Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Opasna trka danas, pravi "vozic" od 2. do 11-12. mesta. Mercedes de facto sredio masinu i rad Brawna vec daje plodove. Rosbergu kapa dole, jer jedini nije pogresio niti jednom u trci u kojoj su svi gresili. Staza u Kini se pokazala kao najbolja kreacija Tilke-a, jos jednom, jer je dala mesta za preticanje.
Zao mi je Kimija. Najveci je tragicar danas bio. Zasluzuje bolji tim od raspalog Lotusa. Grosjean dobar.
Ferrari je jednostavno slab. Sve sto je Alonso dobijao u "guzvi", gubio je na cistini. Massa e tragicomico.
Interesantno je kako je "najdominantniji" iz prosle sezone tek "jedan od", kad nema Neweyev superbolid u rukama.

Zao mi je Kimija. Najveci je tragicar danas bio. Zasluzuje bolji tim od raspalog Lotusa. Grosjean dobar.
Ferrari je jednostavno slab. Sve sto je Alonso dobijao u "guzvi", gubio je na cistini. Massa e tragicomico.
Interesantno je kako je "najdominantniji" iz prosle sezone tek "jedan od", kad nema Neweyev superbolid u rukama.
Nije ni Schumacher nijednom pogrijesioMaGiCa je napisao/la:Opasna trka danas, pravi "vozic" od 2. do 11-12. mesta. Mercedes de facto sredio masinu i rad Brawna vec daje plodove. Rosbergu kapa dole, jer jedini nije pogresio niti jednom u trci u kojoj su svi gresili. Staza u Kini se pokazala kao najbolja kreacija Tilke-a, jos jednom, jer je dala mesta za preticanje.

Interesantno je kako ti mozes pisati o ovom sportu, a nemas pojma o istom.
+1Bilal je napisao/la:Nije ni Schumacher nijednom pogrijesioMaGiCa je napisao/la:Opasna trka danas, pravi "vozic" od 2. do 11-12. mesta. Mercedes de facto sredio masinu i rad Brawna vec daje plodove. Rosbergu kapa dole, jer jedini nije pogresio niti jednom u trci u kojoj su svi gresili. Staza u Kini se pokazala kao najbolja kreacija Tilke-a, jos jednom, jer je dala mesta za preticanje.
magica known as a strucnjak od badmintona do pola
Bosna <3
@Bilal
Ja sam ti vec rekao sta mislim o tebi, a to ko ima pojma, a ko nema - moze da stane u tvoju recenicu "da su Senna i Prost zajedno vozili za Williams". To mu dodje 1 dobar reper za tvoje kvalitete.
@pluton
Sjasi vise.

Ja sam ti vec rekao sta mislim o tebi, a to ko ima pojma, a ko nema - moze da stane u tvoju recenicu "da su Senna i Prost zajedno vozili za Williams". To mu dodje 1 dobar reper za tvoje kvalitete.
@pluton
Sjasi vise.
Ja sam vec rekao odkad pratim formulu 1 i da me ne zanima sta je prije bilo. A ti si svoje "znanje" pokazao na ovoj temi, tako da...MaGiCa je napisao/la:@Bilal
@pluton
Sjasi vise.
on je strucnjak,on zna sve o formuli, haj sto zna o formuli vec pametuje o svemu. NE uzimaj ga licno, strucnjak je velikiBilal je napisao/la:Ja sam vec rekao odkad pratim formulu 1 i da me ne zanima sta je prije bilo. A ti si svoje "znanje" pokazao na ovoj temi, tako da...MaGiCa je napisao/la:@Bilal
@pluton
Sjasi vise.
Bosna <3
@Bilal
Rekao si da te ne zanima sta je bilo pre vremena od kada pratis F1, a u nekoliko si postova dao sud o tim godinama.
Izaberi sta zapravo branis: Schumachera ili vlastito misljenje. 

Drugo, zamolio bih te opet da mi kazes gde to tacno gresim, posto evidentno "ne kapiram F1" - kako ti smatras? Jos nisam naisao na neki post u kome dajes objasnjenje. Sa druge strane, vidim da konstantno prebacujes pricu na neki licni nivo. 

