Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

ledar
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la ledar » 26 jul 2014, 01:07

Nema spora da je Nicolai odličan igrač ali dolazi u obzir samo uz Kuehneov aranžman, ne znam odakle bi inače isfinancirali još četiri igrača. Bez Kuehneovog novca trebamo pokrit najveću rupu u momčadi a to su zadnji veznjaci. Najveći problem lani nije bio napad, dali smo uostalom najviše golova od momčadi u drugoj polovini tablice, nego obrana - primili smo prosječno 2,2 gola po utakmici! Dok na krilima ipak imamo alternative, zadnjeg veznog nemamo nijednog na prvoligaškoj razini.
arslan, kačar, badelj, izaberi jednog sigurno ćeš pogriješiti.

Beistera ni ja ne očekujem skoro, realno je da bude spreman za drugi dio polusezone npr. protiv kusena za sisvete. Uz malo sreće dotle će izdržat Iličević, ali ne vidim zašto stieber ne bi igrao cijelu utakmicu, a u krajnjoj liniji tu je i zuja. Sa novim stoperom opet se ništa neće pokrpat, da na stopere staviš Hummelsa i Chiellinia opet bi bila rupa jer za defanzivni rad treba uigrana ekipa, a za otvaranje igre i brzu transformaciju kvalitetni suigrači. Kad se spoje jednodimenzionalni bočni igrači /Jansen, Diek, Jiraček/ sa tromim defenzivnim i centralnim /badelj, kačar, vdv/ rezulat će opet bit čista frustracija. Fink je prije dvije i po godine isto bio u velikim go.vnima no ukazalo mu se, kako se kasnije pokazalo, spasonosno rješenje - Jarolim. Samo jedan pravi zadnji veznjak napravio je razliku na terenu i počeli smo izgledat kao momčad.

Nadam se da će slonko nakon ovog tkonj kupa konačno napravit selekciju i uvježbavat taktičke finese sa prvom postavom i još dva-tri igrača, jer može on eksprimentirat do besvijesti ali neće bit ništa pametniji.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 jul 2014, 17:05

HSV me bas pozitivno iznenadio na ovom turniru, pogotovo u danasnjem prvom poluvremenu protiv Gladbacha.

Strasno su agresivni, bore se za svaku loptu sto im sad za sad daje pozitivan rezultat.

Jansen i Stieber bi mogli biti dobar tandem na toj lijevoj strani.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 27 jul 2014, 19:24

Ne bih uzimao preozbiljno ovu utakmicu, Gladbach bez Dominqueza, Wendta, Johnsonna, Kramera, Xhake, Nordtveita, Traorea i Krusea, praktički cijele prve postave.
Općenito je ovaj tkonj kup promašena stvar, al opet ne vidim smisla da slonko u 60 minuta opet radi 6 izmjena.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 jul 2014, 22:35

Pratio sam uzivo T-Home Cup (slike cu postaviti kada se vratim u SA) ove godine i ostao sam pozitivno iznenadjen kako smo odigrali...Kacar i Stieber su me pozitivno iznenadili, dok se i dalje vidi ta rupa na sredini terena koju nekim kvalitetnim rijesenjem treba zatvoriti.

Takodjer bi Slomka trebao sa ekipom poraditi na prekidima, jer da jucer Adler nije bio u vrhunskoj formi mogli smo primiti dva-tri gola od Vukojebine.

PS: Trenutak koji cu pamtiti do kraja zivota je prolazak kroz tunel i izlazak na teren. Jedina primedjba je ta sto nismo mogli uci u svlacionicu HSV-a. Samo su nam dopustili da udjemo u gostujucu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 28 jul 2014, 01:59

@amer

Čekaju se sličice i malo opširnije o dojmovima! :D

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 28 jul 2014, 14:39

Prema novim info će KMK ipak ranije odriješit kesu i izgleda da ćemo se potpuno ekipirat. Muller i Ostrzolek su navodno već na lječničkom, a vrlo vjerojatno dolaze još Behrami i Moisander. Zadnja dvojica bi trebala ispeglat obranu, jesu malo stariji ali bilo bi to ok.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 jul 2014, 13:38

@ ledar

kada se vratim u Sarajevo podnijecu opsirniji izvjestaj sto se tice posjete stadionu sa slikama.

Inace hvala Evertonu, Besicu i Arnesenu na dodatnih 3,3 miliona €...
Die Ablöse für Besic (Marktwert: 1 Mio. Euro) lag dem Vernehmen nach bei rund 4,8 Millionen Euro. 2012 wechselte Besic noch ablösefrei vom Hamburger SV nach Budapest. „Muhamed ist ein talentierter Junge, der uns aber in der jetzigen Situation leider noch nicht weiterhelfen konnte“, sagte der damalige HSV-Manager Frank Arnesen über das Talent. Für die Rothosen absolvierte Besic drei Bundesliga- und 38 Regionalligapartien.

Dem Vernehmen nach erhält Budapest lediglich 30 Prozent der Ablöse. Der Großteil der Summe geht laut ungarischen Medienberichten an den HSV.
Eh sada malo spekulacija:

- prema pisanju medija HSV moze iz svog dzepa kupiti jos jednog igraca - uprava se dogovorila da to bude Müller

- od novca kojeg smo dobili za Besica mozemo kupiti Ostrzoleka

- KMK ce u narednim danima staviti 20 miliona € za transfere na raspolaganje

Od tog novca je potrebno da se dovode jos jedan stoper i jos jedan vezni igrac. Da sam na mjestu DB-a izvdvojio bih 10 miliona € za tzv. razbijaca, a 5 miliona € za stopera. Iskreno se nadam da taj razbijac nece biti Behrami.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la JoseMourinho » 29 jul 2014, 13:56

Čekaj sad je ispalo da ste vi dobili 70% besicevog transfera?? Meni bar to zvuci nemoguce ...

amerosm
Kontakt:

Re: Odg: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la amerosm » 29 jul 2014, 14:10

JoseMourinho je napisao/la:Čekaj sad je ispalo da ste vi dobili 70% besicevog transfera?? Meni bar to zvuci nemoguce ...
Tako pisu madjarski i njemacki mediji...
Kada je prelazio u Ferencvaros otisao je besplatno, a izgleda da je Arnesen ugradio neke klauzule u tom ugovoru koji je nama nenadano donio 3,3 miliona €.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 29 jul 2014, 14:13

Kao da sam neki dan citao da je Behrami moguca senzacija u HSV-u .

Sad ne znam koliko je to tacno, al bi taj igrac odlicno dosao Hamburgu, a ovo za Besica ak su ove pare u HSv otisle, to je odlicno, para nikad dosta heh
FC Bayern !!!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 jul 2014, 14:19

BavaracZenica je napisao/la:Kao da sam neki dan citao da je Behrami moguca senzacija u HSV-u .

Sad ne znam koliko je to tacno, al bi taj igrac odlicno dosao Hamburgu, a ovo za Besica ak su ove pare u HSv otisle, to je odlicno, para nikad dosta heh
Iskreno sa ovim novcem koji je KMK spreman dati nisam za to da se dovede Behrami...
Ja da se pitam prije bih pokusao dovesti de Jonga (eh sada je pitanje je li on spreman napustiti Milan).

De Jong je vezan za Hamburg i tu ima svoje poslovnice polovnih automobila, a uz to ugovor sa Milanom mu istice naredne godine, no vidjecemo sta je DB smislio.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 29 jul 2014, 16:41

Mediji su samo prenijeli da Ferencvaroš zadržava 30% transfera. Neki kažu da se preostalih 70% dijeli između nas, igrača i njegovog menadžera. Da li je to točno i kakva je onda raspodjela ne znam.

Što se tiče 20 milja to su Matzova nagađanja koja su prenijeli još neki mediji. Poluslužbeno će Kuehne sudjelovat koliko je potrebno da se ostvare transferi. Kolko će to biti vidjećemo, potrebno je prvo napravit evaluaciju kluba.

Mueller po svemu sudeći dolazi, radi se o dobrom igraču ali ne i o izvanserijskom. Nije baš u cvatu, 27 mu je za vratom i samo prošlu sezonu odigrao je vrlo dobro, dok mu prijašnje i nisu bile sjajne. Bilo bi daleko bolje da smo recimo uzeli Geisa, to bi bio pun pogodak i još na pravoj poziciji, samo što ne vjerujem da bi ga Mainz pustio.
De Jong bi naravno bio bolje rješenje od Behramija no pitanje je bi li on baš htio kod nas završit svoju igračku karijeru. U opticaju je još i Džemaili, mada on i nije čisti destruktivac.

