Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

kobe24
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la kobe24 » 26 jun 2018, 17:23

nerminh74 je napisao/la:aBd belgija dobije rusiju i da vise halalim i ovu zadnju reprezentaciju koju pratim
I ja sam najblizi tome. Gordica sam nekad posebno cijenio jer je bio daleko od svakog oblika incidenta, ali me je i on bas razocarao nacinom na koji je otkazao doci na pripreme prosle i ove godine. Savez je ove omladinske selekcije unistio na svaki moguci nacin. Niko tu ne pokazuje zelju da okupi ono najbolje sto imamo, za trenere stavljaju kosarkaske neznalice i jos imamo ove slucajeve gdje nasa najbolja djeca bosnjacke nacionalnosti idu igrati za tamo nekakve Turke... Godinama unazad i u seniorskoj selekciji otkazuju svi redom, krenuvsi od Teletovica i Nurkica, pa ovamo na ove poluamatere Polutka i Karahodzica. Ne kazem da su svi otkazi bili neopravdani, ali ne mislim ni da je njima bilo nesto posebno stalo do toga kako ce to izgledati i kako ce javnost prihvatiti njihovu bahatost kada odluce da se apsolutno nikom ne jave. Sad su evo bez nekog posebnog objasnjenja otkazali Buza, Campara, Sulejmanovic i Stipanovic. Posebno je smijesno da svi oni osim Andrije nemaju ni 5 sigurnih minuta u svojim klubovima, a ovako se odnose prema drzavnom dresu.
Ne treba ni spominjati seljacinu Djedovica, koji u svemu tome prednjaci. Besmisleno je da mi trgamo zivce, a svima njima totalno svejedno zbog svega toga. Treba to sve ugasiti, da se covjek bar ne nada nekim boljim danima bh kosarke.

@Zagor121, nacin na koji si se ti ovdje postavio je bio poprilicno bahat (jos koristis velika slova da istaknes nesto u sta i nisi bas upucen). Ti sve znas i u sve se razumijes, a ostali su kosarkaski laici, kojima ti pokusavas pomoci da saberu 2 i 2. Sve bi to bilo super, da nisi pokazao da ipak ni ti nisi daleko od tih laika koje si prozivao. :)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 26 jun 2018, 17:24

"i kad god budem u prilici..." znači "kad mi dozvoli moje zdravlje, moja glava i moj poslodavac".

Hajte malo stanite na loptu. Da li se ovo moglo drugačije, kako neko napisa "ugovor se potpisuje tek kasnije, šta im je pustiti ga na 15 dana" i slilčno, ok, možda je moglo, ali ljudi gledaju i kratkoročno (ode Musa, nismo ga ni potpisali već se povrijedi nedoBog) i dugoročno (hajde Musa evo ti tegovi, evo ti lopta, radi, radi, radi, čeka nas prsten).
Da il je on mogao tražiti intenzivnije da ga puste, mi ne znamo kojim je intenzitetom već tražio. Znamo što nam je napisao, da je satima razgovarao sa predstavnicima kluba i da je rekao šta želi, a dalje je bilo na njima. Da li je on mogao reći u ovom trenutku i u ovom stanju da ne prihvata njihovu odluku? :facepalm:

Elem,
Nadam se da će se sistem ovih takmičenja, tj NBA, FIBA i Euroleague dogovoriti i vratiti na normalne rasporede da u budućnosti na EuroBasketu i SP imamo najbolje igrače svake reprezentacije, pa tako i naše inšallah.
Tako da, sigurno da i Musu i Nurkića i svakako budućeg majstora između obruča očekujem u našoj reprezentaciji da se nastave boriti isto onako kako znaju i pričati i dičiti.
:bih:

Btw, nema smisla da spominjete Bogdanovića (mislim na Mostarca ne na onog iz Istanbula) i Teletovića kako su istog ljeta igrali za reprezentaciju kad su i potpisali ugovore. Obojica su bili formirani euroligaški igrači koji su iza sebe imali već zavidne karijere. Musa dolazi kao projekat i igrač koji tek nastaje, iza sebe nema mnogo da ga predstavlja i drži njegovo ime. Samim tim, još uvijek nema previše prostora da nešto zahtjeva, lupa šakama.
Nisam previše upućena u druge ekipe ovog ljeta. Da li neko ima sličnu situaciju, tj da li će neko tek draftovan, ili koji čeka novi ugovor kao Juka, ili slično doći igrati ove utakmice za reprezentaciju. Ako ima takav, napišite.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 26 jun 2018, 17:37

NBA je biznis,Brooklyn će uložiti milione u Musu,ako si momak od devetnest godina to je ogroman pritisak koliko god taj teret "djelio" sa porodicom,.

Svi znamo da je ovo odluka kluba a ne Muse,da je dobio zeleno svijetlo igrao bi kao i uvijek do sada ali je.biga,nije,.Nek je njemu sa srećom u Netsima,da se razvija u skladu s potencijalom koji je neosporan a ima vremena i za reprezentaciju,što Musa bude imao bolji status u ekipi to su veće šanse da Netsi ne prave probleme u ovakvim situacijama,.

Jusuf Nurkić i Dzanan Musa su primjer mladim košarkašima da talenat uz rad i odricanje te može odvesti na najviši nivo košarke a onda ti slijedi još teži rad da bi ostao tu među najboljima,.Nemamo mi šta zamjeriti nekom,lahko je biti patriota na forumu i pljuvati po svemu što vrijedi iz ove zemlje a u suštini ispalili bi i ispalili su se mnogi za koju milju eura više,niko nije budala da glumi patriotu po pet,šest stoja u mjesecu i živi od danas do sutra u državi koja to nije,.

Ako ga nisi u stanju podržat than just leave the kid alone.

Zagor121
Kontakt:

Post Postao/la Zagor121 » 26 jun 2018, 18:11

kobe24 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:aBd belgija dobije rusiju i da vise halalim i ovu zadnju reprezentaciju koju pratim
I ja sam najblizi tome. Gordica sam nekad posebno cijenio jer je bio daleko od svakog oblika incidenta, ali me je i on bas razocarao nacinom na koji je otkazao doci na pripreme prosle i ove godine. Savez je ove omladinske selekcije unistio na svaki moguci nacin. Niko tu ne pokazuje zelju da okupi ono najbolje sto imamo, za trenere stavljaju kosarkaske neznalice i jos imamo ove slucajeve gdje nasa najbolja djeca bosnjacke nacionalnosti idu igrati za tamo nekakve Turke... Godinama unazad i u seniorskoj selekciji otkazuju svi redom, krenuvsi od Teletovica i Nurkica, pa ovamo na ove poluamatere Polutka i Karahodzica. Ne kazem da su svi otkazi bili neopravdani, ali ne mislim ni da je njima bilo nesto posebno stalo do toga kako ce to izgledati i kako ce javnost prihvatiti njihovu bahatost kada odluce da se apsolutno nikom ne jave. Sad su evo bez nekog posebnog objasnjenja otkazali Buza, Campara, Sulejmanovic i Stipanovic. Posebno je smijesno da svi oni osim Andrije nemaju ni 5 sigurnih minuta u svojim klubovima, a ovako se odnose prema drzavnom dresu.
Ne treba ni spominjati seljacinu Djedovica, koji u svemu tome prednjaci. Besmisleno je da mi trgamo zivce, a svima njima totalno svejedno zbog svega toga. Treba to sve ugasiti, da se covjek bar ne nada nekim boljim danima bh kosarke.

@Zagor121, nacin na koji si se ti ovdje postavio je bio poprilicno bahat (jos koristis velika slova da istaknes nesto u sta i nisi bas upucen). Ti sve znas i u sve se razumijes, a ostali su kosarkaski laici, kojima ti pokusavas pomoci da saberu 2 i 2. Sve bi to bilo super, da nisi pokazao da ipak ni ti nisi daleko od tih laika koje si prozivao. :)
Nesto mi ne prolaze komentari,sad sam napisao citav roman,neda mi se opet pa cu biti kraci.Kao prvo izvinjenje svima koji su se osjetili prozvanim,nije mi bila namjera da budem bahat,al moras priznati da ovdje ima i laika.Nisam ni ja zadovoljan sa ovom citavom situacijom al tako je kako je,znali smo svi sta ce biti poslije ovog drafta,samo sto smo lagali sami sebe.Bruklin jeste uzeo Musu na lijepe oci,nista on jos nije postigao u svojoj karijeri,zato i uslovljavaju sad 100% fokus ba Nba.Oni koji kazu da klub to nemoze uslovljavati je teoretski tacno,ali on ako odbije nakon godinu dana noga iz Nba i najvjerovatnije zatvorena vrata do kraja karijere.Sad ako znamo da je san svakog igraca da zaigra tamo imamo li prava da to zahtjevamo od njega?Ovi koji vec igraju Nba iz Evrope (Nurkic,Jokic itd.) imaju neki kredit i mogu reci ja idem,jer mogu na kraju krajeva opet dobiti ugovor u drugom klubu,Musa to nemoze u ovom trenutku,eto to sam mislio bez namjere da nekog uvrijedim
Dan tmuran ja mahmuran

Zagor121
Kontakt:

Post Postao/la Zagor121 » 26 jun 2018, 18:17

BaDa12 je napisao/la:"i kad god budem u prilici..." znači "kad mi dozvoli moje zdravlje, moja glava i moj poslodavac".

Hajte malo stanite na loptu. Da li se ovo moglo drugačije, kako neko napisa "ugovor se potpisuje tek kasnije, šta im je pustiti ga na 15 dana" i slilčno, ok, možda je moglo, ali ljudi gledaju i kratkoročno (ode Musa, nismo ga ni potpisali već se povrijedi nedoBog) i dugoročno (hajde Musa evo ti tegovi, evo ti lopta, radi, radi, radi, čeka nas prsten).
Da il je on mogao tražiti intenzivnije da ga puste, mi ne znamo kojim je intenzitetom već tražio. Znamo što nam je napisao, da je satima razgovarao sa predstavnicima kluba i da je rekao šta želi, a dalje je bilo na njima. Da li je on mogao reći u ovom trenutku i u ovom stanju da ne prihvata njihovu odluku? :facepalm:

Elem,
Nadam se da će se sistem ovih takmičenja, tj NBA, FIBA i Euroleague dogovoriti i vratiti na normalne rasporede da u budućnosti na EuroBasketu i SP imamo najbolje igrače svake reprezentacije, pa tako i naše inšallah.
Tako da, sigurno da i Musu i Nurkića i svakako budućeg majstora između obruča očekujem u našoj reprezentaciji da se nastave boriti isto onako kako znaju i pričati i dičiti.
:bih:

Btw, nema smisla da spominjete Bogdanovića (mislim na Mostarca ne na onog iz Istanbula) i Teletovića kako su istog ljeta igrali za reprezentaciju kad su i potpisali ugovore. Obojica su bili formirani euroligaški igrači koji su iza sebe imali već zavidne karijere. Musa dolazi kao projekat i igrač koji tek nastaje, iza sebe nema mnogo da ga predstavlja i drži njegovo ime. Samim tim, još uvijek nema previše prostora da nešto zahtjeva, lupa šakama.
Nisam previše upućena u druge ekipe ovog ljeta. Da li neko ima sličnu situaciju, tj da li će neko tek draftovan, ili koji čeka novi ugovor kao Juka, ili slično doći igrati ove utakmice za reprezentaciju. Ako ima takav, napišite.
Potpisujem od pocetka do kraja to je ono sto sam i ja htio da kazem,lupanje sakom o sto ga katapultira natrag u evropu sa godinu "turistickog" staza u Usa
Dan tmuran ja mahmuran

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 26 jun 2018, 18:18

chily-rz je napisao/la:NBA je biznis,Brooklyn će uložiti milione u Musu,ako si momak od devetnest godina to je ogroman pritisak koliko god taj teret "djelio" sa porodicom,.

Svi znamo da je ovo odluka kluba a ne Muse,da je dobio zeleno svijetlo igrao bi kao i uvijek do sada ali je.biga,nije,.Nek je njemu sa srećom u Netsima,da se razvija u skladu s potencijalom koji je neosporan a ima vremena i za reprezentaciju,što Musa bude imao bolji status u ekipi to su veće šanse da Netsi ne prave probleme u ovakvim situacijama,.

Jusuf Nurkić i Dzanan Musa su primjer mladim košarkašima da talenat uz rad i odricanje te može odvesti na najviši nivo košarke a onda ti slijedi još teži rad da bi ostao tu među najboljima,.Nemamo mi šta zamjeriti nekom,lahko je biti patriota na forumu i pljuvati po svemu što vrijedi iz ove zemlje a u suštini ispalili bi i ispalili su se mnogi za koju milju eura više,niko nije budala da glumi patriotu po pet,šest stoja u mjesecu i živi od danas do sutra u državi koja to nije,.

Ako ga nisi u stanju podržat than just leave the kid alone.
Apsolutno. Svi bi tudjim kurrcem gloginje mlatili.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 26 jun 2018, 23:35

Mogao bi Musa birati da su se za njega klubovi otimali koji bi ga odma u nba željeli. Međutim to nije bio slučaj, jedina ekipa koja je pristala na to je Brooklyn i sta sad treba, da im opet postavlja uslove iako su lagano mogli uzeti nekog svog vrnva koji luca sa linije za sl. Bacanje. Razumite ljudi, Musa nam je puno dao i ako je oko zaslužio da mi se oprosti to je on. Uostalom, javno je napisao za svoje navijače kako je stanje, a znamo da nije morao, ali po tom "pravdanju" ili ti ga objašnjenju je pokazao ipak koliko mu je stalo do nas navijača. Hajmo jednom biti ljudi i ne razmišljati samo na patriotizam i osuđivati nekog na prvu. Podrzimo našeg novog Dzeku odnosno idola nacije, jer sigurno je on nama potrebniji nego mi njemu. On je vaspitano dijete i kad koliko toliko stvori sebi ime u ligi siguran sam da će redovno dolaziti kad nam bude najviše trebao.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Vainglorious
Kontakt:

Post Postao/la Vainglorious » 27 jun 2018, 00:09

Jel moze neko da mi objasni sto su svi uvjereni da se bodovi protiv posljednoplasiranog prenose u kvalifikacijama? Nema logike niti ikakvog smisla. Nikad se nisu prenosili niti ce. Pokusacu pojasniti logiku prenosenja bodova za slucaj da postoji neko ko to ne konta.

Drugi krug kvalifikacija podrazumjeva formiranje nove grupe od 6 ekipa. Po tri prvoplasirane iz dvije grupe. Prenose se bodovi osvojeni protiv samo onih ekipa koje su prosle u naredni krug cisto zato da se ne bi opet odigravale utakmice s njima i utakmice se igraju samo sa onim ekipama s kojim se nije igralo.

Prema tome, nista nam ne znace 2 poraza niti pobjeda kontra belgije ako tusija dobije belgiju.

Ako neko i dalje misli suprotno neka mi posalje link sa propozicijama takmicenja koji dokazuje da se prenose i bodovi kontra posljednoplasiranih ekipa.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 27 jun 2018, 00:13

Vainglorious je napisao/la:Jel moze neko da mi objasni sto su svi uvjereni da se bodovi protiv posljednoplasiranog prenose u kvalifikacijama? Nema logike niti ikakvog smisla. Nikad se nisu prenosili niti ce. Pokusacu pojasniti logiku prenosenja bodova za slucaj da postoji neko ko to ne konta.

Drugi krug kvalifikacija podrazumjeva formiranje nove grupe od 6 ekipa. Po tri prvoplasirane iz dvije grupe. Prenose se bodovi osvojeni protiv samo onih ekipa koje su prosle u naredni krug cisto zato da se ne bi opet odigravale utakmice s njima i utakmice se igraju samo sa onim ekipama s kojim se nije igralo.

Prema tome, nista nam ne znace 2 poraza niti pobjeda kontra belgije ako tusija dobije belgiju.

Ako neko i dalje misli suprotno neka mi posalje link sa propozicijama takmicenja koji dokazuje da se prenose i bodovi kontra posljednoplasiranih ekipa.
The top three teams from each group, from the previous round, will be grouped with three top teams from another group. It will be composed of 4 new, home-and-away, round robin groups of 6 teams. All results from the First round are carried over to the second round. Games will be played in September 2018, November 2018, and February 2019. The top three teams from each group will qualify for the FIBA Basketball World Cup.
https://en.wikipedia.org/wiki/2019_FIBA ... n_(Europe)

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 27 jun 2018, 00:16

Vainglorious je napisao/la: Ako neko i dalje misli suprotno neka mi posalje link sa propozicijama takmicenja koji dokazuje da se prenose i bodovi kontra posljednoplasiranih ekipa.
http://www.fiba.basketball/basketballwo ... wtoqualify

Genijalci iz FIBA-e. :facepalm:

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 27 jun 2018, 01:31

Pratis samo 1 repku!? ... daj poduci me kako si @djeb@o ostale 2 jer i meni 3 postaju previse ... :tokralju:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 27 jun 2018, 01:40

kobe24 je napisao/la:Besmisleno je da mi trgamo zivce, a svima njima totalno svejedno zbog svega toga. Treba to sve ugasiti, da se covjek bar ne nada nekim boljim danima bh kosarke.
Imam jarana Kurda koji uopste nema nikakvih sportskih sikiracija ... njegovi nemaju reprezentacije i nema za koga navijati i zivce trositi ... dok mi svi buljimo u ekran i zalimo za jos jednim porazom njemu merak ... :)
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 jun 2018, 09:24

Vainglorious je napisao/la:Jel moze neko da mi objasni sto su svi uvjereni da se bodovi protiv posljednoplasiranog prenose u kvalifikacijama? Nema logike niti ikakvog smisla. Nikad se nisu prenosili niti ce. Pokusacu pojasniti logiku prenosenja bodova za slucaj da postoji neko ko to ne konta.

Ima logike ali nema Ibre da postavi cijevi, tako je i ovdje. Gdje prestaje logika nastaje FIBA. Ljudi u pola kvalifikacije mijenjaju pravila jer se na početku kvalifikacija nisu prenosili bodovi protiv posljednoplasirane ekipe ali su u drugom prozoru to pravilo promjenili i sad se prenosi, što ne znači da ne mogu sad to pravilo opet promjeniti. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 27 jun 2018, 10:20

Tracy3McGrady je napisao/la:Mogao bi Musa birati da su se za njega klubovi otimali koji bi ga odma u nba željeli. Međutim to nije bio slučaj, jedina ekipa koja je pristala na to je Brooklyn i sta sad treba, da im opet postavlja uslove iako su lagano mogli uzeti nekog svog vrnva koji luca sa linije za sl. Bacanje. Razumite ljudi, Musa nam je puno dao i ako je oko zaslužio da mi se oprosti to je on. Uostalom, javno je napisao za svoje navijače kako je stanje, a znamo da nije morao, ali po tom "pravdanju" ili ti ga objašnjenju je pokazao ipak koliko mu je stalo do nas navijača. Hajmo jednom biti ljudi i ne razmišljati samo na patriotizam i osuđivati nekog na prvu. Podrzimo našeg novog Dzeku odnosno idola nacije, jer sigurno je on nama potrebniji nego mi njemu. On je vaspitano dijete i kad koliko toliko stvori sebi ime u ligi siguran sam da će redovno dolaziti kad nam bude najviše trebao.
Upravo tako, Brooklyn mu može reći nisi ti dečko spreman, hajde u Europu, stash i da mali nikad ne zaigra u NBA ligi. Nezgodno je kad još nemaš ugovor, a niti odnos sa ekipom i GM, mogu ti raditi šta god zele.
Nego hajde promjena teme, šta mislite koji će procenat rookie plate dobiti, čini mi se da ugovor smije biti između 1.1 i 1.6 miliona?

filip13

Post Postao/la filip13 » 27 jun 2018, 12:14

ne treba niko davati izjave tipa uvijek cu se odazvati pozivu selektora a onda ode u nba i klub mu ne da,ne preporucuje,ovo,ono,neozbiljno je to

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 jun 2018, 12:17

filip13 je napisao/la:ne treba niko davati izjave tipa uvijek cu se odazvati pozivu selektora a onda ode u nba i klub mu ne da,ne preporucuje,ovo,ono,neozbiljno je to
ne treba, istina, nikad ne znas sta te ceka u zivotu, no njemu to i ne treba uzeti za zlo, radi se o djetetu koga je mnogo toga snaslo (dobrog), postanes poznat, popularan, gledaju te kao heroja, idola, ajde ostani "normalan" u svemu tome sa 17, 18, 19 godina...

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 27 jun 2018, 12:19

Covjek rekao to, sigurno nije znao sta ga ceka ovamo. Kakva glupost sad vracati se na to. Obaveza je obaveza. Mozes ti otkaciti klub i poslati ih u onu stvar i doci u Tuzlu ali valja se u taj klub vratiti nakon toga.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 jun 2018, 12:23

usput, danas bi se trebalo znat dal ce igrat summer league

ne znam jel dzanan jos uvijek u new york-u, kurucs se vratio u latviju prije par dana
Zadnja izmjena: Chinaglia, dana/u 27 jun 2018, 12:24, ukupno mijenjano 1 put.

filip13

Post Postao/la filip13 » 27 jun 2018, 12:23

Chinaglia je napisao/la:
filip13 je napisao/la:ne treba niko davati izjave tipa uvijek cu se odazvati pozivu selektora a onda ode u nba i klub mu ne da,ne preporucuje,ovo,ono,neozbiljno je to
ne treba, istina, nikad ne znas sta te ceka u zivotu, no njemu to i ne treba uzeti za zlo, radi se o djetetu koga je mnogo toga snaslo (dobrog), postanes poznat, popularan, gledaju te kao heroja, idola, ajde ostani "normalan" u svemu tome sa 17, 18, 19 godina...

da,mlad je ali vjerovatno ima menadžera,koji mu valjda daje savjete sta i kad i gdje treba reci

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.