U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Karloboss
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Karloboss » 03 mar 2025, 17:50

fanatik19 je napisao/la:
03 mar 2025, 17:48
Sutra bi ga se u slucaju da ne uspije kod njih ovdje docekalo kao heroja, spasitelja i igracinu kakvih je zapravo puna ova reprezentacija kroz historiju. Ovakvima odmah vrata zatvorit za sva vremena. Sve je to ista bagra.
Onda nebi smili biti Katic, Sunjic i Radeljic u repki.
Takodjer Burnicu, svedjani itd.

Nije dobro & fino, ali realnost.

Ipak od Zrinjskog pozvan Fran Topic, takodjer Alen Dizdarevic koji ima BiH korjenje

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 03 mar 2025, 20:01

Karloboss je napisao/la:
03 mar 2025, 17:50
fanatik19 je napisao/la:
03 mar 2025, 17:48
Sutra bi ga se u slucaju da ne uspije kod njih ovdje docekalo kao heroja, spasitelja i igracinu kakvih je zapravo puna ova reprezentacija kroz historiju. Ovakvima odmah vrata zatvorit za sva vremena. Sve je to ista bagra.
Onda nebi smili biti Katic, Sunjic i Radeljic u repki.
Takodjer Burnicu, svedjani itd.

Nije dobro & fino, ali realnost.

Ipak od Zrinjskog pozvan Fran Topic, takodjer Alen Dizdarevic koji ima BiH korjenje
Luka Tunjic U19 BiH sad U21 CRO

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 03 mar 2025, 20:31

Samo Bosnje trebaju dobijati pozive u mlade repke. :yawn:

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 03 mar 2025, 21:24

Gledam ovaj spusak hrvata u21 isto tanko skroz, i oni se šljepaju zadnjih godina kada su u pitanju kvalitetni mladi igrači, sve manje i manje ih ima i to cak neki iz nekih poluamaterskih klubova.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 mar 2025, 21:35

Stefan Gudelj je promijenio reprezentaciju od sada će umjesto za BiH igrati za Srbiju, saznaje ****.rs.

Gudelj je štoper i kapiten omladinaca Crvene zvezde, a do sada je odigrao dvije utakmice za reprezentaciju BiH do 16 godina.Štoper iz Trebinja je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 15 utakmica, i upisao gol uz dvije asistencije za juniore Zvezde. Uskoro bi trebao da potpiše i profesionalni ugovor sa crveno-bijelima.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Karloboss
Kontakt:

Post Postao/la Karloboss » 03 mar 2025, 21:56

Imajednabrigada je napisao/la:
03 mar 2025, 21:24
Gledam ovaj spusak hrvata u21 isto tanko skroz, i oni se šljepaju zadnjih godina kada su u pitanju kvalitetni mladi igrači, sve manje i manje ih ima i to cak neki iz nekih poluamaterskih klubova.
To je roster za neki kup u kataru.
Kad pogledam našu u21, 10 puta gore nego ta ekshibicijska postava

A njima godište 2002/3 Luka, Petar Sucic, Baturina, Ivanovic, Gvardiol, Beljo, Frigan, Crnac, Matanovic, fruk etc

Ima se ,
Može se
I ništa njima padne iz vida

A kad pogledam koji akutalni potencijal oni imaju u godištima 2006-2008, stvarno jako

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 03 mar 2025, 22:18

Karloboss je napisao/la:
03 mar 2025, 21:56
Kad pogledam našu u21 10 gore nego ta ekshibicijska postava

A njima godište 2002/3 Luka, Petar Sucic, Baturina, Ivanovic, Gvardiol, Beljo, Frigan, Crnac, Matanovic, fruk etc

Ima se ,
Može se

A kad pogledam koji akutalni potencijal oni imaju u godištima 2006-2008, stvarno jako

Ma mi smo uvijek kanta u tim mlađim kategorijama, doduse svaka generacija ima 2 ili 3 talentirana igraca a ostalo sve "smotange".

Ali ipak, i kod hrvata ovo je nova generacija u21 i mislim bez obzira sto je ovo neki turnir revijalni da oni ipak nemaju bolje pd ovog a ovo je skroz tanko a kad kazem da su losi mislim na ove nove generacije od u17 do sad ove nove u21, viidi se to i na rezlutatima

A to sto si nabrojao su vec stariji od u21, imaju potencijala ali isto nisu jos ni blizu igraci, kao npr kad bi mi rekli imamo Tahirovica, Bajraktarevica, Gigovica, Bazdara ...jer tu su s godinama kao gore sto si nabrojao kod hrvata.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Karloboss
Kontakt:

Post Postao/la Karloboss » 03 mar 2025, 22:24

03 mar 2025, 22:18
Karloboss je napisao/la:

Ima se ,
Može se

Ma mi smo uvijek kanta u tim mlađim kategorijama, doduse svaka generacija ima 2 ili 3 talentirana igraca a ostalo sve "smotange".

Ali ipak, i kod hrvata ovo je nova generacija u21 i mislim bez obzira sto je ovo neki turnir revijalni da oni ipak nemaju bolje pd ovog a ovo je skroz tanko a kad kazem da su losi mislim na ove nove generacije od u17 do sad ove nove u21, viidi se to i na rezlutatima

A to sto si nabrojao su vec stariji od u21, imaju potencijala ali isto nisu jos ni blizu igraci, kao npr kad bi mi rekli imamo Tahirovica, Bajraktarevica, Gigovica, Bazdara ...jer tu su s godinama kao gore sto si nabrojao kod hrvata.
Meni oni njihov spisak isto Lici tanak, ono šta sam nabrojio niklo Iz zadnje u21 generacija i mladi još.
A one koji ti nabrojiš osim gigovica bezveze igrači. Pogotovo ako staviš na suprot njihove igrače 2003 -2 godišta i naše.
Ali dosta jake im u17-19 repke , a ne treba brinuti oni će nadoknaditi.

Do kvalifikacija stići njima još oni Grgić .

A bih u repke zadnja kanta ko uvijek. Oni mogu trpiti 1 generaciju lošu bez problema , mi ne

Dosta toga nije to tema HR u repke :).

Nimalo dobro da je otišao tunjic

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 03 mar 2025, 22:43

Karloboss je napisao/la:
03 mar 2025, 22:24
Karloboss je napisao/la:

Ima se ,
Može se

Meni oni njihov spisak isto Lici tanak, ono šta sam nabrojio niklo Iz zadnje u21 generacija i mladi još.
A one koji ti nabrojiš osim gigovica bezveze igrači. Pogotovo ako staviš na suprot njihove igrače 2003 -2 godišta i naše.

A bih u repke zadnja kanta ko uvijek. Oni mogu trpiti 1 generaciju lošu bez problema , mi ne

Pa i to sto si nabrojao isto nikakvi igraci osim Baturine i Gvardiol, Sucic nagivještava tek, ostalo sve zasad ispodprosjek obicni a neki cak i prikovani za klupu kao i kod nas Esmir npr. I ostali iz generacije 2002,03 nema bas niko da se izdavaja klasom kod njih.

Ali mogu se složiti da oni lakse nadoknade imaju veci "bazen" i nekako izvrte igrace.

Taj Grgic isto klupa Sturma, ne daju mu ni blizu prvog tima kao i kod nas Malić koji je nesto i odigrao zasad za prvi tim npr od oovg Zvonareka sam ocekivao vec da ce biti standardan u nekom klubu kao sto je Strum kad sam ga gledao kako je mali igrao za Bajern u19 ali isto zasad nista, stagnira.

Isto u 17 i u19 vec dvije tri generacije, nista skpz lose cak niti se neko od igraca izdvaja niti su dominantni u mlađim kategorija kao nekad npr ono dok je bio Mamic u Dinamu pa imali jak omladinski pogon.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 mar 2025, 22:55

Karloboss je napisao/la:
Kad pogledam našu u21, 10 puta gore nego ta ekshibicijska postava

Ima se ,
Može se

Nasa u21 nije realna slika naseg “bazena”
Napravi njihov bazen bez igraca iz BiH i dobices losiju listu nego nasa
Gvardiol jedini bi bio bolji od ovih nasih
Matanovic, Sucici, Grgic to sve iz BiH
Neki dan ga pretigao Beganovic po golovima :salut:

Jos oni za Srbiju sto su otisli, pa mi da nemamo taj problem bili bi najjaci u fudbalu i u mnogim drugim sportovima
Evo Zrinjski im Topica isporuci, mali Tunjic u Zenici rodjen…

I mene cudi za Rozica bolji je od Kulasina
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 03 mar 2025, 22:59, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Karloboss
Kontakt:

Post Postao/la Karloboss » 03 mar 2025, 22:57

03 mar 2025, 22:43
Karloboss je napisao/la:
03 mar 2025, 22:24

Pa i to sto si nabrojao isto nikakvi igraci osim Baturine i Gvardiol, Sucic nagivještava tek, ostalo sve zasad ispodprosjek obicni a neki cak i prikovani za klupu kao i kod nas Esmir npr. I ostali iz generacije 2002,03 nema bas niko da se izdavaja klasom kod njih.

Ali mogu se složiti da oni lakse nadoknade imaju veci "bazen" i nekako izvrte igrace.

