Vilanova nakon sinoćnje utakmice:
- Bartra je u prvom timu jer sam ja tako želio. Imali smo novaca da kupimo štopera prošlog ljeta, ali sam rekao klubu da ga čuvaju.
- Postigli smo već četiri autogola ove sezone, izgleda da ćemo i taj rekord srušiti.
- Prije više od sedmicu dana su mi rekli da Pique neće biti spreman za utakmicu i znao sam da će Bartra igrati.
- Borba do samog kraja mnogo govori o igračima. Već su osvojili sve, ali oni i dalje nastavljaju.
- Sreća nam je donijela pobjedu na kraju? Prije bih rekao da je nesreća kriva što to nismo završili ranije.
- Nekada su pričali da su naše utakmice dosadne, mislim da to više nije slučaj.
- Procjena mojih prvih 100 dana na klupi? Prepustit ću to vama. Meni su dovoljni osmijesi na licima igrača kada su na treningu.
- Busquets je vjerovatno najbolji igrač na svojoj poziciji, ali Song je dobra alternativa. Odigrao je sjajnu utakmicu.
- Potreban nam je napadač poput Llorentea ili Drogbe? Teško je takve ubijediti da dođu u Barcelonu zbog četiri utakmice.
- Priznajem, nemam ništa protiv da jednog dana gledamo mirnu utakmicu.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA