Safet Sušić - Pape

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Devil » 19 avg 2010, 15:40

cole-ch je napisao/la:
Devil je napisao/la: Da Sulejmani nema nikakve veze sa BIH,mozda neka dalja kolena,on je pola Srbin pola Goranin i kao takav blizi je Albaniji nego BIH,mada vec je igrao za A tim Srbije nekoliko puta tako da je on kaparisan.

Sto se tice Ljajica zar stvarno mislite da bi pristao da igra za BIH? :lol: :lol:
A kakve veze ima Savo sa Srbijom, i jos X desetina sava u sve i jednom sportu? Ne racunaj religijske osnove i to da mu teca kao stolar u Besko Vlasotince radi.

Da ne nabrajam slucaj sa HR i SLO.

Po strani sto je igrao (nisam znao) za A tim Srbije, ali i on kao i save ima isto pravo da "zaigra" za BiH.

Pa, da kako je Kosovo tamo gde i je, i da znas da dobre sanse ima i za ALB da zaigra. :D
Da je mesanac od tebe cujem, mozda ga kusturica efekat trese?! Gde si izbunario te podatke?

Safete, javi se i reaguj!!!
Cuj odakle znam,pa to se zna odavno,cak ti je i on pricao da je on poreklom Goranin koji je rodjen u Beogradu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 19 avg 2010, 15:57

@Devil,

Ti si rekao da je kao pola-pola, zato te i pitam odakle si izbunario te informacije. Inace goranin je teritorijalno opredeljenje, kao npr: paljanini, sarajlija, krajisnik..., a koliko je meni poznato decko je Bosnjak iliti ex *Musliman.
Ti "gorani" iliti "goranci" su 99,9 % muslimanske veroispovesti po Wikiju. Kazem ti opet, mozda malog trese Kusturica efekat, pa otud pola-pola.

(* u bivsoj jugi danasnji Bosnjaci nisu imali na pravo opredeljenje, kao drugi ex narodi, vec na osnovu religije. Do 71g. su bili sa malim m, a od 1971 im je priznata narodnost i iz toga je proizislo veliko M).

Izvinjavam se moderaciji i Safetu sto mu kvarim stranicu, ali tema je malo komleksna pa sam morao malo i pol.istorijske cinjenice da unesem.

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 19 avg 2010, 22:12

Adem Ljajić, musliman iz Sandžaka. Mislim da bi prije pristao da igra za BiH, nego za Srbiju.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 19 avg 2010, 22:40

Barca u srcu je napisao/la:Adem Ljajić, musliman iz Sandžaka. Mislim da bi prije pristao da igra za BiH, nego za Srbiju.
Promašio si temu.
I zar može na osnovu vjere dobiti BH državljanstvo (sportsko)?
100% sportski i krajnje opušten potpis

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 19 avg 2010, 22:48

Nema sanse da Miralem Sulejmani ni Adem Ljajić zaigraju za BiH.

Sulejmani je rodjen i odrastao u Beogradu, i naravno da je Sulejmani pod tim okolnostima i u to vrijeme se vise ili manje asimilirao bez obzira sto je Goranac, i sigurno mu nije bilo lahko sa prezimenom Sulejmani u Beogradu pogotovo tokom 1998-1999 zbog Kosova.

Dok Ljajić jeste rodjen u Novom Pazaru ali veliki dio svog zivota je proveo u Beogradu znaci slicna prica kao i Sulejmani.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 avg 2010, 22:51

Pauk je napisao/la:Nema sanse da Miralem Sulejmani ni Adem Ljajić zaigraju za BiH.

Sulejmani je rodjen i odrastao u Beogradu, i naravno da je Sulejmani pod tim okolnostima i u to vrijeme se vise ili manje asimilirao bez obzira sto je Goranac, i sigurno mu nije bilo lahko sa prezimenom Sulejmani u Beogradu pogotovo tokom 1998-1999 zbog Kosova.

Dok Ljajić jeste rodjen u Novom Pazaru ali veliki dio svog zivota je proveo u Beogradu znaci slicna prica kao i Sulejmani.
Prije ce Koroman i Sava Milosevic zaigrati za BIH nego ovi navedeni. :roll: :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 19 avg 2010, 22:52

Pauk je napisao/la:Nema sanse da Miralem Sulejmani ni Adem Ljajić zaigraju za BiH.

Eto nek Subotic ima neke veze sa Srbijom. :roll:
Osim te religijske.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 19 avg 2010, 22:53

RiNo je napisao/la:
Barca u srcu je napisao/la:Adem Ljajić, musliman iz Sandžaka. Mislim da bi prije pristao da igra za BiH, nego za Srbiju.
Promašio si temu.
to su ti likovi :evil: Nema vjera veze sa nacijom!!! Iako sam mislio još malo da napišem nekih stvari odustaću da ne idem off topic i ovo je već dovoljno

PS: kakve veze ima Novi Pazar sa BiH ti ljudi su Srbijanci a ne BiH državljani !
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 19 avg 2010, 22:57

harishp je napisao/la:

Prije ce Koroman i Sava Milosevic zaigrati za BIH nego ovi navedeni. :roll: :mrgreen:
Koroman je cetnik sa Romanije iako je rodjen na Palama tako da sumljam za njega.

A Savo Milosevic mozda i bih :)

Kad je BiH bila ono u grupi sa SiCG kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2006 u Njemackoj rekao je Savo da bi najvise zelio da BiH i SCG odu zajedno na svjetsko prvenstvo, a sad pitanje je koliko je bio iskren?

Ja sam gledao taj intervju i mislim da je bio iskren kad je to rekao. :)

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 19 avg 2010, 23:01

BIHfan je napisao/la:

Osim te religijske.
Subotic smatra da ima veze, zato je valjda i izabrao da igra za njih, i ja postujem taj njegov izbor.

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 20 avg 2010, 03:23

@ Pauk

Ne vjeruj kralju, ne vjeruj nikom a posebno njima. Sjeti se Kukanjca i njegovih folova :mrgreen:
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 avg 2010, 03:35

Pauk je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:

Osim te religijske.
Subotic smatra da ima veze, zato je valjda i izabrao da igra za njih, i ja postujem taj njegov izbor.
Jest, smatranje ga krenulo.Tek onda kad je skontao da od drzavljanstva deutchlanda uber allesa nema nista.
Pod palicom Safeta smo dobili Mujdzu.Lulic nakon dva tri malo jaca i kvalitetnija susreta ce biti pozvan.
Bilo bi tu jos nekih poziva.Ali ruku na srce,tanak je asortiman da tanji nemoze biti.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 20 avg 2010, 16:58

brazzo je napisao/la:
RiNo je napisao/la:
Promašio si temu.
to su ti likovi :evil: Nema vjera veze sa nacijom!!! Iako sam mislio još malo da napišem nekih stvari odustaću da ne idem off topic i ovo je već dovoljno

PS: kakve veze ima Novi Pazar sa BiH ti ljudi su Srbijanci a ne BiH državljani !
Kakve veze ima Dubrovinik sa BIH pa Spahic igra za nas??

Kakve veze ima Subotica, pa ti je Nino igrao za BIH??

Glupa ti prica, al nesto je tu drugo na stvari, koliko mogu izmedju redova da uhvatim ;)
AKo lik ima zelju da igra za nas, nek igra...dobro je dosao.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 20 avg 2010, 17:34

Adinjo je napisao/la: Kakve veze ima Dubrovinik sa BIH pa Spahic igra za nas??

Glupa ti prica, al nesto je tu drugo na stvari, koliko mogu izmedju redova da uhvatim ;)

Spahina majka je rođena Gačanka,dok je Ninina iz R.S-a i imaju veze sa BiH isto kao što rođeni Bosanac, inače predsjednik Srbije ima sa Srbijom.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 20 avg 2010, 17:51

PS: kakve veze ima Novi Pazar sa BiH ti ljudi su Srbijanci a ne BiH državljani ![/quote]

Kakve veze ima Dubrovinik sa BIH pa Spahic igra za nas??

AKo lik ima zelju da igra za nas, nek igra...dobro je dosao.[/quote]

pa kakve tek to ima veze sa bilo čime ?? ako je rođen u Dubrovniku ne znači da nije Bosanac. A Ljajiću su i roditelji rođeni tamo tako da to je prilično različita situacija od ove ;) ne moraš više odgovarat' neću ni ja dosta sam i ovo otiš'o u off topic (al hebi je kad se na temi najmanje priča Papetu :lol: )
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 20 avg 2010, 17:53

neko_iz_mase je napisao/la:
Adinjo je napisao/la: Kakve veze ima Dubrovinik sa BIH pa Spahic igra za nas??

Spahina majka je rođena Gačanka,dok je Ninina iz R.S-a i imaju veze sa BiH isto kao što rođeni Bosanac, inače predsjednik Srbije ima sa Srbijom.
Znas li odakle mu je otac, isto tako Ninov???

Znam lika kojeg je zivotni put odveo da zivi u NP, a otac mu iz BIH. Sta je on???

Poenta je da ne osudujes ljude unaprijed, kao sto neki to ovdje rade. Zato kao sto rekoh glupa prica. Toliko!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 avg 2010, 17:56

Jah,jah.
Nego nesto mi se sad ko biva usutilo.
Na vjest da ce Pape pozvati i Bunozu,Vranjesa kao sto je skoro brzo reagovao i za lulica.
Sigurno se ceka,kakav drugi razlog da se oplete. :roll:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 20 avg 2010, 18:15

Ja koliko znam, Novi Pazar je u Sandžaku, a u Sandžaku su većinom muslimani, a u ostalim dijelovima Srbije su pravoslavci. Ne znam gdje je Ljajić proveo djetinjstvo, ali znam da bi njegovi roditelji vjerovatno više volili da igra za BiH, nego za Srbiju. A vjera nema nikakve pravne veze sa reprezentacijom ,ali ima duhovne definitivno.
Za Papeta: Čovjek je mogao isprobati bar 5 novih igrača na kriznim pozicijama u odbrani, a nije to uradio.

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 20 avg 2010, 18:18

Adinjo je napisao/la: Znas li odakle mu je otac, isto tako Ninov???

Znam lika kojeg je zivotni put odveo da zivi u NP, a otac mu iz BIH. Sta je on???

Poenta je da ne osudujes ljude unaprijed, kao sto neki to ovdje rade. Zato kao sto rekoh glupa prica. Toliko!!!
Koga ja to osuđujem? Svak ima pravo nastupati za koga hoće,naravno ako je sve pravno regularno.
Poenta je u tome da si ti rekao da Spaha i Nino nemaju nikakve veze sa BiH,a ja sam ti dokazao suprotno, i poenta je u tome da očito nemaš pojma o tome kako možeš izvaditi rodni list,ili podnijeti zahtjev za dobijanje državljanstva,pa samo naglabaš gluposti.

Taj boldirani je,ono za šta se on odluči. Srcem ili iz interesa,to je njegova volja !!!

Šta ti je još nejasno ??
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 20 avg 2010, 18:54

neko_iz_mase je napisao/la:
Adinjo je napisao/la: Znas li odakle mu je otac, isto tako Ninov???

Koga ja to osuđujem? Svak ima pravo nastupati za koga hoće,naravno ako je sve pravno regularno.
Poenta je u tome da si ti rekao da Spaha i Nino nemaju nikakve veze sa BiH,a ja sam ti dokazao suprotno, i poenta je u tome da očito nemaš pojma o tome kako možeš izvaditi rodni list,ili podnijeti zahtjev za dobijanje državljanstva,pa samo naglabaš gluposti.

Taj boldirani je,ono za šta se on odluči. Srcem ili iz interesa,to je njegova volja !!!

Šta ti je još nejasno ??
Delegat, nemoj svega ti da se mucis, da mi objasnjavas oko rodnog, pasosa, itd. Ipak ako mi bude trebao savjet, obratit cu se nekom ko je kompetentan za to, a ne ovdje nekim forumasima koji su su popili svu pamet svijeta pa nedaju pardona. Ne bih da ometam !!! ;)

Drugo, vidim ovaj boldirani je obicni smrtnik, pa otud suplja prica za koga se odluci i njegova volja. Da je kojim slucajem kakva zvijezda bila bi druga prica: ON JE NAS :mrgreen: ...Eh, to je nas INTERES, nista drugo. ;)

Trece, ovdje na forumu ako ne dijelis misljenje vecine, odma budes potucen, tako da je uzalud bilo sta reci protiv vecine jer to misljenje je odmah netacno. Pozz!!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.