FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Kas se vrati Casado,Pedri će na AMF i to je to
Al nijeJoeBleck je napisao/la: ↑13 maj 2025, 16:18Slusam mitove o Wirtzu kao da o Zidaneu pricamo.Olmo glavni igrac Spanije zadnje 3 godine,frajer im teofej Evropskog donjeo.Uvijek odlican na terenu,jako cesto key man.Sve sto moze Wirtz na terenu,moze i Olmo samo jos bolje.Prodorniji je Olmo,bolji workrate,bolja utrcavanja,bolji fudbaler u totalu.Wirtz nedokazan igrac,talentovan ali nikakav bauk.Nista sto do sada nije vidjeno.Onanisao je Olmo BuLi ,onanisao i Evropsko.
Njegova mana su povrede,ako to sredi,bolji igrac za Barcu nema.Tesko je naci boljeg AMFa u ovom momentu od njega na Svijetu,jedini koji moze bolje tu rolu odigrati od njega dinamikom je Fermin kad jos malo sazrije.Previse se opet gledaju igraci sa strane a premalo cjene oni koje Barca ima.Onaj bi prodavao Raphinhu jer eto onako,moze se iskesirati,lik kidalica citavu godinu.Kao Wirtz upgrade u odnosu na Raphinhu? Smijesno.
Wirtz bi bio visak Barci,bolje igrace na istoj poziciji ima Barcelona.
Neka se okrenu onom malcu iz Atalante i bekovima,tu La Masija pored Yamala nema neki aman kvalitet koji bi mogao donjeti adekvatno rjesenje.Ostalo je sve top pokriveno.

Upravo je obrnuto, Wirtz je brzi, prodorniji, bolja utrcavanja, efikasniji itd. Ne moze biti nedokazan igrac, kad je momak vec sad top 5 igraca u Evropi.
I sve ovo ne znaci nista protiv Olme, koji je isto odlican igrac. Uostalom, Barci i njenoj koncepciji igre je najmanje potreban neki vrhunski AMF. To je poenta. Barca generise svoje golove preko krila i preko Pedrija.
Ja bi volio da Flick pocne koristiti Olmu kao laznu 9-tku, jer on moze igrati vise pozicija bez problema. To je vec i radio, npr. u Kupu protiv Betisa. Nadam se da ce ga ubuduce koristiti bas tako.
Jadan fudbal ako je taj mali na glasu da je top 5 igraca u Evropi.Po tome kako ga ti opisujes a ja iskreno ne vidim,dobijes fuziju Kake i Zidanea a ono igrac za BuLi koji nema ni damu da ode iz BuLi.Olmo je najbolji igrac Eura,najvazniji igrac Spanije,moze li se pohvaliti nekad igrac Barcelone a ne gledati sa strane pojedini igraci koji garantujem nisu bolji i ne bi donjeli napredak.Sto se Olma tice,on je ultra prodoran za 10ku,tog Wirtza da nisam vidio po pasnjacima BuLija pomislio bi da je Messi,da igrace kao cunjeve zaobilazi.Talentovan je ali nije bolji od Olma.Olmo je bas pehovsku sezonu imao,po dolasku je odma poceo onanisati i bio je najbolji igrac kluba do povrede.Nadati se da ce doktori konacno ga u red dovesti.let3 je napisao/la: ↑13 maj 2025, 16:41Al nijeJoeBleck je napisao/la: ↑13 maj 2025, 16:18Slusam mitove o Wirtzu kao da o Zidaneu pricamo.Olmo glavni igrac Spanije zadnje 3 godine,frajer im teofej Evropskog donjeo.Uvijek odlican na terenu,jako cesto key man.Sve sto moze Wirtz na terenu,moze i Olmo samo jos bolje.Prodorniji je Olmo,bolji workrate,bolja utrcavanja,bolji fudbaler u totalu.Wirtz nedokazan igrac,talentovan ali nikakav bauk.Nista sto do sada nije vidjeno.Onanisao je Olmo BuLi ,onanisao i Evropsko.
