Evo,našao sam malo vremena za jedan duži osvrt.
Da,Sarajevo je i dalje glavni favorit za osvajanje prvenstva...nama ovaj bod znači puno,njima neće puno odnemoći.
Dalje,ne kenjajte pojedinci da je Velež parkirao autobus od prve minute.Nije istina!Igrali smo korektno prvo poluvrijeme,sve do isključenja Maletića.Jeste,mogao je Bilbija u prvoj minuti pogoditi ali je isto tako Pejić vrlo lako mogao Velež dovesti u vodstvo od 0:2.Utakmica bi otišla u drugom smjeru.Dakle,prvo poluvrijeme otvoreno,nismo se branili,došli smo da igramo lopte.Logično je da smo se povukli nakon isključenja Maletića.Šta smo trebali?Napadati i primiti 5 komada?Jesmo se povukli i grčevito branili,kao što bi i 99% ekipa u našoj situaciji.
Nama su falili Merzić i Vladavić,isključenjem Maletića,bili smo grogirani.Dakle,3 ključna igrača nismo imali na raspolaganju.
Ovo treba da bude pouka nogometašima Sarajeva,puno puta će igrati protiv bunkera i moraće naći način kako to probiti.Isti problem imamo i mi jer se velika velika većina ekipa dolazi u Vrapčiće isključivo braniti.Svjedoci smo tome u prva dva kola.
I,ma koliko se nekome činilo smiješno,isključenjem Maletića,sačuvali smo bod.Da smo ostali kompletni,igrali bi otvoreno i drugo poluvrijeme,i vrlo vjerovatno bi primili još koji gol.Velež nije gay ekipa da se brani,sinoć smo bili prisiljeni na to.Junačkom obranom i strašnom fizičkom spremom,sačuvali smo bod,mada da je Sarajevo dobilo,bilo bi apsolutno zasluženo.Neću biti lažnjak,i sreća nas je poslužila.Ali sreća preti hrabre.
Koliko smo samo puta odigrali lijepo za oči i ostali suhog kurtza.
Prošle sezone npr.U 9 mjesecu prošle godine,trebali smo dobiti Sarajevo ali lopta nije htjela u gol.
Sarajevo mnogo odskače od ostatka lige,i mi nismo mogli drugačije,sa igračem manje.
Ne znam kome se pravdam,rezultat se pamti.A on je bio 1:1,podjela bodova.
I za kraj,pohvala za domaću publiku na lijepom prijemu.