BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

thelightblue
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la thelightblue » 20 maj 2016, 17:20

oldtown1990 je napisao/la:Prostejov ce igrati samo ako ne ostvari dobar rezultat na RG, a za njega je sigurno dobar rezultat prolazak u 2.kolo :D
U Prostejov ne ide samo kad ce imati 100% plasman u Riju nakon Rolanda Garrosa, sta daje 3. kolo. A 2.kolo? mozda.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 20 maj 2016, 18:20

Vidim vratio nam se na temu i @schminka, nakon pauze koja je uslijedila zbog Damketovog brukanja u Nici, fino. :)

Sto se tice Souse, ne znam sta da kazem, portugalac nije klasicni sljakas kao sto ga mnogi vidim vec predstavili, stavise, covjek igra podjednako dobro na betonu i na sljaci. Favorit je svakako, igra u dobroj formi, nedavno je i Nadalu uzeo set. Damiru treba neki losiji dan Souse, uz njegovu dobru igru pa da se imamo cemu nadati. Mada opet, kad najmanje ocekujemo Damir bljesne, pa hajde da vidim da pobjedi i ovog.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2016, 18:22

thelightblue je napisao/la:U Prostejov ne ide samo kad ce imati 100% plasman u Riju nakon Rolanda Garrosa, sta daje 3. kolo. A 2.kolo? mozda.
Vjerujem da će pobjeda nad Sousom biti dovoljna. Pa čak i ako ne pobijedi, mislim da će cutoff za olimpijadu biti negdje oko 85 mjesta.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2016, 18:30

bodi123 je napisao/la:Sto se tice Souse, ne znam sta da kazem, portugalac nije klasicni sljakas kao sto ga mnogi vidim vec predstavili, stavise, covjek igra podjednako dobro na betonu i na sljaci. Favorit je svakako, igra u dobroj formi, nedavno je i Nadalu uzeo set. Damiru treba neki losiji dan Souse, uz njegovu dobru igru pa da se imamo cemu nadati. Mada opet, kad najmanje ocekujemo Damir bljesne, pa hajde da vidim da pobjedi i ovog.
Upravo to, Sousa je daleko od klasičnog zemljaša, pravi all-round igrač. Ono što se ne slažem jeste da Damir treba da bljesne i da mu treba loš dan portugalca, ne treba njemu bljesak, treba mu najbolje što može ponuditi, a na velikim turnirima stvarno daje svoj maksimum.

Dobro je što su već ranije igrali i da Damir zna šta ga očekuje. Sousa je u dobroj formi, i neće Damiru biti ni malo lako.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 20 maj 2016, 18:35

slika
"We need to suffer. And we need to fight."

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 20 maj 2016, 18:53

bodi123 je napisao/la:Vidim vratio nam se na temu i @schminka, nakon pauze koja je uslijedila zbog Damketovog brukanja u Nici, fino. :)

Sto se tice Souse, ne znam sta da kazem, portugalac nije klasicni sljakas kao sto ga mnogi vidim vec predstavili, stavise, covjek igra podjednako dobro na betonu i na sljaci. Favorit je svakako, igra u dobroj formi, nedavno je i Nadalu uzeo set. Damiru treba neki losiji dan Souse, uz njegovu dobru igru pa da se imamo cemu nadati. Mada opet, kad najmanje ocekujemo Damir bljesne, pa hajde da vidim da pobjedi i ovog.
Od tih izraza `sramota, brukanje, žalost` i sličnih mi je muka. Damir, Mirza i ostali naši sportisti ne mogu doživjeti poraz koji bih ja nazvao brukom.

Tačno tako, Sousa uopšte nije klasični šljakaš, štaviše, šljaka mu je vjerovatno i najslabija podloga. Tehnika forhenda mu je takva da voli niži odskok, a forhend mu je i jedina jaka stavka u igri. Na bekendu, reternu i defanzivi ima ogromne rupe. Jedan je od tehnički najlošijih igrača u top 50. Ono što ga krasi je psiha, dobro razumijevanje igre, velika borbenost, hrabrost i na osnovu tih stavki se i nalazi na ovom mjestu.

Damir je na šljaci sasvim sigurno bolji igrač, kompletniji, pokazalo se to i u njihovim dosadašnjim mečevima, Damir je uzeo 4 seta, Joao samo 1. Tako da Damiru definitivno ne treba neki lošiji Sousin dan, Sousa će na terenu pokazati ono što uvijek i pokaže i on je taj koji treba razmišljati o Damirovoj igri i nadati se nekom lošijem danu, a ne obratno...

thelightblue
Kontakt:

Post Postao/la thelightblue » 20 maj 2016, 19:21

Virtu4l je napisao/la:
thelightblue je napisao/la:U Prostejov ne ide samo kad ce imati 100% plasman u Riju nakon Rolanda Garrosa, sta daje 3. kolo. A 2.kolo? mozda.
Vjerujem da će pobjeda nad Sousom biti dovoljna. Pa čak i ako ne pobijedi, mislim da će cutoff za olimpijadu biti negdje oko 85 mjesta.
Pa da, ali nikad nemozes biti siguran. Npr moze li Fritz igrati? A Gulbis? Dutra Silva? Edmund? Ima ih jos dosta, koji nisu igrali u DC toliko koliko treba, ali ipak mogu nastupati u Riu kad ce dobiti dozvole od ITF... Najbolje je odbraniti 90 bodova (ili u Parizu ili u Parizu i Prostejovu) i onda bez obzira sta o njima ITF kaze, Damir je sigurno unutar. Takodjer velika sansa za Damira je specjalna pozivnica za dvojicu igraca koji su broj jedan u svojoj zemlji, a koja jos nema predstavnika u ovoj konkurenciji, znaci muski singl. I ovdje je bitno da ce biti bolje rangiran nego Gulbis/Lu/Haase/Kukushkin.
Zadnja izmjena: thelightblue, dana/u 20 maj 2016, 19:23, ukupno mijenjano 1 put.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 20 maj 2016, 19:22

Virtu4l je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Sto se tice Souse, ne znam sta da kazem, portugalac nije klasicni sljakas kao sto ga mnogi vidim vec predstavili, stavise, covjek igra podjednako dobro na betonu i na sljaci. Favorit je svakako, igra u dobroj formi, nedavno je i Nadalu uzeo set. Damiru treba neki losiji dan Souse, uz njegovu dobru igru pa da se imamo cemu nadati. Mada opet, kad najmanje ocekujemo Damir bljesne, pa hajde da vidim da pobjedi i ovog.
Upravo to, Sousa je daleko od klasičnog zemljaša, pravi all-round igrač. Ono što se ne slažem jeste da Damir treba da bljesne i da mu treba loš dan portugalca, ne treba njemu bljesak, treba mu najbolje što može ponuditi, a na velikim turnirima stvarno daje svoj maksimum.

Dobro je što su već ranije igrali i da Damir zna šta ga očekuje. Sousa je u dobroj formi, i neće Damiru biti ni malo lako.
Ne znam, ovo sto je pokazao u Nici i Rimu ne ulijeva samopouzdanje. Sousa je onaj tip igraca koji igra bez prevelikih oscilacija, on zna koga moze pobjediti a koga ne moze i shodno tome i igra. Protiv Damira ima ta 2 poraza ali sada je situacija daleko drugacija, on je sada top 30 igrac sa nekoliko vrlo dobrih skalpova i svakako da ce uci kao favorit u ovaj mec. Damirova prednost je sto se ovaj mec igra na sljaci, dakle u njegovoj avliji i sto ce (valjda) dati maksimum jer je ipak ovo Slam. Ja fakat nisam neki optimista pred ovaj mec jer mislim da je vrijeme da ga portugalac pobjedi, mnogo ce biti eventualnih 3 0.

@schminka, a brate i meni se gadi vjeruj kad Damir izgubi od nakvog Zhanga koji igra po ITF turnirima. ;)

i apsolutno se ne slazem da ce Sousa morati cekat Damirov losiji dan, koji je to uopste Damirov losiji dan? Onaj protiv ovog mediokriteta u Nici? Ako je taj onda bih i ja dobio Damira sasvim sigurno, a ne jedan top30 igrac.. ;)
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 20 maj 2016, 19:24

Nismo se razumjeli, što bi mi se gadilo, jasno mi je da Damir nema takav kvalitet i ne može na 30 turnira u godini igrati na najvišem nivou

Kad to bude mogao bit će u prvih 20

Opet ti kažem meni je Damir bolji igrač od Souse na šljaci, a vjerovatno i generalno, ranking tu nema nikakve veze, baš kao što nema veze ni kada izgubi od 400+ igrača, ne igra ranking, nego igrač sa svojim (ne)kvalitetima

thelightblue
Kontakt:

Post Postao/la thelightblue » 20 maj 2016, 19:26

bodi123 je napisao/la:@schminka, a brate i meni se gadi vjeruj kad Damir izgubi od nakvog Zhanga koji igra po ITF turnirima. ;)

i apsolutno se ne slazem da ce Sousa morati cekat Damirov losiji dan, koji je to uopste Damirov losiji dan? Onaj protiv ovog mediokriteta u Nici? Ako je taj onda bih i ja dobio Damira sasvim sigurno, a ne jedan top30 igrac.. ;)
Izgubio je u Nicu jer mu je treba bilo odmor jednostavno, sta je priznao u nekim intervju. Samo jedan mec, molim vas. Kraj temi "Nice".

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 20 maj 2016, 19:34

shminka je napisao/la:Nismo se razumjeli, što bi mi se gadilo, jasno mi je da Damir nema takav kvalitet i ne može na 30 turnira u godini igrati na najvišem nivou

Kad to bude mogao bit će u prvih 20

Opet ti kažem meni je Damir bolji igrač od Souse na šljaci, a vjerovatno i generalno, ranking tu nema nikakve veze, baš kao što nema veze ni kada izgubi od 400+ igrača, ne igra ranking, nego igrač sa svojim (ne)kvalitetima
Ja bih to ipak ovako rekao, na sljaci blaga prednost Sousi radi konstantnosti u posljednje 2 godine, sto znaci da pobjeda Damira ne bi bilo toliko iznenadjenje uopste, dok na ostalim podlogama je on favorit protiv Damira.

I da, ja bih uz Sousin forehand dodao i solidan servis koji posjeduje, daleko bolji od Damirovog. Zna odservirati dosta ravno i jako, a servis ga je cesto znao izvlaciti u kriticnim trenutcima meceva.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 20 maj 2016, 19:37

Nije mu servis ništa bolji od Damirovog, helem, vidjet ćemo kako će meč proći, bit će kvalitetan sigurno, velika borba :)

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 20 maj 2016, 19:41

Neozbiljno je reci da mu servis nije bolji od Damirovog :)

Prijavi se za tipovanje RG, da te vidimo u svjetskim okvirima, nisi se pokazao dobro u bh tipovanjima na ovoj temi. :)

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 20 maj 2016, 19:43

64 boda više od tebe, klasa ;) :mrgreen:

a vodim i u diskusiji da li će Rafa do seta protiv Novaka ove godine na šljaci, 0-2 lagano :lol:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 20 maj 2016, 19:44

Prolazi ovo Damir. Motivisu ga GS-ovi
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 20 maj 2016, 19:46

Nisam ja igrao ovo uopste, ne znam otkud mi i ovaj bod :)

Pa zadnji mec si prognozirao da Rafa nece do 6 gemova, a covjek bacio niz vodu 5 set lopti, to uopste nije dobro. :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 20 maj 2016, 19:46

shminka je napisao/la:64 boda više od tebe, klasa ;) :mrgreen:
Sramota ako od Souse izgubi. :bih: :kafa: :kafa: :kafa:

Damir mu treba max fh izbjegavat, stvarno ga dobro udarit, to je, čini mi se, na IW dobro okusio Nole. Vjerujem da će ovo biti vrlo težak meč. predviđam 5 setova.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 20 maj 2016, 20:08

bodi123 je napisao/la:Nisam ja igrao ovo uopste, ne znam otkud mi i ovaj bod :)
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 5#p4818495

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 20 maj 2016, 21:34

Kad je otprilike Damir u nedjelju?
"We need to suffer. And we need to fight."

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 20 maj 2016, 21:36

Captain4 je napisao/la:Kad je otprilike Damir u nedjelju?
Možda i nije u nedjelju. :mrgreen: Sve ćemo sutra saznat. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.