I da: jel smes u opkladu da ce Rosberg zavrsiti ispred Schumachera ovu sezonu

Rekao si da te ne zanima sta je bilo pre vremena od kada pratis F1, a u nekoliko si postova dao sud o tim godinama.

Drugo, zamolio bih te opet da mi kazes gde to tacno gresim, posto evidentno "ne kapiram F1" - kako ti smatras? Jos nisam naisao na neki post u kome dajes objasnjenje. Sa druge strane, vidim da konstantno prebacujes pricu na neki licni nivo.

Samo sam odgovarao na ono tvoje da je Schumi osvajao naslove u superbolidu. I Senna je osvajao u superbolidu, zar ne?MaGiCa je napisao/la:@Bilal
Drugo, prvo mi navedi razloge zbog kojih je "najdominantniji" iz prosle sezone ovako los. Osim price da je los vozac, jer samo totalni laik to moze tvrditi. Onda cu ti odgovoriti i pojasniti

Trece, ne kladim se. Vjera mi to zabranjuje. A u duelu Rosberga i Schumachera sve je moguce. Prosle sezone je Rosberg zavrsio ispred, a i ptice na grani znaju da je Schumacher pokazao puno vise na utrci.
Senna je imao konkurenciju -timskog kolegu. Schumacher to nije imao.Bilal je napisao/la:Samo sam odgovarao na ono tvoje da je Schumi osvajao naslove u superbolidu. I Senna je osvajao u superbolidu, zar ne?

Drugo: nisi samo odgovarao, vec si morao malo i da potkacis na licnom nivou. Nema veze, ne ljutim se.

Trece: niti jedan vozac nije osvojio titulu u losem autu. Barem ne u poslednjih 30 godina. A sad ima nekih sto su pobedjivali u dominantnim bolidima i bez konkurencije i onih koji su pobedjivali u dobrim bolidima i sa klupskom konkurencijom.
Ja nisam ni rekao da je on los. On je tamo gde treba da bude, a nije #1 jer nema dominantan auto. U ovom slucaju je jasno da je njegova "nerealna dominacija" iz 2011. plod "nerealno dobrog auta", koji je imao na raspolaganju, a ne "nerealnog talenta" koji poseduje.Drugo, prvo mi navedi razloge zbog kojih je "najdominantniji" iz prosle sezone ovako los. Osim price da je los vozac, jer samo totalni laik to moze tvrditi. Onda cu ti odgovoriti i pojasniti
Opkladu shvati figurativno. Inace bi bila u avatar, a ne u materijalna dobra.Trece, ne kladim se. Vjera mi to zabranjuje. A u duelu Rosberga i Schumachera sve je moguce. Prosle sezone je Rosberg zavrsio ispred, a i ptice na grani znaju da je Schumacher pokazao puno vise na utrci.
Slazem se da je sve moguce, ali se ne slazem da je "Schumacher isti onaj od pre nekoliko sezona, samo ima losiji auto". To je tvoj stav koji osporavam, a nista licno nemam ni protiv tebe, niti mrzim Schumachera.
+2pluton je napisao/la:+1Bilal je napisao/la: Nije ni Schumacher nijednom pogrijesio
magica known as a strucnjak od badmintona do pola
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
						Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Schumacher zadovoljan: Opet mogu voziti stilom koji mi odgovara

