako i za Mustafica i Kurdica , samo polako .
Nadji post kad sam ja napisao da Djokanovic ne ljava, ja ti uduplam penziju narednih godinu dana, moze?
Nije da ne valja, brate juce mi je izvukao zivce. Imao je, losih i glupih poteza. Valjda to popravi.

siroliver69
Kontakt:

Post Postao/la siroliver69 » 26 sep 2019, 20:54

holyman je napisao/la:
robertkosar je napisao/la:
siroliver69 je napisao/la:Prvo, cestitam svima
Drugo, sreca prati hrabre
Treca, bez kalkulacije u KUP-u
Cetvrto, nema alibija nikad
Peto, yebem te željo
Sesto, hocemo stadion bilo gdje
Sedmo, Yebem te listico :mrgreen:
Osmo, yebem te opet zeljo
Deveto, yebali vas vise seati

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 sep 2019, 21:09

pasica je napisao/la:
04.07.
Sabinho je napisao/la:@denchi Djokanovic je lijek za tu poziciju. Ili top igrac ili top junior ako ga vec imas, a s obzirom da je tesko doci do top igraca onda treba top junior da igra, od ovih polovnjaca poput ovog lika nemas nista. Kosta te puno vise, na terenu nece imati drasticno veci ucinak i ne mozes nista zaraditi na njemu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 26 sep 2019, 21:16

IN MEMORIAM

Danas je u 83. godini preminuo bivši fudbaler i trener FK Sarajevo, Vukašin Višnjevac.

Višnjevac je rođen 10. juna 1937. godine u Gacku, a redovima FK Sarajevo pristupio je još kao sedamnaestogodišnjak, u ljeto 1954. godine. Za prvi tim Sarajeva debitovao je 13. marta 1955. godine u prvenstvenom duelu protiv skopskog Vardara na Koševu. Dres tima sa Koševa nosio je do 1957. godine, upisavši pri tome tek 18 zvaničnih nastupa, uz 3 postignuta pogotka. Računajući i prijateljske utakmice, Višnjevac je dres Sarajeva oblačio 35 puta, postigavši ukupno osam golova.

Dvije decenije kasnije, Višnjevac se vraća na Koševo, ali ovog puta u ulozi trenera. Kao šef stručnog štaba bordo tima, ostavio je mnogo veći utisak, a Sarajevo je sa klupe predvodio u sezonama 1975/76. i 1976/77. Ukupno je tim sa Koševa vodio u 72 zvanične utakmice ostvarivši učinak od 24 pobjede, 19 remija i 29 poraza. U prvoj sezoni, Sarajevo je pod njegovim vodstvom zauzelo solidno sedmo mjesto, dok je u onoj drugoj tek u samom finišu izborilo opstanak, a navijačima je u boljem sjećanju ostao nastup u Kupu Maršala Tita gdje je bordo tim stigao do četvrtfinala, eliminisavši prethodno Crvenu zvezdu i Partizan.

slika

Izvor: Bordo vremeplov i FKSinfo

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 26 sep 2019, 21:59

Sabinho je napisao/la:
pasica je napisao/la:
04.07.
Sabinho je napisao/la:@denchi Djokanovic je lijek za tu poziciju. Ili top igrac ili top junior ako ga vec imas, a s obzirom da je tesko doci do top igraca onda treba top junior da igra, od ovih polovnjaca poput ovog lika nemas nista. Kosta te puno vise, na terenu nece imati drasticno veci ucinak i ne mozes nista zaraditi na njemu.
Bas sam neinformisan , potrefih bas na istomisljenike . Izvini . :bow:

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 26 sep 2019, 22:20

fks74 je napisao/la:
pasica je napisao/la:
Nije da ne valja, brate juce mi je izvukao zivce. Imao je, losih i glupih poteza. Valjda to popravi.
Ma dobro, al on ima prostora da napreduje, ko ce te nervirati ako nece on. Problem je kad useru ovi koje si doveo da budu kapitalci. Na ovom malcu se odmah vidilo da ima nesto. Steta samo ovih povreda, da su tu prvotimci da mu skinu teret procvao bi on do proljeca vjeruj.
Kad bi imao nekog kao Cimi Jajala, mislim da bi ga nadmasio za koju godinu.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 26 sep 2019, 22:44

@skoro, to automatski znaci da bi mladi @belosevic uskoro mogao na ludi kamen :(
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 26 sep 2019, 22:51

belosevic28 je napisao/la:@skoro, to automatski znaci da bi mladi @belosevic uskoro mogao na ludi kamen :(
Zar umrije Pavle? :rol:
Hajde ba, i to je za ljude. :thumbup:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 26 sep 2019, 22:51

Kako bih ja volio da u našoj ligi postane trend da se jaki igrači vrate barem jednu sezonu i ovdje oproste i prenesu dio iskustva na mlade igrače i dodatno privuku publiku.

Konama je ovo sa Štilićem pun pogodak. Volio bih recimo da smo doveli Tina Sušića pa makar sezonu da oživi karijeru. Spahić je recimo mogo komotno još dvije godine igrati prije nego se oprostio, Miske isl.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Bordolav
Kontakt:

Post Postao/la Bordolav » 26 sep 2019, 23:05

U subotu derbi kola premijer bht lige!
SISA vs LUTVO

Sjeverjecudo
Kontakt:

Post Postao/la Sjeverjecudo » 26 sep 2019, 23:08

:bih:
Zeko87 je napisao/la:Kako bih ja volio da u našoj ligi postane trend da se jaki igrači vrate barem jednu sezonu i ovdje oproste i prenesu dio iskustva na mlade igrače i dodatno privuku publiku.

Konama je ovo sa Štilićem pun pogodak. Volio bih recimo da smo doveli Tina Sušića pa makar sezonu da oživi karijeru. Spahić je recimo mogo komotno još dvije godine igrati prije nego se oprostio, Miske isl.
Valjalo bi to pravo za komplet ligu,privukli bi se Novi sponzori,publika,privukli bi se i neki strani mediji,a kao sto si rekao prenijeli bi i iskustvo na ove mlade
Kurs je isti sa puta ne skrecemo, jer rekli smo da nikada odustati necemo !!!!

Istina za Vedrana - Pravda za Horde Zla !!!!!

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 26 sep 2019, 23:43

Inijesta je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:Ma yebat kup. Žrtvovat ga i samo prvenstvo ganjat.
Zrtvovali su ga gurbeti prosle sezone pa na kraju i bez evrope ostali, ko ti garantuje da ces u ligi norit se za titulu do kraja, ko ti garantuje da ako zrtvujes kup te nece zrinjski dobit odmah za vikend
Svaku utakmicu nek igraju 100% bez kaluklacija pa sta Bog da, al je ovo odvratno sta nam rade i sudije i savez
Ma idu nama u inat uz dlaku. Vidi se da su se okomoli na nas ove sezone. Zato treba izvršiti pritisak na sudije preko medija. Samo oštro na njih.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 26 sep 2019, 23:45

skoroalen je napisao/la:
belosevic28 je napisao/la:@skoro, to automatski znaci da bi mladi @belosevic uskoro mogao na ludi kamen :(
Zar umrije Pavle? :rol:
Hajde ba, i to je za ljude. :thumbup:
Pitat cu te ja :plac:
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 27 sep 2019, 02:07

Sto se tice stadiona puno prica za djecu je izneseno ovdje, nazalost volio bih da je tako kao sto neko ovdje prica, ali nije ni blizu.

Interes za stadion ne postoji, niti od strane kluba niti vlasnika. Razgovarano je prije nekih mjesec dana na tu temu i vlasnik je dao doznanja da je sportski segment na prvom dijelu i da su rezultati mjerilo uspjeha, cilj odbrana titule i iskorak u evropi.

Za stadion i izgradnju novog je ovaj pricao sa saradnicima i jednostavno je prerizicno to ulaganje u kojem oni ne vide planirani period povrata novca, odnosno rentabilnost samog projekta je negativna. Najvjerovatnije ce se raditi na sredjivanju Koseva u saradnji sa opcinom, s tim da ce sada klub biti taj koji ce voditi pricu. Brojaci, loze, novinarske i press prostorije, mix zone i teren su mislim to sto se planira ulagati da bi se dobile potrebne licence.

Takodjer klub nije za opciju da se stadion i kada bi se pravio, pravi prakticno van grada, a trenutno nekih drugih opcija nema
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 27 sep 2019, 08:13

[quote="JavierBosnia" Vlasnik je dao doznanja da je sportski segment na prvom dijelu i da su rezultati mjerilo uspjeha, cilj odbrana titule i iskorak u evropi./quote]
Šta Nam radi po tom pitanju, odnosno šta je do sada uradio. Trebao si saznati, ima li namjeru da uloži novac u ekipu, u dovođenje kapitalnih pojačanja poput Benke, Jajala i Lazića.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 27 sep 2019, 09:02

zagorski je napisao/la:Seati se kupuju kad sve druge, prioritetnije stvari rijesis u klubu. Ovako je to cisto ubleharenje i ugradivanje.
Hadzija bio u Barci i vidio kako se to ugradjuje i prenio nasima.....

Sto ti mislis da mozes milioneru odredjivat sta ce sa parama radit?

Koliko godina si vodio klub neki? Ili bio milioner?
:rol:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 27 sep 2019, 09:04

kengur je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:Šta ste se prepali, tradicija je na našoj strani. :kafa:
Od tri pobjede na Pecari, dvije ostvarene u kupu.
Od tri pobjede na Pecari, dvije ostvarene bez gostujućih navijača.
Niko ne ode dole i uzimamo bez po' muke. :kafa:
Dobar je to plan, al neka bar igraci odu za svaki slucaj :rol: :rol:
Siroki gola **** ove godine....pa mladost ih zamalo uzme....uzimamo ih ba
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 11 gostiju.