Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Ford Mondeo 2001/02 TDDI 2.0 85 KW, lanac... Da li se neko susretao/vozio/vozi i dalje, nisam nešto posebno čuo o Mondeu, bilo dobro, bilo loše, onako čini mi se pristojno auto, fine linije.
100% sportski i krajnje opušten potpis.
http://proauto.ba/odrzavanje-polovnog-f ... 2000-2007/eedo je napisao/la:Ford Mondeo 2001/02 TDDI 2.0 85 KW, lanac... Da li se neko susretao/vozio/vozi i dalje, nisam nešto posebno čuo o Mondeu, bilo dobro, bilo loše, onako čini mi se pristojno auto, fine linije.
In the midst of chaos, there is also opportunity.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Sjećam se kad sam radio u autodijelovima. Ležajevi skuplji od suhog zlata 
Vidio sam da većina dijelova pase na Jaguara, tako da znaš o čemu se radi

Vidio sam da većina dijelova pase na Jaguara, tako da znaš o čemu se radi
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Ma realno, sve je stvar na šta naletiš.
Neka je i ležaj recimo skuplji, ali ćeš na njemu zamijenuti jednom, dok ćeš na nekom drugom 2-3 puta u određenom vremenskom periodu.
Nevezano samo za Mondeo, opčenito, sve ima svoje
Neka je i ležaj recimo skuplji, ali ćeš na njemu zamijenuti jednom, dok ćeš na nekom drugom 2-3 puta u određenom vremenskom periodu.
Nevezano samo za Mondeo, opčenito, sve ima svoje

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ma drug, kineski lezaj 5x skuplji od vw kineskog lezaja 

-
- Kontakt:
Znaš li koliko je druk ležaj za mondeo mk1?Bosniacum Lilium je napisao/la:ma drug, kineski lezaj 5x skuplji od vw kineskog lezaja
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Ne znam sad Bgm. Evo već neko vrijeme studiram, tako da tu ne radim visegojzerica je napisao/la:Znaš li koliko je druk ležaj za mondeo mk1?Bosniacum Lilium je napisao/la:ma drug, kineski lezaj 5x skuplji od vw kineskog lezaja

- Centre forward
- Kontakt:
GM prodaje Opel

Konačno, svo smeće na jednom mjestu.Kako prenosi Beta, francuska grupa PSA, proizvođač automobila Pežo i Sitroen, saopštila je da razmatra potencijalnu akviziciju Opela, gubitaškog evropskog proizvođača automobila. Vlasnik Opela je inače američka kompanija Dženeral Motors (GM).
Grupa PSA je u saopštenju navela da istražuje "različite strateške inicijative" kojima bi proširila postojeću saradnju između dve kompanije i da je kupovina Opela jedna od njih.
Grupa PSA i GM već imaju nekoliko zajedničkih projekta u Evropi.
GM već godinama beleži gubitke sa Opelom, svojom najvažnijom markom u Evropi. Kompanija se nadala da će do sada biti na nuli, ali je prošle godine imala gubitak od 257 miliona dolara.
GM i grupa PSA formirali su alijansu 2012. godine, ali je u 2013. GM najavio da prodaje svoj deo.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
ahahaha,toucheCentre forward je napisao/la:GM prodaje Opel
Konačno, svo smeće na jednom mjestu.Kako prenosi Beta, francuska grupa PSA, proizvođač automobila Pežo i Sitroen, saopštila je da razmatra potencijalnu akviziciju Opela, gubitaškog evropskog proizvođača automobila. Vlasnik Opela je inače američka kompanija Dženeral Motors (GM).
Grupa PSA je u saopštenju navela da istražuje "različite strateške inicijative" kojima bi proširila postojeću saradnju između dve kompanije i da je kupovina Opela jedna od njih.
Grupa PSA i GM već imaju nekoliko zajedničkih projekta u Evropi.
GM već godinama beleži gubitke sa Opelom, svojom najvažnijom markom u Evropi. Kompanija se nadala da će do sada biti na nuli, ali je prošle godine imala gubitak od 257 miliona dolara.
GM i grupa PSA formirali su alijansu 2012. godine, ali je u 2013. GM najavio da prodaje svoj deo.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
- tuzlak1987
- Kontakt:
A sta to fali Insigniji?
Bar je ne vozaju Romi i kriminalci sa 8 razreda
A zna se koju marku voze Romi, a koju krimosi.
Bar je ne vozaju Romi i kriminalci sa 8 razreda

Koga boli q sta voza neki cigo ili nepismeni krimos..
Sta je to insignija?
Sta je to insignija?

Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
- tuzlak1987
- Kontakt:
Bolje voziti novog Opela nego Mercedese neke i BMW iz osamdesetih i devedesetih. Tako to kod nas..Uzme Mercedesa od 20 godina i govori da je Mercedes najbolje auto 
Vozaju BMW-ove koji su presli 400-500 k

Ponavljam cige ,nepismenjaci i krimosi i njihovi zivotni izbori su nebitni.tuzlak1987 je napisao/la:Bolje voziti novog Opela nego Mercedese neke i BMW iz osamdesetih i devedesetih. Tako to kod nas..Uzme Mercedesa od 20 godina i govori da je Mercedes najbolje auto
A ako cemo pravo fakat je da i ne mogu vozit Opela koji je presao 500k kilometara jer takav ne postoji

Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa zato jer se obrazovana gospoda rjesava svojih Opela kada dodju do 100-150 i prelaze na novi modelmadridist je napisao/la:Ponavljam cige ,nepismenjaci i krimosi i njihovi zivotni izbori su nebitni.tuzlak1987 je napisao/la:Bolje voziti novog Opela nego Mercedese neke i BMW iz osamdesetih i devedesetih. Tako to kod nas..Uzme Mercedesa od 20 godina i govori da je Mercedes najbolje auto
A ako cemo pravo fakat je da i ne mogu vozit Opela koji je presao 500k kilometara jer takav ne postoji

..... i onda svizac zamota cokoladu 

Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
- Centre forward
- Kontakt:
Kojoj ? Opel, Holden il' Vauxhall ??tuzlak1987 je napisao/la:A sta to fali Insigniji?

Sve je to u suštini Buick Regal. Insignia ima malo tog američkog šmeka, zato je prva generacija prošla solidno. Vidjećemo šta donosi druga. Opel tradicionalno tehnološki zaostaje za konkurencijom. Pa Astre su u prosjeku teže 100 - 200 kg od svojih vršnjaka. Nisu do skora imali ni svoje dizel motore itd.
Merkelova je imala priliku da spasi Opel, al' nije htjela. Njemačka je socijalna država tako da će se radnici i sindikati uveliko pitat'. Iako je Opel u vlasništvu GM - a skoro sto godina, ne treba zanemarit' odakle je idejni tvorac Adam Opel.
Možda se neki od domaćih proizvođača omišlja da kupi Opel. VW bi sigurno uletio s' ponudom, al' možda im naškodi renomeu.
Možda preko Škode kupe Opela.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ako se ne varam kod njih pola ljudi u odborima predstavlja radnike? Mislim da ce to sve biti okej i da se vise drami nego sto ce se stvarno desiti. Ostati ce to isto, odrzati ce se Opel. Mozda bude i bolje, usli bi u grupaciju koja je po prodaji druga u Evropi, a Evropa je Opelu bitna. GM bi se povukao iz Evrope, a Peugeot bi izazvao za prvo mjesto u najboljem slucaju Volkswagen.
I opet kakvo god auto da budu pravili ce biti previse dobro za nase gradske voznje
Zlocin je bar na ulicama Tuzle voziti Vectru i Insigniu, odlicni su za otvorenog puta, a mi to nemamo. A da ne govorim kakav je zlocin voziti nesto bolje od Opela.
Polovni VW i Skode od 10-12-13 hiljada kao stvorene za ove drzave
I opet kakvo god auto da budu pravili ce biti previse dobro za nase gradske voznje

Polovni VW i Skode od 10-12-13 hiljada kao stvorene za ove drzave

Gubici se biljeze na novim modelima.
Pa tak npr Merc radi hetchbeck verzija sa dvije turbine, atmosferce, dzipove (pocev od G klase), itd., znaci da popuni sve segmente trzista.
Opel je ostao negdje u 2011./12. (jedina astra se jos otima) bez da moze konkurisati za sami vrh sto se tice eko motora viskog potencijala ali problem je sto samo neki odjeli rade solidne stvari a to opet po pitanju brenda, prestiza te trke sa konkurencijom nije dovoljno.
Gelde pomenute trke sa konkurentima, ono sto npr. Japanci rade na globalnom nivou je majstorluk iz udzbenika.
Kad pricamo o polovnjacima za potrebe prosjecnog stanovnika BiH, u cjenovnoj klasi do 6500 boljeg i ekonomicnijeg auta od astre necete naci.
Pa tak npr Merc radi hetchbeck verzija sa dvije turbine, atmosferce, dzipove (pocev od G klase), itd., znaci da popuni sve segmente trzista.
Opel je ostao negdje u 2011./12. (jedina astra se jos otima) bez da moze konkurisati za sami vrh sto se tice eko motora viskog potencijala ali problem je sto samo neki odjeli rade solidne stvari a to opet po pitanju brenda, prestiza te trke sa konkurencijom nije dovoljno.
Gelde pomenute trke sa konkurentima, ono sto npr. Japanci rade na globalnom nivou je majstorluk iz udzbenika.
Kad pricamo o polovnjacima za potrebe prosjecnog stanovnika BiH, u cjenovnoj klasi do 6500 boljeg i ekonomicnijeg auta od astre necete naci.
In the midst of chaos, there is also opportunity.
Niste sigurno imali priliku voziti Opela, pa tako pričate. A zašto ja uvijek zamišljam stručnjake koji voze dvojku, eventualno četvorku golfa(isto sranje) koji ovako pričaju. Pa Astra, a pogotovo Vectra B su za klasu ispred te iste četvorke, ili ti ga sepeta. 

Kako cemo stignut voziti kad se ne zna dal prije struhnu il crknueedo je napisao/la:Niste sigurno imali priliku voziti Opela, pa tako pričate. A zašto ja uvijek zamišljam stručnjake koji voze dvojku, eventualno četvorku golfa(isto sranje) koji ovako pričaju. Pa Astra, a pogotovo Vectra B su za klasu ispred te iste četvorke, ili ti ga sepeta.

Da valjaju cemu ne bi propali ko kauc

Al dzaba nece Bosnjo priznati da vozi lose auto kakvi, taj ako je imao i Yugu ( koji je proglasen za najgore auto u histroriji autoindustrije ) hvalit ce ga, i ne mozes ga ubijediti da je to lose auto, nego je to vrh sami top top

Usput vozio sam prije par mjeseci po Njemackoj Astru 2011 godiste ( Astra J Sports Tourer ) i bas sto kazes treba voziti pa se sam uvjeriti zasto su ovako propali, dno dna.
Opel je pocetkom 2000-tih i imao par dobrih primjeraka, ali tada su stali u vremenu i to je to.
Mia San Mia
Trenutno korisnika/ca: Direktorcic, jasmin10 i 8 gostiju.