MaGiCa je napisao/la:
P.S. specijalne cestitke idu @effe_sa mom drugaru nonkompleksasu, koji uvek svima cestita na uspesima "njihovih timova" i koji isuvise licno prihvata necestitanja istih na "uspesima njegovog tima".
Zahvaljujem magični, a ovo drugo što si napisao da lično shvatam, to sam ti znao nešto prigovarat u nekim diskusijama i znam na šta misliš....

Ma ne može se uvijek svima ni čestitat i ne stigne se. Volio bi ja nekad još više druge teme obići, ali kad bi samo za to vrijeme bilo toliko. 24 h sata onda treba provest ovde. A eto priznao si da si teška srca došao napisat....

A zahvaljujem još jednom.
E sad da se opet vratim na samu utakmicu i ovu večerašnju divnu priču....
Presretan sam, PREZADOVOLJAN, POSEBAN OSJEĆAJ, POSEBNA SREĆA....
Nešto analizirat niti mogu posebno, niti treba, bitno je da je POTT opet tu, da smo evropski prvaci, CHAMPIONS LEAGUE SIEGER 2013, jednostavno predivno.
I kakva je to samo priča: Heynckes na kraju , vjerovatnom kraju trenerske karijere osvaja titulu šampiona Evrope i postaje jedan od 4 trenera kojima je to pošlo za rukom (ostali su: Mou, Hapel i Hitzfeld).
Neuer , jedan od najboljih golmana svijeta, ma vjerovatno i najbolji, odigra utakmicu sezone, kada je to najpotrebnije i spasi nas ranog zaostatka.
Kakva je to samo priča kada dva velika evropskog i svjetskog fudbala konačno nakon velikog šoka iz prošle sezone osvoje i internacionalnu titulu, a sve nacionalne su do večeras osvojili - Lahm i Schweinsteiger.
Kakva je to priča, kada mlade nade Bayerna i sada velike zvijezde, Muller i Alaba, tako mladi dolaze do završnica već treći put, a zatim i osvajaju internacionalnu titulu, a okusili su i slast nacionalnog trofeja.
Kakva je tek priča Robben i njegovo dizanje iz pepela, Dortmundu zabija u četvrtfinalu i donosi pobjedu, večeras asistira i zabija za ovu veliku titulu (a sjetimo se posrnuća prošle sezone).
Ima li ijedan klub na ovoj planeti, koji se dva puta nakon najveći šokova uspjeo vratiti , nakon 99 i izgubljenog finala koje bi sviju bacilo u totalni ponor - osvojena titula 2001. godine. Nakon izgubljenog finala dahoam iz prošle sezone, osvojio se ova veličanstvena titula ove sezone i to na tako dominantan način u fenomenalnoj utakmici. Bayern je posebna priča i zato je to poseban klub.
Njemačko finale je bilo san snova, nešto što smo mnogi čekali, a onda kada Bayern pobijedi u tom finalu, onda je to posebna poslastica. Veliki pobjednik je Bayern, a veliki pobjednik je i BUNDESLIGA. Dva bundesligaša su ponudili takvo finale, tako dobro, dinamično, s nevjerovatnim tempom i totalnim uzbuđenjem i dramatikom.
A ova slika najjača i obratite pažnju na Mullera.....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland