NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

lumani
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la lumani » 08 apr 2016, 00:29

Epidaurus je napisao/la:Što se ovoga oko Euro igrača tiče, po meni je Dirk tu bez premca prvi obzirom na ovo što je postigao u karijeri. Drugi mi je Pau jer je vođa jedne od najjačih Euro ekipa u historiji, ekipe koja je u tom trenutku najjačem mogućem USA timu bila vrlo vrlo blizu (pa čak i uzela jednu titulu svjetskog prvaka pored ekipe u kojoj su igrali James, Wade i Melo mada su njih izbacili Grci u polufinalu al opet veliki je to uspjeh) i koja bez njega (čak i ako su svi najbolji osim njega prisutni) izgleda dosta lošije. Treći mi je Kukoč jer mislim da je taj čovjek najtalentovaniji Europljanin (uz Sabonisa) u historiji košarke, a uz to je i jedan od najtrofejnijih Euro igrača ikad. On je po meni u NBA mogao biti puno puno više od "običnog 6. igrača najboljeg tima ikad" da je završio u nekom drugom timu koji ga ne bi išao pretvarati u četvorku i nabijati masom nego ga pustio da nosi ekipu na onaj svoj čudesni način. Četvrti mi je Dražen jer je Dražen. Čovjek ublilačkog mentaliteta na terenu, meni lično drugi najbolji šuter ikad i najbolji bek i strijelac Europe ikad. Meni lično i najdraži igrač s naših prostora ikad. Peti mi je Arvydas koji je mogao postati puno puno puno više da nije imao tolike probleme s povredama. Gorostas od 221 cm koji je imao osjećaj za igru jednog beka i bio apsolutno kompletan igrač. Stavio sam Dražena i TOnija ispred njega obzirom da su ipak podosta više osvojili, a nema neke velike razlike u klasi između njih.

Ako bi redao igrače po talentu, ona mi je definitivni prvi Sabonis jer je bio centar koji je znao apsolutno sve, nikakve mane u igri nije ima. Drugi mi je Kukoč, treći Dirk, četvrti Pau, a peti Dražen.

Ako bi birao kojim bi od ovih igrača počinjao graditi franšizu (ako ih imam u naponu snage jel), Sabonis opet prvi, Dirk drugi, Toni treći. Pau četvrti, a Dražen 5. S Parkerom npr ne bih nikad počinjao graditi franšizu jer ne volim combo bekove koji su presitni da igraju 2., a nisu klasični playmakeri. Samo su 2. takva igrača u historiji NBA ostavili veliki trag iza sebe i na osnovu njihovih igara izgrađeni contenderi (The Answer i Steph).

zaboravio si da Pau nije igrao finale 2006 ;)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 apr 2016, 11:09

lumani je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Što se ovoga oko Euro igrača tiče, po meni je Dirk tu bez premca prvi obzirom na ovo što je postigao u karijeri. Drugi mi je Pau jer je vođa jedne od najjačih Euro ekipa u historiji, ekipe koja je u tom trenutku najjačem mogućem USA timu bila vrlo vrlo blizu (pa čak i uzela jednu titulu svjetskog prvaka pored ekipe u kojoj su igrali James, Wade i Melo mada su njih izbacili Grci u polufinalu al opet veliki je to uspjeh) i koja bez njega (čak i ako su svi najbolji osim njega prisutni) izgleda dosta lošije. Treći mi je Kukoč jer mislim da je taj čovjek najtalentovaniji Europljanin (uz Sabonisa) u historiji košarke, a uz to je i jedan od najtrofejnijih Euro igrača ikad. On je po meni u NBA mogao biti puno puno više od "običnog 6. igrača najboljeg tima ikad" da je završio u nekom drugom timu koji ga ne bi išao pretvarati u četvorku i nabijati masom nego ga pustio da nosi ekipu na onaj svoj čudesni način. Četvrti mi je Dražen jer je Dražen. Čovjek ublilačkog mentaliteta na terenu, meni lično drugi najbolji šuter ikad i najbolji bek i strijelac Europe ikad. Meni lično i najdraži igrač s naših prostora ikad. Peti mi je Arvydas koji je mogao postati puno puno puno više da nije imao tolike probleme s povredama. Gorostas od 221 cm koji je imao osjećaj za igru jednog beka i bio apsolutno kompletan igrač. Stavio sam Dražena i TOnija ispred njega obzirom da su ipak podosta više osvojili, a nema neke velike razlike u klasi između njih.

