Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

FCB1986
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la FCB1986 » 09 mar 2022, 08:27

BIHpatriota je napisao/la:
09 mar 2022, 08:15
Sramno ponasanja Arapa, bukvalno su ispalili Bajdena kao da je na čelu neke male države.

https://www.wsj.com/articles/saudi-emir ... 0?mod=e2tw

Moraju pritisnuti države evro-azijskog tržišta koje je u munjevitoj ekspanziji(već sada čini blizu 50% svjetskog BDP-a) da izoluju Ruse kako bi ih unistišli. Plasim se da ni Kina, Indija i Pakstina i ostale zemlje nece uvesti sankcije.

Turci su opet ispali stari trgovci, nit smrde nit mirišu! Gledaju da se nikome ne zamjere, a potrebni su zbog strateskog položaja i jednoj i drugoj strani.
Tako ti je to uvijek, dosta njih gleda svoje interese i nece da gube zbog tamo jedne Ukrajine. Jednostavno ne gleda se tu postenje nego samo profit. Ja nisam niti od Evrope ocekivao ovakvo ujedinjeno djelovanje oko sankcija, a vjerovatno i ne bi bilo tako slozno da ih Ameri nisu pritisnuli.

Ipak Irance muce sankcijama godinama i sad preko noci ih vidis kao neko rijesenje, ne znam kako u Teheranu gledaju na to?
⚽FK Garaže⚽

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 09 mar 2022, 08:31

Valjda je svima jasno da je samo Americi stalo da zaustavi Ruse, ostali su tu da ne uvrijede ameriku ili vec ako ne onda sto moraju. Na tome ce se i zavrsit, i Rusija ce dobiti po sta je dosla, zali samo ljudi koji su izginuli, i kako ide, bice da su uzaludno poginuli.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 09 mar 2022, 08:31

Ujedinil su se oko sankcija, ali slabo ko želi dati svoje aerodrome da polecu avioni. Ajde razumijem Rumunje i Bugare, bukvalno su im Rusi dosli na granicu, pa ce prvi najebati ako počne globalno, ali ove udaljenije zemlje bi mogle malo vise da rizikuju.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 09 mar 2022, 08:35

Racunica je jednostavna, i ti kad vidis da se komsije sopaju izmedju sebe samo zatvoris prozor i eventualno ako ti nije mrsko zovnes muriju, ali rijetko. Ne razmisljajuci hoce li taj komsija sutra skocit na tebe. To je tako. Nece niko da se bije vise, a onaj ko hoce on najvise i profitira u svemu.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 09 mar 2022, 08:36

Evropa je dno! Kad bi krenuo globalni rat pola bi ih naslo "izgovor" da ne učestvuju! Razočarali su me!

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 09 mar 2022, 08:39

Ahaha, ko da se bore, instagramasi i tiktokeri? Pa i nas ce pustit niz vodu cim ovo Rusima prodje.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 mar 2022, 08:43

sljivo je napisao/la:
09 mar 2022, 08:39
Ahaha, ko da se bore, instagramasi i tiktokeri? Pa i nas ce pustit niz vodu cim ovo Rusima prodje.
Možeš li malo pojasniti kako će nas pustiti niz vodu? Malo detaljnije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 09 mar 2022, 08:46

Možda nas neće bukvalno pustiti niz vodu, ali možda nece htjeti ukinuti RS?

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 09 mar 2022, 08:48

U smislu da ce reci diplomatija, ovo, ono, dogovorite se, na vama je i slicno. A to je isto kao da su rekli mrs i jedni i drugi. Pa sami vidite kako se evropa odnosi u zadnjih x godina. A ako Rusi dobiju sta hoce, a ne vidim kako nece, onda ce i raspolozenje ovdje da bude u smjeru novih prekrajanja i ne vjerujem da ce iko ista htjeti ozbiljno uciniti.

denimen9
Kontakt:

Post Postao/la denimen9 » 09 mar 2022, 09:04

Dobro jutro ratnici. Vidim i jutros ste nabrijani na sve tri strane. Čestitam. Samo u glavu pucajte, vjerujem da imate skilla.
Na Rodi su pare!
VB89

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 mar 2022, 09:12

BIHpatriota je napisao/la:
09 mar 2022, 08:46
Možda nas neće bukvalno pustiti niz vodu, ali možda nece htjeti ukinuti RS?
Zašto bi ukinuli RS?
sljivo je napisao/la:
09 mar 2022, 08:48
U smislu da ce reci diplomatija, ovo, ono, dogovorite se, na vama je i slicno. A to je isto kao da su rekli mrs i jedni i drugi. Pa sami vidite kako se evropa odnosi u zadnjih x godina. A ako Rusi dobiju sta hoce, a ne vidim kako nece, onda ce i raspolozenje ovdje da bude u smjeru novih prekrajanja i ne vjerujem da ce iko ista htjeti ozbiljno uciniti.
I za tebe isto, šta vi očekujete da Evropa uradi ovdje? Da skloni Dodika, Bakira i Dragana umjesto nas, legitimno izabrane političare? Da osvijesti pećinske ljude koji ih glasaju?

Očekujete Bošnjakistan?

Nije mi jasno.