O tome ja govorim. Svi su vidjeli (oni koji se razumiju) da prosle dvije godine nije mogao voziti svojim stilom, koji je jedinstven u F1Sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher konačno je zadovoljan Mercedesovim bolidom. F1 W03 omogućava mu da vozi istim stilom kojeg u Formuli 1 ima već više od deset godina.
"Ako pogledate moju vožnju danas i onu od prije 10 godina, vidjet ćete da se nije puno toga promijenilo"
Nakon što je Nico Rosberg jučer na Velikoj nagradi dokazao da je F1 W03 jedan od najbržih bolida na gridu, pitanje prve pobjede Michaela Schumachera od povratka u Formulu 1 postaje samo pitanje vremena.
Za razliku od protekle dvije sezone, četrdesettrogodišnji Schumacher u 2012. je ušao kao puno konkurentniji u odnosu na svog momčadskog kolegu Rosberga, od kojeg je bio brži na kvalifikacijama u Australiji i Maleziji.
Karakteristike novog Mercedesovog bolida jedan su od razloga Schumacherovog uzleta.
"Stvar je vrlo jednostavna," izjavio je Schumacher za brazilske novine O Estado de S.Paulo. "Stil kojim mogu voziti ovaj bolid je isti stil kojim vozim cijeli život."
"Ako danas pogledate moju vožnju i usporedite je s mojim vožnjama od prije deset godina, vidjet ćete da se nije puno toga promijenilo. Ali, ako pogledate 2010. i 2011., vidjet ćete da moje ruke nikad nisu prestajale raditi. To mi, jednostavno, nije odgovaralo," objasnio je Schumacher.
Put do vrha poretka nije lagan
Da podsjetimo, Schumacher je posljednji put pobijedio u Kini 2006., a od povratka u Formulu 1 nije se uspeo ni na pobjedničko postolje. Međutim, najbolji rezultati više ne mogu biti daleko.
"Bit će to isti osjećaj kao kad sam se prvi put s Benettonom i Ferrarijem popeo na pobjedničko postolje," nadovezao se. "Kada sam počinjao s tim momčadima, zaostajali smo tako puno da o pobjedama i postoljima nisam niti mislio. Ali, nakon puno, rekao bih višegodišnjeg, rada došli smo u poziciju s koje se možemo boriti."
"Ljudi uglavnom nemaju ideju o tome koliko je stvari potrebno promijeniti i koliko je napora i investicija potrebno uložiti da bi se ovo događalo. Imam 43 godine i opet prolazim kroz sve, ali zato što volim svoj posao," zaključio je.

