Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

cala
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la cala » 19 dec 2012, 18:58

Svaka cast upravi i Wengeru na ovom potezu. Sva petorica su strasni potencijali, neki od njih su to dokazali ove sezone a neki to jos trebaju da dokazu.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 19 dec 2012, 19:26

Odlican potez, ta generacija ce sigurno nesto i napraviti :)

Sto se tice Ramseya, istina igra lose, ali mislim da moze dosta bolje. Nazalost ga Wenger povremeno stavlja na krilo sto je dijelom neka ishodisna tacka za takve partije.Imam neki osjecaj da ce on proigrat iduce sezone i da ce mu forma ici onda na vise.

Recimo da je koncept ovog plana sa mladim britancima dobar. Eventualno da Zahu i jos nekog mladog stopera dovedemo to bi bilo odlicno. Opet to pod uslovom da Squillaci, Chamakh i ostali besposlicari dobiju nogu.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 dec 2012, 19:37

Jenkinson odlican mladi igrac a ne zna pas u naprijed uputiti,nema centarsut,nije prodoran,zar te osobine nebi trebao imati jedan bek ? I toliko rijeci fale na njegovu odbranu covijek bi rekao da je Evra iz najboljih dana a protiv Olympiacosa se gubio kao kap u casi vode,.Ako je on talentirani mladi bek onda je Jordi Alba vanzemaljac :mrgreen:

Ramsey je igrao dosta dobro do one povrede,nakon iste svaku desetu odigra na "potrebnom"nivou..Ja se iskreno nadam da ce on pokazati da zasluzulje ovaj ugovor i da mu Wenger ne hebe sestricnu jer ne znam kako drugacije moze da opravda ovih novih 60 hiljada funti koji ce dobivati sedmicno,.Pa hebote,ljudi placu kad njega vide u pocetnom sastavu..

Artetu ne treba ni spominjati,taj je za tri mjeseca na ovoj temi od titule "Boga" dosao do titule flopa :lol:

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 19 dec 2012, 19:39

slika

Jack Veličanstveni 8-) I drago mi je da je Wenger shvatio da nema hljeba od francuskih i holandskih izdajnika, budućnost leži u mladim Englezima i treba ih skupljat što više u ovom periodu. Zaha, Butland, Shaw, 3 koja bi ja trenutno u Arsenalu volio da vidim i koja realno mogu biti dobra pojačanja već za ovu sezonu, pogotovo ovaj prvi.

Ramsey ima prostora za napredak, ali ga ne pokazuje već mjesecima.

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 19 dec 2012, 19:41

žao mi je ovi momaka iskreno :lol:

doduše šejk ce platiti koliko god oštete budu trazili tako da nista ovo ne mora znacit da duzi period..

i fabregas je ima jos pofino ugovora :D

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 19 dec 2012, 20:15

chily-rz je napisao/la:Jenkinson odlican mladi igrac a ne zna pas u naprijed uputiti,nema centarsut,nije prodoran,zar te osobine nebi trebao imati jedan bek ? I toliko rijeci fale na njegovu odbranu covijek bi rekao da je Evra iz najboljih dana a protiv Olympiacosa se gubio kao kap u casi vode,.Ako je on talentirani mladi bek onda je Jordi Alba vanzemaljac :mrgreen:

Ramsey je igrao dosta dobro do one povrede,nakon iste svaku desetu odigra na "potrebnom"nivou..Ja se iskreno nadam da ce on pokazati da zasluzulje ovaj ugovor i da mu Wenger ne hebe sestricnu jer ne znam kako drugacije moze da opravda ovih novih 60 hiljada funti koji ce dobivati sedmicno,.Pa hebote,ljudi placu kad njega vide u pocetnom sastavu..

Artetu ne treba ni spominjati,taj je za tri mjeseca na ovoj temi od titule "Boga" dosao do titule flopa :lol:
Odmah ti mogu reci da nisi nijednu tekmu pazljivije Jenka pratio. Istina nije savrsen, al je momak dosta napredovao ove sezone.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 dec 2012, 20:23

chily-rz je napisao/la:,nema centarsut,
Jest da si Robijas, ali ovo si izvalio glupost. Covjek ima bar 3 puta bolji centarsut od Sagne, covjek ima najskolovaniji centarsut u nasoj ekipi. DA igra kojim slucajem u Stokeu sigurno bi do sad imao bar 4-5 asistencija.
Celik!3,2,2.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 19 dec 2012, 20:34

future star, captain, legend. 8-)

slika

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 19 dec 2012, 20:48

paranojafredy je napisao/la:Sagna je jako dobar bek,to nema price.Al imate toliko flopova kojih se sto prije morate rijesiti,i dovesti igrace koji ce biti vrijedni Arsenala,a ne ove Wengerove niskobudzetne pokusaje. '(Tio,Santi,Lukas,Jack,Cembr,Diaby)-su dobri.dovesti golmana,obavezno jedog beka,i stopera kao i napadaca,ubicu kakav je bio RVP i bit ce to dobro.Ostalih flopova kakav je ramsej podhitno se rijesiti

Edit. izvini paranoja, nisam procito dobro..
Zadnja izmjena: AA23, dana/u 19 dec 2012, 20:53, ukupno mijenjano 1 put.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 19 dec 2012, 20:52

Frajer je napisao da su oni dobri,a da su igraci tipa Ramsey niskobudzetni or whatever.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 19 dec 2012, 21:00

Kome li na kraju dade dres? :)

slika
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Orion87
Kontakt:

Post Postao/la Orion87 » 19 dec 2012, 21:15

AllGunsBlazing je napisao/la:
Jest da si Robijas, ali ovo si izvalio glupost. Covjek ima bar 3 puta bolji centarsut od Sagne, covjek ima najskolovaniji centarsut u nasoj ekipi. DA igra kojim slucajem u Stokeu sigurno bi do sad imao bar 4-5 asistencija.
Ovo za centaršut se ne slažem,Carl mora raditi još bar 2 godine da bi mu centaršut bio na sagninom nivou,a sa ostalim segmentima njegove igre sam zadovoljan al biće on dobar bek.uvjeren sam..
Tvrd je orah voćka čudnovata,al' je čekić sprava zajebana...

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 19 dec 2012, 21:20

Utakmica sa West Hamom je i zvanično odgođena.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

AaronRamsey
Kontakt:

Post Postao/la AaronRamsey » 19 dec 2012, 21:20

Orion87 je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:
Ovo za centaršut se ne slažem,Carl mora raditi još bar 2 godine da bi mu centaršut bio na sagninom nivou,a sa ostalim segmentima njegove igre sam zadovoljan al biće on dobar bek.uvjeren sam..
Sagnin centaršut završi u autu 9/10 puta. :geek:
Ja te voliiiim, ja te voliiim, ja te voliiiiim ZENICOOOOO
Ja te ****, ja te ****, ja te **** Saarajvoooo

HighburyHigh
Kontakt:

Post Postao/la HighburyHigh » 19 dec 2012, 21:32

Opet ona prica i dilema izmedju centarsuta Sagne i Jenkinsona. Nema tu dileme, Sagna je ispred njega u tome podosta, ne znam sta gledate pa govorite da Jenkinson ima bolji centarsut. Pa sam dokaz je bio povratak Sagne i golovi koje je Giroud poslije toga pogadjao. Dzaba govoriti skolovani engleski centarsutevi kad nisu niti malo efektivni. Jenkinson je dobar bek, ali trebat ce njemu godina i godina rada da bude na nivou Sagne.
Victoria Concordia Crescit.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 dec 2012, 22:15

Niko nije rekao da je na nivou Sagne, ali mu je centarsut mnogo bolji. Pratite malo utakmice, jos ni jednu nije izbio u tribine. Znaci svaka je bila u petercu. Sagna nema uopste centarsut. On je dobar bek, jedan od boljih u svijetu, ali mu centarsut niakd nije ni bio jaca strana.