Makismum koji oni mogu uraditi jeste da nas prime u NATO i da sankcijama nagrde Dodika, ucijene ga kreditima (što i rade), ali to ne mijenja činjenicu da "druga strana" bira iste kriminalce i korumpirane političare.
Voli te tvoje Sarajevo.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 09 mar 2022, 09:20

Virtu4l je napisao/la:
09 mar 2022, 09:12

Makismum koji oni mogu uraditi jeste da nas prime u NATO i da sankcijama nagrde Dodika, ucijene ga kreditima (što i rade), ali to ne mijenja činjenicu da "druga strana" bira iste kriminalce i korumpirane političare.
Ovo neće uraditi, i to ja za mene puštanje niz vodu. Hoću reći sve će ostati na priči i obećanjima. Na silu neće ništa uraditi, i ostavit će nam i dalje da se međusobno "dogovaramo". A ako Putin proširi svoj uticaj onda pogotovo neće ništa uraditi. Lik (Dodik) hladno krši ustav na dnevnoj bazi i pravi institucije mimo državnih a niko ništa ne reaguje, samo govore treba ovo treba ono. Neko mora presjeć, na silu, a ne vidim neku opciju na zapadu koja će to uraditi.1

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 mar 2022, 09:21

Može ih dodati na crnu listu.
Tako je Amerika srušila vladu TK i pola opština na TK.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 09 mar 2022, 09:23

ASD je napisao/la:
09 mar 2022, 09:21
Znaš koliko to zaboli srpsku stranu. Oni imaju dvije alternative. Naša strana nema ni jednu.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 09 mar 2022, 09:28

Mislio sam da samo rio odjednom iz huje i nervoze pocne udarati po pateticnom pesimizmu, kad ono i sljivo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 mar 2022, 09:28

sljivo je napisao/la:
09 mar 2022, 09:20
Virtu4l je napisao/la:

Ovo neće uraditi, i to ja za mene puštanje niz vodu. Hoću reći sve će ostati na priči i obećanjima. Na silu neće ništa uraditi, i ostavit će nam i dalje da se međusobno "dogovaramo". A ako Putin proširi svoj uticaj onda pogotovo neće ništa uraditi. Lik (Dodik) hladno krši ustav na dnevnoj bazi i pravi institucije mimo državnih a niko ništa ne reaguje, samo govore treba ovo treba ono. Neko mora presjeć, na silu, a ne vidim neku opciju na zapadu koja će to uraditi.1
Previše "ako" u tvojim odgovorima.

Evo, odbijaju li Dodiku kredite godinama? Odbijaju. Zbog toga je RS pred bankrotom i vrlo brzo će doći vrijeme kad neće moći da isplaćuju penzije. Vanjski dug je nevjerovatan.

Međutim, šta Bakir uradi kad Dodiku odbiju kredit? Pomogne mu da pare dobije preko državnog nivoa. Je li za to kriva Evropa? Nije naravno.

Putinov uticaj prestaje, to se završava ovim ratom u Ukrajini koji se neće dobro završiti po njega, kakav god ishod bio na terenu.

To što vi očekujete da će neko nešto riješiti na silu, grdno se varate. Kad se mi riješimo tog ološa, zapad će ti u apsolutno svemu pomoći. Oni su legitimno izabrani političari.
Voli te tvoje Sarajevo.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 09 mar 2022, 09:34

Danas bi trebali od 8h po nasem vremenu bit pauza sa napadima kako bi ljudi mogli ic koridorima u druge gradove/drzave, slusam upravo na radiu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 mar 2022, 09:51

sljivo je napisao/la:
09 mar 2022, 09:23
ASD je napisao/la:
09 mar 2022, 09:21
Znaš koliko to zaboli srpsku stranu. Oni imaju dvije alternative. Naša strana nema ni jednu.
Nek mu udari na finansije i nek pritisne našu stranu da mu ne pomažu.
Nek dodaju par SDA zvsničnika i par HDZ zvaničnika na crnu listu. Riješio si ih se za narednih milion godina.

Mada naravno da toga neće doći jer nažalost njina sve ovo u BiH odgovara.
Ko prati izjave zvaničnika koje daju tamo i vidjeće sve.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 mar 2022, 09:54

Virtu4l je napisao/la:
09 mar 2022, 09:28
sljivo je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Evo, odbijaju li Dodiku kredite godinama? Odbijaju. Zbog toga je RS pred bankrotom i vrlo brzo će doći vrijeme kad neće moći da isplaćuju penzije. Vanjski dug je nevjerovatan.

Međutim, šta Bakir uradi kad Dodiku odbiju kredit? Pomogne mu da pare dobije preko državnog nivoa. Je li za to kriva Evropa? Nije naravno.

Putinov uticaj prestaje, to se završava ovim ratom u Ukrajini koji se neće dobro završiti po njega, kakav god ishod bio na terenu.

To što vi očekujete da će neko nešto riješiti na silu, grdno se varate. Kad se mi riješimo tog ološa, zapad će ti u apsolutno svemu pomoći. Oni su legitimno izabrani političari.
Nisu legitimno izabrani. Vlada TK ima 4 preletača.
Najveća korupcija u historiji TK.
Ja to nisam birao, a ni građani TK.

Amerika je srušila prošlu vladu sa 0 preletača. I dovela ovu preletačku SDA vladu.
Tako im je stvorila bazu da preokrenu izbore u svoju korist. Mislim na državne izbore.

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 09 mar 2022, 10:06

Virtu4l je napisao/la:
09 mar 2022, 09:28
sljivo je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

100%. Leti zapad da pomogne narodu koji sam sebi nece pomoci. Na stranu hrvatska i srpska strana, imamo kamaru internih problema na nasoj strani koje ni ne pokusavamo nesto plaho rijesit.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, lol89 i 14 gostiju.