Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

bordobijeli
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la bordobijeli » 15 dec 2014, 18:51

inter1 je napisao/la:
THC je napisao/la:Vi novinari ste najveći krivci oko svega vjerujte mi, svako vodi svoju politiku i potkuhava. Kako vas nije stid?
Nemojte zaboraviti da je sve ovo zakuhao Elmedin Dino Konakovic, svojom nicim izazvanom izjavom da bi Juka mogao pokvariti hemiju u timu, u trenutku kada je Harun smirivao situaciju, a on time samo dodao ulje na vatru, ispoljivski veliku egocentricnost i nesjetljivost, kakvu samo covjek koji ne svojom, nego zaslugom stranke dodje na funkciju moze ispoljiti. I ovo ne ide protiv SDA jer su istu neosjetiljivost i bahatost pokazali SDP-ovci, pa im je ''izmanipulisani'' narod polupao skupstinu i predsjednistvo. Covjek koji nikakve zasluge za razliku od Haruna i Juke, nema za uspjehe nasih mladih i seniorske selekcije, nakon unistenja prvog prvaka evrope sa prostora bivse jugoslavije, je poceo luciti rezultate i sa nasom reprezentativnom selekcijom. Nadam se da mu nece uspijeti, da otjera naseg najperspektivnijeg kosarkasa iz reprenzatacije. Ako se to desi moralni cin bi bio da podnese ostavku, i pusti Haruna da nastavi raditi odlican posao kao i do sada.
ti trazis krivca ali na kraju price ,ovo je pocelo kad je juka napustio pripreme i nikom se nije javio,opet ce dobiti poziv samo je na njemu da odluci

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 dec 2014, 19:00

reci aco sta je s njim bilo :?: nikad nije igrao a ne znamo ni hoce li po meni totalno ne bitan .

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 15 dec 2014, 19:05

bordobijeli je napisao/la:reci aco sta je s njim bilo :?: nikad nije igrao a ne znamo ni hoce li po meni totalno ne bitan .
Bitan itekako na njemu se nije trenirala strogoća kako su pojedinci ranije pisali i napisali na ovoj temi. Na Jusufu se treniraju i primjenjuju pravilnici o disciplinskoj odgovornosti, ali za njega to ne važi. ;)

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 dec 2014, 19:12

aleksandar_veliki je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:reci aco sta je s njim bilo :?: nikad nije igrao a ne znamo ni hoce li po meni totalno ne bitan .
Je li taj stanoviti dolazio i odlazio kad je htio. Pa ne budmo licemjeri, ako j mogao DJ moze i Juka, zar ne? Ili pak je stanovitom mozda neko drugi agent pa je on mogao, a ovaj ne moze. Nesto tu nije u redu.
pa ovaj nije nikad igrao i pitanje zbog cega nije igrao mozda nema papire :?: mozda nije zadovoljan uslovima :?: al on je meni nebitan mozes imati samo jednog stranca ako ne bude on naci cemo nekog drugog ne vidim nikakvu vezu izmedju njeg i juke .

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 dec 2014, 19:24

firefirefirely je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_kosarka/jusuf-n ... ope/148045

Jedite mooda :bih:
ja ne vidim da neko pljuje ili mrzi juku samo zelimo da igra za nasu reprezentaciju

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Jusuf Nurkić

Post Postao/la JoseMourinho » 15 dec 2014, 19:24

firefirefirely je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_kosarka/jusuf-n ... ope/148045

Jedite mooda :bih:
A gdje su tu kikanovic i stipanovic? :rol: :rol:

Još sebi ne mogu da dodjem da je poredio nurkica sa njima :rol: :rol:

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 15 dec 2014, 19:27

Dužnost generalnog sekretara je da omogući svim selekcijama adekvane uslove za treniranje i pripreme,da zatvori finansijsku konstrukciju potrebnu za rad i pripreme svih selekcija.Da obezbjedi kvalitetnu opremu,smještaj i ishranu igračima svih selekcija.DA OBEZBJEDI VRHUNSKE MEDICINSKE PRETRAGE ZA SVE IGRAČE NACIONALNIH SELEKCIJA.
Ima li šta da Harun nije obezbjedio?Za one koji ne znaju savez je omogućio preglede svim reprezentativcima u poliklinici SUNCE koja usput ima najmoderniju magnetnu rezonancu u JI evropi.Pitanje glasi:Zašto je Jusuf išao u Zagreb kod doktora bez znanja bilo koga u reprezentaciji?Jel mislite da bi ga selektor primorao da igra povrjeđen,ili bi možda naši doktori bili nesposobni ga pregledat??????????????????????????
I ovo što je Harun pisao na fejsu pisao je onom š.u.p.ku menadžeru koji nije mogao više naše talente prodavati Sloveniji kako je Harun došao.[/quote]
Odlicno, dakle trenutni sekretar dosta solidno obavlja svoj posao, 3-, za vecu ocjenu treba obezbijediti svim selekcijama ono gore napisano. Jel u njegovom opisu posla prepucavanje s bilo kim preko drustvenih mreza i na kraju najvaznije, da li sekretar za obavljanje posla prima i vise nego solidnu platu?[/quote]
To ti tvrdis da nije svim selekcijama obezbjedio kvalitetne uslove?Pa eto ako si ti sposobniji reci.I jeli to problem sto prima covjek platu.E jest vala bezobrazan Harun i radi i jos prima platu.A ti ko biva aco radis dzaba?Da je bogdo vise Haruna u ovoj drzavi.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 dec 2014, 19:30

http://www.****/clanak/152680/trnovc ... -za-tursku" onclick="window.open(this.href);return false;

Nakon žestokog istupa Haruna Mahmutovića, generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, koje je Mahmutović objavio na Facebook profilu, a prenijeli praktično svi mediji, i optužbi na račun Enesa Trnovčevića našoj redakciji javio se i menadžer Jusufa Nurkića.

Sve Mahmutovićeve navode naziva "smiješnim konstrukcijama", te naglašava:

- Priče kako je Jusuf kasnio, aluzije kako je glumio povredu, kako sam ja pravio nekakav plan za bijeg sa priprema su smiješne i ne treba ih komentirati.

A kad se već pita zašto Jusufa nisam vodio na hitnu pomoć kad je osjetio bol, pa zar to nije zadatak liječničke službe reprezentacije? Ako nije njihov zadatak, onda je logično to što je Jusuf potražio pomoć svog ljekara u Zagrebu.

- See more at: http://www.****/clanak/152680/trnovc ... 5tjjm.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;

A to što su drugi izdržali sve napore, a Jusuf nije, razlog je to što je Jusuf imao puno težu sezonu od svih, igrao je ozbiljne lige i na pripreme reprezentacije došao povrijeđen. Pored toga, Jusuf je tridesetak kilograma teži od svih igrača koje je Mahmutović nabrojao i, bez obzira na godine, biološki mlađi, ali od kancelarijskih ljudi i ne očekujem da to shvate - naveo je Trnovčević, koji je još dodao: - Evo, neka je Mahmutović u svemu što kaže u pravu, ali samo neka mi odgovori na jedno pitanje: Ko je i koliko uzeo novca da bi Emir Preldžić zaigrao za Tursku? Ko je dao lažne podatke FIBA-i da Emir Predžić nikad nije registriran u Košarkaškom savezu BiH i da mu je prva registracija bila u Sloveniji? Bez toga, Preldžić nikad ne bi mogao postati reprezentativac Turske. Zašto u jeku "borbe" za Preldžića nikad takav papir nije otišao iz KSBiH u FIBA-u, jer bi sigurno spriječio da Preldžić zaigra za Tursku i sačuvale bi se šanse da jednom postane reprezentativac BiH. - See more at: http://www.****/clanak/152680/trnovc ... 5tjjm.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 15 dec 2014, 19:36

filip13 je napisao/la:http://www.****/clanak/152680/trnovc ... -za-tursku

Nakon žestokog istupa Haruna Mahmutovića, generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, koje je Mahmutović objavio na Facebook profilu, a prenijeli praktično svi mediji, i optužbi na račun Enesa Trnovčevića našoj redakciji javio se i menadžer Jusufa Nurkića.

Sve Mahmutovićeve navode naziva "smiješnim konstrukcijama", te naglašava:

- Priče kako je Jusuf kasnio, aluzije kako je glumio povredu, kako sam ja pravio nekakav plan za bijeg sa priprema su smiješne i ne treba ih komentirati.

A kad se već pita zašto Jusufa nisam vodio na hitnu pomoć kad je osjetio bol, pa zar to nije zadatak liječničke službe reprezentacije? Ako nije njihov zadatak, onda je logično to što je Jusuf potražio pomoć svog ljekara u Zagrebu.

- See more at: http://www.****/clanak/152680/trnovc ... 5tjjm.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;

A to što su drugi izdržali sve napore, a Jusuf nije, razlog je to što je Jusuf imao puno težu sezonu od svih, igrao je ozbiljne lige i na pripreme reprezentacije došao povrijeđen. Pored toga, Jusuf je tridesetak kilograma teži od svih igrača koje je Mahmutović nabrojao i, bez obzira na godine, biološki mlađi, ali od kancelarijskih ljudi i ne očekujem da to shvate - naveo je Trnovčević, koji je još dodao: - Evo, neka je Mahmutović u svemu što kaže u pravu, ali samo neka mi odgovori na jedno pitanje: Ko je i koliko uzeo novca da bi Emir Preldžić zaigrao za Tursku? Ko je dao lažne podatke FIBA-i da Emir Predžić nikad nije registriran u Košarkaškom savezu BiH i da mu je prva registracija bila u Sloveniji? Bez toga, Preldžić nikad ne bi mogao postati reprezentativac Turske. Zašto u jeku "borbe" za Preldžića nikad takav papir nije otišao iz KSBiH u FIBA-u, jer bi sigurno spriječio da Preldžić zaigra za Tursku i sačuvale bi se šanse da jednom postane reprezentativac BiH. - See more at: http://www.****/clanak/152680/trnovc ... 5tjjm.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;

Kako ovaj covjek gleda samo svoju guzicu to je strasno, pa cak da laze narod oko ovoga...Strahota
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 15 dec 2014, 19:37

Situacija nije jednostavna, ali je itekako očekivana. Kada shvatite jedno nepisano pravilo, vrlo lako se može doći do zaključka da Nurkića zadugo ili skoro nikako više nećemo vidjeti u dresu bh reprezentacije.

Nerijetko, skoro pravilo je da kad mladi košarkaš ode u NBA graditi karijeru, zbog svoje mladosti i ranog odlaska od kuće gubi osjećaj za patriotizmom, tj. vrlo brzo se adaptira i asimilira u USA, pa poprimi tipičnu amerikanizaciju i stil života kao suha spužva umočena u vodu. Takva je situacija i sa Nurkićem, te je po meni izvjesno da on neće igrati za BiH jako dugo vremena, pa možda i nikad više. Slična situacija je sa mnogim evropskim igračima koji se nisu afirmisali u Evropi, već mladi otišli i amerikanizirali i uspjeli vođeni filozofijom neigranja za reprezentaciju...primjera je mnogo, tipa: Ilgauskas, Kanter...pola francuske reprezentacije (koju moraš bičem tjerati da dođe na okupljanje), dosta je tu primjera. Sami amerikanci nemaju tu želju!

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 15 dec 2014, 19:37

Stojim iza svega što je rekao moj menadžer Enes Trnovčević i mislim da je nakon posljednjeg istupa generalnog sekretara Košarkaškog saveza BiH Haruna Mahmutovića upitna moja daljnja karijera u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Uskoro ću objaviti sve što imam na ovu temu, pa i to kakve sam poruke dobivao od pojedinaca - rekao je Nurkić.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 dec 2014, 19:48

TaRgEt_ je napisao/la:Kako ovaj covjek gleda samo svoju guzicu to je strasno, pa cak da laze narod oko ovoga...Strahota
Tuga. Harun ga je momački izrafalao, a on se uhvatio Preldžića, mada vjerujem da je i to slagao.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 15 dec 2014, 19:50

kakvi smo mi majstori za usrat sve

meni su nakon svega svi krivi i sve treba popljuvati, od haruna i dine, do juke i ovog karinaškog menadžera :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

majke mi moje, da sam ja neki sportista i da sam izjavljivao sve ovo što je juka godinama, samo bosna, svetinja, država moja, idemo derati guzove svima i slicno, pa nijedan bog, a ne neki harun i slični mi ne bi bili prepreka da igram za reprezentaciju, a ne neka bezvezna svađa ili nesporazum koji se proširio preko fejsbuka

zato juka ako ovo čitaš i ne budeš igrao na EP (a bude zdrav), nikad ti halalit neću nijednu sekundu sve ijednog meča na kojem sam bio na prvenstvima under 18 i under 20, a znam kako si uživao kada te bodri 200-300 ljudi, a EP će gledati minimalno milion bosanaca širom svijeta, a ti dobro razmisli jel toga vrijede i harun i savez i enes i dino i pm :twisted: :twisted: :twisted:
nema potpisa

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 dec 2014, 20:01

hz1987 je napisao/la:Situacija nije jednostavna, ali je itekako očekivana. Kada shvatite jedno nepisano pravilo, vrlo lako se može doći do zaključka da Nurkića zadugo ili skoro nikako više nećemo vidjeti u dresu bh reprezentacije.

Nerijetko, skoro pravilo je da kad mladi košarkaš ode u NBA graditi karijeru, zbog svoje mladosti i ranog odlaska od kuće gubi osjećaj za patriotizmom, tj. vrlo brzo se adaptira i asimilira u USA, pa poprimi tipičnu amerikanizaciju i stil života kao suha spužva umočena u vodu. Takva je situacija i sa Nurkićem, te je po meni izvjesno da on neće igrati za BiH jako dugo vremena, pa možda i nikad više. Slična situacija je sa mnogim evropskim igračima koji se nisu afirmisali u Evropi, već mladi otišli i amerikanizirali i uspjeli vođeni filozofijom neigranja za reprezentaciju...primjera je mnogo, tipa: Ilgauskas, Kanter...pola francuske reprezentacije (koju moraš bičem tjerati da dođe na okupljanje), dosta je tu primjera. Sami amerikanci nemaju tu želju!
naprotiv, situacija je vrlo jednostavna....Jusuf Nurkić treba da u svojoj glavi otkloni dilemu: Državna Selekcija ili Menadžer....ništa Harun, ništa Savez, novinari, facebook, p. materine...to ništa :!:
i ta dilema je vrlo jednostavan misaoni proces...ne treba od muhe sad praviti slona :nene:
ja vjerujem da je dovoljno bistar momak i da je sposoban da to dvoje razluci (pošto ovdje pojedinci pricaju kako je mlad, zelen, ne zna, ne konta, pa ga ovaj menadžer pravi ovcom i slicne budalaštine koje nemaju veze sa ovim slucajem)

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 15 dec 2014, 20:17

Nema od Juke nista..tesko se ovo moze igladiti..ovaj mi Harun nikako ije jasan ,jbt ponasa se kao neki klinjo i svrlja po FB..neozbiljno od njega.. da dodam jos ovo,gdje uleti Konakovic tu selameta nema ;)

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 15 dec 2014, 20:19

nerminh74 je napisao/la:
save je napisao/la:
Point je da kako vi kažete da on ne igra iz razloga što drugi moraju da igraju da bi se prodali - e kao što vidiš čovjek igra + što trener kritikuje druge centre.

Druga stvar - ti ne znaš zašto on nije igrao, pošto ovo prvo ne pije vode, a imao je obečano vrijeme i rotaciju. Skontajte se
šta je point?
inače igra jer su drugi povrijeđeni
dva u kojem SF filmu je on imao zagarantovane minute :?:
U nekoliko navrata je trener spomenuo da Nurkić zaslužuje svojim igrama da bude u rotaciji i minute. To vrlo lako možeš provjeriti na ovoj istoj temi ako se vratiš unazad kad je to bilo aktuelno.
Jedino ako čovjek nije prodavao šuplju priču.
On je svojim kvalitetom pokazao da je čak i u ovom trenutku bolji od ostalih centara, a moja je teza bila da je nešto za..o pa je iz pozicij rotacije i obečanih 10-tak minuta skroz otpao.

Dakle, ili je trener prodao šuplju ili ovo drugo. Bilo kako bilo drago mi je da se on vraća i da če sve više igrati.

UnSub
Kontakt:

Post Postao/la UnSub » 15 dec 2014, 20:25

Da nije haruna pitanje je gdje bi bila nasa kosarka,, covjek dovede jednog od najboljih trenera evrope za minimalac da radi, a jusuf ce vise izgubiti nego sto ce dobiti ako prekrizi rreprezentaciju

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 15 dec 2014, 20:28

E ne mogu da vjerujem sta sve procita zadnjih par sati.
I onda neko kaze nogometni savez i lopovi u njemu otjerali Ibrahimovica. Ma otjerao ga nas mentalitet koji ima obraza da ovako pise. Sad sve neki heroji, kao poslati mu poziv i ako hoce, hoce.
Ma otici mu na noge i izviniti se i kupiti mu odmah kartu za sljedece ljeto. On je najveci dragulj sto ga ova zemlja trenutno ima u svim oblastima, i sporta i zivota.
Ako ga zdravlje posluzi, on ce biti najveca reklama za ovu malu zemlju.

I molim vas lijepo, podrzavate postupak covjeka koji sa svojih cca 40 godina, i pozicijom koju obavlja, preko drustvene mreze hoce nekome
da obrusi i pri tome i opsuje. E svasta da procitam.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 dec 2014, 20:28

Jusufe, slobodno reci kako ste ti i Enes molili dva dana da vam se sredjuje viza u ambasadi. Slobodno reci kako si molio da igras za U 20, a ne Ljetnu ligu sto si morao igrati. Slobodno reci kako si "maltretirao" Acu u Cedeviti. Slobodno reci ko je zvao Mateja Mamica da te puste u Zadar. Sve ti Enes treba reci, ali tek se sad otvara, sad cemo vidjeti.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.