Hajde Garcija je bar došao besplatno. Torres je s druge strane neobjašnjiva prevara. Ko je skautirao njega i Raphinhu i odlučio istresti za njih 150 miliona zaslužuje doživotni zatvor.sombrero je napisao/la: ↑29 jan 2023, 11:56ma lik uopšte nema fizikalije za štopera, ni agresivnost kao Otamendi npr... ne znam kako se nije preorjentisao ranije na zadnjeg veznog, jer ovako nije igrač za profesionalni nivo.. vjerovatno do 30.g.ce biti u ekoj ekipi iz donjeg dijela tabele
City nam je uvalio njega i Torresa samo tako..
La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Re: La Liga
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
- Shategabri
- Kontakt:
Modric je gotov igrac nazalost. Zato i jest kriza kakva jest u Realu, covjek se jednostavno ne moze povezati vec duze vrijeme.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Ugodnih +5 
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Pričaju kako se štima Barci titula a nikoga pobijediti ne mogu. 
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Zadnjih 15 minuta kada je ostavio Modrica i Kroosa same na sredini terena utakmica je bila gotova,zabar veze sa zivotom nema.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Modric rahmetlija od svjetskog, a Vini sve sto odlicno uradi zase.re u zavrsnici. Nevjerovatan kiks, po prikazanoj igri ovo je moralo biti rutinskih 2 razlike.
- Felixians4
- Kontakt:
proglašen trećim igračem Mundijala,petim u izboru guardiana top100 na svijetu. dugotrajan je,čudesno fizički spreman,all round,majstorčina,no nakupio se sile tih nagrada i tako postao precijenjen u odnosu na recimo kolege iz vezne linije s kojima je harao.
no da se guralo bar 15-ak posto na desnu stranu zadnjih pola sata,mislim da bi se stvorio pokoji zicer,a ne stalno camavinga i vini na silu,volumen. pa ipak,ono je bila vrhunska timska imaginacija,kombinatorika i vanserijsko primanje vinija,guranje si u for i remiro ga pročitao,slabo ga prebacio.
Onaj Ivan Ivkovic Los (vas tamo novinar iz Hrv) ga je prozivao i tokom prvenstva kako ni u jednoj utakmici nije pokazao ono sto godinama pokazuje, sto i jest istina, bas je opao, zajedno sa Kroosom.Felixians4 je napisao/la: ↑29 jan 2023, 23:17proglašen trećim igračem Mundijala,petim u izboru guardiana top100 na svijetu. dugotrajan je,čudesno fizički spreman,all round,majstorčina,no nakupio se sile tih nagrada i tako postao precijenjen u odnosu na recimo kolege iz vezne linije s kojima je harao.
no da se guralo bar 15-ak posto na desnu stranu zadnjih pola sata,mislim da bi se stvorio pokoji zicer,a ne stalno camavinga i vini na silu,volumen. pa ipak,ono je bila vrhunska timska imaginacija,kombinatorika i vanserijsko primanje vinija,guranje si u for i remiro ga pročitao,slabo ga prebacio.
To se najvise vidi na tempu i pritisku Reala, jer kad igraju oni - igra i Real. Ali problem je sto nikakav tempo vise i ne postoji, 90ta minuta, 3 minute Modric i Kroos ne mogu da iznesu loptu veceras, to se nije vidjelo otkad je Luka dosao u Real.
Razumno naravno, godine su to ipak, nije niko imun na to. Belingem mora biti TOP1 prioritet u narednom periodu, nadam se da je istina kako bi i on volio u Real.
Dok je Ceballos bio u igri, licilo je to na nesto, ali opet je Vinicius mrtvi bio no1 krivac svakako. Nevjerovatno produktivan, ali sve to ponisti kad se nadje u gol sansi, BHTPL nivo realizacije.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Kroos je bio odlican veceras dok je igrao sa Fedeom i Ceballosom koji mogu pokrivati njegov nedostatak brzine. On je jos uvijek dovoljno mlad da bude faktor. Problem je kad Modric i Kroos igraju zajedno jer imaju slicne kvalitete i slicne mane, pogotovo sad kad je Modric izgubio dobar dio nekadasnje brzine. Dodatni problem je sto je Modric nakon SPa bukvalno mrtvac. Nastavi li ovako ni u ludilu ga ne treba produzavati.
Modric u prajmu je neuporedivo bolji igrac od Kroosa u prajmu,samo da napisem za kolegu @felixa.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
- Felixians4
- Kontakt:
prvo,za njega se masovno pričalo da je gotov 18/19 kao i real madrid kad je ošo cr7 pa bila ona sezona s edenom failom i slabijim rezultatima pa se ispostavilo da je daleko od tog. ne otpisuje se real madrida,nadala,hrvate. on te 2018. nije bio u KO fazi LP do finala ispred Kroosa i Casemira nipošto. Protiv Juvea u uzvratu bil 0-3, ušao Kovačić umjesto njega. Na SP jeste bio odličan,top5-10 igrač,no ne i za Zlatnu Loptu pored Francuza i sve nagrade koje je skupljao baš te godine. No aj,to bilo ko životno djelo,ionako su travestije bile Kahn 2002. i Cannavaro 2006. svakakvih primjera.forgempp je napisao/la: ↑29 jan 2023, 23:39Onaj Ivan Ivkovic Los (vas tamo novinar iz Hrv) ga je prozivao i tokom prvenstva kako ni u jednoj utakmici nije pokazao ono sto godinama pokazuje, sto i jest istina, bas je opao, zajedno sa Kroosom.Felixians4 je napisao/la: ↑29 jan 2023, 23:17proglašen trećim igračem Mundijala,petim u izboru guardiana top100 na svijetu. dugotrajan je,čudesno fizički spreman,all round,majstorčina,no nakupio se sile tih nagrada i tako postao precijenjen u odnosu na recimo kolege iz vezne linije s kojima je harao.
To se najvise vidi na tempu i pritisku Reala, jer kad igraju oni - igra i Real. Ali problem je sto nikakav tempo vise i ne postoji, 90ta minuta, 3 minute Modric i Kroos ne mogu da iznesu loptu veceras, to se nije vidjelo otkad je Luka dosao u Real.
Razumno naravno, godine su to ipak, nije niko imun na to. Belingem mora biti TOP1 prioritet u narednom periodu, nadam se da je istina kako bi i on volio u Real.![]()
Dok je Ceballos bio u igri, licilo je to na nesto, ali opet je Vinicius mrtvi bio no1 krivac svakako. Nevjerovatno produktivan, ali sve to ponisti kad se nadje u gol sansi, BHTPL nivo realizacije.
prosječan je za svoje standarde bio u kataru,definitivno nije bio prvi igrač hrvatske što ne znači da nije bio enormno bitan i da nije bio proaktivan u dodavanjima prema naprijed,kao leader. no eto,hrvatska.-maroko prvo kolo,baš bezvezan,na lijevoj strani,amrabat ga isključio,ništa-ništa i oni njega izaberu za man of the match. nemaš kome,daj njemu.
ma jako su dobri još kroos i luka,nije u njima problem niti oni trebaju po 50 partija kao starteri odrađivati više tek tako. i do plana je igre,svjesno se tura lopta viniciusu,no nekad to ne ispadne valjano. a onaj rodrygo,taj je s baterijama,silan defanzivni doprinos poludesno njega i valverdea. brazilci super vješti s loptom,no što mogu trčati,zatvarati,biti taktički disiplinirani,golema stvar.
l-train-- apsolutno. mislim,teško mi je za reći jer je kroos briljantan veznjak,no modrić spada u top10,ako ne i top5. drugačiji su profil,no nema tu spora. ipak,ta 2018. i 2022. tu su primarno zbog uspjeha(dosta i sretnih za razliku od eura kad nemamo nikako sreće) hrvatske njega nagrađivali i više no što je trebalo. sporiti njegovu genijalnost,durability u vrhu,to nema govora.
nervirao sam se jer sam čekao za male istini za volju pare pobjedu rma,a onda i psg primi tako da ajde
Malo su navijači Reala(a i ostali) precijenili Viniciusa na osnovu prošle sezone. Jes igrao vrhunski ali nije on još uvijek top klasa.
Vinicus jest vrhunski, svaki igrač ima svoje mane, a konstantnost u završnici je njegova.
90% opasnosti jučer je bilo zbog njega, nije htjela u gol iako ste iz izdominirali.
Što se tiče Modrića, diskutabilnih jel bio u top 10 na SP jer lista igrača koji su imali vrhunski turnir i puno upečatljiviji od Modrića: Messi, Mbappe, Griezmann, Gvardiol, Livakovic, Bonou, Enzo, Alvarez, Hakimi, Amrabat su imali bolje SP po meni, a nije toliko ni bitno.
Naravno da čovjek ne može vući ekipu s tim godinama na leđima i s ovim tempom što se očekuje, jednostavno on može doktor igre, al kad tad ce ekipa osjetiti njegov pad.
Realov je pad počeo kad je Tchouameni pao, ne Modrić, jer prvi dio sezone Modrić praktički nije bio glavna karika.
Tchouameni, Kroos, Valverde mogu iznositi igru, takodjer se može igrati i s 4 u sredini bio to Ceballos ili Camavinga.
Profil i kvalitet Modrićev se teško može naći na tržištu danas, s toga ako stvarno dovodite Judea koji je sve osim dirigentna, mislim lik je kompletan igrač, ali nije netko tko može stati na loptu i kontrolirati tempo.
Onda praktički imati 4 unicorna, box to box veznjaka bez da jedan od njih može stati na loptu, a svak zna koliko je to bilo bitno za vas otkako je Luka došao.
Prednost naša se malo povećala, ni mi ni vi ne igramo dobro, samo mi nekako čupamo te malo pobjede ali sad bez Dembelea bi moglo biti dosta teže jer nam je jedini igrač koji kreira nešto (raphinha isto nekad uspije s nekim ubacajem al je van forme).
90% opasnosti jučer je bilo zbog njega, nije htjela u gol iako ste iz izdominirali.
Što se tiče Modrića, diskutabilnih jel bio u top 10 na SP jer lista igrača koji su imali vrhunski turnir i puno upečatljiviji od Modrića: Messi, Mbappe, Griezmann, Gvardiol, Livakovic, Bonou, Enzo, Alvarez, Hakimi, Amrabat su imali bolje SP po meni, a nije toliko ni bitno.
Naravno da čovjek ne može vući ekipu s tim godinama na leđima i s ovim tempom što se očekuje, jednostavno on može doktor igre, al kad tad ce ekipa osjetiti njegov pad.
Realov je pad počeo kad je Tchouameni pao, ne Modrić, jer prvi dio sezone Modrić praktički nije bio glavna karika.
Tchouameni, Kroos, Valverde mogu iznositi igru, takodjer se može igrati i s 4 u sredini bio to Ceballos ili Camavinga.
Profil i kvalitet Modrićev se teško može naći na tržištu danas, s toga ako stvarno dovodite Judea koji je sve osim dirigentna, mislim lik je kompletan igrač, ali nije netko tko može stati na loptu i kontrolirati tempo.
Onda praktički imati 4 unicorna, box to box veznjaka bez da jedan od njih može stati na loptu, a svak zna koliko je to bilo bitno za vas otkako je Luka došao.
Prednost naša se malo povećala, ni mi ni vi ne igramo dobro, samo mi nekako čupamo te malo pobjede ali sad bez Dembelea bi moglo biti dosta teže jer nam je jedini igrač koji kreira nešto (raphinha isto nekad uspije s nekim ubacajem al je van forme).
- Shategabri
- Kontakt:
Real je igrao odličnu utakmicu sinoć.
Sociedad nije bezveze tu gdje je.
Došli po bod sinoć i odbranili ga.
Neke manje ekipe su više rizikovale s Realom i više prilika stvarali od njih sinoć.
Real nije izgledao beskrvno kao u nekim prethodnim mečevima.
Sociedad nije bezveze tu gdje je.
Došli po bod sinoć i odbranili ga.
Neke manje ekipe su više rizikovale s Realom i više prilika stvarali od njih sinoć.
Real nije izgledao beskrvno kao u nekim prethodnim mečevima.
Koševo Zapad
Viniciusa se odreći preko novina.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
trebat ce Realu bar sezona ili cak dvije da Camavinga, Tchouameni, Valverde i taj novi koji dođe rade 90% onoga što su Casemiro, Kroos i Modrić... teško da će ikad 100% jer ova trojica su bila bas kompaktibilni... ovi mlađi nemaju toliko gola u sebi ko ovi stariji... a da bi se bio uspješan moraš imati vezne koji daju golove... a Real je imao i sreće da je ubo sa Casemirom za malo love, to se ne dešava često...
- Shategabri
- Kontakt:
On Real praktično nije ništa koštaosombrero je napisao/la: ↑30 jan 2023, 10:38trebat ce Realu bar sezona ili cak dvije da Camavinga, Tchouameni, Valverde i taj novi koji dođe rade 90% onoga što su Casemiro, Kroos i Modrić... teško da će ikad 100% jer ova trojica su bila bas kompaktibilni... ovi mlađi nemaju toliko gola u sebi ko ovi stariji... a da bi se bio uspješan moraš imati vezne koji daju golove... a Real je imao i sreće da je ubo sa Casemirom za malo love, to se ne dešava često...
I onda na kraju još zaradili na njemu 70 miliona.
A toliko toga dobrog je donio ekipi, to da ne pričamo.
Kroos koštao 25 miliona.
Modrić 35 miliona.
A ljudi bili kičma tima koji je uzeo 5 LP.
Koševo Zapad
Valverde daje golova ko sva trojica zajedno.sombrero je napisao/la: ↑30 jan 2023, 10:38trebat ce Realu bar sezona ili cak dvije da Camavinga, Tchouameni, Valverde i taj novi koji dođe rade 90% onoga što su Casemiro, Kroos i Modrić... teško da će ikad 100% jer ova trojica su bila bas kompaktibilni... ovi mlađi nemaju toliko gola u sebi ko ovi stariji... a da bi se bio uspješan moraš imati vezne koji daju golove... a Real je imao i sreće da je ubo sa Casemirom za malo love, to se ne dešava često...
Remember, remember the 5th of November.
- Shategabri
- Kontakt:
Pomalo, sad će 3 mjeseca kako je zadnji dao.TonySosa je napisao/la: ↑30 jan 2023, 11:37Valverde daje golova ko sva trojica zajedno.sombrero je napisao/la: ↑30 jan 2023, 10:38trebat ce Realu bar sezona ili cak dvije da Camavinga, Tchouameni, Valverde i taj novi koji dođe rade 90% onoga što su Casemiro, Kroos i Modrić... teško da će ikad 100% jer ova trojica su bila bas kompaktibilni... ovi mlađi nemaju toliko gola u sebi ko ovi stariji... a da bi se bio uspješan moraš imati vezne koji daju golove... a Real je imao i sreće da je ubo sa Casemirom za malo love, to se ne dešava često...
I on je utanjio u posljednje vrijeme.
Svi su. Al ko da daju znake života.
Nek maznu još jednu klempu, pa halal bilo katalonskoj sirotLji i La Liga
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.