RŠD Velež Mostar

mozak
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la mozak » 23 jun 2022, 22:28

Prezadovoljan sam sa filmom..iako sam nekako osjećaja da bi ovaj film trebao dobiti nastavak.
Malo je vremena da se 100 godina izrežira u sat vremena.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 23 jun 2022, 22:28

MostarskiSin je napisao/la:
23 jun 2022, 22:25
Mostarac45 je napisao/la:
23 jun 2022, 22:18
MostarskiSin je napisao/la:
23 jun 2022, 17:36

Trenutno izgleda da jesmo, sutra ili prekosutra mogu dati vise informacija
Adi je u mostaru izgleda da je ovaj iz sarajeva definitivno novi kondicionalni trener
Upravo zato sam i rekao da sutra ili prekosutra mogu dati vise informacije dok vidim momka. Vrlo moguce da ne moze stici izvrsavati sve obaveze jer ipak radi na fakultetu i ima dosta ljudi s kojima radi privatno, ne moze pustit sve niz vodu jer ga je Velez zovnuo.
Mislim da je do toga ali i ovaj momak iz sarajeva je provjeren i istog zvanja je

Kulesza
Kontakt:

Post Postao/la Kulesza » 23 jun 2022, 23:07

mozak je napisao/la:
23 jun 2022, 22:28
Prezadovoljan sam sa filmom..iako sam nekako osjećaja da bi ovaj film trebao dobiti nastavak.
Moraš imati na umu da nije ovo samo za nas, ima ljudi koji ne navijaju za Velež a opet hoće da vide o čemu se radi, što smo mi tako posebni, film je što se toga tiče ispunio svoju svrhu, svi dodatni detalji samo kvare širu sliku koju hoćeš prikazati
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★

9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

opalaopala
Kontakt:

Post Postao/la opalaopala » 23 jun 2022, 23:40

Uzivajte rodjeni !
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles

Sjevernokorejskipas
Kontakt:

Post Postao/la Sjevernokorejskipas » 23 jun 2022, 23:42

Čestitke autorima filma, urađeno po pravilima zanata, sa relevantnim gostima.Ni dodati niti oduzeti, potaman. :clap: :clap:

Reds93
Kontakt:

Post Postao/la Reds93 » 24 jun 2022, 09:15

Dokumentarac je odlican, kvalitetno odradjen, definitivno vrijedi pogledati. Bravo 👏
Mi smo Rođeni prkosni i ponosni!

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 24 jun 2022, 13:29

Dokumentarac nije loš, ali... Ponesu te emocije u zadnjim kadrovima dokumentarca, pa se zaneseš da je "dobar pravo".
Po meni previše je priče bilo o igračima, a premalo o Veležu.
Drugo, previše je "politički korektan". Razumijem da se možda ne mogu direktno označiti krivci zašto danas Velež ne igra pod Bijelim Brijegom, ali je nekako čitav rat i poslijeratno razdoblje samo blijedo spomenut.
Nekakvo šupljiranje Serdarevića i Džidića da su odnosi između Zrinjskog i Veleža sjajni i bajni, kako da ne.
Uglavnom, moglo je to i bolje.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 24 jun 2022, 13:33

Slušajte ckepi Mostarske :D

U nedjelju ko neće dati sav glas nek ne dođe

Mora goriti

Niko vas ništa ne pita
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 24 jun 2022, 13:38

Suze

Dobar dokumentarac

Tu su bili Anel, Corba, Zifa ….

Fino je raje bilo

Bravo Dario :bow:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

RAStolac01
Kontakt:

Post Postao/la RAStolac01 » 24 jun 2022, 14:01

jose je napisao/la:
24 jun 2022, 13:29

Drugo, previše je "politički korektan". Razumijem da se možda ne mogu direktno označiti krivci zašto danas Velež ne igra pod Bijelim Brijegom, ali je nekako čitav rat i poslijeratno razdoblje samo blijedo spomenut.
Nekakvo šupljiranje Serdarevića i Džidića da su odnosi između Zrinjskog i Veleža sjajni i bajni, kako da ne.
I meni je ovo bas smetalo

Ali ostatak cista 10ka :salut:

Reds93
Kontakt:

Post Postao/la Reds93 » 24 jun 2022, 14:16

RAStolac01 je napisao/la:
24 jun 2022, 14:01
jose je napisao/la:

To za odnose sjajne izmedju Veleza u Zrinjskog, ne znam sta su pusili. Da su se posvetili i ratnom i poslijeratnom periodu, dokumentarac bi trajao danima, a ne sat vremena. Meni je bas lijepo odisao dokumentarac, nekom pozitvnoscu, upravo onom sto nam treba za 100 godina.

Ono sto mi je zasmetalo jeste to da nije bilo u stanju doci 200 ljudi na promociju filma, do 9i15 je bilo doslovno poluprazno. Onda se do pocetka nekako to i popunilo, s tim da je jos bilo dosta praznih stolica.
Mi smo Rođeni prkosni i ponosni!

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 24 jun 2022, 14:20

Reds93 je napisao/la:
24 jun 2022, 14:16
jose je napisao/la:

To za odnose sjajne izmedju Veleza u Zrinjskog, ne znam sta su pusili. Da su se posvetili i ratnom i poslijeratnom periodu, dokumentarac bi trajao danima, a ne sat vremena. Meni je bas lijepo odisao dokumentarac, nekom pozitvnoscu, upravo onom sto nam treba za 100 godina.

Ono sto mi je zasmetalo jeste to da nije bilo u stanju doci 200 ljudi na promociju filma, do 9i15 je bilo doslovno poluprazno. Onda se do pocetka nekako to i popunilo, s tim da je jos bilo dosta praznih stolica.
To za odnose je vjerovatno poruka kako bi trebalo dalje. Akcent je na tome generalno i na nivou grada da treba da se grade odnosi. Imaš tu i nekih igrača kojima je Zrinjski blizak pa jbg čitaj između redova. Svi znamo sve a kad je u pitanju budućnost ne treba biti malouman

zemuntrg
Kontakt:

Post Postao/la zemuntrg » 24 jun 2022, 16:24

Dokumentarac odlican, suplja o odnosima nas i nakaze iz medjugorja je nepotrebna

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 24 jun 2022, 17:10

Čuj da se grade odnosi sa njima i radi igrača kojima je Zrinjski blizak. Golemo i ovo pročitati.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 24 jun 2022, 17:13

Kulesza je napisao/la:
23 jun 2022, 23:07
mozak je napisao/la:
23 jun 2022, 22:28
Moraš imati na umu da nije ovo samo za nas, ima ljudi koji ne navijaju za Velež a opet hoće da vide o čemu se radi, što smo mi tako posebni, film je što se toga tiče ispunio svoju svrhu, svi dodatni detalji samo kvare širu sliku koju hoćeš prikazati
Sudbina koja se sa nama poigrala, dešavanja koja smo preživjeli su morala biti opširnija u ovom filmu.
Dno koje je klub bio dotakao se nesmije zaboraviti!
Upravo ta činjenica..uspon, vrtoglavi pad pa ponovno dizanje bi meni bio putokaz u scenariju samog filma.
Zadnjih 6 god je film sam po sebi.
Nekako nije sva priča ispričana i to je moje mišljenje.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Babke
Kontakt:

Post Postao/la Babke » 24 jun 2022, 17:28

Film je ok i vidim da je mnoge dirnuo u neke žice, međutim nema potrebe za tim. Činjenica je da nije postojao nikakav specijalan naboj između Veleža i Zrinjskog dok pred sam rat, a u sve to trebate imati na umu da je istorija koju mi znamo makar djelomično našminkana da njih predstavi kao babaroge u tom vremenu, a nas naravno kao megakoministički bunker, malu moskvu i šta ti ja znam.

Istina nije sigurno u sredini, ali nije ni onakva kakvu su pisali partijski činovnici koji su virili iz dupeta svojih nadređenih. Postoji ona priča da je djed ili pradjed Blaža Sliškovića (simpatizer Zrinjskog u to vrijeme) napravio janje za pobjednika nekog gradskog derbija što samo po sebi govori da ti odnosi nisu bili onakvi kakvim ih mi danas vidimo.

Mene su više zasmetali neki drugi očigledni propusti vezani za Velež i Zrinjski, a to je da se nije jasno i nedvosmisleno reklo da je reaktivacija zrinjskog čisti politički projekat ubijanja Mostara kakvog smo imali. Da je taj naš stadion postao koncentracioni logor za veliki broj Mostaraca koji se nisu uklapali u projekat Mostara kakav, realno, imamo danas na širem teritoriju grada.

Uzmu ti stadion, pobacaju ti trofeje, protjeraju ti navijače i onda se dotaknemo korektnih odnosa klubova. Na 200-tu godišnjicu će se pričati da smo im poklonili stadion u znak dobre volje i pomirenja.

Ima još namjernih propusta koji mi se gade, ali prosječnom navijaču možda ne upadaju u oko. Priča da su 77 Veležovca "dala život za Mostar" je jedna najobičnija glupost i istorijski falsifikat.

Prava istina je da je 77 ilegalaca - članova Veleža okupljenih oko KPJ poginulo u partizanima - ne za nekakav Mostar, nego za nekakve stvari koje su veće od Mostara. Nisu svi bili komunisti, ali upakivati tu priču u nekakvu radničku klasu i nekakve sindikate je smješno.

Tom pričom je rukovodila KPJ i to je važno reći kako na 200-tugodišnjicu vaša djeca ne bi učila da su Velež osnovali pripadnici LGBT radničke udruge koja se borila za mir u svijetu.

Ovi propusti su namjerni jer je produkcija FTV-ova, ali mi je žao što se malo ko osvrnuo na to i malo ko vidi da se pod splačinom nekakvog lokalpatriotizma falsifikuje nešto puno važnije. Svaka čast Mostu, Neretvi, tavli, suncu i raznoraznoj simbolici, ali naš identitet i naše uporište se nedvosmisleno vežu za revoluciju i radničku klasu. Koliko sam god protiv tih komunističkih istoričara i ublehaša, toliko sam i protiv ove priče o maltene spontanom organizovanju nekakvih radnika na livadi. Što bi onaj pak^š Komšić rekao #mahajtemovlimvas.

Nemam ništa protiv toga da je Velež u svom odrastanju neminovno prigrlio sve što je Mostarsko baš kao što je sve Mostarsko prigrlilo njega, ali za potrebe istine i potrebe budućnosti, prošlost se mora jasno i nedvosmisleno razumjevati.

Nije mi cilj bio siktati na "Podstanare" i otvarati stare rane, ali vidim da ste krenuli negotovat oko možda jedine notorne činjenice koju je Dario iznio u dokumentarcu :lol: dok je namjerno zaobišao strahote koje su predhodile dizanju iz pepela.

Inače primjetite jednu stvar iz svjedočanstava svih bivših igrača - svi su bili skromni i preplašeni kada su došli u prvi tim. Neki su zaboravili osnovna pravila kad su dobili prvu priliku :) . Ta stvar mnogo govori o tome koliko se drugačije gledalo na Velež tada kad je objektivno bio manji nego danas kad je mit o njemu nakon svega mnogo veći. Rijetko koji omladinac se rasplače kad prvi put zaigra i drago mi je vidjeti emocije kad debituju. To mi je vazda dobar znak da će među njima biti neki Vaha, Kulje, Mara...

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 jun 2022, 18:43

Mostarac45 je napisao/la:
23 jun 2022, 23:43
16.12 - 16.29
Sudeći po ovome, nema više dolazaka osim ako se neki igrač ne proda.

jose je napisao/la:

Tipični Balkanjerosi, smeta im kada nema političke, ratne i ostale napetosti a prvi u redu kada se treba žaliti na generalnu situaciju u gradu i državi.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 24 jun 2022, 19:08

OldFashioned je napisao/la:
24 jun 2022, 18:43

jose je napisao/la:

Tipični Balkanjerosi, smeta im kada nema političke, ratne i ostale napetosti a prvi u redu kada se treba žaliti na generalnu situaciju u gradu i državi.
Apsolutno netačno. Ako se već nije išlo "u srž", nije trebalo ni izgovarati laži i besmislice.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 jun 2022, 19:21

Napravio se sportski dokumentarac sa sportskom tematikom zvanom Velež.
Kome ne paše, neka nađe na youtube nešto iz 90-ih ili početka 00-ih.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.