Taj Grgic isto klupa Sturma, ne daju mu ni blizu prvog tima kao i kod nas Malić koji je nesto i odigrao zasad za prvi tim npr od oovg Zvonareka sam ocekivao vec da ce biti standardan u nekom klubu kao sto je Strum kad sam ga gledao kako je mali igrao za Bajern u19 ali isto zasad nista, stagnira.

Isto u 17 i u19 vec dvije tri generacije, nista skpz lose cak niti se neko od igraca izdvaja niti su dominantni u mlađim kategorija kao nekad npr ono dok je bio Mamic u Dinamu pa imali jak omladinski pogon.
Hrvati nikada bili dominanti u mladim takmičenjama.
Njima cilj da se kvalifikuju za glavne turnire, to u 70% uspiju . A u mladim klupskim selekcijama (Uefa youth league) uvijek dobri i standardno Dinamo ili hajduk medju najboljih 16.
Uz to jaka dijaspora po baustelijama.

Srbi su dosta uspješniji tu, ali puno manje imaju ko rezultat za a selekcije.

Ti si izostavio Luku Sucica koji odlično igra u spaniji i ivanovica u Belgiji , tamo najbolji scorer u klubu koji se bori za prvenstvo.

Btw za Rozica interesovana Rijeka, hajduk i Dinamo . Čudi me malo da ga barbarez nije zvao. Dobar bek

Kenonan
Kontakt:

Post Postao/la Kenonan » 04 mar 2025, 01:27

Hrvatska nikada nije imala dobre rezultate u Under selekcijama, nikada.

Ali zato iz svake generacije dobijemo po nekoliko vrhunskih igraca, tako ce biti i sa ovom.

Unknown13
Kontakt:

Post Postao/la Unknown13 » 04 mar 2025, 05:16

Ne možemo kontrolisati za koga će igrati mladi Srbi i Hrvati iz BiH. Ta djeca ne odrastaju uz ljubav prema BiH i reprezentaciji BiH, tako da je logičan slijed da vjerovatno neće ni igrati za BiH. Bošnjaci se moraju totalno osloniti na sebe, jer bez njih nema BiH uopće i to je nešto što se ne mora dokazivati.
bošnjanin

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 04 mar 2025, 12:55

vedranbadjun je napisao/la:
04 mar 2025, 05:16
Ne možemo kontrolisati za koga će igrati mladi Srbi i Hrvati iz BiH. Ta djeca ne odrastaju uz ljubav prema BiH i reprezentaciji BiH, tako da je logičan slijed da vjerovatno neće ni igrati za BiH. Bošnjaci se moraju totalno osloniti na sebe, jer bez njih nema BiH uopće i to je nešto što se ne mora dokazivati.
Nazalost kako se pojacava politika nacionalna to sve vise i mladi okrecu ledja zadnnji primjeri su Petar Sucic i David Vukovic koji su vec dobijali pozive u Atim..Trenutno se desavaju kradje u U21 U19 selekcijama zato sto ljudi koji rade sa tim igracima u nasim klubovima i Savezu ih direktno preporucuju nasim komsijama

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 mar 2025, 14:52

Prijavite svi djecu

slika
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 mar 2025, 14:55

NoDi80 je napisao/la:
05 mar 2025, 14:52
Prijavite svi djecu

slika
Valja platit skoro 400 maraka kamp. :kafa:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 05 mar 2025, 15:19

DamirT je napisao/la:
05 mar 2025, 14:55
NoDi80 je napisao/la:
Prijavite svi djecu

slika
Klub koji je pred raspadom. Pokusavaju na sve moguce nacine doci do novca. :yawn:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 mar 2025, 15:51

DamirT je napisao/la:
05 mar 2025, 14:55
NoDi80 je napisao/la:
Prijavite svi djecu

slika

Cuj 400 stoje

E mogli nasli su drzavu gdje ce se vaditi
Mene bi bilo stid da sam Barca u BiH ici i traziti po 400 maraka za dijete
400 tri dana hahahahh grob te ****
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 05 mar 2025, 19:14

Farca uvijek bila firaunski klub, sta je tu cudno.
naprijed rejal

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 mar 2025, 19:49

Mustafic (19) veceras jedan od najboljih na utakmici u omladinskoj ligi prvaka
Nazalost ispali su na penale, ali je on i zabio iz penala

Sigurno je veliki potencijal za nase uslove i zbog tog se nadam da ce Dedic na krilo, a Malic da nece vise nikad beka igrati
Gazibegovic, Jasic, Omerovic… dosta desnih bekova
Sreca i Jasic je univerzalan i moze vise pozicija
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.