Manchester City FC

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

Arnelinho
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la Arnelinho » 14 nov 2011, 17:31

Neću dalje da diskutujem, jer upropaštavam temu. Ako hoćeš @Monolog prebaci cijelu diskusiju na temu EPL-a ili Liga pet, pa da nastavimo. Radimo pomalo ono što su (ja nisam :D) neki radili na temi BvB-a.

Samo bih da se osvrnem na ovo:
RKO je napisao/la:Zasto ima vise posla ako je okruzen najboljim desnim bekom Sagnom,jednim od najboljih stopera Vermalenom i Najboljim zadnjim veznim Songom po tvom misljenu???
Pratiš li Arsenal ? Znaš gdje je sada Sagna ? Slomio nogu. Znaš da Vermaelen još nije odigr'o ljudski cijelu sezonu ? Cijelu prošlu je propustio, zbog fucking tetive. Opet udarate plitkim argumentima ili je na pomolu ne(pred)znanje. ;)

I da ,još samo jedna stvar: Uživajte u majstorijama Ronalda iz Zenice. 8-) :lol:

Kult ličnosti ili vam messi sindrom! :arrow: Što je najbolje, to ostaje najbolje, to je sveto i o tome se ne smije diskutovati, jer bi ,ne daj bože, pokvarili sliku. Kipovi i statue, to je za Messija, Ronalda. Ne postoji trenutak u kome su slabi, jer i ti trenuci kada dodju, opet su korak ispred, level ispred. Messi, Ronaldo -Bogovi! Nemaju (fudbalskih) mana , niti su im mane poznate. Sve što neko riješi u 5 sekundi, oni mogu u trenutku! Sinonim za Svemoćnog. Mogu sve i fudbal ovisi o njima. Trener koji ima njih dvojcu u ekipama već unaprijed može računati na osvojeno prvenstvo, na titule, jer to je Messi, to je Ronaldo. To su njih dvojca! 8-)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 14 nov 2011, 17:46

@ Arnelinho

Niko ih ne naziva Bozanstvima , niti bilo cime Svetim.
Nego isticemo da su na vecoj razini od ostatka Svijeta i to po prilicnoj vecoj.Posebno ovaj prvi ;)

Kao sto ti sam rece : Kada ih imas u ekipi racunas na titule i prvenstva...
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 14 nov 2011, 18:00

Nema nista sta ima kod tebe Wiltord "Wengerov promasaj transfer", idu parcijale al maciji kasalj je to za nadarene poput mene.

Ronaldo je bio dobar u Premiershipu al ni blizu da je dominirao, Drogba je bio dominantniji od njega pa ga nesto ne spominjete. Messi naravno razmontira svakoga ko ima 10 igraca i ko nema pola ekipe isto kao sto Rooney strasno dijeluje u utakmici sa Arsenalovim rezervama rezervi.

Carlo
Bljesno je Van Persie puno vise od 20 golova u 20 utakmica to sto ti pratis premiership ko ja televiziju igman je tvoje problem.

Dakle Maicon, jedna odlicna sezona, dalje znamo za njegove probleme sa nezaustavljivim Baleom :lol: Richards limitiran tehnicki kao i svi englezi samo zna trcati i nabijati lopte, spor poprilicno, Ivanovic ni do koljena Sagni, Alves limitiran defanzivac, Ramos jos gori.

Reufe smijes se kladit da Arsenal ne zabije 100 u sezoni?
Dio Arsenala

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 14 nov 2011, 18:13

-Paja je napisao/la:Nema nista sta ima kod tebe Wiltord "Wengerov promasaj transfer", idu parcijale al maciji kasalj je to za nadarene poput mene.

Ronaldo je bio dobar u Premiershipu al ni blizu da je dominirao, Drogba je bio dominantniji od njega pa ga nesto ne spominjete. Messi naravno razmontira svakoga ko ima 10 igraca i ko nema pola ekipe isto kao sto Rooney strasno dijeluje u utakmici sa Arsenalovim rezervama rezervi.

Carlo
Bljesno je Van Persie puno vise od 20 golova u 20 utakmica to sto ti pratis premiership ko ja televiziju igman je tvoje problem.

Dakle Maicon, jedna odlicna sezona, dalje znamo za njegove probleme sa nezaustavljivim Baleom :lol: Richards limitiran tehnicki kao i svi englezi samo zna trcati i nabijati lopte, spor poprilicno, Ivanovic ni do koljena Sagni, Alves limitiran defanzivac, Ramos jos gori.

Nemam se razlog kladiti,ne znam te niti te zelim znati.
Iznjeo sam cinjenicu u kojoj sam naglasio da su Messi i Ronaldo u 2011 dali vise golova nego li Arsenal.
Ti mi daj drugi podatak ja cu reci da si upravu ;)

Ronaldo jeste bio najbolji igrac Premiershipa i kao sto rece neko GOAT...
Trenutno je on mnogo bolji igrac nego li je bio te 2008-2009 jer je Real od njega napravio genijalnog igraca ;)
Messi nije vrijedan spomena barem po meni jer on je genijalac i za samog Ronalda ;)

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 14 nov 2011, 18:16

Monolog je napisao/la: Rooney je limitiran, al' i kao takav uništi Arsenal. Kako bismo onda etiketirali igrače Arsenala? :lol: Evo najtalentovanijeg i najboljeg napadača današnjice. Kakav Messi, kakav Ronaldo i ostali poluproizvodi?!

[youtube][/youtube]
:lol: :lol: :lol:

Kakav strašan argument koji dokazuje kako je RvP ustvari jadan napadač jer najboljima se nikad u životu nije desilo ništa slično.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Oj živote ne mogu vjerovat da ovo neko uzima kao primjer pa čak i u (nadam se) šali. :?

Ne znam Arnelinho zašto uopšte raspravljaš sa Monologom,smatrao sam da si prokužio dosad s kim se u vezi Arsenala možeš raspravljat, a s kim ne, on je deklarirani mrzitelj svega što ima veze sa Arsenalom i jedva čeka bilo kakav povod da počne pisati gluposti i izjavljivati nebuloze u vezi ovog tima.

Čuj Alves i Maicon jednako dobri u defanzivi kao Sagna. :lol: :lol: Dovoljno je ovo pročitati i vidjeti koliko je dotični neupućen.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 14 nov 2011, 18:17

Kako mi onda objašnjavaš da relativno velike dvije fudbalske nacije nema na nogometnoj mapi ? Odnosno, kad se pojave, tada ih i rasture ?!

Evo, ovako ću ti reći, moje mišljenje: Ne postoji najbolji igrač. To je religija ili čak gori oblik fanatizma. Fudbal je ekipni sport i on zavisi od ekipe, od hemije. Ronaldo, Messi ? Dva igrača, ništa više. Griješe, skloni su greškama i nisu savršeni. Ne mogu biti najbolji na svijetu ili najbolji svih vremena, jer ne postoji jasan kalup kako da ih tamo umjestimo.

Kalup ne postoji ne jer mi ne želimo da ga nadjemo, nego jer ga nema. Ne postoji nešto što je uzor svemu, ne postoji nešto što je savršeno ili blizu savršenog. Ekipa, Barcelona, ona bi nekak' mogla biti uzor.Al' više je trend, nego uzor, jer i od nje postoji bolji/biće bolji. Barcelona pobjedjuje, Barcelona je jedna od najboljih ekipa (i svijeta i svih vremena). Nije najbolja jer ne mogu , ne umijem i ne znam povući paralelu izmedju dva (ili više) vremenskih perioda.

Da se vratim na kratko na Messija i Ronalda. Da sam trener (bilo koji x,y trener bi isto rek'o) izabrao bih Xavija i(li) Iniestu ispred Messija/Ronalda, da sam trener uzeo bih još Alonsa, Fabregasa, da sam trener uzeo bih i Wilshira, Rooneya ,Pedra, Mullera uzeo bih Pirla i Sedorfa, Lahma i Sagnu. Napravio bih tim, koji bi sigurno bio najbolji na svijetu, a ne bi imao Messija ili Ronalda.

Logika nam govori da bi mogao sastaviti ekipu ,koja bi bila pobjednička/najbolja, bez njih dvojce. Logika nam govori da oni nisu neka ekstremna prevaga. Jesu, al' uz ekipu, bez ekipe ne umiju. Barcelona bez Messija je i dalje sjajna ekipa, Messi bez Barcelone (x,y sastava odredjenih kvaliteta) nije sjajan igrač. Ronaldo bez Reala, takodje.

Uzmite neke ekstreme, hipotetičke situacije, pa ćete vidjeti da ne postoji savršenstvo, ne postoji nogometno božanstvo (iako je taj epitet jedne prilike Pape dobio, onda kada je Rumunima zavalio 3 komada :D ).

Zašto je ova BiH ovako jaka ? Jer je uredjena situacija, postoji hemija, postoji neka funkcionalnost, neka kompaktibilnost, sklad. Zašto je ona BiH bila tako slaba ? Jer nije bilo gore navedenih elemenata, kako u igri, tako i u samoj "instituciji".

Opet , i dalje je očigledna prisutnost "traženja idola". Ova pojava je česta, od religije (poslanici/božanstva) do politike (vodje), preko nogometa i sporta (idoli, uzori, najbolji) itd.

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

sheringham
Kontakt:

Post Postao/la sheringham » 14 nov 2011, 18:23

Nista gore od zene koja misli da je dobra treba i od muskarca koji misli da je pametan.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 14 nov 2011, 18:24

sheringham je napisao/la:Nista gore od zene koja misli da je dobra treba i od muskarca koji misli da je pametan.
Slažem se.

nafrI82
Kontakt:

Post Postao/la nafrI82 » 14 nov 2011, 18:31

Al se nacita price o Manchester City-u :D

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 14 nov 2011, 18:35

Arnelinho je napisao/la:
sheringham je napisao/la:Nista gore od zene koja misli da je dobra treba i od muskarca koji misli da je pametan.
Slažem se.
+1 za Teddy-a :mrgreen: i janeza japanskih korjena. :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 nov 2011, 18:37

@Bosco,

Mržnja je teška riječ. ;) Nego, napisah da ako je Rooney antitalenat, šta je onda RvP? Od tebe očekujem odgovor. Arsenal mi nije ni simpatičan, ni antipatičan klub. No, navijači Arsenala koji obitavaju na ovom forumu su mi antipatični (ok, postoje pojedinci s kojima se može popričati). :mrgreen: Zašto? Jer su pokupili @Paja sindrom. Svi igrači koji igraju u Arsenalu su najbolji na svojim pozicijama, ostali su netalentovani i pogriješili profesiju. Ne bih rekao da je to istina.

O Sagni sam rekao. Nije toliko dominantan u ofanzivi kao gorenavedeni dvojac, te se stoga čini da je u defanzivi bolji od njih. To nije slučaj. Al' kako to dokazati navijaču Arsenala? Nikako, u tome i jeste problem. :mrgreen:

@Arnelinho,
Može, mislim da bismo trebali nastaviti na temi "Engleska Premier Liga". Nema smisla navijačima City-ja kvariti temu spominjanjem Sagne, Walcotta, Messija, Alvesa, Cesca i ostalih koji nemaju dodirnih tačaka sa Građanima. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 14 nov 2011, 18:38

Bosco je napisao/la: +1 za Teddy-a :mrgreen: i janeza japanskih korjena. :lol:
Briši te + jedinice, sumLJam da je on to samo njima rek'o. :mrgreen:

A ova ti je dobra "janez japanskih korjena". :lol: Neka, dok smislim šta, vratiću ja teb'. :mrgreen:

Janezi iz Japana. :geek:

Ronaldo je iz Manchestera Bosco
Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 14 nov 2011, 18:40, ukupno mijenjano 1 put.

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 14 nov 2011, 18:40

@ Arnelinho
Drug sa tobom uzivam diskutovati pa tako i sada ;)

Meni je jasno sta pokusavas obrazloziti i sta nam pokusavas iznjeti.
Medjutim ja kao i vecina ljudi kada tvrdi da je neko bolji od nekoga ili najbolji na Svijetu uzimamo za gotovo njegova djela ili ti ga individualni kvalitet.

Kao takvi najvise se na svijetu isticu upravo ova 2 fudbalera.
Imaju velik repertoar mogucnosti i mnogo opcija u igri.
Prevagu cine , svakako...
To su dva igraca koja mogu rijesiti utakmicu na sušti individualni kvalitet.
Upravo oni najbolje koriste mane protivnika i nije ni cudo sto toliko"zabijaju".

Pravo da ti kazem nisam ljubitelj niti jednog ni drugog.
Kao sto sam ti ranije rekao , cjenim vise motoricke i kreativne igrace.
Medjutim motorika ne bi bila apsolvirana da ta ista nema pedalu koja ce je pokrenuti.
Upravo ova dva igraca cine tu pedalu u dvaju timova(Barcelone i Reala)
Ako uzmemo u obzir da su to 2 najbolja tima trenutno u Svijetu,logican slijed dogadzaja i okolnosti je da ce u njihovim redovima biti neko ko se jos vise istice.
Individualni kvalitet igraca je nesto sto je od krucijalnce vaznosti za svaki tim.
A kao takvi ova 2 igraca se mnog isticu cak i u klubovima kakvi su Barcelona i Real Madrid.

Samo ti pokusavam reci da ova 2 igraca svaki tim u koliko je komponovan mogu dici na jedan level na kojem bi taj tim bio najbolji ili jedan od najboljih ;)

Individualno su najbolji na svijetu.
Messi je zasigurno najbolji igrac na Svijetu i kao takav zasluzuje te iste epitete.
On je taj koji Barceloni daje najvise i daje im mnostvo opcija kako u veznom redu tako i u napadu ;)

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 14 nov 2011, 18:51

Stvarno smo otisli daleko pocelo o golmanu Arsenala i Cityja a sad se prica o Messiju Ronaldo Maiconu i Alvesu.Idemo na temu EPL pa tamo ovo sve da se nastavi.Ja ovdje mogu reci da samo jos 2 igraca Arsenala bi mogla igrati u prvoj postavi Cityja.TV i Robin.Ovo ostalo cisto sumnjam.A sta mi imamo pricati o Hartu Iker je rekao sta misli o njemu.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 14 nov 2011, 18:59

Reuf je napisao/la:
-Paja je napisao/la:Nema nista sta ima kod tebe Wiltord "Wengerov promasaj transfer", idu parcijale al maciji kasalj je to za nadarene poput mene.

Carlo

Nemam se razlog kladiti,ne znam te niti te zelim znati.
Iznjeo sam cinjenicu u kojoj sam naglasio da su Messi i Ronaldo u 2011 dali vise golova nego li Arsenal.
Ti mi daj drugi podatak ja cu reci da si upravu ;)

Ronaldo jeste bio najbolji igrac Premiershipa i kao sto rece neko GOAT...
Trenutno je on mnogo bolji igrac nego li je bio te 2008-2009 jer je Real od njega napravio genijalnog igraca ;)
Messi nije vrijedan spomena barem po meni jer on je genijalac i za samog Ronalda ;)
Znaci rekao si da Arsenal ne moze zabiti 100 golova kao sto to mogu Ronaldo i Messi zajedno u sezoni a pri tom nisi pogledao koliko je Arsenal prosle godine dao golova, mislim tvrdis da ne mogu a ne znas koliko su dali, jaki argumenti kao i golovi te dvojice. Ronaldo je bio najbolji igrac Premiershipa po tom nekom izboru ko sto je i Bale prosle godine, i ptice na grani znaju da je Drogba i kompletniji i bolji od njega bio tih sezona, a Drogbu niko ne spominje. Messi je genijalac plitkim umovima.

Al dobro da se tevezito ne bi ljutio hajmo malo da pricamo o Tevezu? :lol:
Zadnja izmjena: -Paja, dana/u 14 nov 2011, 18:59, ukupno mijenjano 1 put.
Dio Arsenala

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 14 nov 2011, 18:59

Monolog je napisao/la:@Bosco,

Mržnja je teška riječ. ;) Nego, napisah da ako je Rooney antitalenat, šta je onda RvP? Od tebe očekujem odgovor. Arsenal mi nije ni simpatičan, ni antipatičan klub. No, navijači Arsenala koji obitavaju na ovom forumu su mi antipatični (ok, postoje pojedinci s kojima se može popričati). :mrgreen: Zašto? Jer su pokupili @Paja sindrom. Svi igrači koji igraju u Arsenalu su najbolji na svojim pozicijama, ostali su netalentovani i pogriješili profesiju. Ne bih rekao da je to istina.

O Sagni sam rekao. Nije toliko dominantan u ofanzivi kao gorenavedeni dvojac, te se stoga čini da je u defanzivi bolji od njih. To nije slučaj. Al' kako to dokazati navijaču Arsenala? Nikako, u tome i jeste problem. :mrgreen:
Crveni bold:
Ja nisam ništa rekao, Rooney je igračina, ali je i Persie. Trenutno od Persieja nema boljeg napadača ima već skoro godina, dok gledajući kroz cijelu karijeru Rooney dere Persieja. Npr glupo je reći da je Didier trenutno bolji od Persieja jer nije, ali fakat ako Persie postigne kroz karijeru pola toga što je Drogba i ako kada se umirove budu tu negdje onda će to bit veliko dostignuće. Želim reći nemoš ih trenutno poredit jer je jedan svemir za drugog, ali ovaj drugog je većinu karijere bio svemir za prvog. To je činjenica.

Zeleni bold:
Taj sindrom smo pokupili isljučivo radi drugih, mada ja ne bih rekao da imam taj sindorm osim kad neko neupućen piše gluposti ko kad recimo Mandrle napiše da je Wilshere cvrkutalo i da je od njega bolji igrač tamo neki Hectro Bellerin (lupam) :)

Naravno da nisu svi najbolji, ali činjenica je da ih ima nekoliko koji su u samom vrhu na svojim pozicijama, recimo Song, Vermaelen, Sagna, Wilshere, van Persie. ABd kroz koju godinu da tu budu i drugi igrači Arsenala koji će dotad nadam se sazreti.

Plavi bold:
Sagna nije ni upola dobar u ofanzivi kao ova dvojica jer ne da je loš nego su ova dvojici najbolji ofanzivi bekovi koji postoje na svijetu. ali kada dođe defanziva Bakari ih jede ko malu djecu, jedan Bale bukvalno siluje Maicona, ali kraj Sanje se ni ne primijeti. Sad problem je što ni ja tebe ne mogu ubijedit da sam ja u pravu, ali za to postoji mišljenje drugih i neka drugi kazu ko je najbolji (defanzivno gledajuci) bek. Je li to Sagna, alves i Maicon. I naravno ne želim da mi odgovaraju neki padobranci na ova pitanja, nego ljudi koji stvarno prate fudbal.

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 14 nov 2011, 19:11

@ Paja

Ronaldo i Messi su prosle sezone dali 106 golova u sezoni.
Arsenal je u EPL-u i Lp dao 90. (72 EPL + 18 LP)
Ostala takmicenja nisam nasao ali cisto sumnjam da su u kupovima dali 16 golova ;)

iznio sam cinjenicu i to je to ;)

Ronaldo je svakako bio najbolji igrac EPL-a u to vrijeme je i bio najbolji igrac Svijeta.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 nov 2011, 19:18

@Bosco,

Ja nastavih tamo, al' evo da ti i ovdje odgovorim, pa da se prebacimo na onu temu, da ne bismo syebali ovu. Vidiš da se sve može lijepo obrazložiti. Kao što vidiš, ovdje nisu pisali @Mandrak i ini forumaši koji namjerno provociraju simpatizere Arsenala (mislim da sam znaš razloge, iako nisi dio istih). Helem, Rooney je ovdje stavljen kao antitalenat. Ja samo upitah kako bismo nazvali RvPa, ako je Wayne etiketiran onako kako je @Paja napis'o. :( RvPa su syebale povrede. Da istih nije bilo, sad bismo ga stavili u besmrtnike. No, kako ne prođe sezona u kojoj on ne bude 2 mjeseca van terena, tako ne može ući u izabrano društvo. Ako ove sezone nastavi igrati i zabijati kao što je to činio u prvih 11 kola, onda mu je samo nebo granica. Ja nigdje nisam osporavao njega, Vermaelena (sada sam malo nastavio u tvom fazonu, jer ne bi imalo smisla da te razočaram), Wilsherea. Nisam autor tih postova, niti ću ikada biti. Dodajmo im Songa kao osobu koja je podigla formu ove sezone na neviđen nivo (kada je on u pitanju), te Wojcieha i Sagnu kao dobre igrače i dobiješ ono što vrijedi u prvih 11 Arsenala. I stojim iza toga. Gervinho, Walcott i Ramsey nisu u njihovom rangu, da ne spominjem Gibbsa, Jenkinsona i ostale. Ostaje Arteta, al' vjerujem da su najbolje godine iza njega. Zakasnio je 2 godine sa transferom u veći klub od Evertona. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 14 nov 2011, 19:29

Monolog je napisao/la:
@AGB,
:lol:
U pravu si. ;) S tobom se nikad i nisam raspravlj'o, jer ne znaš značenje te riječi. Kod tebe se na kraju sve svodi na psovanje i vrijeđanje, a to si dokaz'o nebrojeno mnogo puta. ;)
Dokazao jednom, i ti to dobro znas... Banovali me 3 puta, jednom zbog Zidova, drugi put zbog NC-a i treci put sto sam zafrkavao ''kataLonce'' i jednom je samo bilo psovanje, ali sta da ti pricam, covjek skonta da se zbog nekih stvari ne vrijedi zivcirati, kao sto su misljenja forumasa.. i da rekao sam ''ne mozete se raspravljati'' ne da se ja raspravljam sa tobom ili nesto slicno, vec da se niko ne moze zbog mrznje koju posjedujes prema Arsenalu.. Citaj sta pise, a ne sta mislis da pise..
Celik!3,2,2.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 14 nov 2011, 20:44

Ocigledno da je ova reprezentativna pauza potrajala duze nego sto je smjela potrajati pa smo zbog nedostatka utakmica primorani citati diskusije koje nemaju nikakve veze sa ovim klubom.
Ali sta ces, desava se i najboljima. :mrgreen:

Nego kad smo kod Gradjana. Imam osjecaj da mnogi klubovi lazu kako je City zainteresovan za neke njihove igrace. Valjda misle da ce tako uzeti vise para za njih.

Ne znam koliko je istina ali prica se da bi City trebao dovesti Edinsona iz Napolija, za 35 miliona.
City je povezan sa jos 420963586730486 igraca. Tako pisu mediji. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.