Nisu ni Peko, ni Kocho, ni Tempo...ali jesu Franjo i Janko.DANTES je napisao/la:jao mahika zar je Peko Dapčević bio ustaša?
Slabo je to za 1 druga Slobu Krcuna:
Ili cemo dobiti dominaciju ili ponovo idemo u shumu!
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Nisu ni Peko, ni Kocho, ni Tempo...ali jesu Franjo i Janko.DANTES je napisao/la:jao mahika zar je Peko Dapčević bio ustaša?
Kako gurnuti u cosheDANTES je napisao/la:de ti meni reci što su oni svi gurnuti u ćoše? Dapčević i Tempo prije svih? ne pitam sportski nego istorijski
Nope.DANTES je napisao/la:broz je bio torcidaš...
-Deda je, šokiraće vas, navijao za Partizan, a ne za Dinamo, Osijek ili Hajduk, kako mnogi misle. Voleo je fudbal, a najviše se divio crno-belima.Te godine (1979.) Broz je imao sastanak na Tari s rukovodstvom SUP-a. Čim je saznao da su tu i fudbaleri Partizana organizovan je sastanak, na kojem su mu ljudi iz kluba poklonili poklone, a on je tada izjavio: “Svi kažu da ja navijam za Hajduk, a ja navijam za Partizan” – kaže maršalov unuk Joška Broz
DANTES je napisao/la:a zar nisu peku zamjerili što je oženio glumicu?
Ipak, odmah posle bitke na Sutjesci, Tito sumnjiči Koču da je sa Sutjeske zapravo sa Prvom proleterskom pobegao ostavivši njega i Vrhovni štab na cedilu. Upravo je svedočenje i mišljenje Peka Dapčevića odlučujuće doprinelo da Koča ne bude tada smenjen. Ipak, Tito Koči nije zaboravio neposlušnost na Sutjesci. Zato je Koča Popović proglašen za Narodnog heroja tek osam godina po oslobođenju.
I jedan i drugi su još tokom rata stekli činove generala i dobili da komanduju armijama. Dapčević uz rame Ždanova i Crvene armije predvodi partizanske jedinice u oslobađanju Beograda. Koča ulazi u Zagreb. Posle rata i jedan i drugi bili su načelnici Generalštaba JNA. Dapčević je demobilisan sredinom pedesetih godina minulog veka, a Koča Popović već koju godinu ranije.
Koča odlazi u diplomatiju, Dapčević je elegantno uklonjen u Savezno izvršno veće. Mnogi smatraju da je takvom sklanjanju doprinelo delovanje njegovog rođenog brata Vlade Dapčevića, najpoznatijeg golootočkog sužnja i prisan odnos sa Đilasom.
Nije,bilo bi mi žao da se presele na ahiret,mada su zaslužili.DANTES je napisao/la:@sobo je li bolje od sexa? konačno,a?
DANTES je napisao/la:@sobo je li bolje od sexa? konačno,a?

Dodik: Partizan kao Zvezda da napravi fuziju sa nekim
Počasni predsednik Košarkaškog kluba Partizan Milorad Dodik sa strane gleda najveću krizu koja je zahvatila klub iz Humske. U intervjuu datom Informeru, prvi čovek Republike Srpske navodi da je u skladu sa svojim mogućnostima spreman da pomogne klubu, ali i navodi nekoliko rešenja kako bi Partizan mogao da izađe iz problema.
– Mogli bi da pomognu igrači koji su karijeru počeli u Partizanu i posle, zahvaljujući njemu napravili dobre ugovore. Jedna od opcija je da se krene sa mladim timom, da se zadrži mesto u ABA ligi i krene u oporavak. Ili, kao što je uradila Crvena zvezda da se spoji sa nekim drugim klubom i sanira dug. I oni su pre imali velike dugove – nudi rešenja Milorad Dodik.
Dodik je između ostalog poslao poruku navijačima oko Duška Vujoševića.
– Nisam upućen u rad uprave kluba. Koliko sam čuo i znam, Duško Vujošević ostaće trener Partizana. Ostalo su formalnosti – poručuje Dodik.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.