Ako bi redao igrače po talentu, ona mi je definitivni prvi Sabonis jer je bio centar koji je znao apsolutno sve, nikakve mane u igri nije ima. Drugi mi je Kukoč, treći Dirk, četvrti Pau, a peti Dražen.

Ako bi birao kojim bi od ovih igrača počinjao graditi franšizu (ako ih imam u naponu snage jel), Sabonis opet prvi, Dirk drugi, Toni treći. Pau četvrti, a Dražen 5. S Parkerom npr ne bih nikad počinjao graditi franšizu jer ne volim combo bekove koji su presitni da igraju 2., a nisu klasični playmakeri. Samo su 2. takva igrača u historiji NBA ostavili veliki trag iza sebe i na osnovu njihovih igara izgrađeni contenderi (The Answer i Steph).

Ja, i ? Zato sto nije igrao finale odmah znaci da nije bio ubjedljivo najbolji i najznacajniji igrac Spanije na turniru ? Uostalom, proglasen je za MVPa prventstva i to sto zbog povrede nije igrao finale koje je bilo blowout nikako ne znaci to da je bilo koji igrac iz te ekipe Spanije bio i blizu Pauove klase. Samo godinu dana ranije ta ista ekipa Spanije bez Paua je usla u polufinale Eurobasketa u Beogradu samo zahvaljujuci jednoj od najvecih kradja u historiji kosarke protiv Hrvatske.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 apr 2016, 12:32

Epidaurus je napisao/la:
lumani je napisao/la:

Ja, i ? Zato sto nije igrao finale odmah znaci da nije bio ubjedljivo najbolji i najznacajniji igrac Spanije na turniru ? Uostalom, proglasen je za MVPa prventstva i to sto zbog povrede nije igrao finale koje je bilo blowout nikako ne znaci to da je bilo koji igrac iz te ekipe Spanije bio i blizu Pauove klase. Samo godinu dana ranije ta ista ekipa Spanije bez Paua je usla u polufinale Eurobasketa u Beogradu samo zahvaljujuci jednoj od najvecih kradja u historiji kosarke protiv Hrvatske.
ma nista,nego si napisao da su bez njega dosta losiji bili.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 08 apr 2016, 23:18

[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 apr 2016, 23:23

KK_Bosna je napisao/la:
lumani je napisao/la:http://kosmagazin.com/sotra-krojaci-svetske-sudbine/

cudne stvari citam,2,3 dana posle mog posta ovdje :crazy: :crazy:
ma sta ce drazen i kukoc, nisu neki igraci bili :kafa:

jelde da pretjerujes,jer to ovdje niko nije rekao koliko sam ja upratio

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 apr 2016, 21:19

[youtube][/youtube]

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 09 apr 2016, 22:22

filip13 je napisao/la:[youtube][/youtube]
slika :mrgreen:
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 11 apr 2016, 17:53

Novo ime @NEZALAGANJE je Skipp Baylees , iste rijeci i argumenti :mrgreen:

[youtube][/youtube]

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 apr 2016, 19:33

Pa covjek nista pogresno nije rekao.Skip dosta zna o kosarci,ma sta drugi pricali.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 apr 2016, 19:36

NEZALAGANJE je napisao/la:Pa covjek nista pogresno nije rekao.Skip dosta zna o kosarci,ma sta drugi pricali.
Skip je najvece smece od ESPNovih novinara.

Sto se GSWa i vas tice, sto prije prihvatis da su bolja ekipa i da imaju vise opcija nego vi lakse ce ti bit.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 apr 2016, 19:48

Slusaj,ti zadrzi svoje misljenje,a ja cu svoje,jel moze?Usput,Skip je covjek sa pregrst iskustva,a jedan je od likova koji je "pokrivao" Jordana od njegovog dolaska u ligu.Zna on dobro sta gleda.

