FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Lamine je najbolji igrac Svijeta realno.Individualno igrac koji pravi najvecu razliku na terenu.Malo mi para oci sto poprilicno malo igra bez lopte,ne utrcava puno vec trazi loptu u noge,iako ima dug i lagan korak koji moze iskoristiti.Igra glavom,ima taj genius brain pa mu je i oprosteno.Nesto sto su rijetki imali,Messi doveo do savrsenstva.
Nije dobro za klub da je osvoji jer je zelen,a jos gore sto mu je otac nekako vece djete od njega.Trazit ce on sad monstruoznu platu sto je i za ocekivati ali i realno.
Malo smjesno zvuci da je djecak od 17godina fakat najbolji na Svijetu,malo to govori i o nivou fudbala koji se igra u ovom momentu.Dembele kao prvi favorit,to mi bas presmjesno zvuci.Lik koliko god talentovan bio,nepredvidiv sam sebi,poprilicno glupav.
Nije dobro za klub da je osvoji jer je zelen,a jos gore sto mu je otac nekako vece djete od njega.Trazit ce on sad monstruoznu platu sto je i za ocekivati ali i realno.
Malo smjesno zvuci da je djecak od 17godina fakat najbolji na Svijetu,malo to govori i o nivou fudbala koji se igra u ovom momentu.Dembele kao prvi favorit,to mi bas presmjesno zvuci.Lik koliko god talentovan bio,nepredvidiv sam sebi,poprilicno glupav.
Ne smije se ponoviti greška kao s Fatijem, De Jongom, Dembeleom. Mladi igrači, a već ogromni ugovori. Treba to postepeno. Ako mu sad daš npr 20, šta će tek tražiti kad bude imao 24,25 godina.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
To je tacno, ne treba balavcima davati ogromne ugovore. To treba ici postepeno. Najbolji primjer Fati.
Ali isto tako, rizikujes da ga neko drugi pokupi u slucaju manjeg ugovora. Sjetimo se primjera firauna Neymara, imao tada platu 13 miliona u Barci (malo li je

Doduse, to su bazilci, oni su nelojalni i trce za parama. Nadam se da Yamal i njegov babuka nisu takvi.
Za iducu sezonu znaci po mom mišljenju imamo ovakvu ekipu:
........ Ter Stegen
X - Kounde - Cubarsi - Balde
................. X
..... Pedri........ De Jong
Yamal........X....... . Raphinha
Znaci na trenutnu ekipu 3 top pojacanja. Desni bočni, zadnji vezni i nova 9ka, koja ima ubitacan finis, a ne da mu treba 10 prilika za gol.
I ta ekipa bi gazila sve pred sobom uvjeren sam. Zasto Barca prima puno golova? Razlog se nalazi u tome, da na sredini nemas pravog razbijaca i zato ti odbrana trpi. Sjetimo se zlatnih era naše ekipe kad smo uz Xavija i Iniestu imali uvijek razbijaca jednog. Keita, Yaya Toure i na kraju Busquets. Nakon Busija nažalost nemamo vise igraca takvog kalibra u ekipi. I sami znamo, da je nas sunovrat počeo (pogotovo u LP) kad je Busquets usao u pozne igračke godine i postao prosto prespor za takav nivo igre.
A nadam se, da ce i Lewa razumijeti, da jednostavno ne može sam iznijeti cijelu sezonu. Kao sto nije ni ovu. I zato nam treba novi napadac, a Lewa da bude kao mentor i podrska. I naravno joker sa klupe, jer ima itekako sta da pokaže jos. Al ne za 90min. Nesto kao sto Modric radi u Realu evo vec 2 sezone skoro.
I stoperski par Kounde - Cubarsi bi bilo zanimljivo vidjeti. Protiv napadaca kao Mbappe, Lautaro i slični bi mislim to bilo top. Po drugoj strani zbog visine, bi mogli imati problema sa fizicki jacim 9kama, kao naprimer Guirassy, Thuram, Lukaku, Sorloth itd.
I novi desni bočni koji ce probijati i zujati po strani kao Balde na lijevoj. Nesmijem zamisliti kad bi doveli jednog takvog, Yamal bi bio malo rasterecen, pa ga ne bi vise čuvala po 2 protivnicka igraca.
Zanimljivo ljeto nas čeka. Nadam se da cemo konacno i mi poceti kupovati nesto u ovom prelaznom roku. Zamišljam igraca ala Rodri sa Pedrijem i De Jongom u vezi. Veza ko NATO. Ali mokri snovi
........ Ter Stegen
................. X
Znaci na trenutnu ekipu 3 top pojacanja. Desni bočni, zadnji vezni i nova 9ka, koja ima ubitacan finis, a ne da mu treba 10 prilika za gol.
I ta ekipa bi gazila sve pred sobom uvjeren sam. Zasto Barca prima puno golova? Razlog se nalazi u tome, da na sredini nemas pravog razbijaca i zato ti odbrana trpi. Sjetimo se zlatnih era naše ekipe kad smo uz Xavija i Iniestu imali uvijek razbijaca jednog. Keita, Yaya Toure i na kraju Busquets. Nakon Busija nažalost nemamo vise igraca takvog kalibra u ekipi. I sami znamo, da je nas sunovrat počeo (pogotovo u LP) kad je Busquets usao u pozne igračke godine i postao prosto prespor za takav nivo igre.
A nadam se, da ce i Lewa razumijeti, da jednostavno ne može sam iznijeti cijelu sezonu. Kao sto nije ni ovu. I zato nam treba novi napadac, a Lewa da bude kao mentor i podrska. I naravno joker sa klupe, jer ima itekako sta da pokaže jos. Al ne za 90min. Nesto kao sto Modric radi u Realu evo vec 2 sezone skoro.
I stoperski par Kounde - Cubarsi bi bilo zanimljivo vidjeti. Protiv napadaca kao Mbappe, Lautaro i slični bi mislim to bilo top. Po drugoj strani zbog visine, bi mogli imati problema sa fizicki jacim 9kama, kao naprimer Guirassy, Thuram, Lukaku, Sorloth itd.
I novi desni bočni koji ce probijati i zujati po strani kao Balde na lijevoj. Nesmijem zamisliti kad bi doveli jednog takvog, Yamal bi bio malo rasterecen, pa ga ne bi vise čuvala po 2 protivnicka igraca.

Zanimljivo ljeto nas čeka. Nadam se da cemo konacno i mi poceti kupovati nesto u ovom prelaznom roku. Zamišljam igraca ala Rodri sa Pedrijem i De Jongom u vezi. Veza ko NATO. Ali mokri snovi
Zadnja izmjena: Lavcina, dana/u 17 maj 2025, 00:17, ukupno mijenjano 1 put.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Vraćati Koundea sad, kad je postao jedan od najboljih desnih bekova na svijetu, nazad na štopera, je odluka vrijedna zatvorske kazne od 25 godina.
Dobar je Kounde na boku normalno, da bi ponekad opet to igrao u slučaju kartona ili povrede. Ali nemojmo se zavaravati, da je on top za tu poziciju, jer mu fali ono glavno. Brzina.
Kounde je desni bek, ne znam ŝto se to uopšte dovodi u pitanje. Inigo Cubarsi je stoperski tandem. Za zadnjeg veznog ima Bernal, Cassado, Gavi. Veza je prenatrpana svakako. Napadač se nažalost vjerovatno neće ni dovoditi. Back up lijevi bek i krilo i vjerovatno je to to.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Neće ti Flick igrati 4:3:3 Ostaje 4:2:3:1 sa Olmom, Pedrijem i De Jongom.Lavcina je napisao/la: ↑17 maj 2025, 00:13Za iducu sezonu znaci po mom mišljenju imamo ovakvu ekipu:
........ Ter Stegen
................. X
I novi desni bočni koji ce probijati i zujati po strani kao Balde na lijevoj. Nesmijem zamisliti kad bi doveli jednog takvog, Yamal bi bio malo rasterecen, pa ga ne bi vise čuvala po 2 protivnicka igraca.![]()
Don't hate what you don't understand.
Bernal pitanje nakon povrede kakav ce biti. Casado i Gavi nisu ti tipovi zadnjih vezni. Trebas fizicki jakog igraca, a ne nekog kog svako moze odgurati.Mokes je napisao/la: ↑17 maj 2025, 00:20Kounde je desni bek, ne znam ŝto se to uopšte dovodi u pitanje. Inigo Cubarsi je stoperski tandem. Za zadnjeg veznog ima Bernal, Cassado, Gavi. Veza je prenatrpana svakako. Napadač se nažalost vjerovatno neće ni dovoditi. Back up lijevi bek i krilo i vjerovatno je to to.
Na ovaj sastav jos dodati juliana alvareza umjesto lewe
pusti snovi.. yebo odbranu dok god dajemo jedan vise 

1946-1987
- FCBLAUGRANA1987
- Kontakt:
Kakav Alvarez, da je (top klasa) ne bi nikad zavrsio u Atletiku… Kad bi dosao bio bi kao Grizman… Od njega ces dobiti maksimalno 25 golova u sezoni u najboljem slucaju… stvarno se nadam da ne pomisljaju na njega, bio bi jako skup a nije dokazana top klasa…
Nigdje veze ti je priča. Alverez iako ga ni ja ne volim je top klasa.FCBLAUGRANA1987 je napisao/la: ↑17 maj 2025, 10:24Kakav Alvarez, da je (top klasa) ne bi nikad zavrsio u Atletiku… Kad bi dosao bio bi kao Grizman… Od njega ces dobiti maksimalno 25 golova u sezoni u najboljem slucaju… stvarno se nadam da ne pomisljaju na njega, bio bi jako skup a nije dokazana top klasa…
Kao sto je i Greizman bio, to što se u Barci nije snašao je za dublje analize.
Don't hate what you don't understand.
Bez najmanje 16 baš dobrih igrača nema lige prvaka.
Iduće sezone će biti teže osvojiti ligu jer Xabi Alonso će ove manje ekipe bez problema pobjeđivati. Nije to Carlo koji ni sa onakvim Milanom nije uspio više od jedne -dvije lige osvojiti.
Iduće sezone će biti teže osvojiti ligu jer Xabi Alonso će ove manje ekipe bez problema pobjeđivati. Nije to Carlo koji ni sa onakvim Milanom nije uspio više od jedne -dvije lige osvojiti.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
- jasonstatham
- Kontakt:
Umjesto da se slavi VELIKA titula i da se uživa u slikama slavlja, bez ikakve potrebe se crtaju neke nove pozicije Koundeu i kalkuliše koliko bi golova Alvarez dao u sezoni.
Opušteno. Uživajte sa igračima u osvajaju titule 2024/25.
Pojačanja su neminovna, ali da je potreban totalan remont haman svake pozicije, pa nije United ili Tottenham.
Opušteno. Uživajte sa igračima u osvajaju titule 2024/25.
Pojačanja su neminovna, ali da je potreban totalan remont haman svake pozicije, pa nije United ili Tottenham.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
700 hiljada duša, skoro pola grada

Koliko su se ovo puta vratili iz zaostatkamessilla je napisao/la: ↑17 maj 2025, 11:41https://www.youtube.com/watch?v=DGLkOs7cvrk
https://www.youtube.com/watch?v=AdjDDs9UL6M

Bernal kad bi se vratio na nivo prije povrede uletio bi hladno u prvih 11.
- FCBLAUGRANA1987
- Kontakt:
Pa sa njim bi dobio isto sto i sa Grizmanom, i da li mislis da li bi to bilo pojacanje ili slabljenje ekipe?xaviesta je napisao/la: ↑17 maj 2025, 10:42Nigdje veze ti je priča. Alverez iako ga ni ja ne volim je top klasa.FCBLAUGRANA1987 je napisao/la: ↑17 maj 2025, 10:24Kakav Alvarez, da je (top klasa) ne bi nikad zavrsio u Atletiku… Kad bi dosao bio bi kao Grizman… Od njega ces dobiti maksimalno 25 golova u sezoni u najboljem slucaju… stvarno se nadam da ne pomisljaju na njega, bio bi jako skup a nije dokazana top klasa…
Kao sto je i Greizman bio, to što se u Barci nije snašao je za dublje analize.
- tutankamon1905
- Kontakt:
FCBLAUGRANA1987 je napisao/la: ↑17 maj 2025, 10:24Kakav Alvarez, da je (top klasa) ne bi nikad zavrsio u Atletiku… Kad bi dosao bio bi kao Grizman… Od njega ces dobiti maksimalno 25 golova u sezoni u najboljem slucaju… stvarno se nadam da ne pomisljaju na njega, bio bi jako skup a nije dokazana top klasa…

Koga bi ti doveo da garantiras za njega da ce dat vise od tih 25? Koliko je takvih igraca u svijetu?
Jedan Mbappe jedva dobacio do 28, ne znam ni sam koliko iz penala
- FCBLAUGRANA1987
- Kontakt:
Da, za Barcelonin domet je malo, Sorloth iz istog kluba je zabio 17 golova u LaLigi a on 15…
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.