FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Neki misle da Bayern funkcioniše kao Mladost DK pa svako radi na svoji ruku.Zna se šta je posao Flicka a šta Hasana i ostatka uprave.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- muhamedhulk
- Kontakt:
Dokle god Flick gura rezultate, u ligi prvenstveno, imace podrsku pa ko god igrao u prvih 11.
Svi smo kivni na Alababu ali opet vjerujem da trener zna bolje, misli da bi bez Alabe to bilo i gore. Jbg sa ovom odbranom je osvojio LP i zaustavio psg sa Neymarom i Mbappeom.
Svi smo kivni na Alababu ali opet vjerujem da trener zna bolje, misli da bi bez Alabe to bilo i gore. Jbg sa ovom odbranom je osvojio LP i zaustavio psg sa Neymarom i Mbappeom.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Odluke se donose konsenzusom (kako to fino jedan novinar reće pretprošlog vikenda u emisiji Doppelpass) Rummeniggea, Kahna, Hasana i Flicka. Tu svakako da ima određeni uticaj i predsjednik Hainer, Uli sada iz sjene (trenutno je samo član Nadzornog odbora), a vjerovatno više pokušava uticati preko Kahna i Hasana (ovog drugog pogotovo).hodza9 je napisao/la: ↑28 jan 2021, 18:15Flick se itekako pita za transfere kao i uprava. Ne budimo smijesni. Svaki trener dobiva ugovor na osnovu predstavljenog projekta za buduce vrijeme. Znaci obostrano zalaganje. e sad mozda je u Bayernu takva situacija da uprava ima veci procenat u odlukama, ali Flick nije strani trener tako da sumnjam da je tako.
Što se tiče proteklog ljeta i pored toga što su okolnosti bile teške zbog Corone i svega toga, Hasan je odradio dosta loš posao i igrače koje je doveo u finišu, niti jedan nije bio želja Flicka. Obično se u medijima spomene, kako je eto kod tih igrača Flick rekao svoje DA, ali da je to bilo više onako. Znači od pojačanja Flick je jedino zadovoljan sa Saneom, ali Sane je već i prije riješen i u tu je više već ranije posao odradio Rummenigge, pa donekle i Hoeness. Flick je isto tako htio da se Alaba zadrži i da mu se skoro pa ispune uslovi.
Znači tu su ta dva segmenta u kojima je Flick nezadovoljan i zato on forsira Alabu , a ove pridošlice onako stavlja na marginu. Njemu je zapravo bitno da se Sane uklopi, dok ovi ostali skoro da mu nisu ni bitne, onako drži ih na margini i onako po nuždi pruži priliku. Faktički sam na početku već govorio, da pogotovo nije želio Rocu, pa ga zato posebno zanemaruje.
Alaba je uz to značajan mu kod otvaranja igre i moram priznati da se on nekada neopravdano kritikuje. Iako, tek u zadnje vrijeme kada se broj Alabini grešaka povećao, a neki parametri pokazuju da gubi sve više duela i da je najsporiji od ovih naših svih stopera (ili preciznije igrača koji su nam tu kandidati i koji to igraju), tako da bi se ponekad trebalo razmisliti da se on ostavi na klupi. Ali Flick to ne želi tako lako uraditi i zbog toga što Alaba ipak ima dobar rejting u timu, jer čak je i član timskog savjeta koji se sastoji od: Manuela Neuera, Thomasa Müllera, Roberta Lewandowskog, Davida Alabe und Joshua Kimmicha. Tako da Flick ima čvrst oslonac na terenu u vidu ovih igrača. I toga se drži i njih mijenja samo ako je velika potreba za tim. Tu naravno ne želi da naruši svoju poziciju, a ti će mu igrači do kraja biti lojalni.
Samo što je odnos Flicka i Salihamidžića profesionalan, ali dosta zategnut, pogotovo nakon završne faze ljetnog prijelaznog roka.
E sada dolazimo do Hernandeza. Njega Flick više vidi kao lijevog beka, iako je rekao da u budućnosti ima povjerenja u njega i na stoperskoj poziciji. Mislim poneku utakmicu je Hernandez i tu igrao, ali bar trenutno, ove sezone svakako na njega više računa lijevo.
E tu sada dolazimo možda i do moje jedine prave zamjerke na račun Flicka. A to je da je Davies (momak mi je drag čuda je napravio i još ćemo se i dalje njegovim igrama radovati) u totalno lošoj formi , a ipak je dobivao prednost u odnosu na Hernandeza. A taman se Lucas bio ustalio i bio u sjajnoj formi i odjednom je onda došlo do sve većeg premještanja na klupu. A Salihamidžić voli i Daviesa (u čijem dolasku ima veliki udio), a i Lucasa. S tim da bi i Hasan a i još neki iz uprave više volili Hernandeza vidjeti na stoperskoj poziciji i ne bi im bilo mrsko da se Alaba premjesti na klupu.
Sada bi mogao još dosta drugih detalja napisati, ali otišlo bi se za sada u širinu.
Samo kod Flicka se još jedna stvar može zapaziti, a to je da je prošle sezone dosta više postavljao ekipu prema trenutnoj formi igrača i onako kako ko zaslužuje, dok je u ovoj sezoni bilo i odstupanja. Rekao sam već za Alabu imam razumijevanja, iako i tu ako se osjeti da ima više štete od njegove igre i tu bi Flick trebao podvući crtu, napraviti promjenu.
Generalno ovdje je već dosta toga i rečeno, kao što je i to promovisanje mladih igrača, dodatni znači plus Flicka, pored svih tih uspjeha.
I ovo ledarovo oko fleksibilnosti bi se nadodao, da stoji to što je rekao, s tim da je Flick u svojim počecima , kada je tek sjeo kao šef struke na našu klupu bio i dosta fleksibilan i nije baš sve bilo samo juriš i presing. A poslije kada je krenulo to skroz visoko postavljanje i to totalno pritiskanje svo vrijeme, onda je od toga teže odstupao. Iako u zadnjim utakmicama, vidimo malo promjene i ipak se pokušava bar mrvicu ta linija povući nazad i pokušava se postići i defanzivna stabilnost. Ali to se stabilizovalo sada protiv 2 ne toliko jaka protivnika, iako Augsburg je uvijek neugodan, a vidjet ćemo kako će to izgledati protiv jačih ekipa, velikih kalibara.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Nerminovic
- Kontakt:
Meni samo da je dovest desnog beka i zadovoljan sam s ekipom, patnja je gledati Pavarda kad krene ici naprijed pa cak i defanzivno se gubi...u svakom slucaju logicno jer covjek nije bek niti ce ikad biti koliko god bio igrao tu poziciju. Sarr, Chopo, Roca su sve desperate transfere, pogotovo ovaj zadnji mi nije jasan jer mi se cini da je Cuisance mnogo bolji igrac.
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Da se citiram.FRANK RIBERY je napisao/la: ↑03 okt 2020, 13:16Klasicni alibi transferi, treba im kompas, potpuno pogubljeno izgledaju. Kakav krah nakon osvajanja Lige prvaka. Fuj!
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
-
Bundesliga
- Kontakt:
Eto ostvarit će vam se želja. Sutra Roca igra sa Kimmichom u veznom redu. Zirkzee povrijedio Goretzku.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Martinez i Goretzka pozitivni na koronu tako da su out za sutra.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ode Cirke u Parmu sa opcijom ostanka tamo za 15 miliona.
Lijep novac koji se moze zaraditi za igraca koji je unazad godinu dana igrao veoma malo.
Iskreno, volio sam da je ostao u klubu ali za njega ocito u ovom momentu nema budućnosti.
Lijep novac koji se moze zaraditi za igraca koji je unazad godinu dana igrao veoma malo.
Iskreno, volio sam da je ostao u klubu ali za njega ocito u ovom momentu nema budućnosti.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
agentzero7
- Kontakt:
15 miliona, nije opce lose to. Aa pogotovo kad se uzme u obzir da ce Lewa jos godinama biti na vrhunskom niovu jer je cudo prirode ala Ibra.
Sto se gori tice price o Pavardu, on nikad nece biti desni bek kao sto Lucas nece biti lijevi bek, koliko god ljudi to igrali to je ne mo gu ce!
Dva stopera koja bez potrebe gubimo na bekovima gdje se zna kakve vrste igraca trebaju, nikako bekovi od 190 cm koji na 100 metara trču 20 sekundi.
Sto se gori tice price o Pavardu, on nikad nece biti desni bek kao sto Lucas nece biti lijevi bek, koliko god ljudi to igrali to je ne mo gu ce!
Dva stopera koja bez potrebe gubimo na bekovima gdje se zna kakve vrste igraca trebaju, nikako bekovi od 190 cm koji na 100 metara trču 20 sekundi.
Parma bi mogla otkupit Zirkea jedino ako da 15 golova u seriji A što je vjerojatno ko da meteor padne na Allianz arenu. Dobro je što će imat šansu za igru jer od Inglesea i Corneliusa je teško bit lošiji.
Bez Goretzke sutra , znaci musiala i Kimmich,
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
#CarloOut
Ne mora značiti , Parma sa ovim novim predsjednikom i upravom se okrenula mladjim igracima , inglese najvjerojatnije ce i otici, vec su potpisali dannis mana za 15 miliona , ako Zirkzee pokaze da zna a pokazace sigurno otkupice i njegov ugovor...
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
#CarloOut
FC Bayern Munchen
#CarloOut
Goretzka, Javi i Tolisso out. Ako sutra Roca ne zaigra onda neće nikad, najbolje bi mu bilo da traži novi klub dok još ima vremena. Ne bi me čudilo da Musiala zamijeni Goretzku, ionako igra na neprirodnim pozicijama 90% vremena.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Ide Upamecano 
I am not yet born; O hear me.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Jucer sastanak izmedju Brace i agenata Upamecana.
Samo da opet ne pocnu cjepidlaciti jer ce sigurno izvisiti za posao.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Brat nas zajebava opasno, kao da nismo primali redovno 2 ili 3 gola po utakmici prije ove dvije. Strasno.Flick on why Lucas doesn't start at CB: "We kept two clean sheets in the last two games with Alaba & Boateng at CB. Lucas is good for us with his dynamism on the left. He had to sit out yesterday and the day before because he had a wisdom tooth pulled. He's back and available"
Opet Hernandez na klupi što je i jedan od razloga tenzija između Flicka i Hasana.
Sve kontam ovi hoće da ubace buy-back opciju u slučaju da proigra tamo, kad ono naprotiv, hoće da budu sigurni da se ovaj više ne može vratit
Vjerovatno uvidjeli da nije toliki potencijal za budućnost.
Roca od prve minute, treba provjeriti je li sve uredu sa flickom...
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
#CarloOut
FC Bayern Munchen
#CarloOut