Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

armin
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la armin » 15 dec 2014, 21:05

mirzatele je napisao/la:Osim sto i dalje palamudite dajte glas Juki za najboljeg mladog igraca evrope na fibinoj stranici, evo link na dnu ovog clanka

http://sportsport.ba/bh_kosarka/jusuf-n ... ope/148045" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fibaeurope.com/cid_xomKo3xWH ... QLzi2.html" onclick="window.open(this.href);return false;

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 15 dec 2014, 21:08

vrebac86 je napisao/la:Bilo bi dobro jednu TV emisiju sa Harunom i na direktnoj liniji Nurkica pa da vidimo sta je stvarno problem??? Treba pisati nekom dobrom tv voditelju za to??? Ako treba i kod Senada u CD-u ali samo neka to rijese! Ovako nista ne dobivamo!
+1

Ovakvog igrača ne smijemo izgubiti. :oops: :oops:

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 15 dec 2014, 21:09

@storm_raider

Nikad čuo za tu, ali nema veze nadam se da ćeš ubuduće jasnije pisati. :thumbup: ;)

vrebac86 je napisao/la:Bilo bi dobro jednu TV emisiju sa Harunom i na direktnoj liniji Nurkica pa da vidimo sta je stvarno problem??? Treba pisati nekom dobrom tv voditelju za to??? Ako treba i kod Senada u CD-u ali samo neka to rijese! Ovako nista ne dobivamo!
Ne treba sa Jusufom nego Harun-Enes neka se lijepo na TV ekranima argumentima "obračunaju" i pokažu ko ima pravo, a ko ne sa dokazima i činjenicama, a ne ovako FB statusi i članci. ;)

sanelmasetic
Kontakt:

Post Postao/la sanelmasetic » 15 dec 2014, 21:09

la Clutch dana 15 dec 2014, 21:53
sanelmasetic je napisao/la:Vi koji bi ga moljakali, samo izvolite i dobro se sagnite ja ne tvrdim da u savezu stima sve i da su tamo bezgrjesni ljudi, al kad je u pitanju Jusuf prema njemu su imali i vise nego korektan odnos i na kraju zbog cega mu se izvinjavat??? Zato sto je samovoljno napustio pripreme i sto poslije toga svu komunikaciju sa savezom obavlja preko menadjera i drustvenih mreza, dajte molim vas.. Niko se ne treba molit, i niko ne treba da je ispred repke.. Taman da Jusuf nikad vise ne obuce BH dres hvala mu za ono sto je dosad ucinio, ako je bezgrjesan kao sto tvrdi zasto ne izidje u javnost sa svojom verzijom..

Jesi uopšte upoznat kako je sve ovo počelo?

Jukin ovakav odnos prema savezu je plod onog pisma koje je Harun objavio. Poznato? Od tad Nurkić ne želi s njima imati apsolutno nikakav kontakt. Cooperu se dozvoljavalo da radi šta hoće dok se na Jusufu trenirala strogoća.

Svi smo mi svjesni da je Nurkić tada bio krivac, ali način je bio neispravan. I umjesto da pokušavaju stvari ublažiti, oni i dalje tvrdoglavo guraju svoje i potpaljuju vatru s novim tekstovima, pismima.. preko facebooka.

Kakva su to poredjenja Juke i Coopera, ovaj prvi je klasicni placenik koji je tu radi love prije svega a Juka je tako reci junior koji je dozivio da ga se pozove u A tim zemlje u kojoj je rodjen i koju voli, vjerujem da je tako.. On kao junior treba da zapne i bori se za mjesto u timu i da ostvari te svoje neke snove da bude A reprezentativac.. A ne da bjezi sa priprema ko p.... Neka i iz Zagreba salje nalaze ko da mi nemamo doktora i ko da bi ga neko prisiljavo da igra povrijedjen, pa nismo mi S. Koreja.. Nemoze mi se nikako opravdat.. Ako ne zeli da igra za repku neka javnost upozna sa odlukom, neka javno kaze, ja Jusuf Nurkic ne zelim vise da igram za BiH a razlozi su i neka in kaze , al nek bude iskren , valjda i mi navijaci imamo pravo da znamo istinu..
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 15 dec 2014, 21:11

30. oktobar:
KK_Bosna je napisao/la:juka ne igra na EP dok su u savezu dino i harun.
mirzatele je napisao/la:Ako Jusuf odbije reprezentaciju ja cu se bacit ko ovaj vlasnik gugla. Nema sanse :nene:
onda se polako pocni oprastati sa najmilijim :mrgreen:
al sam bio proglasavan ludim, neprijateljem reprezentacije i slicno... ne pricam ja stvari napamet
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 15 dec 2014, 21:15

Stvari nisu nista drugacije nego tada, plus imamo jos jednu izjavu da dres reprezentacije ne moze nista zamijeniti i da ce on uvijek igrati za svoju reprezentaciju

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 dec 2014, 21:23

KK_Bosna je napisao/la:30. oktobar:
KK_Bosna je napisao/la:juka ne igra na EP dok su u savezu dino i harun.
mirzatele je napisao/la:Ako Jusuf odbije reprezentaciju ja cu se bacit ko ovaj vlasnik gugla. Nema sanse :nene:
onda se polako pocni oprastati sa najmilijim :mrgreen:
al sam bio proglasavan ludim, neprijateljem reprezentacije i slicno... ne pricam ja stvari napamet
a šta to znaci u prevodu :?:

dakle, Jusuf Nurkić prakticno uslovljava svoje igranje u selekciji BiH - odlaskom Mahmutovića i Konakovića iz KS-a :?

jel to zakljucak ove vandredne sjednice :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 dec 2014, 21:35

A koje prese.ravanje i od strane saveza i Juke, bolje rečeno njegovog menađera.

Tek sad ćemo da vidimo da li stvarno Juka voli ovu državu, do sad je pokazivao da voli. Mora znati da se neke stvari ne mogu radit kako ti hoćeš pa ko god da si. Postoje pravila! Ne znam stvarno šta je očekivao da će šutit u savezu nakon što ode sa priprema kako on hoće. Opet, kažem možda je malo savez pretjerao. Možda su trebali izdati neko upozorenje da više to neće tolerirati i da je to nedopustivo.
Tako da Juka ne igraš ni za Haruna, ni za Dinu ni za tog svog menađera već za navijače i sebe! Na tebi je sad hoćeš li pokazati još jednom da voliš ovu državu i da bi sve dao za nju.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 15 dec 2014, 22:02

Lijepo bi imati na umu kada poredimo Jusufa sa bilo kojim od igrača po meni Emir S.ima veći respekt od Juke, onda Juka pa svi redom iz jednog prostog razloga koliko znam niko od ostalih nije ni imao mogućnost da igra za drugu državu. Ova dva momka su sigurno imala i mogla sigurno imati bolju prođu i zbog toga oni po meni nisu ostali.
Menadžer kao svaki menadžer u igraču gleda novac. Ja vam odgovorno tvrdim da su ljudi iz Sloboda imali informaciju za Jusufa kada je bio 5 ili 6 razred, po mojim saznanjima neko ga je čak i posjetio vidio momka i otišao. Nakon pola godine pojavljuje se menadžer koji vodi dijete u Italiju na preglede. Po povratku sa pregleda otac i menadžer djecaku od 12 godina angažuju jednog od najboljih trenera na području TK za individualan rad i rade tri puta sedmično 7 i 8 razred. Obzirom da dječak sa nepunih 15 godina nije nigdje registrovan, prva mu je registracija u Laškom. Njegov prvi zvaničan izlazag na internacionalnu scenu je na Zvezdinom juniorskom turniru eurolige u beogradu februara 2012.godine kada je nastupao kao posudbeni igrac za tim Olimpije iz Ljubljane zajedno sa Emirom Sulejmanovićem i već tada i prvi i drugi bili zapaženi od strane inozemnih skauta. Sada mi je puno jasnije zbog čega menadžer nije želio registraciju u BiH jer bi ini u KS mogli komplikovati situaciju.
Koliko znam Alen Omić je otišao isto skoro možda čak i za mandata Mahmutovića, mada pomenuti nema sa Omićem nikakve veze jer momak je tražio i dobio potrebne uslove za rad čini mi se u Laškom, na zalost ali tako je. Da su ostali u BiH najvjerovatnije bi radili u nekoj zaštitarskoj agenciji isl.
Kao istinski patriota koji je ovu drzavu branio sa 18.godina volio bih da Savez jasno odgovori na pitanje Trnovčeviča o Emiru Preldžiću jel bio registrovan u bih, jel KS izdao potvrdu da Preldžić nije registrovan u BiH neovisno kada je to bilo TO JE JAKO BITNO DA ILI NE[/b]. Ovim ne želim braniti ni osuđivati Jusufa, ali se želim poistovjetiti sa ocem (koji i sam imam dijete koje trenira košarku baš zbog tog Jusufa) koji je bio prinuđen poslati dijete mlađe od 15 godina u bijeli svijet da traži glavi salameta i sada kada je postao neko i nešto svi bi se kitili njegovim perjem dok je njegov otac (zna on kako) slao novac sinu jer tuđina je tuđina a mogao je možda svaku većer da ga zagrli prije spavanja. Ja sam osoba okoja je pratila 90 % utakmica U18 počevši od prve sa Belgijom kada pa do polufinala i finala, 80% utakmica U20 i najteće mi je pala protiv Portugala. Da U18 i U20 nisu izborile plasman u A diviziju ja se pitam da li bi interes mladića da igraju za našu a ne za neku drugu reprezentciju bio kao što je sada bojim se. Neno#4 ovdje navodi kako mu je Savez pomogao oko vize u što mogu da povjerujem ali da povjerujem da je sportski trener Cedevite poslušao nekoga iz Saveza a da nije poslušao Acu to mi nikako ne ide u glavu, a i na kraju je i Aco popljuvan i svi smo to prihvatili zdravo za gotovo. Ono što želim rećina kraju jeste da je zadaća ljudi koji za to primaju plaću da naprave takav ambijent kako bi doveli najbolje ma odakle oni bili, a posebno ako si iz BiH. Ako to nisu u mogučnosti neka daju ostavke kao svi moralni ljudi jer problemi se rjšavaju unutar kuće a ne FB statusima. Mislim da je daleko lakše naći u BiH zamjenu za Mahmutović i Konakoviča nego za Teletovića i Nurkića.

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 15 dec 2014, 22:05

Da se samo kratko uključim u raspravu. Nisam neki poznavalac košarke i fudbal je moja ljubav i moja profesija. Jedno je jasno, onaj ko neće da igra traži će razloge, onaj ko hoće da igra tražiće načine i tu se sva priča završava. Svako ko se iole bavio sportom nevezano jel košarka, fudbal, rukomet - uvijek važi isto pravilo i složiće se sa jednom činjenicom:
- I da je najbolji na svijetu, ako dođe u reprezentaciju/klub i kvari atmosferu, unosi nemir, ruši autoritet treneru/selektoru/izborniku svi će se jednoglasno složiti da taj igrač ne treba tu biti. Slična situacija je i sa Nurkićem.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 15 dec 2014, 22:06

Janez je napisao/la:@storm_raider

Nikad čuo za tu, ali nema veze nadam se da ćeš ubuduće jasnije pisati. :thumbup: ;)

Ne treba sa Jusufom nego Harun-Enes neka se lijepo na TV ekranima argumentima "obračunaju" i pokažu ko ima pravo, a ko ne sa dokazima i činjenicama, a ne ovako FB statusi i članci. ;)
Ako je potrebno da shvatis, pojednostavicu. :thumbup: :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 dec 2014, 22:39

Ramirez5 je napisao/la:Lijepo bi imati na umu kada poredimo Jusufa sa bilo kojim od igrača po meni Emir S.ima veći respekt od Juke, onda Juka pa svi redom iz jednog prostog razloga koliko znam niko od ostalih nije ni imao mogućnost da igra za drugu državu. Ova dva momka su sigurno imala i mogla sigurno imati bolju prođu i zbog toga oni po meni nisu ostali.
Menadžer kao svaki menadžer u igraču gleda novac. Ja vam odgovorno tvrdim da su ljudi iz Sloboda imali informaciju za Jusufa kada je bio 5 ili 6 razred, po mojim saznanjima neko ga je čak i posjetio vidio momka i otišao. Nakon pola godine pojavljuje se menadžer koji vodi dijete u Italiju na preglede. Po povratku sa pregleda otac i menadžer djecaku od 12 godina angažuju jednog od najboljih trenera na području TK za individualan rad i rade tri puta sedmično 7 i 8 razred. Obzirom da dječak sa nepunih 15 godina nije nigdje registrovan, prva mu je registracija u Laškom. Njegov prvi zvaničan izlazag na internacionalnu scenu je na Zvezdinom juniorskom turniru eurolige u beogradu februara 2012.godine kada je nastupao kao posudbeni igrac za tim Olimpije iz Ljubljane zajedno sa Emirom Sulejmanovićem i već tada i prvi i drugi bili zapaženi od strane inozemnih skauta. Sada mi je puno jasnije zbog čega menadžer nije želio registraciju u BiH jer bi ini u KS mogli komplikovati situaciju.
Koliko znam Alen Omić je otišao isto skoro možda čak i za mandata Mahmutovića, mada pomenuti nema sa Omićem nikakve veze jer momak je tražio i dobio potrebne uslove za rad čini mi se u Laškom, na zalost ali tako je. Da su ostali u BiH najvjerovatnije bi radili u nekoj zaštitarskoj agenciji isl.
Kao istinski patriota koji je ovu drzavu branio sa 18.godina volio bih da Savez jasno odgovori na pitanje Trnovčeviča o Emiru Preldžiću jel bio registrovan u bih, jel KS izdao potvrdu da Preldžić nije registrovan u BiH neovisno kada je to bilo TO JE JAKO BITNO DA ILI NE[/b]. Ovim ne želim braniti ni osuđivati Jusufa, ali se želim poistovjetiti sa ocem (koji i sam imam dijete koje trenira košarku baš zbog tog Jusufa) koji je bio prinuđen poslati dijete mlađe od 15 godina u bijeli svijet da traži glavi salameta i sada kada je postao neko i nešto svi bi se kitili njegovim perjem dok je njegov otac (zna on kako) slao novac sinu jer tuđina je tuđina a mogao je možda svaku većer da ga zagrli prije spavanja. Ja sam osoba okoja je pratila 90 % utakmica U18 počevši od prve sa Belgijom kada pa do polufinala i finala, 80% utakmica U20 i najteće mi je pala protiv Portugala. Da U18 i U20 nisu izborile plasman u A diviziju ja se pitam da li bi interes mladića da igraju za našu a ne za neku drugu reprezentciju bio kao što je sada bojim se. Neno#4 ovdje navodi kako mu je Savez pomogao oko vize u što mogu da povjerujem ali da povjerujem da je sportski trener Cedevite poslušao nekoga iz Saveza a da nije poslušao Acu to mi nikako ne ide u glavu, a i na kraju je i Aco popljuvan i svi smo to prihvatili zdravo za gotovo. Ono što želim rećina kraju jeste da je zadaća ljudi koji za to primaju plaću da naprave takav ambijent kako bi doveli najbolje ma odakle oni bili, a posebno ako si iz BiH. Ako to nisu u mogučnosti neka daju ostavke kao svi moralni ljudi jer problemi se rjšavaju unutar kuće a ne FB statusima. Mislim da je daleko lakše naći u BiH zamjenu za Mahmutović i Konakoviča nego za Teletovića i Nurkića.

Ajde razmisli malo svojom glavom. Kao prvo, Alen Omic, je li tako je 1992. godiste? Ako se ne sjecas Harun je dosao u Savez 2010. godine pred kvalifikacije za prvenstvo u Litvaniji. A Omic je vec bio u Sloveniji opuno prije toga. Druga stvar, po kojoj osnovi se Kosarkaski savez Bosne i Hercegovine ista pitao kada su Slovenci (Enes Trnovcevic) i Turci radili trampu? Emirov otac (Zila) je zvao Savez tada i rekao da ce Emir samo igrati za BiH, ako mu dopuste da igraju. Sutradan je Emir otisao i poceo igrati za Tursku. Dosta lazi vise i obmana. Ne sportski treenr, nego sportski direktor. Jusuf je odmah usao u konflikt s Acom, ako te to zanima, pojasnit cu ti. Aco ga je "ledio" na klupi, molio Jusuf da mu se pomogne. Tad mu nije pomogao Enes. To sto pricas ti i o cemu pricas, docarat cu ti na primjeru malog Muse. Sejo Bukva ga doveo iz Bihaca, niko nije znao za njega, sve mu dao, dijete potpisalo za Cedevitu i sad Sejo treba reci da je Musa njegov?! To sve sto je uradio Enes je unovcio itekako.

Jusuf je mlad decko, nezreo, ali ovo sto radi posljednjih dana je malo reci bezobrazno. E nema druge, nego mu na seljacki nacin i bezobrazno odgovoriti.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 15 dec 2014, 22:49

Pa ne vjerujem sta pise ovaj placenik iz saveza. Vidite li vi ovo ljudi moji?
Ko je covjek pod imenom tj. nickom neno a ko Jusuf Nurkic?
Kako te nije stid? Sta mu je savez pomogao? Sta mu je valjao u zivotu?
Nemoj da prosipas demagogiju.
Ti si jedan obicni potrcko, da mi Bog oprosti sto vrijedam potrcke.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 dec 2014, 22:49

Sekretar saveza može jedino bezobrazno odgovoriti največem potencijalu kakvog do sada nismo imali i to na facebook-u
:shock:
Treba li šta više reći
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 15 dec 2014, 22:50

Normalno je da će Jusuf stati uz menadžera prije nego uz savez, jer sigurno je da mu je menadžer doprinjeo karijeri nego država/savez. Šta je ba kome dala ova država/vlast? Kao da su ovi iz saveza drugačiji od političara.

Momak sigurno voli svoju zemlju i ljude, ali sigurno ne voli ove iz saveza.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 dec 2014, 22:59

ja stvarno nee znam zasto se prica o kvaliteti i patriotizmu u to ne treba uopšte sumnjati Juka je nas treba nam na EP ali i u buducnosti .medjutim u ovoj situaciji mislim da je sve do njeg evo harun je rekao borit cemo se za juku svim sredstvima jasno da nam treba ne znam zasto se juka toliko inati ,treba pustiti ovo sve poslati mu poziv a onda cemo vidjeti sta ce biti ,uglavnom sve je do njeg nije ni to pismo bilo toliko uvredljivo rekli su da je prekrsio diciplinu i to je nemogu da vjerujem da je to razlog da preskoci EP

UnSub
Kontakt:

Post Postao/la UnSub » 15 dec 2014, 23:01

Fino je covjek reko da su jusufu otvorena vrata reprezentacije
ZNACI SVE JE DO NJEGA!.
Valjda se ova prica zavrsi ubrzo da se zna na cemu smo.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 15 dec 2014, 23:01

save je napisao/la:Normalno je da će Jusuf stati uz menadžera prije nego uz savez, jer sigurno je da mu je menadžer doprinjeo karijeri nego država/savez. Šta je ba kome dala ova država/vlast? Kao da su ovi iz saveza drugačiji od političara.

Momak sigurno voli svoju zemlju i ljude, ali sigurno ne voli ove iz saveza.
1. igra se za drzavu, tj. za raju a ne za savez!
2. malo kome je ova drzava nesto dala. al se drzava ili ono odakle je covjek, tj odakle su mu preci, ne voli radi toga. to Ilse voli il se ne voli.

i jos jednom cu citirat: "covjek je svom zavicaju duzan dok je ziv"
:bih:
nista ovdje harun nije uradio. ET je usro intervjuom.
i sad izlazi na vidjelo, s kim u stvari savez ima posla a ne obrnuto

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 15 dec 2014, 23:01

Ko je taj Trnovcevic jebBo ga on i on njega... Gdje nadje ulojenog krmka, grom ga spalio.
15.10 - 15.06 ...

karajlo
Kontakt:

Post Postao/la karajlo » 15 dec 2014, 23:02

bordobijeli je napisao/la:ja stvarno nee znam zasto se prica o kvaliteti i patriotizmu u to ne treba uopšte sumnjati Juka je nas treba nam na EP ali i u buducnosti .medjutim u ovoj situaciji mislim da je sve do njeg evo harun je rekao borit cemo se za juku svim sredstvima jasno da nam treba ne znam zasto se juka toliko inati ,treba pustiti ovo sve poslati mu poziv a onda cemo vidjeti sta ce biti ,uglavnom sve je do njeg nije ni to pismo bilo toliko uvredljivo rekli su da je prekrsio diciplinu i to je nemogu da vjerujem da je to razlog da preskoci EP
ma ja...poslati mu poziv pa ako ima volju nek dođe...al sad tjerati ljude iz saveza da ga idu moljakati, pa na sta to liči

i jos napomena moderatorima...ima par agresivnih forumaša...nedaju progovoriti ako nije po njihovom...dajte ih malo obuzdajte
Zadnja izmjena: karajlo, dana/u 15 dec 2014, 23:07, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAZIN, Fudbalmozak2, guillermo, TripleThreat, Vaya i 65 gostiju.