A sta je sa ovim klocem Bugarskim? On umjesto da napreduje svake godine sve losiji. Ima potencijal za top5.shminka je napisao/la:Kako se to polaže test zrelosti xD
zamisli da ovo napravi, u Jagomir bi ga poslali
BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Voli djevojke više od tenisa 
Ako se sve bude razvijalo kako treba, Damir će igrački, fizički, psihički vrhunac imati za 3-4 godine...do tada je svaki meč lekcija
Ako se sve bude razvijalo kako treba, Damir će igrački, fizički, psihički vrhunac imati za 3-4 godine...do tada je svaki meč lekcija
Sta se ovo desi na kraju? Jel ovo Grisha predao ili je zbog visestrukih opomena diskvalifikovan, jer sam cuo da je Lajani rekao deuce ako se ne varam..shminka je napisao/la:Kako se to polaže test zrelosti xD
zamisli da ovo napravi, u Jagomir bi ga poslali
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Za prvo razbijanje opomena, druga je gubitak poena, treća gubitak gema, on je tu izgubio gem za to treće lupanje reketa
Ovdje je samo trebao dobiti Diega, za dalje ne znamo kako bi se odvijalo. Imao bi 45 bodova vise i jos jedan novi mec sa teniserom iz top50... Ja ne bih trazio vise!shminka je napisao/la:Neće on to nikad položiti po standardima prosječnog navijača, uvijek će se tražiti više, da je ovdje uzeo titulu, pa zijanio u prvom meču kvalifikacija Rima, opet ne bi valjao xD
Šta je sa našim? Niko ne igra ove sedmice?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- hule_barca
- Kontakt:
Još on ima problema kada je "favorit". Taj pritisak koji vjerovatno sam sebi postavlja ga sputava u opuštenijem igranju ovih mečeva sa teniserima koji su na njegovom nivou. Protiv Berdycha i Raonića nije imao šta izgubiti, igrao je opušteno i tu se vidjelo koliko može, a mečevi protiv Cechinata, Marchenka, Copila, Schwartzmana su u startu duplo teži, jer kao da on sam sebi nameće teret favorita, i onda kad ga ne ide, svađa se, psuje jer je nervozan, jer misli da je bolji teniser od suparnika. Valja to dokazati na terenu, a ne pričom.
Mes Que Un Club
Eh mislim da mi imamo jedan problem , kao osoba koja se gotovo redovno kladi i to ozbiljno ( nije nesto cime se dicim xD ) mi gledamo njegov status favorita kroz kladionicu. Medjutim evo koeficient protiv argentinca je bio 1,7 ko god iole prati i kladi se na tenis zna da je to 50 : 50 i da je sve ostalo manipulacija kladionice. Tenis je vjerovatno sport u kojem najvise malih kvota pada tipa 1 18 suprotna kvota je vecinom u tim slucajevima 3,5 na protivnika a realno pogledajte teletekst ili bilo sta vidjet cete masu tih kvota u tenisu.
Realno Damir je po meni kvalitetniji igrac od Swartza to je i u jednu ruku demonstrirao igrom u prvom setu i vecem dijelu meca , no jednostavno ocekivao je da ce i ovaj grijesiti i da ce lakse doci do pobjede. U Trecem setu kada je uzeo break vidilo se na njemu da ce puci , izgubio je neki voljni momenat intezitet koji je igrao je bio labav i nedovoljan da se pobjedi diego koji taj dan nije ruku na srce ni igrao svoj najbolji mec ali bio je sasvim dovoljno koncentrisan da iskoristi damirove greske kojih je bilo pregrst.
Po meni nije ovo neki test zrelosti bio sanse su 50: 50 kad god igra sa diegom jednostavno jer je i ovaj kvalitetan teniser. Ima tu jos dosta faktora ne mozemo ni mi ocekivati da damir sad tolko napreduje da se ustabili u top 50 jednostavno nije takav igrac kod njega ocito sve ide korak po korak i wawrinka gotovo do 30 te je bio miljama od grand slama pa svi znamo kakavu reputaciju danas uziva u gotovo poznim godinama za tenis. Tenis vise nije onaj sport gdje ce doci neki nadal od 17 godina i pomesti sve jer igra drugaciji tenis koji je u to vrijeme mozda bio novi gdje je nadal snagom ( pored svega ) jednostavno jeo ljude. Pogledajte kolko ima vrhunskih tenisera iznad 30 godina to je posljedica globalizacije tenisa , i tenis kao sport nije sport samo za mlade jer jednostavno i u 30 tim vrhunski teniseri imaju dovoljno snage da igraju meceve visokog inteziteta. No to sad nije ni bitno , zelim reci da damir polako sazrijeva , i da mi moramo biti realni da on nije neki talenat koji se vidja jednom u 300 godina , ima jako fin skill set odlicno kretanje i sve ostalo sto ce mu objezbjedit sasvim solidnu tenisku karijeru. A veliki broj faktora ce uticat na to koji ce mu ranking karijere biti koji ce mu biti najveci uspijeh, u tenisu nekad taj faktor srece donosi velike rezultate eto uzmemo za prijer cilica koji je ruku na srce miljama daleko od velike 4 , usudim se reci da je miljama daleko od ferrerovog primea a i sad je bara bara s njim , da ne pricam o wawrinci pa eto pored svega toga cilic ima samo jedan slam manje od mareja koji cilica od 15 puta na bilo kojoj podlozi dobija barem 14 puta. Ovo je bez ikakvog hejta prema marinu koji je odlican teniser ali takodje psihicki labilan i zbog toga nije napravio neku vecu karijeru iako je odlican teniser i kapa dole za sve.
Trebamo biti strpljivi ove godine ako probije top 60 za sta ima realnu sansu to ce biti odlicno za Damira. Sljedeca godina uvjeren sam moze biti samo bolja, evo dosli smo na neki nivo gdje se gotovo vise ne brinemo kako ce servirati jer je postotak prvog servisa podigao na zaista zavidan nivo , bez obzira sto njegov servis nije silovit vise nije ono zenski sa 10 duplih i prosjekom od 120 kmph. Napreduje evidentno je , mentalitet ne moze promjeniti ali moze sigurno napraviti dosta toga da bude bolje i napravio je dosta toga sto pokazuju mec sa nadalom i berdihom. Nemojmo se zavaravati pa ima tenisera u top 20 koji nisu prsmrdili da uzmu mec berdihu nije to tako jednostavno to su zaista vrhunski igraci i nije mala stvar upisati pobjedu protiv top 10 tenisera . Idemo polako i mene iznervira onaj dan mi je pokvario totalno da nisam ni usao vise na ovu temu ali takav je tenis sport i ne smije se puno gledati nazad.
Realno Damir je po meni kvalitetniji igrac od Swartza to je i u jednu ruku demonstrirao igrom u prvom setu i vecem dijelu meca , no jednostavno ocekivao je da ce i ovaj grijesiti i da ce lakse doci do pobjede. U Trecem setu kada je uzeo break vidilo se na njemu da ce puci , izgubio je neki voljni momenat intezitet koji je igrao je bio labav i nedovoljan da se pobjedi diego koji taj dan nije ruku na srce ni igrao svoj najbolji mec ali bio je sasvim dovoljno koncentrisan da iskoristi damirove greske kojih je bilo pregrst.
Po meni nije ovo neki test zrelosti bio sanse su 50: 50 kad god igra sa diegom jednostavno jer je i ovaj kvalitetan teniser. Ima tu jos dosta faktora ne mozemo ni mi ocekivati da damir sad tolko napreduje da se ustabili u top 50 jednostavno nije takav igrac kod njega ocito sve ide korak po korak i wawrinka gotovo do 30 te je bio miljama od grand slama pa svi znamo kakavu reputaciju danas uziva u gotovo poznim godinama za tenis. Tenis vise nije onaj sport gdje ce doci neki nadal od 17 godina i pomesti sve jer igra drugaciji tenis koji je u to vrijeme mozda bio novi gdje je nadal snagom ( pored svega ) jednostavno jeo ljude. Pogledajte kolko ima vrhunskih tenisera iznad 30 godina to je posljedica globalizacije tenisa , i tenis kao sport nije sport samo za mlade jer jednostavno i u 30 tim vrhunski teniseri imaju dovoljno snage da igraju meceve visokog inteziteta. No to sad nije ni bitno , zelim reci da damir polako sazrijeva , i da mi moramo biti realni da on nije neki talenat koji se vidja jednom u 300 godina , ima jako fin skill set odlicno kretanje i sve ostalo sto ce mu objezbjedit sasvim solidnu tenisku karijeru. A veliki broj faktora ce uticat na to koji ce mu ranking karijere biti koji ce mu biti najveci uspijeh, u tenisu nekad taj faktor srece donosi velike rezultate eto uzmemo za prijer cilica koji je ruku na srce miljama daleko od velike 4 , usudim se reci da je miljama daleko od ferrerovog primea a i sad je bara bara s njim , da ne pricam o wawrinci pa eto pored svega toga cilic ima samo jedan slam manje od mareja koji cilica od 15 puta na bilo kojoj podlozi dobija barem 14 puta. Ovo je bez ikakvog hejta prema marinu koji je odlican teniser ali takodje psihicki labilan i zbog toga nije napravio neku vecu karijeru iako je odlican teniser i kapa dole za sve.
Trebamo biti strpljivi ove godine ako probije top 60 za sta ima realnu sansu to ce biti odlicno za Damira. Sljedeca godina uvjeren sam moze biti samo bolja, evo dosli smo na neki nivo gdje se gotovo vise ne brinemo kako ce servirati jer je postotak prvog servisa podigao na zaista zavidan nivo , bez obzira sto njegov servis nije silovit vise nije ono zenski sa 10 duplih i prosjekom od 120 kmph. Napreduje evidentno je , mentalitet ne moze promjeniti ali moze sigurno napraviti dosta toga da bude bolje i napravio je dosta toga sto pokazuju mec sa nadalom i berdihom. Nemojmo se zavaravati pa ima tenisera u top 20 koji nisu prsmrdili da uzmu mec berdihu nije to tako jednostavno to su zaista vrhunski igraci i nije mala stvar upisati pobjedu protiv top 10 tenisera . Idemo polako i mene iznervira onaj dan mi je pokvario totalno da nisam ni usao vise na ovu temu ali takav je tenis sport i ne smije se puno gledati nazad.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Bravo @grgr odličan post. Tako Damir napreduje, polako ali sigurno, neće on odjednom neki bum napravit već ide na sigurno. Ovo je prva godina na ATP nivou i bit' će ovih poraza još ali sve manje i manje. Ove sezone se približiti što je više moguće TOP 50 pa naredne i tu upasti a mislim da bi uz neku malu dozu i sreće i do kraja godine mogao u TOP 50 ali to mu ne treba biti cilj već prvo TOP 60 pa dizati stepenicu za jedno koplje više.
Sviju je taj meč iznervirao jer smo svi znali da može i do kraja otići jer ovi nisu bolji bar ne u tolikoj mjeri da ne može da ih dobije. Servis je popravio, 1. servis nije nikad bio problem jer je bio solidan ali samo postotak ubačenog je bio problem. I samo mora postati mašina koja ne zna pogriješit. Idemo u Rim prvo po MD pa za više ćemo da vidimo.
Ali će biti teško jer ima dobrih igrača u kvalama (Borna, A. Zverev, Careno Busta, Robredo, Pouille, Almagro, Fritz...)
Sviju je taj meč iznervirao jer smo svi znali da može i do kraja otići jer ovi nisu bolji bar ne u tolikoj mjeri da ne može da ih dobije. Servis je popravio, 1. servis nije nikad bio problem jer je bio solidan ali samo postotak ubačenog je bio problem. I samo mora postati mašina koja ne zna pogriješit. Idemo u Rim prvo po MD pa za više ćemo da vidimo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- AnkleBreaker
- Kontakt:
Dobra stvar za Damira je ta što je napokon okupio grupu ljudi koja radi sa njim. Prošlih godina je samo Nerfid bio tu uz njega, dok je na par turnira i sam putovao.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
Moja očekivanja za prva 4 mjeseca 2016. je nadmašio, bez ikakve sumnje. Prelazak na ATP je težak, a pogotovo prelazak koji je napravljen na tvrdoj podlozi. Do 2016. godine je imao 9 ATP pobjeda u karijeri, u ovoj godini već ima 13 komada! 27. je na svijetu po broju ATP pobjeda u godini! Odbranio je sve bodove, a uz to je stigao i napredovati. Cilj je držati ovaj nivo igre što je duže moguće, s njim može igrati manje-više sa svima, što je i pokazao.
Imao je dosta sreće u mečevima protiv Rafe, Berdycha, u nekim drugim koje je izgubio nije. To je jednostavno tako, potrebna je i sreća u izjednačenim mečevima da vi se slavila pobjeda.
Robredo je OUT, još jedan otkaz za RG. Wimbledon je osiguran, kao i još jedan turnir na travi. Očekujemo prvu ATP pobjedu u karijeri na travi. OI su gotovo sigurne, igrat će sa Mirzom i kompanijom finale DCa u Litvaniji. Stvarno nema nikakvog razloga za nezadovoljstvo, godina je do sada odlična.
Imao je dosta sreće u mečevima protiv Rafe, Berdycha, u nekim drugim koje je izgubio nije. To je jednostavno tako, potrebna je i sreća u izjednačenim mečevima da vi se slavila pobjeda.
Robredo je OUT, još jedan otkaz za RG. Wimbledon je osiguran, kao i još jedan turnir na travi. Očekujemo prvu ATP pobjedu u karijeri na travi. OI su gotovo sigurne, igrat će sa Mirzom i kompanijom finale DCa u Litvaniji. Stvarno nema nikakvog razloga za nezadovoljstvo, godina je do sada odlična.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Šta misliš može li do TOP 50 do kraja godine?shminka je napisao/la:...
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Može ako nastavi igrati u ovakvom ritmu do kraja godine, što će biti izuzetno teško. Pad igre i rezultata će sasvim sigurno uslijediti, pitanje je samo kada i koliko će trajati.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Valjda neće biti veliki pad i da neće dugo trajat.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
damirov iduci turnir ?
- AnkleBreaker
- Kontakt:
Re: RE: Re: BiH Tenis
Kvalifikacije mastersa u Rimu.KapitenK je napisao/la:damirov iduci turnir ?
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Re: RE: Re: BiH Tenis
hvalaAnkleBreaker je napisao/la:Kvalifikacije mastersa u Rimu.KapitenK je napisao/la:damirov iduci turnir ?
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Dea u Tunisu , prvo kolo protiv ruskinje 97 godiste Komardina Anastasiya .
A kvala u Rimu yebote...

Zadnja izmjena: sajo10, dana/u 03 maj 2016, 14:28, ukupno mijenjano 1 put.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Jao, neće zar Damir kvale RG-a morat igrat 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.