FC Internazionale Milano
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- TheTruth34
- Kontakt:
Re: FC Internazionale Milano
Kad se malo glava ohladila, mora se priznati da je ovo veliki minus Inzaghiju, nedopustivo je izgubiti od ekipe u kojoj raznosaci pizza igraju, gdje dva tri igrača nemaju kvalitet da kod nas upadnu u roster..
S druge strane, ovo je dobra opomena da nema opuštanja i da se mora dobro igrati 90 + minuta a ne 45 kao danas, valjda se slični kiksevi neće ponavljati.
S druge strane, ovo je dobra opomena da nema opuštanja i da se mora dobro igrati 90 + minuta a ne 45 kao danas, valjda se slični kiksevi neće ponavljati.
Svaki derbi ove sezone je odlično unaprijed pripremio, budemo bolji, dominramo a onda sve sje*e u 2. pol. I protiv Milana i Juveta, jel moguće da mladi perspektivni trener nije do sad skontao za talijanski ziheraški pristup više ne funkcionše, 1-0 se ne smije branit ni protiv malih ekipa a kamoli u derbijima... Nije mi nkad teško prihvatit poraz kad te protivni nadigra i pobijedi ali kad vidiš da si duplo jači od protivnika, držiš ga na konopcima i umjesto da ga dotučeš ti se povučeš, braniš rezultat i svaki put do sad bivaš kažnjen. Ako i protiv Napolija ovako nešto uradi onda je očito budala i izgubit će moje poštovanje
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
Da je na vrijeme izvadio Dzeku i DeVrija mi bi dobili tekmu.Biscione je napisao/la: ↑06 feb 2022, 10:39Svaki derbi ove sezone je odlično unaprijed pripremio, budemo bolji, dominramo a onda sve sje*e u 2. pol. I protiv Milana i Juveta, jel moguće da mladi perspektivni trener nije do sad skontao za talijanski ziheraški pristup više ne funkcionše, 1-0 se ne smije branit ni protiv malih ekipa a kamoli u derbijima... Nije mi nkad teško prihvatit poraz kad te protivni nadigra i pobijedi ali kad vidiš da si duplo jači od protivnika, držiš ga na konopcima i umjesto da ga dotučeš ti se povučeš, braniš rezultat i svaki put do sad bivaš kažnjen. Ako i protiv Napolija ovako nešto uradi onda je očito budala i izgubit će moje poštovanje
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Ali ne mozes zamijeniti ključne igrače iz prvog poluvremena i očekivati nesto... Lako je protiv slabijih to ne dolazi do izražaja, ali do sada su uvijek lose izmjene uticale na rezultat
Ma Džeko ne smije biti starter, treba imati ulogu kao i Sanchez tj ulazi u 60' i svaku 5-tu kao starter. Correa nas je zezno sa svojim povredama, on i Lautaro su trebali biti tandem a ne da Džeko igra svaku kao da ima 29 godina. Zato je Džeko bio dobar na početku sezone jer je bio odmoran, sad se previše troši za svoje godine i grohno, da mu daje manju minutažu opet bi bio dobar.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
Problem je što Džeko mora biti starter iako je podobro grohno u odnosu na start sezone, jedini je napadač tog tipa u ekipi i mora igrati. Problem je što on njega drži 90 minuta iako se vidilo da se energetski ispraznio. Ljudi pišu logično da će vaditi Lautara jer je igrao za Argentinu, jeste logično ako ne gledaš situaciju na terenu već radiš šablonski, ali je usprkos tome Lautaro izgledao svježije na terenu što i nije za iznenaditi se budući da su mu 24 godine i fizički je spreman 1/1. Mislim da bi ono i bez te utakmice svejedno vadio Lautara jer Alexis i Lautaro nisu neki duo. Ali u ovakoj situaciji gdje je Džeko bio mrtav nije ga smio ostaviti pa makar igrali Lautaro i Alexis.
Drugi žešći zajeb je što se nije išlo na 2-0 nego se branilo rezultat i čekalo priliku iz kontre.
Ne treba se puno zamarati ovom utakmicom, jeste da ostaje žal jer se bilo bolji na terenu, ali ovo su samo 3 boda kao i svaka utakmica. Znali smo izgubiti derbi i kad smo bili osjetno bolji. To je derbi, nema pravila, i uvijek je podjednaka šansa za 1x2 bez obzira na kvalitete ekipe.
Treba naučiti lekciju da se rezultat od 1-0 ne brani i to je to. Od ova 3 boda i nesretnog poraza više me brine Inzaghijev mindset. Ako me pamćenje dobro služi. Ovako je i protiv Intera branio 2-1 na Olimpicu kad je bio direktan okršaj za 4. mjesto i LP pa na kraju izgubio 2-3.
Edit: a i sebav nam je što smo izgubili. Raskmezile su se komšije nakon merkata i pozdravili sa Scudettom, nebi ga bilo zanimljivo osvojiti da se sinoć dobilo i već početkom drugog mjeseca otišlo na +7 i utakmica manje. Ovako nek se još nadaju.
Drugi žešći zajeb je što se nije išlo na 2-0 nego se branilo rezultat i čekalo priliku iz kontre.
Ne treba se puno zamarati ovom utakmicom, jeste da ostaje žal jer se bilo bolji na terenu, ali ovo su samo 3 boda kao i svaka utakmica. Znali smo izgubiti derbi i kad smo bili osjetno bolji. To je derbi, nema pravila, i uvijek je podjednaka šansa za 1x2 bez obzira na kvalitete ekipe.
Treba naučiti lekciju da se rezultat od 1-0 ne brani i to je to. Od ova 3 boda i nesretnog poraza više me brine Inzaghijev mindset. Ako me pamćenje dobro služi. Ovako je i protiv Intera branio 2-1 na Olimpicu kad je bio direktan okršaj za 4. mjesto i LP pa na kraju izgubio 2-3.
Edit: a i sebav nam je što smo izgubili. Raskmezile su se komšije nakon merkata i pozdravili sa Scudettom, nebi ga bilo zanimljivo osvojiti da se sinoć dobilo i već početkom drugog mjeseca otišlo na +7 i utakmica manje. Ovako nek se još nadaju.

Srećom pa su pozajmili Caiceda, iako je i on pao u formi (1 gol za Genou) al da je sinoć bio na klupi bolje i on nego držat krepanog Džeku
-
- Kontakt:
Lautaro se nije vidio na utakmici, o čemu pričamo? Jesmo gledali istu tekmu? Bukvalno ga nigdje nije bilo. Da li je umor ne znam, ali mu ovo nije prva tekma i u odnosu na prošlu sezonu, poprilično je loš većinu sezone. A trebao bi biti prvi napadač, pa čak i igrač. A on to nije. Zato dolazimo do problema zvani Džeko, što igrač od 36 godina daje isto na terenu kao igrač od 24 godine.
1921
- TheTruth34
- Kontakt:
Dali ga na posudbu a nisu doveli nijednog vežnjaka i onda nam Vecino i Vidal ulaze u igru

- TheTruth34
- Kontakt:
Ma najgore je je što u LP mora neko uletiti i odigrati na nivou, jer nema Barelle, umjesto da je Sensi tu, ovako moraš moliti Boga da Vidala ne prenese šta i ne dobije crveni ili ne napravi penal, a od one dvojice svakako ne možeš ništa očekivati, hebiga..
Čudim se, ako već nisu mogli Frabottu ovu zimu dovest, da Marotta nije negog iskustnog kreativca našao za male pare ili posudbu.
Da se samo pola para od prodaje Lukakua ulozilo i dovelo Vlahovica mogla se uspostavit dominacija. Ovako probat uzet jos ove godine titulu, boga pitaj kad cemo moc opet, jer ce od iduce godine Juventus opet bit na vrhu
We all have a past. We have ours and we're proud of it.
Upravo to
- TheTruth34
- Kontakt:
Yebiga, valjda su kontali džabali ga dovesti i popušili kurku.. Bit će Juve na vrhu to je neminovno, ali opet smo mi jači, samo da se dovede bilo kakav napadač, ali bukvalno bilo kakav, nama će sve biti update u odnosu na Džeku.
Sto se tice transfera ne ocekujem nesto posebno na ljeto da se desi.
Vjerovatno ce neki stoper besplatno da se potpise, ostaje samo vidjeti koji. Mnogo ih je na listi kojima istice ugovor, mada ja vjerujem da su Ginter ili Luiz Filipe najrealnija opcija za nas. Rudiger, Christensen i Süle mi djeluju nerealno. De Vrij ce vjerovatno biti prodan na zimu.
Sto se opet veznog reda tice, i tu ne vjerujem da ce nesto ekstravagantno da se desi. Sensi ce biti vracen sa posudbe, a Vecino i Vidal ce napustiti klub. Gagliardini nazalost ostaje a bice potpisani neke back up opcije iz manjih klubova- tu najvise mislim na Frattesija koji me iskreno i nije nesto ocarao.
Sad kako stvari stoje za napadaca, to je sve otvoreno. Marotta ce siguran sam pokusati dovesti Dybalu, mada iskreno ja mislim da ce taj na kraju produziti ugovor sa Juveom. Sigurno da nam se vise isplati njemu dati 8-9 mil platu nego dovesti kojekakvog Scamaccu i uzdati se da bude normalan iako je covjek realno prosjecni italijanski napadac.
Licno sam misljenja da Correa je podbacio i nazalost to je bacen novac sa nase strane. Naravno, glupo je bilo i pricati zasto je doveden covjek koji ionako ima listu povrijeda ali eto ne bi trebalo o tome diskutovati buduci da ovdje ljudi znaju da nisam bas na trenerovoj strani.
Dzeko ce iduce godine imati 37 god i njegov impact tesko da ce biti osjetljiv i sa klupe. Sanchez vjerujem da moze jos jednu sezonu da odradi, a nakon toga ce nam trebati dva dobra napadaca. Velike transfere sigurno necemo da gledamo, a po meni cemo prikazanom od Onane do sada vjerovatno traziti i golmana za prve postave ponovo.
Vjerovatno ce neki stoper besplatno da se potpise, ostaje samo vidjeti koji. Mnogo ih je na listi kojima istice ugovor, mada ja vjerujem da su Ginter ili Luiz Filipe najrealnija opcija za nas. Rudiger, Christensen i Süle mi djeluju nerealno. De Vrij ce vjerovatno biti prodan na zimu.
Sto se opet veznog reda tice, i tu ne vjerujem da ce nesto ekstravagantno da se desi. Sensi ce biti vracen sa posudbe, a Vecino i Vidal ce napustiti klub. Gagliardini nazalost ostaje a bice potpisani neke back up opcije iz manjih klubova- tu najvise mislim na Frattesija koji me iskreno i nije nesto ocarao.
Sad kako stvari stoje za napadaca, to je sve otvoreno. Marotta ce siguran sam pokusati dovesti Dybalu, mada iskreno ja mislim da ce taj na kraju produziti ugovor sa Juveom. Sigurno da nam se vise isplati njemu dati 8-9 mil platu nego dovesti kojekakvog Scamaccu i uzdati se da bude normalan iako je covjek realno prosjecni italijanski napadac.
Licno sam misljenja da Correa je podbacio i nazalost to je bacen novac sa nase strane. Naravno, glupo je bilo i pricati zasto je doveden covjek koji ionako ima listu povrijeda ali eto ne bi trebalo o tome diskutovati buduci da ovdje ljudi znaju da nisam bas na trenerovoj strani.
Dzeko ce iduce godine imati 37 god i njegov impact tesko da ce biti osjetljiv i sa klupe. Sanchez vjerujem da moze jos jednu sezonu da odradi, a nakon toga ce nam trebati dva dobra napadaca. Velike transfere sigurno necemo da gledamo, a po meni cemo prikazanom od Onane do sada vjerovatno traziti i golmana za prve postave ponovo.
Vjerujem u Marottu i mislim da ce on nesto iskemijati na ljeto osim ako Suning opet ne zatvori cesmu, po svemu sudeci trebali bi se pojacati u svim linijama, Fratesi za vezu i Scamacca za napad, u obrani bi vjerojatno dosao Bremer ali mislim kako to sada nije moguce, produzio je ugovor i vjerojatno ce na ljeto u EPL ako nastavi sa ovakvim igrama, ima tih slobodnih igraca kojim istjece ugovor (Ginter, Felipe Luis) koji ce bit dovoljno dobri za rotaciju sa jednim od prva 3 stopera.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
ma pusti strunjake,njima lautaro igracina,a frajer u najboljim godinama u sjeni lukakua a sad u sjeni dzeke,da vrijedi vec bi igrao u EngleskojGeriOldman je napisao/la: ↑06 feb 2022, 14:55Lautaro se nije vidio na utakmici, o čemu pričamo? Jesmo gledali istu tekmu? Bukvalno ga nigdje nije bilo. Da li je umor ne znam, ali mu ovo nije prva tekma i u odnosu na prošlu sezonu, poprilično je loš većinu sezone. A trebao bi biti prvi napadač, pa čak i igrač. A on to nije. Zato dolazimo do problema zvani Džeko, što igrač od 36 godina daje isto na terenu kao igrač od 24 godine.
