RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

ANTIFA !
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la ANTIFA ! » 24 avg 2014, 21:47

Nikakav me bod ne zanima u Zenici po 3 boda idemo i 3 moramo uzeti vrijeme je za pobjedu u Zenici ;) :)
Ajmo Rođeni !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 24 avg 2014, 22:02

Slijedi Čelik u gostima,Olimpic kući,Široki u gostima.Pravi test za naše rođene.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 avg 2014, 22:56

Tek slijede prave utakmice. Idemo!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 24 avg 2014, 23:15

bit će nam yebeno u srijedu, slično kao kontra Vezira.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 24 avg 2014, 23:45

ako je neko obilazio pomoćni teren i slikao, dajte postavite slike pa da vidimo dokle su došli radovi. ;)

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 24 avg 2014, 23:56

Treba napast Čelik od prve minute.
Čelik neće igrati bunker pa neće imati izgovor za neefikasnost, samo nek odigraju kako znaju i sve će biti uredu.
Prošle godine smo ih zamalo dobili sa dosta lošijom ekipom, samo da je Ramović bio precizniji 5 metara od gola Čelika. ;)

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 25 avg 2014, 00:17

Ma ovo sto sam vidio na sportskom pregledu,7-8 sansi i to mrtvih zicera.Samo kad procepi,polahko raja.Evo procitah i Skaljicev intervju,kaze covjek da smo jaci nego lani,i jesmo samo da se sve poslozi i uigra.Moze neko mislit da sere.m al jaki smo pravo.U zenicu po 3 boda bez lazne skromnosti ali trenutno smo ispred njih podobro i to moramo iskoristiti.
Velezov niz bez poraza ce potrajati abd jos dugo i trebo bih ja strahovati-nikad,nek strahuju drugi od nas,tako i treba
SAMO VELEZ
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 25 avg 2014, 08:59

Sjecam se dobro ,bila je sezona 98/99 nas par stotina SVE GORI I NA KRAJU PJESMA SE ORI.

ČELIK-VELEŽ 0:2

NEK BUDE I OVE GODINE

FORZA
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
VFC THE RELIGION

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 25 avg 2014, 13:43

Novo pojacanje :mrgreen: :
[youtube][/youtube]
StarMo nije skutorija...

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 25 avg 2014, 14:57

Šta sam vam rekao, mora Pop proraditi.Svi se slažemo da on ne zna puno, ali to neznanje nadoknadi trkom, borbom i zalaganjem.Sada očekujem da nastavi ovako i u Zenici.Čestitke Pope na prvom golu :clap: :salut:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 25 avg 2014, 15:18

Crvenarmija je napisao/la:Šta sam vam rekao, mora Pop proraditi.Svi se slažemo da on ne zna puno, ali to neznanje nadoknadi trkom, borbom i zalaganjem.Sada očekujem da nastavi ovako i u Zenici.Čestitke Pope na prvom golu :clap: :salut:
Nije on toliko los igrac koliko je do sada kritikovan. To tvrdim od pripremnih utakmica i misljenja sam da nemamo bolju alternativu na mjestu centarfora od njega. Kako tumacim po vasim komentarima (vi koji gledate utakmice) nista losi nije od Hebibovica, Jankovica, Hajdarovica, Haurdica (prva 4 kola). Zato smatram da ne zasluzuje (ne jos) toliku kritiku. Ponavljam opet, trebat ce 5 - 6 kola da ekipa udje u formu. Nakon Celika i Olimpica trebali bi znati koliko mozemo. U Zenici moramo, jednostavno moramo do tri boda da nebi zaostali za vodecim ekipama. Eto im odlicne prilike da dokazu koliko mogu. Odlican teren, sudjenje ce sigurno biti korektno, domacin ce igrati otvoreno na pobjedu, RA ce ih bodriti. Nema izgovora za losim rezultatom. Moja ocekivanja su velika = 3 boda :opaopa:
Prkosni i Ponosni od 1922

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 25 avg 2014, 15:24

Treba da pobijedimo Čelika u srijedu, realno mislim da smo kvalitetniji, oni su u nekim **** i ne mogu se izvaditi nikako. Koliko mogu pročitati, ni Robijaši im ne idu na domaće utakmice, ili idu a nema navijanja. Ako donesemo sva 3 boda iz Zenice, mislim da po samom završetku utakmice treba raditi na mobilizaciji navijača za tekmu s Olimpikom. Pa jel problem ako se samo jedno kolo stavi ulaznica 2 km na sve tribine, mislim da bi cifra od karata bila ista kao i po 5 km na ovih 500-600 ljudi, ako ne i veća (500 x 5 km = 2500 KM ; 1500 x 2 km = 3000 km)

Ne zelim reci da je to pod moranje, ali mozda cak ljudi i zbog toga ne dolaze, ili bilo šta uraditi što će privući raju masovno. Imam osjećaj da bi zatvaranje ostalih dijelova tribine osim onog iza gola prije nego što počne utakmica urodilo plodom. Dok se ne napuni 500 ljudi iza gola, ne puštati ni na centralnu ni nigdje. Jedino tako možemo nešto uraditi. Klub nam pravi rezultate, trenutno su na poziciji koja vodi u Evropu (a mislim da mogu još napredovati za jednu ili čak dvije pozicije), istih 100 ljudi (maksimalno) u kopu čitavu sezonu ? Mislim da to neće tako ići.

Sad iskren moram biti, nekad su i ovi mrzitelji Veleža u pravu. Koga briga šta se to radilo prije rata i kakvi smo bili ? Trebamo sada pokazati tu historiju i nastaviti tradiciju. Jer šta znači riječ tradicija ? Kada je nešto isto dugo dugo vremena i ponavlja se, bez obzira da li bilo bolje ili gore (to je neki moj opis te riječi) . Evo možda ne može bolje iz onih slavnih dana našeg diva, ali zar može ovako gore da od 600 gledalaca po utakmici su 100 djeca Veleža koja su primorana da budu na utakmici.

Postaviti neki veliki baner kod pozorišta s natpisom "Podržimo naš Velež" i na još nekim mjestima koja su prometna onako ? Moramo se malo aktivirati.

Mislim da od nekog velikog pretjeranog broja u Zenici nema ništa. Em što nije moguće, još je i radni dan, otići će ona standardna raja, ali svaka im čast, nemam riječi. Ova starija raja koja je iz nekih razloga odustala od navijanja, nek ako ništa ode do KN, popije pivu, podrži mlađu raju , da im par prijedloga i smjernica i slično.

@Pirke, dokle si sa sastavljanjem pisma ?

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 25 avg 2014, 15:29

Skoro pa gotov, vratila mi se cura sa puta u subotu pa........ Hehehe
Mislio sam završiti prošle srijede. Jbg...
Mislim, sve to radim čim nađem minut slobodnog vremena. A bio sam neobično zauzet ove zadnje dvije sedmice!
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 25 avg 2014, 15:44

shaman7 je napisao/la:Treba da pobijedimo Čelika u srijedu, realno mislim da smo kvalitetniji, oni su u nekim **** i ne mogu se izvaditi nikako. Koliko mogu pročitati, ni Robijaši im ne idu na domaće utakmice, ili idu a nema navijanja. Ako donesemo sva 3 boda iz Zenice, mislim da po samom završetku utakmice treba raditi na mobilizaciji navijača za tekmu s Olimpikom. Pa jel problem ako se samo jedno kolo stavi ulaznica 2 km na sve tribine, mislim da bi cifra od karata bila ista kao i po 5 km na ovih 500-600 ljudi, ako ne i veća (500 x 5 km = 2500 KM ; 1500 x 2 km = 3000 km)

Ne zelim reci da je to pod moranje, ali mozda cak ljudi i zbog toga ne dolaze, ili bilo šta uraditi što će privući raju masovno. Imam osjećaj da bi zatvaranje ostalih dijelova tribine osim onog iza gola prije nego što počne utakmica urodilo plodom. Dok se ne napuni 500 ljudi iza gola, ne puštati ni na centralnu ni nigdje. Jedino tako možemo nešto uraditi. Klub nam pravi rezultate, trenutno su na poziciji koja vodi u Evropu (a mislim da mogu još napredovati za jednu ili čak dvije pozicije), istih 100 ljudi (maksimalno) u kopu čitavu sezonu ? Mislim da to neće tako ići.

Sad iskren moram biti, nekad su i ovi mrzitelji Veleža u pravu. Koga briga šta se to radilo prije rata i kakvi smo bili ? Trebamo sada pokazati tu historiju i nastaviti tradiciju. Jer šta znači riječ tradicija ? Kada je nešto isto dugo dugo vremena i ponavlja se, bez obzira da li bilo bolje ili gore (to je neki moj opis te riječi) . Evo možda ne može bolje iz onih slavnih dana našeg diva, ali zar može ovako gore da od 600 gledalaca po utakmici su 100 djeca Veleža koja su primorana da budu na utakmici.

Postaviti neki veliki baner kod pozorišta s natpisom "Podržimo naš Velež" i na još nekim mjestima koja su prometna onako ? Moramo se malo aktivirati.

Mislim da od nekog velikog pretjeranog broja u Zenici nema ništa. Em što nije moguće, još je i radni dan, otići će ona standardna raja, ali svaka im čast, nemam riječi. Ova starija raja koja je iz nekih razloga odustala od navijanja, nek ako ništa ode do KN, popije pivu, podrži mlađu raju , da im par prijedloga i smjernica i slično.

@Pirke, dokle si sa sastavljanjem pisma ?

Neznam brate ali mislim da karte nisu problem, mislim cijena karata.Jedino šta bi ja uradio je besplatan ulaz za žene/djevojke i djecu.Klub je krajnje fer sa kartama.Npr. godišnja karta za penzionere i studente košta 30KM, navijače 20KM, i obična 50KM.
Daljina stadiona nekima jest problem, ali opet ko hoće na utakmicu njemu sigurno nije.Nisam jednom poslije rata otišao pješke, kroz čitav grad pa u Vrapčiće, sigurno imam nekih 6 - 7 možda i više kilometara.
Sad idem sa svojim autom ali uvijek sjednem nekoga od mlađe raje, pogotovo u povratku.
Što se tiče RA, tu neznam šta je ali nešto ne štima.Nikad manji broj raje iza gola.

P.S. Netreba drugi primjer već dedo iz Zenice koji dolazi svaku utakmicu!!!

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 25 avg 2014, 15:47

Pirke je napisao/la:Skoro pa gotov, vratila mi se cura sa puta u subotu pa........ Hehehe
Mislim, sve to radim čim nađem minut slobodnog vremena. A bio sam neobično zauzet ove zadnje dvije sedmice!
Ako je radi cure, oprošteno ti je! :urnebes:

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 25 avg 2014, 16:34

GDJE SU SADA SVI ....GDJE SU LJUDI TI.
USTANITE ĐAVOLI.....
slika
slika
slika
slika
VFC THE RELIGION

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 25 avg 2014, 17:50

VigorMostarac je napisao/la:GDJE SU SADA SVI ....GDJE SU LJUDI TI.
USTANITE ĐAVOLI.....
slika
slika
slika
slika

Izgleda cekaju derbi...
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 25 avg 2014, 17:50

USTANITE ĐAVOLI.....
slika
slika
slika
slika

Izgleda cekaju derbi...
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 25 avg 2014, 17:58

Crveni_1922 je napisao/la:
USTANITE ĐAVOLI.....
slika
slika
slika
slika

Izgleda cekaju derbi...
Nije samo to u pitanju.Ovo je bila jedna od najjačih generacija RA od osnivanja.Sad nešto očito ne štima.Jeli onaj bojkot ili je nešto treće to stvarno niko nezna.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 25 avg 2014, 18:15

anel81m je napisao/la:
Pirke je napisao/la:Skoro pa gotov, vratila mi se cura sa puta u subotu pa........ Hehehe
Ako je radi cure, oprošteno ti je! :urnebes:
Haha, ma i zbog posla, i zbog rodbine, i zbog cure. Jbg. Cudno vrijeme, uistinu sam mislio sve to zavrsiti jako brzo. Ali evo, pri kraju sam.

Kad smo vec na toj temi, ako iko ima neke ideje ili prijedloge da Velez privuce i zadrzi raju na stadionu, posaljite mi preko PPa! Kad vec ovo radim...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.