edit:
good strength and pace and is probably the best crosser of the ball at Arsenal.
But in a small sample he showed crossing skill and commitment
(ovo su dva razlicita covjeka izjavila)

Evo sta on sam kaze:
"The manager knows crossing is one of my strengths and he has asked me to get as many balls into the box as I can.
A evo sta Wenger trazi:
Arsenal defender Carl Jenkinson has revealed that Arsene Wenger has asked him to cross the ball into the box more this season.
I jos malo Wengera:

[Carl Jenkinson?] Today he had a very interesting game with the quality of his defending and the quality of his crossing.
I jos jedan izvor:
Jenkinson shows all the signs of succeeding Sagna, and soon. His crossing is better, and really there's been little difference since Sagna returned.
Zadnja izmjena: AllGunsBlazing, dana/u 19 dec 2012, 22:21, ukupno mijenjano 1 put.
Celik!3,2,2.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 dec 2012, 22:20

Skolovan centarsut,.Ko ga je to skolovao ? Vito Paskalj ?

Znam,znam,slusao sam i ja lovacke kako je Jenkinson citavo ljeto proveo u treniranju centarsuta al brate ne divi se,.

Sagna nema centarsuta,.Pa protiv Readinga Chembrlena u glavu pogodio :lol: Ajd slozit cu se,i nije mu neki ali nije ni jenkinsonov nista bolji..

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 dec 2012, 22:23

Procitaj moj gornji post, Wenger,Carl i jos trojica nekih sto analiziraju nesto su rekli svoje, i svi kazu da ima mnogo bolji centarsut.

I ja na terminu uradim svasta po jednom, sto ne znaci da to mogu bas ponoviti, kao i Sagna svoje ubacivanje. Meni je Sagna drag igrac, veoma pouzdan, dobar, ali centarsut mu je velika mana.
Celik!3,2,2.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 19 dec 2012, 22:26

AllGunsBlazing je napisao/la:P
I ja na terminu uradim svasta po jednom, sto ne znaci da to mogu bas ponoviti
A ja ljetos kad sam te zvao na termin šatro nisi mog'o? :P

Slažem se s tobom ovaj put (za čudo božije), Carl ima jako istančan i kvalitetan centaršut ali pobogu kako da se isti i primijeti na utakmici kad nam jedan igrač stoji u 16, a ostali čekaju loptu na 25 metara od gola da se do sutra mogu sa njom dodavat.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

HighburyHigh
Kontakt:

Post Postao/la HighburyHigh » 19 dec 2012, 22:34

Smijesno je to gledati samo na starni price. Dokaz je najbitniji.
Sagna je bas zbog centarsuteva i odlicne balans igre kako u ofanzivi tako i u defanzivi bio proglasen bekom lige, podosta puta cak.
Jenkinson je podosta ove sezone zaribao ofanzivni dio, zato i jeste pomalo limitirano jer bek treba igrati na obje strane jednako dobro.

Statisticki i ucinkovitije govoreci, ako me sjecanje dobro prati, Jenkinson je imao jednu asistenciju iz crossinga i to poprilicno prizemna lopta. Cini mi se da to bjese u kupu. Ko god je pratio napredak, nije bas bilo ohrabrujuce u tom segmentu, jer se Arsenalova igra poprilicno promijenila dolaskom Girouda, gdje je bilo potrebno snadbijevanje sa bekova i krila. Pa to bjese i razlog manjka golova Girouda na pocetku.
Dovoljan dokaz ti je koliko se igra ofanzivnije popravila dolaskom Sagne, i upravo tada je Arsenal krenuo sa blazim pobjedama.

Ne osporavam Jenkinsona, ali njegova ofanzivna igra se mora drasticnije popraviti da bi se napravio neki napredak u centriranju i pridodavanju u napadu jer trenutno statistika i dokazi su najbitnije stvari, rijeci ne bas toliko.
Victoria Concordia Crescit.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.