Gledao sam sinoć na RTV Vogošća utakmicu sa Koševa od 25. minute. Odnosno od trenutka kada je Zvijezda povela. U provom poluvremenu, ono što sam gledao, Zvijezda konkretnija, opasnija i bolje je stajala na terenu od Sarajeva. Najgori igrač na utakmici je, po meni bio Torlak, koji je bio direktni krivac za drugi gol Zvijezde, a potom i za treći gol, koji je pomoćni sudija neopravdano poništio. U drugom poluvremenu Sarajevo pritislo i imalo inicijativu i više šansi i bilo dosta bolje, a najbolji igrač Sarajeva Sesar. Momak je igrao, trčao i proigravao. Po meni puno bolji, jednostavniji i konkretniji od Messija.
Glavni sudija, po meni odsvirao odlično i kada bih ga ocjenjivao od 1-10, dobio bi čistu desetku. Dobro procjenjivao igru, prednost, žute kartone dodijelio ispravno i nije napravio ni jednu grešku. Čak i produžetak od 5 minuta i 18 sekundi prvog poluvremena je bio ispravan. Golman Labus se povrijedio i njegova povreda sa izmjenom je trajala nešto manje od dva i pol minuta, a izmjene Sarajeva su se izvršile za nekih 10-tak sekundi, jer su povrijeđeni igrači već bili van terena i Sarajevu se žurilo jer je gubilo 2:0.
Pomoćni sudija na istočnoj strani terena je obični kriminalac i mislim da ćemu ovo biti zadnja utakmica koju će odsvirati na terenima Premijer lige. Obični bezobraznik, bez imalo morala. Drznik, ukratko papak. Znam da će mnogi reći da ne mogu biti objektivan, jer sam navijač Želje, ali ono što sam vidio je krajnji bezobrazluk. Kod prvog gola Sarajeva, uz aut liniju kraj pomenutog pomoćnog sudije, igrač Zvijezde ima loptu, a na njega nasrće sa leđa Belošević i nakon što je igrač Zvijezde bio jači u duelu, Belošević pada, a pomoćnik maše faul za Sarajevo. Scena tragikomična. Igrači Zvijezde ga opkolili i traže objašnjenje, aon kulira. Sarajevo iz te akcije postiže gol, a glavni krivac za isti, osim pomoćnika, je i golman Zvijezde Labus. Nakon toga Sarajevo napada i potpuno zasluženo stiže do izjadnačenja i vodstva. Kod rezultata 2:2 Zvijezda postiže regularan gol, kada jedan igrač Zvijezde prolazi kroz odbranu Sarajeva, golman nekako brani, odbija se lopta do jednog igrača Zvijezde i čovjek postiže gol, ali pomenuti pomoćnik maše neki ofsajd. U još par navrata igrač Zvijezde se nalazi u ofsajdu, lopta ide u prazan prostor, drugi igrač Zvijezde ulazi u taj prostor i ide jedan na jedan prema golmanu, ali pomoćnik maše ofsajd. Bilo je još smješnijih situacija, a slična ovoj, gdje je Adi Adilović bliži lopti i svako vidi da će je stići prije igrača Zvijezde, ali pomoćnik "za svaki slučaj" maše ofsajd. Njegov bezobrazluk je bilo toliki da je jednom i očit aut za Zvijezdu dodijelio Sarajevu, a svaki duel po desnoj (njegovoj) strani je dodijelio Sarajevu. Kada su to vidjeli igrači Zvijezde, počeli su napadati sa suprotne strane i kroz sredinu, ali je tada izmišljao ofsajde.
Utakmica je bila korektna i da nije bilo kriminalca na istočnoj aut liniji, mogla bi dobiti prolaznu ocjenu.
Neko je na jednoj od tema ovog foruma postavio situacije, gdje sudije ašćare kradu jednu ekipu, pa bih volio da neko skine te detalje i prikaže dotičnog pomoćnika u pravom svjetlu. Tragikomično.
Ukoliko bi zanemarili pomoćnika i njegove greške, Sarajevo pobjedilo zasluženo.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".