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 11 apr 2016, 19:49

kako glup argument, do pola sam doso kad rece gsw je 25 po dozvoljenim poenima i to mu argument :rol: :rol: pa ta statistika ama bas nista ne znaci jos je u fulio 19-ti su :rol:
al dobro navijacki covjek trazi nacin neki nadu kako da ih pobjede, posteno mora se nadat ne bi bio navijac da se predo :thumbup:

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 11 apr 2016, 20:02

Epidaurus je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Pa covjek nista pogresno nije rekao.Skip dosta zna o kosarci,ma sta drugi pricali.
Skip je najvece smece od ESPNovih novinara.

Sto se GSWa i vas tice, sto prije prihvatis da su bolja ekipa i da imaju vise opcija nego vi lakse ce ti bit.
Skip i Barkley su najveci strucnjaci na tv-u. :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 apr 2016, 20:04

NEZALAGANJE je napisao/la:Slusaj,ti zadrzi svoje misljenje,a ja cu svoje,jel moze?Usput,Skip je covjek sa pregrst iskustva,a jedan je od likova koji je "pokrivao" Jordana od njegovog dolaska u ligu.Zna on dobro sta gleda.
Covjeku se citav svijet smije. To je isto da neko za naseg Grea kaze da dobro zna sta gleda, a ustvari mu se smije citav podforum.

Sad je odjednom argument sto su Spursi losije sutali, a kad su Klay i Steph sutali kombinovano 2 od 19 onda je bilo sve zahvaljujuci vrhunskoj odbrani Spursa ? Ljudi su bolja ekipa, to ko ne vidi je ili nerealan ili ne razumije kosarku. Ti si samo nerealan i neobjektivan kad su u pitanju Spursi.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 11 apr 2016, 20:39

Ti ponavljaš iste stvari pola godine. Došlo je do toga da navijam da se Lakersi vrate u vrh jer je s njihovim navijačima lakše raspravljati. :crazy:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 11 apr 2016, 20:43

Jedva cekam da OKC postane nova Philla da mogu i ja da se divim igrama currya i druzine.
Pod divim mislim braniti ih svime i svacim i ne prihvatati tudja misljenja te da budem nerealan.
Idemo KD u Boston, WB u Lakerse, jedva cekam.
puške pucaju lete duhovi

filip13

Post Postao/la filip13 » 11 apr 2016, 21:31

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 11 apr 2016, 21:38

Zanimljivo i pametno :thumbup:
puške pucaju lete duhovi

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 apr 2016, 21:42

Kawhi je napisao/la:Ti ponavljaš iste stvari pola godine. Došlo je do toga da navijam da se Lakersi vrate u vrh jer je s njihovim navijačima lakše raspravljati. :crazy:
Da, samo ste vi realni a svi ostali (jedno 90% ljudi koji prati kosarku, zanemariva cifra stvarno) ne razumijemo. Doticni kolega je ricao da GSW igra najlosiju odbranu od svih PO ucesnika kad ono protiv vas ubiju defanzivno. Doticni kolega je pricao da se "lose defanzivne navike lako sticu" kad ono vidi opet ljudi igraju vrhunsku odbranu. Doticni kolega je uvjerljivo najsubjektivniji clan foruma i svaki put ide u kontru svima. Citavu sezonu pricate kako "vi nesto sakrivate a GSW igra punom snagom" a Pop jadan se shanta i rotira sve moguce i nemoguce ne bi'l nasao odgovor na Warriorse. Ljudi su bolja ekipa, imaju vise opcija. Imaju priblizno dobru odbranu i bolji napad. Oni vasu odbranu mogu probit vi njihovu veoma tesko. U seriji rotiv njih zavisite od ofanzivnog skoka i "hustle" poena pod kosem. Ako LMA ne nadigra ubjedljivo svoj match up (tj ako ne bude na 20-10 uz preko 50% suta) vama je 5 tekmi s njima maksimum. U brzoj igri nemate sta trazit s njima na terenu (vidjeli smo kako je jedna brza utakmica s njima zavrsila), a u sporijoj i postavljenoj igri oni vam itekako mogu parirat.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: L-Train, TripleThreat i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []