ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Haas nije imao ranking kada se pravila entry lista i dovoljno nastupa u DC-u.
Fish odlucio da preskoci OI i posveti se Us Open seriji ovo ljeto.
Dolgopolov nije igrao DC u posljednjih 5 godina i ITF dao WC Stakhovskom, Anderson isto tako.
Fish odlucio da preskoci OI i posveti se Us Open seriji ovo ljeto.
Dolgopolov nije igrao DC u posljednjih 5 godina i ITF dao WC Stakhovskom, Anderson isto tako.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
retro je napisao/la:
Sinoc titula za Querreya u Los Angelesu, pobjeda protiv talentovanog Berankisa koji je igrao prvo finale u karijeri, a s obzirom na talenat to finale je trebalo davno doci.

retro je napisao/la:retro je napisao/la:
Sinoc titula za Querreya u Los Angelesu, pobjeda protiv talentovanog Berankisa koji je igrao prvo finale u karijeri, a s obzirom na talenat to finale je trebalo davno doci.
"Indija,Pakistan..."
Dobar turnir u Washingtonu, Fish, Anderson, Haas, Dolgo zabiljezili pobjede, a Tommy vodi i u svom drugom mecu.
Ebden se obrukao i unistio sve sto je radio proteklih sedmica, jer je bio u dobroj formi, a sinoc je izgubio od Ramirez Hidalga, Spanac se vjerovatno ni sam ne sjeca kada je posljednji put dobio nekoga na betonu.
Fish-Berankis vrijedi sutra pogledati.
Ebden se obrukao i unistio sve sto je radio proteklih sedmica, jer je bio u dobroj formi, a sinoc je izgubio od Ramirez Hidalga, Spanac se vjerovatno ni sam ne sjeca kada je posljednji put dobio nekoga na betonu.
Fish-Berankis vrijedi sutra pogledati.
Washington 500 1/2
Fish-Haas
Dolgopolov/Blake-Querrey/Anderson
Haas gazi na svim podlogama, titula na travi, finale u Hamburgu na sljaci, sada polufinale na betonu, kakav majstor!
Federer kao i Wawrinka otkazali nastup na Mastersu u Torontu, ocekivano Roger ce odmoriti sedmicu nakon OI i igrati u Cinciu. Prije njih to je ucinio Nadal.
Mogli bi i Djokovic i Andy da odustanu, jer nije lako iz Evrope u Kanadu i odmah igrati meceve.
Roger brani tek stotinjak bodova, a Novak titulu, ali sada je jasno da Fed ostaje prvi nakon OI.
Fish-Haas
Dolgopolov/Blake-Querrey/Anderson
Haas gazi na svim podlogama, titula na travi, finale u Hamburgu na sljaci, sada polufinale na betonu, kakav majstor!
Federer kao i Wawrinka otkazali nastup na Mastersu u Torontu, ocekivano Roger ce odmoriti sedmicu nakon OI i igrati u Cinciu. Prije njih to je ucinio Nadal.
Mogli bi i Djokovic i Andy da odustanu, jer nije lako iz Evrope u Kanadu i odmah igrati meceve.
Roger brani tek stotinjak bodova, a Novak titulu, ali sada je jasno da Fed ostaje prvi nakon OI.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Retro, šta očekuješ od Haasa?
Nisam pratio Washington, pa ne znam kakav je na turniru. Može li preko Fisha? Kakav je uopće Fish? Haman se malo prodrmao nakon nekoliko mjeseci slabe igre. Mada, nisam ni njega gledao pa možda i nije toliko dobar koliko su njegovi protivnici bili u "behutu".
Nisam pratio Washington, pa ne znam kakav je na turniru. Može li preko Fisha? Kakav je uopće Fish? Haman se malo prodrmao nakon nekoliko mjeseci slabe igre. Mada, nisam ni njega gledao pa možda i nije toliko dobar koliko su njegovi protivnici bili u "behutu".
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Fish igra dobro, prije svega prelijepo za oko(ko bi rekao prije jedno tri godine da cu ovo za Fisha pisati
), FH, BH, voleji, servis, sve ide kao i uvijek kada igra na Americkoj turneji.
Juce je imao izuzetno los postotak ubacenog prvog, a nije izgubio servis, tako da ako ga bude isao servis, onda ce tesko izgubiti.
Haas je samo nastavio tamo gdje je stao u Hamburgu, shot makin na najboljem mogucem nivou, ide po poene, tako da ce ovo biti odlican mec za gledati.
Malu prednost bi dao Fishu, jer je na betonu poslije Wimbledona uvijek fenomenalan, a i OI je propustio zbog ove Americke serije, iako vi vise volio Tommya u jos jednom finalu.
Toronto ce biti najslabiji Masters u posljednjih par godina, nakon Federera, Wawrinke i Nadala, odustali su redom:
Ferrer, Almagro, Verdasco, Roddick, JCF, Istomin, Haase, Nieminen, Davydenko, Harrison, Muller, Llodra, Karlovic i ne tako bitni Ramos, Soeda, Paire, Robredo, Kubot.
Izasao je i zdrijeb, Novak i Andy jos uvijek su "unutra", ali bit ce ludi ako budu igrali.
http://www.rogerscup.com/men/pdf/draws/2012_MDS.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Juce je imao izuzetno los postotak ubacenog prvog, a nije izgubio servis, tako da ako ga bude isao servis, onda ce tesko izgubiti.
Haas je samo nastavio tamo gdje je stao u Hamburgu, shot makin na najboljem mogucem nivou, ide po poene, tako da ce ovo biti odlican mec za gledati.
Malu prednost bi dao Fishu, jer je na betonu poslije Wimbledona uvijek fenomenalan, a i OI je propustio zbog ove Americke serije, iako vi vise volio Tommya u jos jednom finalu.
Toronto ce biti najslabiji Masters u posljednjih par godina, nakon Federera, Wawrinke i Nadala, odustali su redom:
Ferrer, Almagro, Verdasco, Roddick, JCF, Istomin, Haase, Nieminen, Davydenko, Harrison, Muller, Llodra, Karlovic i ne tako bitni Ramos, Soeda, Paire, Robredo, Kubot.
Izasao je i zdrijeb, Novak i Andy jos uvijek su "unutra", ali bit ce ludi ako budu igrali.
http://www.rogerscup.com/men/pdf/draws/2012_MDS.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: retro, dana/u 04 avg 2012, 21:32, ukupno mijenjano 1 put.
Nisam retro, ali mogu pogledati.
(što bi reko jedan kolega sa infa)
Mislim da može. Vrlo lako je prošao Russela i Mayera, tako da umor ne bi trebao predstavljati problem, a s druge strane igra odlično i podloga mu odgovara. Osvojio je Halle, igrao finale Hamburga, dakle napravio je odlične rezultate na dvije različite podloge. S obzirom da su ovdje poeni kraći, da ofanzivnija igra više dolazi do izražaja, te da će mu servis dosta olakšavati posao, mislim da može proči u finale.
Inače, izašao je žrijeb za Toronto. U prvom kolu Haas i Nalbandian.
Može li bolje ?!
http://www.rogerscup.com/men/english/singlesDraw.php
Mislim da može. Vrlo lako je prošao Russela i Mayera, tako da umor ne bi trebao predstavljati problem, a s druge strane igra odlično i podloga mu odgovara. Osvojio je Halle, igrao finale Hamburga, dakle napravio je odlične rezultate na dvije različite podloge. S obzirom da su ovdje poeni kraći, da ofanzivnija igra više dolazi do izražaja, te da će mu servis dosta olakšavati posao, mislim da može proči u finale.
Inače, izašao je žrijeb za Toronto. U prvom kolu Haas i Nalbandian.
http://www.rogerscup.com/men/english/singlesDraw.php
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Ne kasnim ja, nego si ti uranio. 
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ma čekam Haasa na jednom tiketu, pa zato i pitam. Al' evo, vidim da je prvi set 'ladno riješio, valjda će ovo privesti kraju. Ne'am vremena za Washu, a da budem iskren totalno sam smetnuo s uma da je na programu.
Jbg, OI me uzele pod svoje, pa...
Ih, jesam dobro krenuo. Samo što se pojavih ovdje, Fish ima break loptu.
