ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Monolog » 06 avg 2012, 20:11

Bogomolov na kraju poklonio pobjedu Troickom. Imao je 5:2 u tie breaku i dopustio Troickom da veže 5 poena.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 06 avg 2012, 20:30

Monolog je napisao/la:Bogomolov na kraju poklonio pobjedu Troickom. Imao je 5:2 u tie breaku i dopustio Troickom da veže 5 poena.
taj momenat je prilicno jben u taj brejku kada se nabije razlika npr 5:1 6:1 i slicno - recimo da 3/4 slucaja se desi "povratak" igraca u mec.... zato ja obicno branim na kladi moguce preokrete jer su tad kvote po 10-15 pa se isplati stavit pinku cisto da si ne potrgam i jos malo dlakica sa glave od nervoze - vec sam pocup'o sa sisa :lol:
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 06 avg 2012, 20:41

Da li će Tomik konačno prekinuti niz od 7 uzastopnih poraza ?! :mrgreen: Osvojio je prvi set, ali to u njegovom slučaju ništa ne znači. 2-1 je u drugom za Berrera.
Young se nakon izgubljenog drugog seta u tiebreaku bukvalno raspao i dobio bagel u trećem.

Sutra će biti par dobih mečeva.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 06 avg 2012, 21:14

jel' djokovic odustao od toronta ?
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 06 avg 2012, 21:18

Nije. Igraju i Novak i Murray.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Federer
Kontakt:

Post Postao/la Federer » 06 avg 2012, 21:20

Jel bila ATP lista danas?

Kakvo je stanje poslije OI, jel povećao Roger prednost?
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 06 avg 2012, 21:23

Profesionalnitenis.com

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 07 avg 2012, 23:11

Nakon ispodprosječnog prvog seta, u drugom smo dobili meč kakav i očekujemo od ovih majstora. Nalbandian je u tiebreaku slavio sa 13-11 spasivši čak 4 meč lopte. Odličan tenis se sada igra.

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 07 avg 2012, 23:43

Bolji Tommy, dobar tenis.

Koristi 6. mec loptu za drugo kolo.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 07 avg 2012, 23:56

Imao je nekoliko brejk lopti u četvrtom gejmu trećeg seta, ali nije iskoristio. Dobar tenis se igrao zadnja 2 seta, a Tomi je svakako zaslužio prolaz. Vidjećemo dokle može.

Profesionalnitenis.com

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 08 avg 2012, 21:08

Raonić očekivano dobio Troickog.
Pošto ne pratim Rogers Cup,ne mogu ništa pisati o igrama tenisača no zapada mi za oko da je limitirani Čeh Štepanek pobijedio Del Potra,da je isti onaj Chardy koji je protiv Younga bio očajan u prvom setu(to malo pogledah) pobijedio Tsongu.Pa taj čovjek (Chardy) jedino ima forehand za respect,ostalo je za poziciju 50-100 na ATP listi. :lol:
I Berdych bi mogao ispasti,a po mom mišljenju ništa čudno s obzirom u kakvoj je formi,dok Benneteau odlično igra par zadnjih mjeseci.
Čiliću želim bar 1/4 finale.
You'll never walk alone.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 08 avg 2012, 21:30

Chardy kad igra najbolji tenis moze dobiti bilo koga, ubojiti su to udarci, ima servu odlicnu.

Ne cude me ovakvi rezultati, Del Potro je lud sto je uopste dolazio, nakon onakvog mrcvarenja na OI, nista bolje nije ni mogao.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 08 avg 2012, 21:38

retro je napisao/la:Chardy kad igra najbolji tenis moze dobiti bilo koga, ubojiti su to udarci, ima servu odlicnu.

Ne cude me ovakvi rezultati, Del Potro je lud sto je uopste dolazio, nakon onakvog mrcvarenja na OI, nista bolje nije ni mogao.
Po onom što sam ja vidio,jedan ograničeni Young koji nema niti jedan udarac posebno dobar se držao sa Chardyem koji bi jedino jače opalio iz forehanda.Par zicera je fulio na mreži,a istina da je serva ubojita mada u tom prvom setu nije bio na nivou,Young mu je čak,ako se ne varam,tri put uzeo servu. :roll:

Slažem se što se tiče Delpa,velika greška što je došao.
You'll never walk alone.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 08 avg 2012, 21:45

Izgleda Jeremy dosta smotano i kao da udara iz sve snage iz mjesta, bez kretanja, ali je veliki talenat bio i luda glava ga je sprijecila da napravi nesto vise, kao i mnoge druge.