Njegova mana su povrede,ako to sredi,bolji igrac za Barcu nema.Tesko je naci boljeg AMFa u ovom momentu od njega na Svijetu,jedini koji moze bolje tu rolu odigrati od njega dinamikom je Fermin kad jos malo sazrije.Previse se opet gledaju igraci sa strane a premalo cjene oni koje Barca ima.Onaj bi prodavao Raphinhu jer eto onako,moze se iskesirati,lik kidalica citavu godinu.Kao Wirtz upgrade u odnosu na Raphinhu? Smijesno.
Wirtz bi bio visak Barci,bolje igrace na istoj poziciji ima Barcelona.
Neka se okrenu onom malcu iz Atalante i bekovima,tu La Masija pored Yamala nema neki aman kvalitet koji bi mogao donjeti adekvatno rjesenje.Ostalo je sve top pokriveno.![]()
Upravo je obrnuto, Wirtz je brzi, prodorniji, bolja utrcavanja, efikasniji itd. Ne moze biti nedokazan igrac, kad je momak vec sad top 5 igraca u Evropi.
I sve ovo ne znaci nista protiv Olme, koji je isto odlican igrac. Uostalom, Barci i njenoj koncepciji igre je najmanje potreban neki vrhunski AMF. To je poenta. Barca generise svoje golove preko krila i preko Pedrija.
Ja bi volio da Flick pocne koristiti Olmu kao laznu 9-tku, jer on moze igrati vise pozicija bez problema. To je vec i radio, npr. u Kupu protiv Betisa. Nadam se da ce ga ubuduce koristiti bas tako.
Neće. Grijeh je Pedrija stavljati na AMF, to se vidjelo na Euru kada je Olmo uskočio na njegovo mjesto.
Pedri na CMF je najbolji fudbaler svijeta.
Don't hate what you don't understand.
Bogami, De la Fuente koristi Pedrija bas na AMF. I to kao startera (Olmo bio klupa do one ozljede Pedrija).
Iza njega igrali Rodri i Ruiz.
Pa to ti govorim, koristio ga do one povrede kao startera ispred Olma i realno Pedri tu nije bio nešto. Sad mu je Olmo uzeo poziciju startera u ovim utakmicama Lige Nacija.
Messi, Olmo i Maradona. Sveto trojstvo fuzbala

Mogu misliti šta bi pisao da je Pedri izgubio onu loptu kod prvog gola Intera.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Kad smo kod bekova, šta mislite o Minguezi? Dosta je napredovao a imamo i pravo otkupa ja mislim.
Opet lupate gluposti, kao da je Barcelona barem 14 milijardi EUR u plusu i da nema ni najsitniji problem u finansijskom sektoru. Saberite se malo i ostavite se FM i nekakvih Haalanda i Wirtzova. To su igrači za bijelog dresa, ne mogu oni biti naši, nije to naša fela.
Kao prvo, treba vidjeti šta uraditi sa situacijama DeJonga i Raphinhe. Ako bude kakva dobra ponuda od 100+ za deJonga, obavezno ga prodati, jer mislim da je ovo njegov vrhunac, pa ako ekipa ne može naredne sezone ganjati LP ili smatraju da je to i dalje velik zalogaj, pustiti ga. Za njega će biti jagma gdje god se okreneš. U tom slučaju otkupiti Valverdea.
Tim potezom rješavaš nekoliko problema: a najbitniji, imaš zahvalnog igrača koji ima kočnicu i može se iz grmalja istesati u pravog gospodina. Plus zabijaš kolac u srce lampirima, dugoročno.
Ako dođe u pitanje Raphinhin status, to je već malo ozbiljniji problem. Ako se Arapi ili Englezi uhvate za džep i ponude vagon Eura, nema šanse da će Laporta razmišljati i sekundu. U tom slučaju će faliti eksplozivno krilo, a tu će se pitati Deko ili Flik. Deko će probati uvaliti nekog cigana iz Portugala, što je mač sa dvije oštrice (uvijek) - a ako se Flik bude pitao, eto Sanea ili još prije, Gnabrija. To su njegovi igrači iz one generacije i pod njegovom palicom mogu dati dobar doprinos - ali ipak mislim, ne vrhunski.
Što se odbrane tiče, mislim da bi trebalo prodati Arauha, jer je Juventus pun k'o brod i još uvijek zainteresovan da ga dovede. Kakav god bio, transfer će donijeti vreće para, jer je hem kapiten, hem je Juve taj s kojim se sređuju knjige (Pjanić). U tom scenariju, Christensen bi ostao. Jeste tanak, biće problema sa povredama, ali u rotaciji može biti vrlo koristan.
Osim toga, ubijeđen sam da bi kupovinom Aramburua iz Sociedada zatvorili mnogo rupa u odbrani. Igra i desno i lijevo, prodoran je, ima skok, možda bi se moglo poraditi na tehnici pasova, trebalo bi vremena da se ukalupi u sitni pas. Ako ostali momci iz odbrane ostanu, on bi vjerujem bio idealno rješenje.
Ostaje problem centarfora. U idealnom scenariju, onaj Mađar iz Sportinga (s kojim Barca ima odlične odnose) bi imao teret mađarskog nasljeđa u Barsi iz prošlosti što bi bila prava bajka, jer je stvarno dobar napadač; krupan je, eksplozivan, mislim da igra objema nogama, plus može se dotjerati skok igra. Za relativno male pare, dobili bi zvijer za 3-4 naredne sezone, a u kombinaciji sa Flikom mladi igrači samo mogu napredovati. U slučaju da je to finansijski neizvodivo, Barcelona se mora okrenuti LaLigi i dobro pregledati šta se nudi od napadača. Uvijek imamo Sevillu, Valenciju i te klubove sa kojim se već decenijama unazad dobro posluje. Osim toga, treba provjeriti rade li šta skauti po Južnoj Americi. Nikako nisam za dovođenje Darwina iz Liverpoola, on mi je vrlo, vrlo nepouzdan i kondicijski i mentalno, kao da nije pravi pobjednik, kao što su Suareza tesali u Ajaxu.
Poenta je postepena nadogradnja ekipe da se dostigne vrh Evrope. A iduće sezone da se ovjere domaća takmičenja. Renome se vraća dobrim rezultatima i vrhunskim imenima. Nisam za to, ali vrlo brzo će doći vrijeme iskušenja kada će se opet jednostavno morati kupovati velika imena, što nosi određene rizike. Do tog momenta, kada konačno budu stali na svoje noge, parola je "snađi se".
Kao prvo, treba vidjeti šta uraditi sa situacijama DeJonga i Raphinhe. Ako bude kakva dobra ponuda od 100+ za deJonga, obavezno ga prodati, jer mislim da je ovo njegov vrhunac, pa ako ekipa ne može naredne sezone ganjati LP ili smatraju da je to i dalje velik zalogaj, pustiti ga. Za njega će biti jagma gdje god se okreneš. U tom slučaju otkupiti Valverdea.
Tim potezom rješavaš nekoliko problema: a najbitniji, imaš zahvalnog igrača koji ima kočnicu i može se iz grmalja istesati u pravog gospodina. Plus zabijaš kolac u srce lampirima, dugoročno.
Ako dođe u pitanje Raphinhin status, to je već malo ozbiljniji problem. Ako se Arapi ili Englezi uhvate za džep i ponude vagon Eura, nema šanse da će Laporta razmišljati i sekundu. U tom slučaju će faliti eksplozivno krilo, a tu će se pitati Deko ili Flik. Deko će probati uvaliti nekog cigana iz Portugala, što je mač sa dvije oštrice (uvijek) - a ako se Flik bude pitao, eto Sanea ili još prije, Gnabrija. To su njegovi igrači iz one generacije i pod njegovom palicom mogu dati dobar doprinos - ali ipak mislim, ne vrhunski.
Što se odbrane tiče, mislim da bi trebalo prodati Arauha, jer je Juventus pun k'o brod i još uvijek zainteresovan da ga dovede. Kakav god bio, transfer će donijeti vreće para, jer je hem kapiten, hem je Juve taj s kojim se sređuju knjige (Pjanić). U tom scenariju, Christensen bi ostao. Jeste tanak, biće problema sa povredama, ali u rotaciji može biti vrlo koristan.
Osim toga, ubijeđen sam da bi kupovinom Aramburua iz Sociedada zatvorili mnogo rupa u odbrani. Igra i desno i lijevo, prodoran je, ima skok, možda bi se moglo poraditi na tehnici pasova, trebalo bi vremena da se ukalupi u sitni pas. Ako ostali momci iz odbrane ostanu, on bi vjerujem bio idealno rješenje.
Ostaje problem centarfora. U idealnom scenariju, onaj Mađar iz Sportinga (s kojim Barca ima odlične odnose) bi imao teret mađarskog nasljeđa u Barsi iz prošlosti što bi bila prava bajka, jer je stvarno dobar napadač; krupan je, eksplozivan, mislim da igra objema nogama, plus može se dotjerati skok igra. Za relativno male pare, dobili bi zvijer za 3-4 naredne sezone, a u kombinaciji sa Flikom mladi igrači samo mogu napredovati. U slučaju da je to finansijski neizvodivo, Barcelona se mora okrenuti LaLigi i dobro pregledati šta se nudi od napadača. Uvijek imamo Sevillu, Valenciju i te klubove sa kojim se već decenijama unazad dobro posluje. Osim toga, treba provjeriti rade li šta skauti po Južnoj Americi. Nikako nisam za dovođenje Darwina iz Liverpoola, on mi je vrlo, vrlo nepouzdan i kondicijski i mentalno, kao da nije pravi pobjednik, kao što su Suareza tesali u Ajaxu.
Poenta je postepena nadogradnja ekipe da se dostigne vrh Evrope. A iduće sezone da se ovjere domaća takmičenja. Renome se vraća dobrim rezultatima i vrhunskim imenima. Nisam za to, ali vrlo brzo će doći vrijeme iskušenja kada će se opet jednostavno morati kupovati velika imena, što nosi određene rizike. Do tog momenta, kada konačno budu stali na svoje noge, parola je "snađi se".
Džeri Drejk
- jasonstatham
- Kontakt:
4, 5, 3, 4. Barcelona je utrpala 16 komada gnjidama i to uz pomoć sudija. A vi pričate o napadačkim opcijama kluba. Barcelona treba samo da dodatno posloži odbranu. I da se vrati na Camp Nou. Time bi bili za 50% bolja ekipa.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Sve je to tacno, ali na ljeto se mora rijesiti pozicija novog napadaca devetke i novog golmana.jasonstatham je napisao/la: ↑13 maj 2025, 20:254, 5, 3, 4. Barcelona je utrpala 16 komada gnjidama i to uz pomoć sudija. A vi pričate o napadačkim opcijama kluba. Barcelona treba samo da dodatno posloži odbranu. I da se vrati na Camp Nou. Time bi bili za 50% bolja ekipa.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Sve to stoji,cifre su tu al nema opustanjajasonstatham je napisao/la: ↑13 maj 2025, 20:254, 5, 3, 4. Barcelona je utrpala 16 komada gnjidama i to uz pomoć sudija. A vi pričate o napadačkim opcijama kluba. Barcelona treba samo da dodatno posloži odbranu. I da se vrati na Camp Nou. Time bi bili za 50% bolja ekipa.
Prvi spic ekipe ima skoro 40 godina, ima statistiki no iz aviona se vidi da se s njim ko prvim izborom ne smije uci u novu sezonu, feran je isto jako napredovao no jasno da bi imali neku sirinu potrebam je novi vrhunski spic, leva se nadavao golova no ocito je da je vrijeme za podmladjivanje,gyokeres nije los izbor
Jasno je da nam treba jos jedna opcoja po krilu ili ofanzovni vezni,zato pominjem wirza,ovde neko ubi s poredjenjem s olmom,kao da jedan drugog iskljucuju,obojica polivalentni igraci i da je srece da obojicu budemo imali,ako ne, i wiliams moze dobro doci i jos par igraca,al sirine mora biti,
Bekovi se moraju dovesti, to je imperati i ne smije to imati veze s opcijama u napadu, potrebno je i jedno i drugo, nemam nista protiv mingeze, lijevi bek je i veci imperativ jer ne mozemo tu ostati samo na baldeu i uzdati se u martina,mora se dovesti neki solidan igrac ,a desno opet ima garcija koji se solidno pokazao,mada mislim da treba jos jedan
Ova sezona je pokazala koliko nam je potrebno jos sirine u ekipi, ta sirina ce nam donijeti sigurno i stabilnost u odbrani, harakiri bi bio bez pojacanja u nlvu sezonu,uzdati se u levu,da ce rafinja ponoviti ovu sezonu,da nece biti povreda...
Neka sirine pa i jeftinih igraca koji se nisu pikazali u drugim klubovima, npr iz uniteda onaj rashford ako nema para za wirza ili wiliamsa, flik je od vecih taraba pravio igracine neam nista protiv i njeg da dovedu ko neku rezervnu opciju, a i zadji vezni neki iskusni jeftini ne bi bio los
Ne znam tacno kakva je finansijska situacija u klubu,koliko se mozextrositi na plate i transfere, no pojacanja definitivno trebaju i moraju biti dovedena, sve je bilo dobro i lijepo ove sezone,no s istim rosterom uci u novu sezonu bio bi harakiri
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
A sta brat salkan sve napisa, a nigdje tacne teze s glave
- jasonstatham
- Kontakt:
Barcelona neće dovoditi aman neka pojačanja ovog ljeta iz više razloga.
Prvi se krije pod parolom "never change a winning team". Lewa ostaje jer ima brojeve i zna kako paziti na svoje tijelo. Druga je finansije (ako budu mudri i namazani pa uzmu dobru lovu za Arauja i Fatija, u šta ne vjerujem, nije im u krvi).
Širina. Koja širina? Kako? Širina se postiže nedokazanim, kvalitetnim igračima koji mogu trpiti sjediti na klupi (Font, Martin, Fermin, Eric...). Jer svaki koji je kvalitetan za Barcelone, vrijedi i taj sigurno se neće zadovoljiti klupom. Jbt, pa mali Pau neće, a vi bi dovodili nekoga i masno ga platili da se postigne "širina". Zamisli pljuneš 50mil da neko sjedi na klupi.
Uostalom, čuli ste za epizodu Rodrygo što se spominje ovih dana. Ista bi bila stvar i u Barceloni.
Prvi se krije pod parolom "never change a winning team". Lewa ostaje jer ima brojeve i zna kako paziti na svoje tijelo. Druga je finansije (ako budu mudri i namazani pa uzmu dobru lovu za Arauja i Fatija, u šta ne vjerujem, nije im u krvi).
Širina. Koja širina? Kako? Širina se postiže nedokazanim, kvalitetnim igračima koji mogu trpiti sjediti na klupi (Font, Martin, Fermin, Eric...). Jer svaki koji je kvalitetan za Barcelone, vrijedi i taj sigurno se neće zadovoljiti klupom. Jbt, pa mali Pau neće, a vi bi dovodili nekoga i masno ga platili da se postigne "širina". Zamisli pljuneš 50mil da neko sjedi na klupi.
Uostalom, čuli ste za epizodu Rodrygo što se spominje ovih dana. Ista bi bila stvar i u Barceloni.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Casado kad se vrati, ide direktno na klupu i ulazi/igra po potrebi. Jah eto prebacit ce Pedrija na poziciju na kojoj nije ni upola dobar kao na ovoj sad, zbog Casada.
Ne vjerujem da je pozicija desnog beka ni u top5 prioriteta, sad kad je skontao da Eric Garcia tu može uskočiti.
Krilo, napadač, lijevonogi štoper, lijevi bek, golman. Sve prioriteti prije desnog beka, tako da nema ništa od Mingueze.
Daj prvo da oni, koliko već sutra, a možda i danas, obezbjede titulu i matematički.
Barceloni će i ovaj prelazni rok čovjek, koji vodi LL, praviti probleme. Nemojte u to sumnjati. Ako i poslednji EC nije tome dokaz, onda ne znam što jeste.
Barceloni će i ovaj prelazni rok čovjek, koji vodi LL, praviti probleme. Nemojte u to sumnjati. Ako i poslednji EC nije tome dokaz, onda ne znam što jeste.
-
- Kontakt:
I ja sam misljenja da ce nas jos vise maltretirati ovaj transfer rok,pogotovo iz razloga zlostavljanja la ligaske miljenice.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.