Nema šta, baksuzluk na nivou. Ništa drugo nisam ni očekivao. Hajde Tommy, riješi ovo živ bio 
Edit: Bravo majstore
Sad završit' ovo odličnim servis gameom i sve će biti u redu. 
Ih, jesam dobro krenuo. Samo što se pojavih ovdje, Fish ima break loptu.
Edit: Bravo majstore
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Majstorski!
Kontrolisao citav mec, samo malu sansu je imao Mardy na 5-4 kada je imao set loptu.
Titula u Halleu(trava), finale Hamburg(sljaka), finale Washington(beton). All round na nivou.

Kontrolisao citav mec, samo malu sansu je imao Mardy na 5-4 kada je imao set loptu.
Titula u Halleu(trava), finale Hamburg(sljaka), finale Washington(beton). All round na nivou.
Tommy je relativno lagano prošao u finale pobijedivši Fisha sa 6-3 i 7-5. U prvom setu je odmah iskoristio svoje brejk lopte, a u drugom je spasio 3. Servis je odlično slušao, forhend također, bekend standardno dobar, a naročito na riternu kojim je ili završavao poen ili preuzimao inicijativu u istom. Sve u svemu, sasvim zaslužena pobjeda.
Tommy će sutra u finali pokušati da postane 8. igrač koji je slavio u finalu nekog turnira iz ATP 500 serije poslije 30-og rođendana.
Andres Gomez
Ivan Lendl 4x
Magnus Gustafsson
Cedric Pioline
Kenneth Carlsen
Radek Stepanek
Roger Federer
Jurgen Melzer
Također, ima šansu da postane 10-ti igrači koji je osvojio najmanje 2 ATP titule poslije 34. rođendana
Ken Rosewall
Pancho Gonzales
Andres Gimeno
Rod Laver
Arthur Ashe
Jaime Fillol Sr
Jimmy Connors
Andre Agassi
Fabrice Santoro
Do titule Tommy.
Tommy će sutra u finali pokušati da postane 8. igrač koji je slavio u finalu nekog turnira iz ATP 500 serije poslije 30-og rođendana.
Andres Gomez
Ivan Lendl 4x
Magnus Gustafsson
Cedric Pioline
Kenneth Carlsen
Radek Stepanek
Roger Federer
Jurgen Melzer
Također, ima šansu da postane 10-ti igrači koji je osvojio najmanje 2 ATP titule poslije 34. rođendana
Ken Rosewall
Pancho Gonzales
Andres Gimeno
Rod Laver
Arthur Ashe
Jaime Fillol Sr
Jimmy Connors
Andre Agassi
Fabrice Santoro
Do titule Tommy.
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Evo i ja sam uspio pogledati koji mec u Washingtonu, iako je raspored bio gutav
Valjda ce Tommy do titule, strasno igra, ni Kveri ni Dolgi nisu na tom nivou da dobiju majstora sutra. Zao mi je Blejka, dobro je igrao sve do sinoc, kada je prvenstveno zbog svojih gresaka izgubio od Dolgopolova. Fish je ipak napravio dobru stvar sto nije isao na Igre (iako mu je to bila zadnja prilika), jer tamo ne bi nista napravio, te mu je bolje da se pripremi za Americku turneju jer brani gomilu bodova - finale i polufinale mastersa, te cetvrfinale US Opena (ispravite me ako grijesim), a sudeci po broju otkaza, nije daleko da odbrani bodove iz Kanade. Kako je krenulo i Dzumhur ce upasti na turnir
Nek' je Roger otkaz'o, iako Djokovic odbrani titulu, opet mu nece bit dovoljno za prvo mjesto, a male su sanse i da ce igrati na turniru, a kamoli odbraniti - ako ne bude igr'o novih 900+ bodova za Rogera na ATP listi
A neko ce se dobro okoristiti ovih turnirom
Bit ce garant neko iznenadjenje i prilika za slabije igrace za najveci uspjeh u karijeri.
retro, kad se vraca Soderling, imal' iko neke informacije? Mnogo mi je drag taj igrac, pogotovo nakon pobjede nad Nadalom na RG-u. To mu je uspijeh karijere, iako je igrao 2 finala RG, te osvojio Pariz. Voli covjek igrat u Francuskoj
, steta bi bila da se ne vrati... 
Valjda ce Tommy do titule, strasno igra, ni Kveri ni Dolgi nisu na tom nivou da dobiju majstora sutra. Zao mi je Blejka, dobro je igrao sve do sinoc, kada je prvenstveno zbog svojih gresaka izgubio od Dolgopolova. Fish je ipak napravio dobru stvar sto nije isao na Igre (iako mu je to bila zadnja prilika), jer tamo ne bi nista napravio, te mu je bolje da se pripremi za Americku turneju jer brani gomilu bodova - finale i polufinale mastersa, te cetvrfinale US Opena (ispravite me ako grijesim), a sudeci po broju otkaza, nije daleko da odbrani bodove iz Kanade. Kako je krenulo i Dzumhur ce upasti na turnir
A neko ce se dobro okoristiti ovih turnirom
Pa trebalo je bolje, u ovakvim okolnostima je steta da neko od njih ispadne u 1. kolu, potencijalni favoriti za tituluformance je napisao/la:Inače, izašao je žrijeb za Toronto. U prvom kolu Haas i Nalbandian.Može li bolje ?!
retro, kad se vraca Soderling, imal' iko neke informacije? Mnogo mi je drag taj igrac, pogotovo nakon pobjede nad Nadalom na RG-u. To mu je uspijeh karijere, iako je igrao 2 finala RG, te osvojio Pariz. Voli covjek igrat u Francuskoj
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Uima Tommy titulu! Samo sam cekao da vidim ko ce biti protivnik, ne moze njemu Dolgopolov nista.
Soderling tesko da ce se ikada vratiti, iako je on prije par mjeseci napisao da nije odustao od povratka ove godine.
Ali tesko...
Soderling tesko da ce se ikada vratiti, iako je on prije par mjeseci napisao da nije odustao od povratka ove godine.
Ali tesko...
- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
Na kraju ipak zaslužana pobjeda Dolgopolova.
Željezničar ale!
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
J.ebiga.retro je napisao/la:Uima Tommy titulu! Samo sam cekao da vidim ko ce biti protivnik, ne moze njemu Dolgopolov nista.
Nakon olako izgubljenog drugog seta, bilo je jasno da se Tommy ne može vratiti. Ipak, sjajni su rezultati iza njega. Titula u Halleu, finala u Hamburgu i Washingtonu.
Šta očekivati od meča sa Nalbandianom ?! @Retro, za koga ćemo navijati ?!
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Bukvalno dva, tri poena su odlucila mec u drugom setu, imao je 30:15 u gemu kada je servirao za ostanak u setu i da je tada uzeo, zavrsio bi do kraja. Nesto me ne idu ove prognoze.
Ja sam za Tommya.
Ja sam za Tommya.
Mene prognoze nikada nisu ni išle. Prestao sam se kladiti zbog nezapaženih rezultata.
Inače, baš mi je žao Tommya, imao je potencijalnih šansi u drugom setu, a ovako izgubi dva finala zaredom. Šteta.
Sutra sam za Davida, mislim da je vakat da izdominira konkurenciju kao nekad.
Svakako očekujem vrhunski tenis, dva vanserijska talenta.
Inače, baš mi je žao Tommya, imao je potencijalnih šansi u drugom setu, a ovako izgubi dva finala zaredom. Šteta.
Sutra sam za Davida, mislim da je vakat da izdominira konkurenciju kao nekad.
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Druga titula u karijeri za Dolgopolova i za sada najveca.
Tommy je pobjedom mogao da se vrati u TOP 20, sto bi bio nevjerovatan rezultat.

), po svemu sudeci Djokovic i Murray ce ipak igrati.
Siromasan program prvog dana.
Tommy je pobjedom mogao da se vrati u TOP 20, sto bi bio nevjerovatan rezultat.

Danas pocinje Rogers Cup u Torontu(MastersObviously I’m a little bit frustrated right now still. I thought I had some chances to win this title and I really wanted it. It’s always tough to lose, even when you had a great week, but you just have to let it sink in and overall, I’m r
eally proud to get here to a final and play really solid tennis. I just hope I can stay injury-free and keep going and try to keep it moving.
Siromasan program prvog dana.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.