a o corei suvisno i pricati vise na bolovanju nego na terenu a i on u najboljim godinama i onda im Dzeko kriv sto frajer igra iza napadaca a cijelu karijeru igrao ispred
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Igraci za rotacije nam trebaju svakako. Bremer bi bio pun pogodak da zamjeni De Vrija. Ginter bi bio odlican da imamo jednog u rotaciji dobrog. Sto se sredine tice, mislim da nam tu treba dva rjesenja kako bi mogli preci sezonu. Mora se neki potencijal ganjati i neki nosioc iz manjih timova da moze povuci ponekad, da kada udje pruzi 120% svaki put - Freuler iz Atalante npr. To su igraci koji igraju vrlo dobro i daju sve od sebe, nisu upadljivi ali uvijek obave svoj zadatak vrhunski.Tritolone je napisao/la: ↑07 feb 2022, 09:16Vjerujem u Marottu i mislim da ce on nesto iskemijati na ljeto osim ako Suning opet ne zatvori cesmu, po svemu sudeci trebali bi se pojacati u svim linijama, Fratesi za vezu i Scamacca za napad, u obrani bi vjerojatno dosao Bremer ali mislim kako to sada nije moguce, produzio je ugovor i vjerojatno ce na ljeto u EPL ako nastavi sa ovakvim igrama, ima tih slobodnih igraca kojim istjece ugovor (Ginter, Felipe Luis) koji ce bit dovoljno dobri za rotaciju sa jednim od prva 3 stopera.
Meni je rak za oci kada procitam svaki put da nam se Scamacca povezuje za poziciju napadaca. To nije ozbiljno rjesenje. Radije treba riskirati sa nekim wonderkidom iz j.amerike kojeg ces ionako dovesti za 20 mil $ a pri tome imas dole svoje scoute i ljude koji vide ima li sta od njega. Milito je sigurno jedan od njih.
Slazem se, isto sam pisao kao ti za Scamaccu ljetos kad se povezivao sa nama nakon odlaska Lukakua, ali evo ovu sezonu igra dobro, visok je, jak, ima top u nozi, ako bi cijena bila manja od 40 mil € onda bi se mozda i isplatio, vidio sam da je i statisticki u ovim bitnim parametrima u rangu Vlahovica,tiffoso je napisao/la: ↑07 feb 2022, 10:25
Igraci za rotacije nam trebaju svakako. Bremer bi bio pun pogodak da zamjeni De Vrija. Ginter bi bio odlican da imamo jednog u rotaciji dobrog. Sto se sredine tice, mislim da nam tu treba dva rjesenja kako bi mogli preci sezonu. Mora se neki potencijal ganjati i neki nosioc iz manjih timova da moze povuci ponekad, da kada udje pruzi 120% svaki put - Freuler iz Atalante npr. To su igraci koji igraju vrlo dobro i daju sve od sebe, nisu upadljivi ali uvijek obave svoj zadatak vrhunski.
Meni je rak za oci kada procitam svaki put da nam se Scamacca povezuje za poziciju napadaca. To nije ozbiljno rjesenje. Radije treba riskirati sa nekim wonderkidom iz j.amerike kojeg ces ionako dovesti za 20 mil $ a pri tome imas dole svoje scoute i ljude koji vide ima li sta od njega. Milito je sigurno jedan od njih.
Kad bi imali lovu onda bi zaganja J.Davida iz Lillea, on mi je ogromna zelja, pisao sam za njega i onda kad je iz Belgije dolazio u Lille, tada je kostao samo 20ak mil €, a danas ce otic za 50+ sigurno.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.