Ne znam Magica, ja sam se opet smaraoMaGiCa je napisao/la:Opasna trka danas, pravi "vozic" od 2. do 11-12. mesta. Mercedes de facto sredio masinu i rad Brawna vec daje plodove. Rosbergu kapa dole, jer jedini nije pogresio niti jednom u trci u kojoj su svi gresili. Staza u Kini se pokazala kao najbolja kreacija Tilke-a, jos jednom, jer je dala mesta za preticanje.
 . Necu vise navijati sat radi F1. Pogledat cu samo ako ne budem imao pametnijeg posla.
 . Necu vise navijati sat radi F1. Pogledat cu samo ako ne budem imao pametnijeg posla.Nikad gora F1
 .
 .Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Ne znam brate po cemu si to zakljucio,pogledaj prosle dvije sezone i bit ce ti jasnije da je ove sezone mnogo vise uzbudljivosti,nego u prosle dvije kada si znao cim pocne trka da ce Vettel dobiti kada su se drugo vozaci odmah na startu trke predali kada su znali da mu ne mogu nista,sada bar je mnogo vise borbe za to prvo mjesto,evo amo pogledaj imamo tri razlicita pobjednika u tri trkeValencia je napisao/la:Ne znam Magica, ja sam se opet smaraoMaGiCa je napisao/la:Opasna trka danas, pravi "vozic" od 2. do 11-12. mesta. Mercedes de facto sredio masinu i rad Brawna vec daje plodove. Rosbergu kapa dole, jer jedini nije pogresio niti jednom u trci u kojoj su svi gresili. Staza u Kini se pokazala kao najbolja kreacija Tilke-a, jos jednom, jer je dala mesta za preticanje.
Interesantno je kako je "najdominantniji" iz prosle sezone tek "jedan od", kad nema Neweyev superbolid u rukama.. Necu vise navijati sat radi F1. Pogledat cu samo ako ne budem imao pametnijeg posla.
Nikad gora F1.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon 
Este sentimiento nadie lo comprende
F1 pratim od ranih devedesetih. Dugo vremena gotovo nisam propustao nijednu utrku. Cak mi nije bilo ni smaranje kada je Sumaher dominirao, iako ga nikako ne mogu smisliti. Od kada su ukinuli dospianje goriva u toku utrke meni je F1 drasticno opala sto se tice zanimljivosti. Dominaciju Fetela uopste nisam ispratio. Ne radi njegove dominacije, vec radi dosadnih utrka. Sada malo poceo gledati, ali opet dosadno. Ubili su draz Formuli 1. Nije to toManuel je napisao/la:Ne znam brate po cemu si to zakljucio,pogledaj prosle dvije sezone i bit ce ti jasnije da je ove sezone mnogo vise uzbudljivosti,nego u prosle dvije kada si znao cim pocne trka da ce Vettel dobiti kada su se drugo vozaci odmah na startu trke predali kada su znali da mu ne mogu nista,sada bar je mnogo vise borbe za to prvo mjesto,evo amo pogledaj imamo tri razlicita pobjednika u tri trke
 .
 .Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Pratim i ja Formulu od 98 i tada su trke bile prave uzivancije gledati,cak sam znao ustajati i u 4 ujutru da gledam veliku nagradu Australije.U potpunosti se slazem sa tobom,Formula 1 je izgubila onu draz od kada su ukinuli dosipanje goriva,jednostavno sada vozaci manje riskiraju i cuvaju benzin koliko toliko,prije je bilo mnogo vise preticanja i uzbudljivosti,nikada necu zaboraviti sezonu kada su se Sumi i Hakinen borili za titulu do zadnje trke,ali kako god bar je dobar potez je sto su uveli taj famozni DRS ako nista,kad se samo sjetim prije tri godine trka,pa to je bilo da Bog sacuva nigdje nije bilo preticanja,sa ovim je mnogo bolje ali opet bez dosipanja goriva nije to toValencia je napisao/la:F1 pratim od ranih devedesetih. Dugo vremena gotovo nisam propustao nijednu utrku. Cak mi nije bilo ni smaranje kada je Sumaher dominirao, iako ga nikako ne mogu smisliti. Od kada su ukinuli dospianje goriva u toku utrke meni je F1 drasticno opala sto se tice zanimljivosti. Dominaciju Fetela uopste nisam ispratio. Ne radi njegove dominacije, vec radi dosadnih utrka. Sada malo poceo gledati, ali opet dosadno. Ubili su draz Formuli 1. Nije to toManuel je napisao/la:Ne znam brate po cemu si to zakljucio,pogledaj prosle dvije sezone i bit ce ti jasnije da je ove sezone mnogo vise uzbudljivosti,nego u prosle dvije kada si znao cim pocne trka da ce Vettel dobiti kada su se drugo vozaci odmah na startu trke predali kada su znali da mu ne mogu nista,sada bar je mnogo vise borbe za to prvo mjesto,evo amo pogledaj imamo tri razlicita pobjednika u tri trke.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon 
- majestic24
- Kontakt:
Valencija,prije je formula bila brza,al isto je imala puno nedostataka. I onda su bile 3 ekipe koje su se medjusobno borile i to je to. Pa jbt prije se znalo desavati da jedan vozac pretekne sve za puni krug i da u jednom krugu ostane 5-6 vozaca.
Takodejr je bio problem pratiti bolid...pa isto si morao biti brzi sekundu ili da protivnik pogrijesi nesto da bi mogao prestici. Nemoj me pogresno shvatiti,i meni je ona formula do 2006/07 bila puno bolja,al kazem ti...imala je i ona pun qrac mana.

Takodejr je bio problem pratiti bolid...pa isto si morao biti brzi sekundu ili da protivnik pogrijesi nesto da bi mogao prestici. Nemoj me pogresno shvatiti,i meni je ona formula do 2006/07 bila puno bolja,al kazem ti...imala je i ona pun qrac mana.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
						..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Poenta kod danasnje F1 je sto je to vestacki stvorena konkurencija. Kako? Postoji samo jedan dobavljac guma, nema dosipanja goriva, razni KERSovi DRSovi su uvedeni jer nije moglo da se pretice, a staze su tako napravljene da nema mesta za preticanje. Dakle, sve se svodi na aerodinamiku i na to kako ce gume da reaguju na vremenske prilike.
To je ubilo draz trkanja. Jucerasnja trka je pre iznimka nego pravilo, jer se mnogo toga potrefilo da bi ona bila gledljiva.
Ko je gledao sinoc epsku trku u IndyCar sampionatu, vozenu po ulicnoj stazi Long Beach-a, mogao je da vidi sve ono sto fali danasnjoj F1 - trkanje, promene vodjstva, masovna izletanja, opasna preticanja, gubljenje podijuma u poslednjem krugu...Mislim, jeste da su to losiji vozaci nego u F1 (samo Barrichello, Bourdais i Sato imaju iskustva u istoj), ali ono juce jeste pravilo u IndyCar-u, a ne izuzetak.
Bernie Ca$hlestone se posrao po F1, i bukvalno i figurativno.

To je ubilo draz trkanja. Jucerasnja trka je pre iznimka nego pravilo, jer se mnogo toga potrefilo da bi ona bila gledljiva.
Ko je gledao sinoc epsku trku u IndyCar sampionatu, vozenu po ulicnoj stazi Long Beach-a, mogao je da vidi sve ono sto fali danasnjoj F1 - trkanje, promene vodjstva, masovna izletanja, opasna preticanja, gubljenje podijuma u poslednjem krugu...Mislim, jeste da su to losiji vozaci nego u F1 (samo Barrichello, Bourdais i Sato imaju iskustva u istoj), ali ono juce jeste pravilo u IndyCar-u, a ne izuzetak.
Bernie Ca$hlestone se posrao po F1, i bukvalno i figurativno.

Ukidanje traction control-a. To je otezalo voznju, ne olaksalo. Smanjen downforce isto tako otezao. Zbog toga se danas na jacoj kisi ne vozi. Lako je bilo prije kad je bolid ko tenk lezao na stazi.
Danas su svi bolidi dizajnirani tako da stvaraju turbulencije iza bolida i da onemoguce prestizanje. Ko bi mogao povjerovati da je staza koja je na svakom dijelu siroka po nekoliko sirina bolida, napravljena da nema mjesta za prestizanje?
Isto kao sto su se prije pravile taktike sa gumama i dosipanjem goriva, tako se sada taktizira sa meksim i tvrdjim setovima guma.
Bernie Ecclestone ne odredjuje paravila u F1. To FIA radi

Danas su svi bolidi dizajnirani tako da stvaraju turbulencije iza bolida i da onemoguce prestizanje. Ko bi mogao povjerovati da je staza koja je na svakom dijelu siroka po nekoliko sirina bolida, napravljena da nema mjesta za prestizanje?
Isto kao sto su se prije pravile taktike sa gumama i dosipanjem goriva, tako se sada taktizira sa meksim i tvrdjim setovima guma.
Bernie Ecclestone ne odredjuje paravila u F1. To FIA radi

Ovo sam jos zaboravio. Ma fuj sta su uradili. Ubijaju ovaj sport.MaGiCa je napisao/la:Postoji samo jedan dobavljac guma
Bas se mora desiti tesko s r a nj e da pasionirani ljubitelji F1 prestanu pratiti ovaj sport. Ja ih znam nekoliko ukljucujuci i sebe. Pa sad cu radije gledati pikado i snuker nego F1
 .
 .A zasto su uopste ukinuli dosipanje goriva? Koji je razlog? Koji debili, sve gora od gore novina. Jos jednom - fuj.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
To samo govori koliko ste pasioniraniValencia je napisao/la:Ovo sam jos zaboravio. Ma fuj sta su uradili. Ubijaju ovaj sport.MaGiCa je napisao/la:Postoji samo jedan dobavljac guma
Bas se mora desiti tesko s r a nj e da pasionirani ljubitelji F1 prestanu pratiti ovaj sport. Ja ih znam nekoliko ukljucujuci i sebe. Pa sad cu radije gledati pikado i snuker nego F1.
A zasto su uopste ukinuli dosipanje goriva? Koji je razlog? Koji debili, sve gora od gore novina. Jos jednom - fuj.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.