Ma mene boli i za hotele i klince palce nek naprave stadion taman da ga koriste i 50 godine sto kazes kod nas se nece nikad niko smilovati da nas pogura za stadion niti cemo mi imati tih para da ga pravimo.Ako neko ovo upropasti treba ga pred streljacki vod.Seyo_TM je napisao/la:Boli me q, nek daju na 50 godina, samo neka ga grade, mi za 100 godina nebi ni slicno napravili...i ovo nije rekla kazala, ovo se sve zna vec izvjesno vrijeme, samo se suti jer ne treba talasati dok se ne potpise...i hotel se ne pravi prvenstveno zbog ekipa koje dodju, nego zbog visoke klijentele (356 zvjezdica ce imati)...
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- Stole iz Bora
- Kontakt:
E bas neka si izbacio to iz sebe ...Seyo_TM je napisao/la:Boli me q, nek daju na 50 godina, samo neka ga grade, mi za 100 godina nebi ni slicno napravili...i ovo nije rekla kazala, ovo se sve zna vec izvjesno vrijeme, samo se suti jer ne treba talasati dok se ne potpise...i hotel se ne pravi prvenstveno zbog ekipa koje dodju, nego zbog visoke klijentele (356 zvjezdica ce imati)...

U citavoj vjesti nisam samo znao kolika ce biti koncesija a ostalo je dobro poznato.
Proci ces ti pored aligatora pa cu ti svasta nagovoriti zato sto sutis ..

AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
mah bolje je sto se ne prica sto manje ljudi zna to je boljeStole iz Bora je napisao/la:E bas neka si izbacio to iz sebe ...Seyo_TM je napisao/la:Boli me q, nek daju na 50 godina, samo neka ga grade, mi za 100 godina nebi ni slicno napravili...i ovo nije rekla kazala, ovo se sve zna vec izvjesno vrijeme, samo se suti jer ne treba talasati dok se ne potpise...i hotel se ne pravi prvenstveno zbog ekipa koje dodju, nego zbog visoke klijentele (356 zvjezdica ce imati)...![]()
U citavoj vjesti nisam samo znao kolika ce biti koncesija a ostalo je dobro poznato.

druga stvar jeli ova nas smjesna uprava(iskljucujuci amara i cviku) u stanju da se nosi sa ovim svim
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Sumnjam da ce neko od nas znati sve detalje ugovora ALI se nadam da u klubu ima dovoljno pametnih ljudi da procjene ima li u svemu tome Zelje osim sto cemo nekad dobiti stadion i igrati na vrhunskom zdanju. U svakom slucaju ugovor treba dobro procesljati tako da obje strane budu zadovoljne a ne da mi moramo placati odrzavanje svega (stadion, hotel, parking) a ne dobiti nista zauzvrat.nick je napisao/la:mah bolje je sto se ne prica sto manje ljudi zna to je boljeeh samo me ova koncesija brine mislim koje ce ovlasti dobit svabci za tih 25g itd itd...
druga stvar jeli ova nas smjesna uprava(iskljucujuci amara i cviku) u stanju da se nosi sa ovim svim
AMAR OSIM
Stole iz Bora je napisao/la:Sumnjam da ce neko od nas znati sve detalje ugovora ALI se nadam da u klubu ima dovoljno pametnih ljudi da procjene ima li u svemu tome Zelje osim sto cemo nekad dobiti stadion i igrati na vrhunskom zdanju. U svakom slucaju ugovor treba dobro procesljati tako da obje strane budu zadovoljne a ne da mi moramo placati odrzavanje svega (stadion, hotel, parking) a ne dobiti nista zauzvrat.nick je napisao/la:mah bolje je sto se ne prica sto manje ljudi zna to je boljeeh samo me ova koncesija brine mislim koje ce ovlasti dobit svabci za tih 25g itd itd...

nadam se da si bar ti shvatio do boljih dana
cuj, sad vam i hotel smeta...
sto se mene tice nek' grade nuklearnu elektranu u sklopu stadiona, samo nek' naprave stadion.
a 25 godina mi se uopce ne cini dugim periodom za takav projekt.
sto se mene tice nek' grade nuklearnu elektranu u sklopu stadiona, samo nek' naprave stadion.
a 25 godina mi se uopce ne cini dugim periodom za takav projekt.
-
- Kontakt:
Ovo za stadion nije nimalo loše ni za tu neku firmu, ni za nas. Kad bi na neki "naš jezik" preveli ovo to bi izgledalo ovako nekako:
"Mi ćemo vam napraviti evropski stadion, ali mi ćemo koristiti sve dodatno što napravimo poput parkinga, hotela itd. Tako ćemo mi da vratimo uložene pare i imat' ćemo ogroman profit. Za 25 god. mi ćemo vam dati sve to na korištenje"
Mislim da je ovo dobra stvar, nek' oni koriste, ali mi ćemo bar sa rahatlukom gledati svete nam utakmice
!
P.S. Samo da se ne nađu "pametni" pa da kažu da ovo ne valja i da čitav (po mom mišljenju dobar) projekat propadne.
"Mi ćemo vam napraviti evropski stadion, ali mi ćemo koristiti sve dodatno što napravimo poput parkinga, hotela itd. Tako ćemo mi da vratimo uložene pare i imat' ćemo ogroman profit. Za 25 god. mi ćemo vam dati sve to na korištenje"
Mislim da je ovo dobra stvar, nek' oni koriste, ali mi ćemo bar sa rahatlukom gledati svete nam utakmice

P.S. Samo da se ne nađu "pametni" pa da kažu da ovo ne valja i da čitav (po mom mišljenju dobar) projekat propadne.
U mom svijetu važe moja pravila
zato me je i strah ti ugovori su opasni bez pravo dobrog advokata svasta se tu izmedju redova uradi eh to me plasi zbog ovih zujotresa i slicnih i njihovom nonsalntnom pristupu svemu da ne bude sabitov mali dobar advokat za male pare ce to procitat...Stole iz Bora je napisao/la:Sumnjam da ce neko od nas znati sve detalje ugovora ALI se nadam da u klubu ima dovoljno pametnih ljudi da procjene ima li u svemu tome Zelje osim sto cemo nekad dobiti stadion i igrati na vrhunskom zdanju. U svakom slucaju ugovor treba dobro procesljati tako da obje strane budu zadovoljne a ne da mi moramo placati odrzavanje svega (stadion, hotel, parking) a ne dobiti nista zauzvrat.nick je napisao/la:mah bolje je sto se ne prica sto manje ljudi zna to je boljeeh samo me ova koncesija brine mislim koje ce ovlasti dobit svabci za tih 25g itd itd...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Prema informacijama sa orga prva verzija (ova gore) je propala jer je bila bas nepovoljna za klub.
Idemo dalje, sutra u Hrasnicu pa subota u Travnik ..
AMAR OSIM
Stole iz Bora je napisao/la:E bas neka si izbacio to iz sebe ...Seyo_TM je napisao/la:Boli me q, nek daju na 50 godina, samo neka ga grade, mi za 100 godina nebi ni slicno napravili...i ovo nije rekla kazala, ovo se sve zna vec izvjesno vrijeme, samo se suti jer ne treba talasati dok se ne potpise...i hotel se ne pravi prvenstveno zbog ekipa koje dodju, nego zbog visoke klijentele (356 zvjezdica ce imati)...![]()

http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Preludo je kako imate volje išta pisati na temu stadiona, makar sve to i bila istina. Toliko puta su se slične euforije rasplamsale, da je postalo smiješno. Vijest je samo kad se nešto desi. Tipa sađenja trave u golmanskom prostoru.
Tek kad neko vidi da se nešto stvarno uradilo, to onda treba da bude vijest. Ovo je sve ostalo na riječ. Bog sami zna ko su ti Nijemci i šta oni fakat nude, kako su na nas nabasali itd. itd. itd.
Tek kad neko vidi da se nešto stvarno uradilo, to onda treba da bude vijest. Ovo je sve ostalo na riječ. Bog sami zna ko su ti Nijemci i šta oni fakat nude, kako su na nas nabasali itd. itd. itd.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
odlicna vijest oko stadiona... nadam se da ce klub prihvatiti uslove... kad razmislim... mi nebi napravili taj stadion ni za 200 godina... a 25 godina nije puno... taman ce nam toliko trebati da klub postane jedan evropski stabilan klub koji ce igrati svake godine barem po 20 evropskih utakmica...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
-
- Kontakt:
DBOT sistem (Design, Built, Operate, Transfer) = Projektuj Izgradi UPravljaj i Vrati je standasrdan sistem za zemlje (firme) koje nemaJU novca za kapitalne projekte a trebaju im. 25 godina koncesije nije ništa a Željo bi po pravilima trebao da ima i koncesionu naknadu na godišnjem nivo 1-3% od prihoda + izgradnja stadiona. To je moj fah i oko mHE (malih hidroelektrana i ostalih energetskih projekata) Treba reći da ovaj sistem je napravila Svjetska banka 50-tih godina
-
- Kontakt:
Pa normalno da mi po trenutnom stanju i zakonu o spotru nebi napravili stadion ne za 200 godina nego nikad, ali u 20-ak godina se to moze lako promjeniti...
Mnogi ovu vjest gledaju i citaju samo kao dobijanje novog stadiona, ali ima tu dosta zajebancija i karafeka, tako da je glupo tako razmisljati bez velikih analiza i proracuna...
Mnogi ovu vjest gledaju i citaju samo kao dobijanje novog stadiona, ali ima tu dosta zajebancija i karafeka, tako da je glupo tako razmisljati bez velikih analiza i proracuna...
radost nije trajala dugo, mislim da prica oko stadiona nije nikad bila ozbiljnija i ne bih volio da neki debili iz uprave uniste ovakvu prilikuStole iz Bora je napisao/la:Prema informacijama sa orga prva verzija (ova gore) je propala jer je bila bas nepovoljna za klub.
znaci ljudi nam nude da nam naprave stadion, treba im ga dati na koristenje 50 godina samo da ga naprave
ne znam kako to moze biti nepovoljna opcija jer ce izgradnjom takvog objekta imidz kluba porasti za barem 300%, sto povlaci vise sponzora, vecu atraktivnost ulagacima da ne govorimo o ogromnom povecanju posjete na utakmicama (ko ne bi volio sa porodicom u nedjeljno popodne otici pogledati tekmu, a da zna da ce imati maksimalni komfor i sigurnost i da moze vidjeti lijepu igru)
svakako da ima i nekih losih strana po nase finansije poput odrzavanja velikog objekta, ali budimo realni mi sami pa cak i uz pomoc drzave takav stadion nikad ne bi mogli napraviti
Samo me zanima što im se Željo toliko svidio pa su odlučili da ponude ovakvo nešto ? Još jedna stvar, uprava ako odbije ovakvo nešto, odbit će zato što ne vidi svoj lični tal u svemu ovome.
Nije im se Zeljo svidio nego smo ih mi trazili i ljudi su iznijeli svoj poslovni plan ima jos uslova koji se ne spominju u onom tekstu na anamo onoj stranici cije se ime ne izgovara a koji nisu u nasu korist.I ja sam prvo pomislio da bi bilo grehota propustiti ovo ali neke stvari su neizvodive ( mi da imamo 12 milona eurica koliko oni traze da sudjelujemo ne bi nam ta firma iz njemacke ni trebala ), traze se novi modusi za rjesavanje ovoga...suntu jeu je napisao/la:Samo me zanima što im se Željo toliko svidio pa su odlučili da ponude ovakvo nešto ? Još jedna stvar, uprava ako odbije ovakvo nešto, odbit će zato što ne vidi svoj lični tal u svemu ovome.
Ma neka su odbili ovu prvu varijantu! Treba pažljivo odabrati. Treba postaviti ultimatum da bude minimalno 50.000 sjedećih mijesta i moderan trening centar u rangu Milanela, odmah do hotela sa 5 zvjezdica!
Imamo fantastično rukovodstvo! Ovi pregovori su dokaz njihovih ogromnih ambicija i taman da se ništa ni ne dogovore, treba itekako cijeniti ove njihove napore! Ne znam samo što malo češće na izlaze u medije sa detaljima, previše su skromni.
Imamo fantastično rukovodstvo! Ovi pregovori su dokaz njihovih ogromnih ambicija i taman da se ništa ni ne dogovore, treba itekako cijeniti ove njihove napore! Ne znam samo što malo češće na izlaze u medije sa detaljima, previše su skromni.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Aaaaa to. Pa naće Žujo modus. Ništa je ako ne može namaknuti 23.000.000 KM. Biće za godinu 2 od Džeke, a za 21 će se snaći već nekako.pile87 je napisao/la: mi da imamo 12 milona eurica koliko oni traze da sudjelujemo ne bi nam ta firma iz njemacke ni trebala, traze se novi modusi za rjesavanje ovoga...
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.