UEFA Nations League - grupa B3 (BiH, FIN, ROM, MNE)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: UEFA Nations League - grupa B3 (BiH, FIN, ROM, MNE)
Pratim ovaj forum vec par dana, pa se odlucih i prijavit. Vidim da je vecina forumasa tanka na zivcima i nakon svake greske igraca idu na forum da pljuju po igracu. Ne vidim poentu toga. Ko sto Bruno Fernandes kaze; Reko sam Rashfordu da se ne ljuti zbog mojih 10 propalih lopti, 11ta ce da prodje. I uglavnom tako i bude, samo sto Rashford ne realizuje ili bilo ko drugi u napadu. Elem, skontat ce poentu ove recenice oni koji hoce da skontaju. Neki smatraju da nismo kvalitetni, i to sam primjetio. Gledajuci zadnjih 5 godina ovo nam je najkvalitetnija ekipa po imenima. Najgori smo bili nekad tamo 2018te. Najveci problem su nam krila. Nemamo nikako krila, niti se nazire dobar krilni igrac. Jedina nada da Menalo napokon krene igrat u Dinamu, pa bar njega da imamo lijevo, a Stevanovic nek krpi desno. Neki pricaju o imenima nase repke kao da smo mi nekad imali 11 svjetskih igraca. Imali smo 2014te najbolju generaciju, al to uopste nije po imenima bila u rangu s nekim top ekipama, bila je realno ekipa za 2 šešira. Problem nam je odbrana bila, a sad mi se čini da po imenima imamo najjaču odbranu; Salzburg, Sheffield, Malme i Marsej, plus sto prva tri kluba ce vjerovatno zamjenit jos boljim. Na SP je bilo Frajburg, Leverkusen, Braunschweig, Schalke 04. Mislim da su sve 3 ekipe osim Leverkusena bile u donjem dijelu Bundes Lige, iako je Bundes Liga top liga, al hocu da kazem da kvalitetom danasnja Arminia Bielfeld ili Werder nisu nista bolji od Sheffielda ili Malmea. Oduzio sam, ali eto, tolio od mene.
Ovakvi ljigavci su najveci dumani reprezentacije. Molim Twitter da mu ukine "Verified"
Budi covjek i do kraja hejt reprezentaciju. Pisam ti se u usta hejterska
- Meraak1921
- Kontakt:
Nadam se da cemo zaigrati u Švabiji, i oprostit se od Dzeke tamo na dostojanstven nacin pred 20.000 nasih navijaca
Ne znam i ko ovog debila shvata ozbiljno

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Zanimljivo je da smo se solidno branili u onim utakmicama u gostima s Francuskom, Italija, Ukrajina, kuci imamo problem kad trebamo zatvoriti utakmicu s finskom, Kazahstan pa evo i danas puno nesigurnosti a puno lošiji igraci i ekipe nego ove gore nabrojane. Vjerovatno je do psihe gdje ove kao moras dobiti i stvori se pritisak dok s jačim ekipama naši definzivci izgledaju sigurnije,malo cudno al et.Ghuraba je napisao/la: ↑23 sep 2022, 23:03Ne mislim da bukvalno 90 minuta napadamo, nego da i kad se branimo ne zurimo nakon sto osvojimo loptu. Obicno su odmah gledali da lansiraju loptu daleko od naseg gola, a mi nemamo kvalitetna krila da materijalizuju to. Veliki broj takvih lopti su upropastili Dzeko i Demirovic, a kasnije i Kodro i Gojak.
Stoperski dvojac je danas odigrao skoro perfektno, ali opet ponavljam, mi nismo u tolikoj mjeri kvalitetni da se iz utakmice u utakmicu disciplinovano branimo po 40 minuta.
Meraak1921 je napisao/la: ↑24 sep 2022, 02:00Nadam se da cemo zaigrati u Švabiji, i oprostit se od Dzeke tamo na dostojanstven nacin pred 20.000 nasih navijaca

Pa zamisli... I Bog bi pustio suzu radosnicu

Postroji, Vico!
On svaki put ovako hinjski, diplomatski pripremi teren da bi u slučaju neuspjeha bilo - jesam li vam rekao. Samo što je sad mnogo opreznija džukela.
Baš mi je drago što mu se Demirović dva puta onako momački posrao u onu odvratnu facu. I onaj ofsajd kod prvog gola je bio bukvalno u milimetar.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Vjerujem da bi vas dvojica poeziju pisali na bugarskom.
Zenica i Podgorica pokazale su najveći stepen jedinstva balkanskih naroda koji je viđen od raspada Jugoslavije.
https://m.cdm.me/kolumne/dzabe-bacate-p ... ni-balkan/
https://m.cdm.me/kolumne/dzabe-bacate-p ... ni-balkan/
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- JohnCleese
- Kontakt:
Crnogorci su sinoc grmili s trbina 

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Liga nacija se odradila, cestitke svima.
Ne znam, ali ja sam sa godinama skroz ohladio, sada tekme gledam toliko ravnodusno, da me bude strah na trenutke:-)
U ovom slucaju je i ta 'tekma sa agresorom' uticala na raspolozenje. Vjerujem da je ovo samo Vicina-Dodikova igra pred izbore i odlazak ludjaku putinu na noge, da od tekme nece biti nista, ali svakako je steta ucinjena.
Ako se slucajno ispostavi da grijesim, tekm se odigra, to definitivno nece vise biti moja reprezentacija, nebitno hoce li je igrati dzeko ili jovic iz borca.
Ne znam, ali ja sam sa godinama skroz ohladio, sada tekme gledam toliko ravnodusno, da me bude strah na trenutke:-)
U ovom slucaju je i ta 'tekma sa agresorom' uticala na raspolozenje. Vjerujem da je ovo samo Vicina-Dodikova igra pred izbore i odlazak ludjaku putinu na noge, da od tekme nece biti nista, ali svakako je steta ucinjena.
Ako se slucajno ispostavi da grijesim, tekm se odigra, to definitivno nece vise biti moja reprezentacija, nebitno hoce li je igrati dzeko ili jovic iz borca.
Samo da pohvalim BHF za ljiljane, ovdje izgleda samo se kritikuju.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Moram jos ovo dodati.
Nikada mi nece biti jasno sprdanje sa dijasporom kada znamo da u nasoj ligi nema hajra.
Evo i sada, dedic, gazibegovic, dennis, anel, demir..sve momci iz 'vana', a cine okusnicu nove repke.
Manite se corava posla i one 'hurem price' kako se ne moze svako zvati nakon par tekmi. Naprotiv, treba ga zvati i kaparisati, izgubiti nista ne mozemo a dobiti se moze puno.
Prema tome, ganjati te Jasice, Huskovice, Huseinbasice itd....neka momci vide da se racuna na njih, kaparisi ih i cekaj hoce li biti novi 'dedici' ili 'halilovici'
Kad su srbi i hrvati u pitanju, tu treba jos ostrije ici, igra u dobrom klubu, odmah javno poziv poslati da se zna je li nas odbio i zavrsiti pricu, a ne cekati da postane dovoljno dobar za komsije, jer onda znamo kako ce se zavrsiti.
Mi strahujemo, sa pravom, prije godinu dana sta ce biti sa kahvicem i cuicem, a momci nisu dovoljno dobri za zvezdu i hajduk, idu na neke lijeve pozajmice. Sutra da slucajno opet isplivaju, odose opet komsijama.
Jakov iz cvajte, razmislja o nama, a ovamo poziv za u23 hrvatske, logicno covjek voli hrvatsku vise, zato pozovi ga i zavrsi pricu za sva vremena.
Nikada mi nece biti jasno sprdanje sa dijasporom kada znamo da u nasoj ligi nema hajra.
Evo i sada, dedic, gazibegovic, dennis, anel, demir..sve momci iz 'vana', a cine okusnicu nove repke.
Manite se corava posla i one 'hurem price' kako se ne moze svako zvati nakon par tekmi. Naprotiv, treba ga zvati i kaparisati, izgubiti nista ne mozemo a dobiti se moze puno.
Prema tome, ganjati te Jasice, Huskovice, Huseinbasice itd....neka momci vide da se racuna na njih, kaparisi ih i cekaj hoce li biti novi 'dedici' ili 'halilovici'
Kad su srbi i hrvati u pitanju, tu treba jos ostrije ici, igra u dobrom klubu, odmah javno poziv poslati da se zna je li nas odbio i zavrsiti pricu, a ne cekati da postane dovoljno dobar za komsije, jer onda znamo kako ce se zavrsiti.
Mi strahujemo, sa pravom, prije godinu dana sta ce biti sa kahvicem i cuicem, a momci nisu dovoljno dobri za zvezdu i hajduk, idu na neke lijeve pozajmice. Sutra da slucajno opet isplivaju, odose opet komsijama.
Jakov iz cvajte, razmislja o nama, a ovamo poziv za u23 hrvatske, logicno covjek voli hrvatsku vise, zato pozovi ga i zavrsi pricu za sva vremena.
- Beduin
- Kontakt:
Sinoc nisam stigao napisati, odlicna atmosfera i posjeta nakon dugo vremena.
Pozitivno me iznenadilo sto se najveci znacaj dao podrsci reprezentaciji u ovako bitnoj utakmici gdje previse dobijas/gubis, umjesto politickih igrica, podrske Ukrajini, pljuvanju Rusije. Umjesto toga ljiljani, ljiljani i ljiljani na tribinama, tu posebna pohvala za BHF, prelijepo je ozgledalo ono na pocetku tekme.
Odradio se ono najbitnije, sad se vec moze okrenuti opstrukciji utakmice protiv Rusije i na vrijeme to otkazati.
Isto tako, sto i Babino napisa, mi bez dijaspore smo nista. Kako na terenu, tako i na tribinama. Mahom najbitniji igraci n dolaze van BiH granica i treba se u tom smjeru jos vise poraditi jer ima dosta talenta vani.
Isto tako mi bez dijaspore jedva da bismo ikad stadion napunili, a i ako bismo na domacim tekmama (mada i tu atmosfera bi bila upitna), vani bismo bili ocajni, bez ikakve podrske. Zato puna podrska dijaspori, svi smo mi nasi.
Pozitivno me iznenadilo sto se najveci znacaj dao podrsci reprezentaciji u ovako bitnoj utakmici gdje previse dobijas/gubis, umjesto politickih igrica, podrske Ukrajini, pljuvanju Rusije. Umjesto toga ljiljani, ljiljani i ljiljani na tribinama, tu posebna pohvala za BHF, prelijepo je ozgledalo ono na pocetku tekme.
Odradio se ono najbitnije, sad se vec moze okrenuti opstrukciji utakmice protiv Rusije i na vrijeme to otkazati.
Isto tako, sto i Babino napisa, mi bez dijaspore smo nista. Kako na terenu, tako i na tribinama. Mahom najbitniji igraci n dolaze van BiH granica i treba se u tom smjeru jos vise poraditi jer ima dosta talenta vani.
Isto tako mi bez dijaspore jedva da bismo ikad stadion napunili, a i ako bismo na domacim tekmama (mada i tu atmosfera bi bila upitna), vani bismo bili ocajni, bez ikakve podrske. Zato puna podrska dijaspori, svi smo mi nasi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Definitivno da treba, a i već je trebalo, zvati Jašića.
Nije da je odigrao 2-3 utakmice, pa da je to argument za poziv. Momak ima 19 godina i već je odigrao vrlo dobru sezonu, a i ove je standardan. Može odigrati i na poziciji lijevog beka. Sa njim u ekipi odbrana je riješena za narednih 10-ak godina.
Dedić, Gazibegović, Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Kolašinac, Jašić i da se nadamo da Muharemović napravi pristojnu karijeru. Ne postoji niti jedan logičan argument da se momka ne pozove. I da nekim slučajem u jednom trenutku više ne bude kalibar za reprezentaciju nije ga problem prestati zvati. Nismo ugovor sa njim potpisali.
Omić nema toliko utakmica na seniorskom nivou, ali i njega istom logikom završiti što prije. Lakše ga je kasnije otpisati, nego da lobiraš pored Austrije.
Pojedini uzimaju Balića kao negativan primjer, a i takav Balić bi nama legao kao budali šamar kakva su nam trenutno krila.

Nije da je odigrao 2-3 utakmice, pa da je to argument za poziv. Momak ima 19 godina i već je odigrao vrlo dobru sezonu, a i ove je standardan. Može odigrati i na poziciji lijevog beka. Sa njim u ekipi odbrana je riješena za narednih 10-ak godina.
Dedić, Gazibegović, Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Kolašinac, Jašić i da se nadamo da Muharemović napravi pristojnu karijeru. Ne postoji niti jedan logičan argument da se momka ne pozove. I da nekim slučajem u jednom trenutku više ne bude kalibar za reprezentaciju nije ga problem prestati zvati. Nismo ugovor sa njim potpisali.
Omić nema toliko utakmica na seniorskom nivou, ali i njega istom logikom završiti što prije. Lakše ga je kasnije otpisati, nego da lobiraš pored Austrije.
Pojedini uzimaju Balića kao negativan primjer, a i takav Balić bi nama legao kao budali šamar kakva su nam trenutno krila.
Dobrodošao.

- Meraak1921
- Kontakt:
Samo da ne ureknemo Dedica, proucite kakvu dovu!
Tecno pricam bugarski.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑24 sep 2022, 07:15Vjerujem da bi vas dvojica poeziju pisali na bugarskom.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Druga liga zapad - to je najbolji opis utakmice juce.
Dvije ekipe - ne znas ko je gori...
Jednostavno mrzim tim koji prestane igrat nakon vodstva od 1:0, a mi to radimo vec godinama.
Obicno primimo gol, kao u onom barazu sa Sj. Irskom…
Juce smo se provukli zahvaljujuci sreci i zato sto je I CG smijesna kao I mi.
Treba nam 15-tak kvalitetnih novih igraca da bi na nesto licili...
Poserem se na mentalne patuljke Sehica (sa drzanjem lopte 10 minuta u nogama u drugom poliuvremenu) i Pjanica sa 2/3 prodane lopte pred nasim sesnaestercem.
Ako sam dobro vidio - izasao je jer ga je zabolilo dupe?
Naravno, ni mnogi drugi pored ove dvojice juce nisu bili nista bolji.
Dvije ekipe - ne znas ko je gori...
Jednostavno mrzim tim koji prestane igrat nakon vodstva od 1:0, a mi to radimo vec godinama.
Obicno primimo gol, kao u onom barazu sa Sj. Irskom…
Juce smo se provukli zahvaljujuci sreci i zato sto je I CG smijesna kao I mi.
Treba nam 15-tak kvalitetnih novih igraca da bi na nesto licili...
Poserem se na mentalne patuljke Sehica (sa drzanjem lopte 10 minuta u nogama u drugom poliuvremenu) i Pjanica sa 2/3 prodane lopte pred nasim sesnaestercem.
Ako sam dobro vidio - izasao je jer ga je zabolilo dupe?
Naravno, ni mnogi drugi pored ove dvojice juce nisu bili nista bolji.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.