Lasogga se opet ozlijedio, srećom lakše, što budi strahove od prošle sezone. Jednako ko Iličević koji momentalno igra nakon nove (stare) lakše povrede. Stječe se dojam da su oba samo privremeno zaliječena i nikad se ne zna dokle će. Lasogga se također javno zalaže za ostanak vaart rage, da li bi to bilo dobro ili ne to je posao trenera i menadžera, a ne njegov.
Kad vidim da je Frankfurt pred potpisivanjem Almeide za džabe i spore se oko 2,6 milja plaće onda mi se još više Lasogga čini preskup i prerizičan.

Tuchel neće na klupu repke da bude Lowov pomoćnik još najmanje dvije godine, očito mu spekulacija sa Lowovim odlaskom nije upalila, toplo se nadam da će zato sa slonkovim.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 30 jul 2014, 01:49, ukupno mijenjano 1 put.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 jul 2014, 22:58

Prema pisanju Matza za Behramija smo ponudili 4,5 miliona €, a Slomka se nada da ce se do vikenda ekipi prikljuciti jos par pojacanja.

Takodjer jedan insider na TM-u tvrdi da je HSV sve dogovorio sa Dzemailijem i da bi transfer trebao biti zavrsen u narednim danima. Ostaje da vidimo hoce li doticni biti upravu.

Ukoliko bi kojim slucajem doveli Dzemailija i Behramija (u sta ne vjerujem), onda bi to znacilo da nas Badelj sigurno napusta i mislim da bi @ ledar tada bio iznimno sretan. :D :D

Potencijalna ekipa za narednu sezonu:

Adler - Diekmeier, novi stoper, Djourou, Ostrzolek - Badjelj/Dzemaili, Behrami - Müller, vdV, Jansen - Lasogga

Mislim da bi ovo trebali biti dovoljno da ne budemo medju kandidatima koji ce se boriti za status prvoligasa.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 30 jul 2014, 01:27

Ja mislim da će nas teško bilo tko napustit jer nema konkretnih ponuda, samo priče. Čini mi se da vaart raga jedina ima nešto konkretno sa QPR-om ali se ne zna pod kojim uvjetima. Slutim da bi trebao ić na nešto manju plaću a to bi moglo samo ako slonko decidirano kaže da nije u prvom planu. Sutra se navodno Didi sastaje sa Tuchelom, vjerujem da će s njim razmijenit mišljenja o novim akvizicijama /ipak je Tuchel sasvim mogući slonkin nasljednik, kad tad/, a onda će se razgovarat i o postojećem kadru pa i vaart ragi.

Tako da će svi, osim možda vaart rage i posudbe nafiua, vozit s nama još jednu sezonu, nakon čega slijedi malo veći iskrcaj.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 jul 2014, 14:41

Prema pisanju italijanskih i njemackih medija ponudili smo izmedju 7-8 miliona € za Dzemailija, te izmedju 4 i 5 miliona € za Behramija. Ukoliko bi DB uspio njih dvojcu dovesti za ukupno 12 miliona € to bi bio fenomenalan posao.

Takodjer DB je danas izjavio da nece danas putovati u Austriju iz razloga sto se nalazi u pregovorima sa Napolijem.

Ukoliko se ova pisanja medija ostvare onda bi za narednu sezonu imali kvalitetnu ekipu...

PS: Veceras od 19 h igramo prijateljsku utakmicu protiv Struma i bas me zanima kako ce to izgledati na terenu.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 30 jul 2014, 15:48

Didi demantirao glasinu o sastanku sa Tuchelom, očito se nije sastajao ali mediji ogorčeni ovom novonastalom situacijom igraju prljavo. Kako sam već bio rekao, teško je ratovat sa medijima, možeš dobit bitku ali rat ni slučajno. Osobno mislim da je sastanak bio, ali puno prije. A da se mislilo mijanjat trenera napravilo bi se to odmah a ne 3 tjedna pred sezonu.

Behrami u redu za 5 milki, ali Dzemaili? Za 8?? Nein danke.

Protiv Sturma će slonko opet izmijenjat dvije postave, a kad počne liga onda će se nakon poraza od Kelnera počet češat i pitat kog da stavi u idućim utakmicama (ne znam zašto mi pada Oenning na pamet, valjda slučajno).

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 jul 2014, 16:00

ledar je napisao/la:Behrami u redu za 5 milki, ali Dzemaili? Za 8?? Nein danke.
Dzemaili bi nas fakticki kostao 4 miliona €, jer ja ocekujem onda prodaju Badelja, a slozices se sa mnom da je Dzemaili bolji igrac od Badelja.

Imam osjecaj da DB ove transfere radi po naredjenju Knäbela koji ce od Septembra prema pisanju medija i zvanicno preuzeti funkciju sportskog direktora prve ekipe.

Nadam se takodjer da ce se odustati od dovodjenja stopera i da ce Tah zajedno sa Djouroum dobiti priliku na toj poziciji, a kao rezerve imamo Kacar, Rajkovica i Westermanna. Mozda je Netzer upravu kada je rekao da nisu stoperi toliki problem koliko zadnji vezni.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 30 jul 2014, 21:21

amerosm je napisao/la: Dzemaili bi nas fakticki kostao 4 miliona €, jer ja ocekujem onda prodaju Badelja, a slozices se sa mnom da je Dzemaili bolji igrac od Badelja.
Nema spora, jedino nisam baš siguran da možemo za 4 milje utrapit j3badelja. Teško ćemo mi više bilo koga prodat za neke normalne pare, možda jedino vaarta, ako. Mora se pronać neko jeftinije rješenje a iskreno mi Džemaili ne vrijedi tih para.
amerosm je napisao/la: Imam osjecaj da DB ove transfere radi po naredjenju Knäbela koji ce od Septembra prema pisanju medija i zvanicno preuzeti funkciju sportskog direktora prve ekipe.
Pa tako se nešto šuška, a zna se i da je Knaebel veliki prijatelj sa Tuchelom i da ga je htio za Hitzfeldovog nasljednika.
amerosm je napisao/la: Nadam se takodjer da ce se odustati od dovodjenja stopera i da ce Tah zajedno sa Djouroum dobiti priliku na toj poziciji, a kao rezerve imamo Kacar, Rajkovica i Westermanna. Mozda je Netzer upravu kada je rekao da nisu stoperi toliki problem koliko zadnji vezni.
Nisam znao za ovu Netzerovu izjavu ali ja to tvrdim odavno. Isto tako, ako dovedemo novog stopera onda Tah vjerojatno neće dobit pravu šansu (Đuro kao slonkov miljenik ima zabetoniranu poziciju), a mislim da to nije dobro i da ga vrijedi malo pričekat. Kako si rekao imamo mi tu još alternacija.

Inače, prema AP dobivamo 20% Bešićevog transfera, dakle nešto oko milje. Iskrsnuo je problem sa kreuzerom koji preko odvjetnika traži punu plaću jer je klauzula o smanjenju na pola plaće pravno vrlo upitna (hvala bivšoj upravi i našim pravnicima). Situacija kao na balkanu - menadžeri potpuno nesposobni u biznisu ali zato vrlo sposobni sebi namjestit plaću.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 jul 2014, 23:38

Prema pisanju italijanskih medija transfer Behramija je gotova stvar...
Isti bi sutra trebao stici u Hamburg kako bi obavio medicinske pregleda i nakon toga bi trebao potpisati ugovor.

Odsteta koju cemo morati platiti Napoliju ce iznositi 4,5 miliona €...

Hajmo DB jos dovesti Dzemailija, Müllera i Ostrzoleka, te prodati Badelja i nova sezona moze poceti.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 31 jul 2014, 00:37

Nisam gledao friendly protiv Sturma ali prema Mopu slaba utakmica (teške noge u "Woche des Willens") a zadovoljili su jedino Iličević i Stieber. Pa mogao bi Stieber možda i bit pojačanje, mali je navodno baš htio kod nas a volja je čudesna stvar. Još će on na kraju bit bolji od Muellera (pod pretpostavkom da dođe).

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.