Ali je jedan od onih koji kad ima svoj dan, ne moze izgubiti, samo sto taj dan dolazi svake dvije godine. :mrgreen:

Young isto tako, nekada najveca nada Americkog tenis, jos jedan u nizu koji je propao zbog velikog pritiska.
Inace Young je u seriji od 15 poraza na 15 uzastopnih turnira. :o
15 turnira bez pobjede u prvom kolu.
Bez pobjede je skoro pola godine, ali jos uvijek nije oborio neslavni rekord Vincenta Spadea koji je imao 21 poraz u nizu. :lol:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 08 avg 2012, 21:54

retro je napisao/la:Bez pobjede je skoro pola godine, ali jos uvijek nije oborio neslavni rekord Vincenta Spadea koji je imao 21 poraz u nizu.
Tradicije su tu da se ruše. :mrgreen:
Nego, američki tenis je na jako niske grane spao. Gledajući historiju, to je jedna od najvećih teniskih nacija koja je dala toliko puno vrhunskih i ATG igrača, a sada uopšte nisu konkurentni u tenisu. Imaju oni Fisha, olinjalog Roddicka, jablana Isnera, mladog Harrisona(doduše pred njim je karijera), ali oni uopšte nisu dali ono što se od njih očekivalo, izuzev donekle Andya. Šteta, uvijek sam volio tu Američku školu tenisa.

Koliko večeras može Tomik sa svojim kretanjem koje je u stilu umjetničkog klizanja. :mrgreen:
Murray zasad siguran, a neizvjestan meč igraju Benneteau i Berdych.
Nadam se pobjedi Tommya večeras, ali biće teško.

Profesionalnitenis.com

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 08 avg 2012, 21:59

retro je napisao/la:
Young isto tako, nekada najveca nada Americkog tenis, jos jedan u nizu koji je propao zbog velikog pritiska.
Inace Young je u seriji od 15 poraza na 15 uzastopnih turnira. :o
15 turnira bez pobjede u prvom kolu.
Bez pobjede je skoro pola godine, ali jos uvijek nije oborio neslavni rekord Vincenta Spadea koji je imao 21 poraz u nizu. :lol:
Vidio sam. :lol: 2:19 u 2012.godini,čini mi se.
E kakav teniser moraš biti da 15 poraza zaredom sebi dozvoliš. :|
A i jest vala,servis nula + samo prebacuje mrežu. :roll:
You'll never walk alone.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 08 avg 2012, 22:02

Ameri su potonuli skroz, samo bi ja rekao najveca teniska nacija. :mrgreen:
Valjda ce ih Harrison, Sock, Kudla i par nadolazecih djecaka(Fratangello) izvuci i vratiti na stare staze slave.

Nista od TomiKa, dok ne opali jedan FH iz sve snage da se protivniku tresu gace, kad pocne tako igrati, onda ce biti igrac.
Inace namucio ga je prosle godine na Wimbledonu, morao je Nole da preokrece rezultat.

Murray siguran, protiv Cipolle, najludji teniser za kojeg znam, kad ga gledam kontam da bi mu i ja uzeo jedan set, ali u praksi ima dobru taktiku i sa onako blago receno "jadnim" udarcima solidno igra.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 08 avg 2012, 22:17

retro je napisao/la:Ameri su potonuli skroz, samo bi ja rekao najveca teniska nacija. :mrgreen:
Pa dobro, imaju veliku konkurenciju u vidu Australijanaca. :mrgreen:

Australijanci: Rod Laver, Ken Rosewall, Tony Roche, Lew Hoad, John Newcombe, Roy Emerson, Lleyton Hewitt, Patrick Rafter

Amerikanci: Pancho Gonzalez, Pete Sampras, Andre Agassi, Jimmy Connors, John McEnroe, Artur Ashe, Jim Courier, Frank Parker, Andy Roddick

Australijanci su imali više šlifa, a i više sirovog talenta. Tu su negdje. :mrgreen:
Zadnja izmjena: formance, dana/u 08 avg 2012, 22:33, ukupno mijenjano 1 put.

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 08 avg 2012, 22:31

Gdje ces Pistol Peta zaboraviti :mrgreen: , usudio bi se ja i Roddicka tu ubaciti, posljednji "veliki" Amerikanac, iako tesko da moze rame uz rame sa ovim velikanima.

Gledam ova imena, kontam i Australijanci su u velikom padu, dvije najvece teniske nacije ikada nemaju bas blistavu buducnost. A to je prosto nevjerovatno kad skontas kakve uslove tamo djeca imaju, plus milion sto malih sto velikih turnira + GS turnir u obje drzave.

Spanci su u velikom usponu, sve vise mladih prasinara se pojavljuje, sigurno najveca nacija u zadnjih 10 godina, iako su jos uvijek vecinom ograniceni na sljaku. :mrgreen:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 08 avg 2012, 22:40

Ne gumo vjerovati da sam njega zaboravio. :mrgreen: Ispravljeno. Zaboravio sam i Pat Casha kod Australijanaca.

Generalno, te dvije nacije su dale najviše extra kvalitetnih tenisera. Ne treba zaboraviti ni Šveđane, Argentince, Špance, Njemce, Engleze, ali Australija i USA su dale najviše ATG igrača i bez premca su što se toga tiče.
Teško je izabrati koja je nacija veča, zato i izbjegavam odgovor na to pitanje govoreći su i jedna i druga jedne od najvećih svih vremena. :mrgreen:

Profesionalnitenis.com

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.