FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

barca_87
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la barca_87 » 23 okt 2012, 23:49

M4kaveli je napisao/la:Meni glupo gledat Barcelonu kako nesto pokusava preko krila ucinit.
Pa Tito ubaci dvojicu u sredinu i nek primaju lopte od Xavija i Inieste.
Bilo bi golova ko u Madridu :mrgreen:

Ovako nema nikog da se ubaci u sredinu ..
pa to i mene nervira od pocetka sezone :)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 23 okt 2012, 23:53

Tri boda su upisana i to je najbitnije, bilo bi glupo da smo prosuli skoro pa upisane bodove pred ovu utakmicu. Ovako naredno kolo ovjeriti prolaz dalje i posvetiti se ligi.

Od Celtica sam i ovekivao ovu igru, da su poceli otvoreno primili bi par komada na pocetku i mi bi gledali razvlacenje do kraja. Oni su cekali svoju priliku i docekali je spletom nes(p)retnih okolnosti, i nema im se sta zamjeriti.
Barca je stvorila dovoljno prilika ali razpolozen golman i losa zavrsnica nasih igraca su Celtic drzali u zivotu.

Ni na racun odbrane nemam nekuh zamjerki, Mascherano u onoj situaciji tesko da je mogao bolje reagovati. Bartra po meni odlicno odigrao, par zeznutih situacija zavrsio rutinski. Nadam se da ce mu Tito pruziti priliku i u prvenstvu, mozda vec protiv Raya.
Alba ponajbolji, Adriano solidan.
Don't hate what you don't understand.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 23 okt 2012, 23:57

Alba otkako je dosao u Barcelonu, meni najvise lici na napadaca :D
Znam da je smijesno, ali tako je.
Momak se najvise ubacuje od svih u napad ..

Alexis danas prelos ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 23 okt 2012, 23:59

D10S je napisao/la:Ja mislim da je najbolje da svi timovi predaju utakmicu protiv Barce prije nego ona krene.
Najbolje bi bilo kad bi ti prestao sa trollanjem, al' dabogda.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 24 okt 2012, 00:52

Opet se pokazalo da Barca tesko igra protiv bunkera. Bilo je dovoljno prilika moglo se ovo ranije zavrsiti a ne cekati 93 min. da gol padne al pobjedna je bitna.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 24 okt 2012, 00:53

D10S je napisao/la:Ja mislim da je najbolje da svi timovi predaju utakmicu protiv Barce prije nego ona krene.
Novo pravilo nekoć dopisano u sudijski pravilnik:"Igra se onoliko koliko je potrebno da Barcelona da gol, bez obzira na broj minuta sudijske nadoknade" 8-)
naprijed rejal

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 24 okt 2012, 01:54

Sveti je napisao/la:
Novo pravilo nekoć dopisano u sudijski pravilnik:"Igra se onoliko koliko je potrebno da Barcelona da gol, bez obzira na broj minuta sudijske nadoknade" 8-)
Bas tako.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Hass
Kontakt:

Post Postao/la Hass » 24 okt 2012, 09:43

:lol: :lol: :lol: :lol:
...Nek nam vrate Elvisa,HASETA,Brus Lija...

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 24 okt 2012, 09:51

slika
Lionel Messi je postigao 201 pogodak u posljednjih 200 oficijelnih nastupa za Barcelonu!
:o

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 24 okt 2012, 10:12

Sinoc sam samo pratio da li ce da postigne jos koji gol do broja Peletovih golova (cuj Peletovih :mrgreen: )
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 24 okt 2012, 10:33, ukupno mijenjano 2 puta.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 okt 2012, 10:20

slika

Ocjene za sinoćnju pobjedu nad Škotima ;)

slika

Sa sinoćnjim golom, 13 ukupno od 70 min do 90+ ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

bubreg
Kontakt:

Post Postao/la bubreg » 24 okt 2012, 10:35

hej rio, sa koje je to stranice? :D moze na pm? :)
Izađite na balkone, pojedite šampinjone.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 24 okt 2012, 13:55

slika
Vilanova nakon sinoćnje utakmice:

- Bartra je u prvom timu jer sam ja tako želio. Imali smo novaca da kupimo štopera prošlog ljeta, ali sam rekao klubu da ga čuvaju.

- Postigli smo već četiri autogola ove sezone, izgleda da ćemo i taj rekord srušiti.

- Prije više od sedmicu dana su mi rekli da Pique neće biti spreman za utakmicu i znao sam da će Bartra igrati.

- Borba do samog kraja mnogo govori o igračima. Već su osvojili sve, ali oni i dalje nastavljaju.

- Sreća nam je donijela pobjedu na kraju? Prije bih rekao da je nesreća kriva što to nismo završili ranije.

- Nekada su pričali da su naše utakmice dosadne, mislim da to više nije slučaj.

- Procjena mojih prvih 100 dana na klupi? Prepustit ću to vama. Meni su dovoljni osmijesi na licima igrača kada su na treningu.

- Busquets je vjerovatno najbolji igrač na svojoj poziciji, ali Song je dobra alternativa. Odigrao je sjajnu utakmicu.

- Potreban nam je napadač poput Llorentea ili Drogbe? Teško je takve ubijediti da dođu u Barcelonu zbog četiri utakmice.

- Priznajem, nemam ništa protiv da jednog dana gledamo mirnu utakmicu.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 24 okt 2012, 15:00

Gabrielu su se ostvarili snovi, upoznao je svog idola. :)
Prije početka meča između Barçe i Celtica, predsjednik kluba, Sandro Rosell je imao posebnog gosta u predsjedničkoj loži. Riječ je o Gabrielu, Brazilskom dječaku koji je rođen bez stopala, koji je također prošlog ljeta bio član FCBCampusa. Njegova nevjerovatna priča o tome kako igra bez problema nogomet, unatoč tome što je rođen bez stopala, odjeknula je svjetskim medijima, osobito onim u Brazilu.

FCBEscola mu je uputila poziv za prisustvovanje sinoćnjoj utakmici Lige prvaka između Barcelone i Celtica. U društvu svoje majke, njegov san je postao stvarnost kada je svog idola, Lea Messija, vidio uživo u akciji. Prije početka same utakmice, Gabriel je upoznao predsjednika FC Barcelone, Sandra Rosella, koji mu je poklonio dres i loptu Barçe s njegovim natpisom.

Pored toga, ovaj dječak iz Brazila je danas upoznao Messija, koji mu je, kako on kaže, idol i uzor u životu.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... HUFbWtJBhc

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... YLIeM39HwY

slika

slika

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 okt 2012, 15:55

zanimljiva utakmica sinoc

maskerano nastavio s pehovima, ovo s njim je vec postalo i nevjerovatno, koliko covjek ima samo pehova, autogolovi, kartoni, asistencije za napdace, a nevjerovatno je zato sto skoro nikada covjek nije kriv i ne moze se reci da je neka greska, jednostavno covjek izbije loptu, a ona padne na nogu protivniku, ili dobije kartone a nisu bili ni fauli cak, ili da sam sebi gol, a napucaju ga i lopta se otktrlja u gol, zaista je covjek nesretan nenormalno

bartra sinoc sjajan, mlad jeste ali vidi se odmah da ima zrelost u igri, ne boji se, ima znanje, tito ga jednostavno mora sad forsirati, malo mu fali da postane odlican igrac, samo mu utakmica fali da se potvrdi kao dobar igrac, montoya i on se sjajno pokazuju i kako stvari stoje dobit cemo jos dva odlicna igraca i to iz nase akademije

alexis po meni vec zasluzuje i kritike, totalno mi izgleda neozbiljan na terenu, previse melja s loptom, promasuje, jednostavno ne igra ni priblizno kako moze, vrijeme je da vilja bude prvi izbor, a alexis neka malo nasafunja da se izbori za minutazu

alba se pokazuje kao veliko pojacanje, song sasvim solidan, messi sinoc se ispromasivao, ali mora i to nekad, a i golman mu je skidao odlicno

sve u svemu ove sezone barcelona ne igra toliko ubjedljivo. ali ono sto nas treba radovati jeste mentalitet nase ekipe, to sto nikad ne odustaju
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 24 okt 2012, 16:38

Romariooo da ti iskreno kazem. Gledao sam sinoc direktno utakmicu i mogu ti rece da je do bola bila dosadna a igraci Barcelone su ono reda/radi ko fol napadali. Sve je bilo lahko prepoznati i nije bilo tesko takve napade zaustaviti. To sto kazes da ne odustaju ja bi prije ovako formuliso. Jesu oni vezli i vezli i vezli i cekali da neko drugi zavrsi i postigne gol. I vezli i vezli i mi skoro vec zaspali, a onda kad je dosao 85-i minut i kad su skontali da lopta na taj nacin nece nikada uci u gol onda su se probudili i poceli igrati svoju igru sa milion sansi pa stativa i napokon gol. Eh to je bilo ono "ne odustaju" - po meni je prije bilo - probudili se kad su vidjeli da ne ide na onaj nacin na koji su igrali 85 min.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 24 okt 2012, 16:43

Xavi sinoc ima 169 tacnih dodadanja (92% tacnost dodavanja)....a cijeli Celtic imao svega 13 više :lol: :lol: :lol:

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 24 okt 2012, 16:51

100 dodavanja sa štoperom. Je*o te to. :oops:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 okt 2012, 16:53

bparena je napisao/la:Romariooo da ti iskreno kazem. Gledao sam sinoc direktno utakmicu i mogu ti rece da je do bola bila dosadna a igraci Barcelone su ono reda/radi ko fol napadali. Sve je bilo lahko prepoznati i nije bilo tesko takve napade zaustaviti. To sto kazes da ne odustaju ja bi prije ovako formuliso. Jesu oni vezli i vezli i vezli i cekali da neko drugi zavrsi i postigne gol. I vezli i vezli i mi skoro vec zaspali, a onda kad je dosao 85-i minut i kad su skontali da lopta na taj nacin nece nikada uci u gol onda su se probudili i poceli igrati svoju igru sa milion sansi pa stativa i napokon gol. Eh to je bilo ono "ne odustaju" - po meni je prije bilo - probudili se kad su vidjeli da ne ide na onaj nacin na koji su igrali 85 min.
sve je to ok. ali realno kad se gleda, kad se onako postavi ekipa i kad se onako disciplinovano brane, priliku je tesko stvoriti, barca je pokusavala cijelo vrijeme uvaljati gol, al realno treba pohvaliti i igrace celtica, tesko je protiv bunkera, moras napraviti neku genijalnu akciju da bi dosao u priliku, genijalna akcija kod prvog gola, genijalna pas inieste kad messi profula glavom itd

znam ja da ljudi misle kako je dosadno to sto barca samo oblijece oko sesnaesterca protivnika, ali realno gledajuci tako se mora, ne moze se sutati iz daleka jer nema prostora za to, ne moze se ici na bunarenje i centarsuteve jer nemamo hrmpalije u napadu

mora se tako jbg, problem je sto se jeftino primaju golovi i sto se promasuju prilike do kojih se tesko dolazi, najbolji lijek za bunker je povesti i onda se taj bunker rusi sam od sebe jer protivnik mora napasti, medjutim, sinoc em alexis profula na samom pocetku, em primismo socijalni gol, i onda igraci celtica ohrabreni odigrase odlicno u odbrani
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 24 okt 2012, 16:54

SPY je napisao/la:100 dodavanja sa štoperom. Je*o te to. :oops:
jah, ti tacno izbrojao to :D hajd ne budali....koliko puta je to dodado Valdesu ili stoperima, da cujem- odgovori ;) ....izađi ti na teren pa imaj svaku tekmu preko 150 tacnih dodavanja....da te vidimo frajeru bečki...lahko je iza tastature kenjati i omalovažavati po svacijem uspjehu, dok tata placa internet

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.