Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Pa dobro, 2000 godina, facelift, full oprema. Ja mislim da ne bi bilo lose.
Navodim primjer samo.
Iako se ni meni licno ne sviđa ovaj kec, druga serija je dosta ljepsa...
Pasat b5, mozda da se moze naci i b5.5
Bmw E46
Navodim primjer samo.
Iako se ni meni licno ne sviđa ovaj kec, druga serija je dosta ljepsa...
Pasat b5, mozda da se moze naci i b5.5
Bmw E46
Mia San Mia
Staro, ali izgleda mladje od ovih divljih, dugotrajnije je, i kvalitetnije bez obzira na ggodine. Izvini, kakva je razlika izmedju 2000 i 2003?
100% sportski i krajnje opušten potpis.
Ne svidja mi se linija te A4-oke. A i prije bi uzeo nesto tipa ovog
http://www.olx.ba/artikal/24404207/opel-astra/
Onda 307-ca poslje 2005 godine itd
http://www.olx.ba/artikal/24404207/opel-astra/
Onda 307-ca poslje 2005 godine itd

Nije sve u godinama, to samo kazem!
Što se tice Astre, extra je ova, preporučujem da pogledaš i Vectru C, inače gotivim Opel baš, kod mene su se i vise nego odlicno pokazali.
Što se tice Astre, extra je ova, preporučujem da pogledaš i Vectru C, inače gotivim Opel baš, kod mene su se i vise nego odlicno pokazali.
Skoda 1.9 sdi (atmosferac)
Astra 1.6 benzin (jedan od pouzdanijih motora)
Ako oces Astru dizela onda gledaj 1.9 cdti odlicna, al je mal skuplja..
Ustvari za te pare i nemas nekog izbora a da je auto od 2004. pa gore. Mos naleitit na pasata b5 ali karavana dok su limuzine znatno skuplje tak da i to otpada, posto ne zelis taj tip.
Poznati 1.9 turbo dizelasi (pasat, audi) su naravno vrhunska auta ali su isti mnogo gazeni i tesko ces naci ispod 250k, a to je vec treci veliki servis, i trebas detaljnje servisne knjige.
Onda, Astra, Skoda isl. su jeftiniji za odrzavati od pasata, audija, golfa 4 cak i mladje verzije.
Zbog toga se na ovoj temi trazi nesto ekonomicno a priblizno kvalitetno za prosjecnog korisnika.
Logicno da je bolji Merc, pomenuti Audi, Passat i sta vec no poenta je nesto sasvim drugo. Nije stvar kupit auto, to je msm najmanji problem, stvar je da te sluzi neko vrijeme uz redovno odrzavanje. E to odrzavanje za odredjeni period, pogotov ak se slijepo zaletis na poznati brend ode u nedogled.
Naravno dubina dzepa sve diktira pa ak ti nije zao istresti koju stoju vise, onda ok, normalno da ces uzivati sa nekom masinerijom.
Astra 1.6 benzin (jedan od pouzdanijih motora)
Ako oces Astru dizela onda gledaj 1.9 cdti odlicna, al je mal skuplja..
Ustvari za te pare i nemas nekog izbora a da je auto od 2004. pa gore. Mos naleitit na pasata b5 ali karavana dok su limuzine znatno skuplje tak da i to otpada, posto ne zelis taj tip.
Poznati 1.9 turbo dizelasi (pasat, audi) su naravno vrhunska auta ali su isti mnogo gazeni i tesko ces naci ispod 250k, a to je vec treci veliki servis, i trebas detaljnje servisne knjige.
Onda, Astra, Skoda isl. su jeftiniji za odrzavati od pasata, audija, golfa 4 cak i mladje verzije.
Zbog toga se na ovoj temi trazi nesto ekonomicno a priblizno kvalitetno za prosjecnog korisnika.
Logicno da je bolji Merc, pomenuti Audi, Passat i sta vec no poenta je nesto sasvim drugo. Nije stvar kupit auto, to je msm najmanji problem, stvar je da te sluzi neko vrijeme uz redovno odrzavanje. E to odrzavanje za odredjeni period, pogotov ak se slijepo zaletis na poznati brend ode u nedogled.
Naravno dubina dzepa sve diktira pa ak ti nije zao istresti koju stoju vise, onda ok, normalno da ces uzivati sa nekom masinerijom.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
@Asteriks, jesi li se susretao sa Lagunama? Ovi dizelaši, oko 5k?
1.9 dci najjaci motor ove marke, oprema, udobnost, odlicna. Ponavljam, kolega je strucnjak upravo za renoa pa tak sam od njega cuo mnogo stvari. Problem sa ECU uklonjen 2004. ali je nabolje uzeti modele od 2005. do zadnje verzije druge generacije (2007).
Odrzavanje je mal skuplje neg kod navedenih a mozda cak i isti nivo.
Odrzavanje je mal skuplje neg kod navedenih a mozda cak i isti nivo.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
A kakve su inace ove Vectre C, nekako mi izgledaju ko prava auta, prave limuzine, a nisu plaho ni skupe ? jel imao ko ili ima i sad da kaze nesto o njima, jesul skupi dijelovi, koji motor je najbolji...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Ovi sto se kao razumiju u auta, moze li se sta za ovo reci?
http://www.olx.ba/artikal/24849395/ford-ka/

http://www.olx.ba/artikal/24849395/ford-ka/
♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!
Dobar ak ne zelis preveslati mnogo km. Pazis na kablova, svijecice, bobinu, redovan servis i to je to. Jeftin za odrzavanje.
Samo gledaj 2.2 motor, odlican. Mal korozija problem al uz dobar pregled i zastitu moze dugo potrajat.A kakve su inace ove Vectre C
Meni ovako k'o laiku, izgleda ok omjer cijene i generalno na prvi pogled. Ali opet, ne se razumijem. Zensko k'o zensko. 

Startan, moze se reci upravo za zene il starije osobe, gdje je neki limit 110 km/h (ovdje msm na preticanja). Lagana karoserija i sasija, mala potrosnja, ono gradsko auto.
Imam benzinca polo 1.6 te 15 kw vise pa tak otp znam koliko sange treba da ocekujes.
Svjecice, kablove mijenjas svakih 25 000 km te nek ti pregledaju razvodnu kapu i bobinu to je otp ono na sto trebas obratiti paznju a da te kasnije ne bi zezalo pri paljenju, izenadnom gasenju itd.
Imam benzinca polo 1.6 te 15 kw vise pa tak otp znam koliko sange treba da ocekujes.
Svjecice, kablove mijenjas svakih 25 000 km te nek ti pregledaju razvodnu kapu i bobinu to je otp ono na sto trebas obratiti paznju a da te kasnije ne bi zezalo pri paljenju, izenadnom gasenju itd.
Asteriks je napisao/la:Startan, moze se reci upravo za zene il starije osobe, gdje je neki limit 110 km/h (ovdje msm na preticanja). Lagana karoserija i sasija, mala potrosnja, ono gradsko auto.
Mogu li te povesti sa sobom?

Naravno, al vjerovatno bi tada kuci dovezla nesto bjesnije od ovog Forda. 

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Smetlje
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Ma ruku na srce al je ruzan drama xd
Vozio sam se par puta, jednom smo mu dusu vadili izivljavali se. Mislim da mu je 110-120 plafon neki. Mi nismo mogli vise navuci...
Vozio sam se par puta, jednom smo mu dusu vadili izivljavali se. Mislim da mu je 110-120 plafon neki. Mi nismo mogli vise navuci...
Mia San Mia
Bosniacum Lilium je napisao/la:Smetlje

Sevapnije kupit
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
razvijas biznis po selu, ha jaVijadukt je napisao/la:Bosniacum Lilium je napisao/la:SmetljeSevapnije kupit

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, kraljttbvb i 12 gostiju.