Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

bordobijeli
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la bordobijeli » 16 dec 2014, 00:01

FairBet je napisao/la:Nema to veze sa prokletstvom nego sa indolentnoscu obicnog gradjana.
U bilo kojoj sferi zivota kada se neko docepa nekog radnom mjesta gdje se za nesto pita (citaj fotelje kakve) i onda stane pred ogledalo on ne vidi sebe u ogledalu nego slika
Godinama se ne pruza nikakav otpor takvim ljudima i oni svoju poziciju iskoristavaju do kraja.

Ja samo mogu ponoviti ono sto sam rekao i ranije:Vise ce nam faliti Nurkic ili bilo koji drugi igrac nego li neki kloc iz saveza
kako vam nije jasno da svi zele da Juka igra ,ja ne znam kako vi zakljucujete da neko iz saveza ne zeli juku :?:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 16 dec 2014, 00:17

edo07 je napisao/la: Preldzica nije menadzer otjerao od repke...sva sreca pa je Emir fino odgojen momak pa ne zeli bilo sta da kaze po tom pitanju u javnosti jer zna kakvu bi pojedinci napravili kampanju protiv njega...mada je i ovako Emir pretrpio niz uvreda...
Preldzic je supak. Niko ga nije natjerao da nas zayebe i da zaigra za Tursku nego je sve uradio svojevoljno.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 dec 2014, 00:26

bordobijeli je napisao/la:
FairBet je napisao/la:Nema to veze sa prokletstvom nego sa indolentnoscu obicnog gradjana.
U bilo kojoj sferi zivota kada se neko docepa nekog radnom mjesta gdje se za nesto pita (citaj fotelje kakve) i onda stane pred ogledalo on ne vidi sebe u ogledalu nego slika
Godinama se ne pruza nikakav otpor takvim ljudima i oni svoju poziciju iskoristavaju do kraja.

Ja samo mogu ponoviti ono sto sam rekao i ranije:Vise ce nam faliti Nurkic ili bilo koji drugi igrac nego li neki kloc iz saveza
kako vam nije jasno da svi zele da Juka igra ,ja ne znam kako vi zakljucujete da neko iz saveza ne zeli juku :?:
Toliko žele da ga odje.baju preko facebooka, naravno drugi valjaju jer imaju podobnog menagera
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 dec 2014, 00:40

nerminh74 je napisao/la:Toliko žele da ga odje.baju preko facebooka, naravno drugi valjaju jer imaju podobnog menagera
Gdje su ga odyebali? Dokaži ili prestani lagati i vaditi iz konteksta kako tebi odgovara.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 dec 2014, 00:45

Virtu4l je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Toliko žele da ga odje.baju preko facebooka, naravno drugi valjaju jer imaju podobnog menagera
Gdje su ga odyebali? Dokaži ili prestani lagati i vaditi iz konteksta kako tebi odgovara.
Ja lažem, obrati pažnju na rječnik, a proćitaj tekst na portalu
A ja za razliku od podbocnika saveza upravo gledam cijelu sliku, a ne vadim iz konteksta
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 dec 2014, 00:49

Ne zanima me tekst u kojem me autor istog naziva 'slabije obrazovanim' ako dajem podršku Harunu Mahmutoviću.

Postavio sam ti konkretno pitanje, na koji način su odyebali Jusufa Nurkića putem Facebooka. Kopiraj mi tu rečenicu, dokaži ono što govoriš.
Voli te tvoje Sarajevo.

FairBet

Post Postao/la FairBet » 16 dec 2014, 00:52

Sama cinjenica da se clan saveza ili koji je vec klinac na drustvenoj mrezi tako ocituje o situaciji Nurkic je za izbacivanja iz istog.

zele oni Nurkica ali po nekim njihovim pravilima i cijenama

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 dec 2014, 00:55

Virtu4l je napisao/la:Ne zanima me tekst u kojem me autor istog naziva 'slabije obrazovanim' ako dajem podršku Harunu Mahmutoviću.

Postavio sam ti konkretno pitanje, na koji način su odyebali Jusufa Nurkića putem Facebooka. Kopiraj mi tu rečenicu, dokaži ono što govoriš.
Misliš da li je bilo eksplicitno riječi odj.ebi, nije, ali kompletan njegov tekst to kaže i ako ti nisi shvatio značenja teksta, onda sta ću ti ja, a da mu značenje nije jasno nebi bilo takvog odgovora od jusufa
A sada ti meni ukaži bilo koji savez u kojem sekretar društva komunicira na ovaj način sa igeačem

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 dec 2014, 00:58

nerminh74 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ne zanima me tekst u kojem me autor istog naziva 'slabije obrazovanim' ako dajem podršku Harunu Mahmutoviću.

Misliš da li je bilo eksplicitno riječi odj.ebi, nije, ali kompletan njegov tekst to kaže i ako ti nisi shvatio značenja teksta, onda sta ću ti ja, a da mu značenje nije jasno nebi bilo takvog odgovora od jusufa
A sada ti meni ukaži bilo koji savez u kojem sekretar društva komunicira na ovaj način sa igeačem
kakvim ba igracem, što bolan mučki mijenjaš teze :shock: kad je citav tekst posvecen onom smradu od menagera....valjda si procitao

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 16 dec 2014, 01:02

nerminh74 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Ja lažem, obrati pažnju na rječnik, a proćitaj tekst na portalu
A ja za razliku od podbocnika saveza upravo gledam cijelu sliku, a ne vadim iz konteksta
tekst na portalu koji samo blati savez ;) zasto se ne napise tekst o Juki i njogovom menadzeru tj.njihovim greskama :?: :?:
i Harun je rekao **** Jukinom menadzeru
Jukin menadzer je rekao da ce Jusuf igrati ljetnu ligu i to je za mene odmah neki alibi da ne igra za repku a koliko vidim Juka suti po tom pitanju....
isto tako ti u vecini slucajeva krivis savez i njih kritikujes nebitno sta je u pitanju :?

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 16 dec 2014, 01:26

Ono "Odj.ebite!" je bilo upućeno menageru (persiranje), a ne Nurkiću. Tu je ss.ba bespotrebno dolio ulje na vatru. Namjerno ili ne, to je pitanje. Novinar koji je pisao tekst je očito inteligentan, tako da mi je teško povjerovati da nije shvatio poruku Harunove psovke. Zna se da ss.ba i ksbih imaju nikakav odnos, pa eto, pametnom dosta!
Inače, s tekstom se slažem, samo je taj dio bio u najmanju ruku glup i bezobrazan, jer se psovanje odnosilo na optužbe koje su upućene na račun saveza.

Ne laže Nermin ništa. Čovjek objektivno gleda na situaciju kao rijetko ko ovdje. Svi smo mi svjesni da je Juka pogriješio, i da griješi i dalje. Međutim, od koga očekivati da stane na loptu: od usijane, sada već i ufurane glave jednog dvadesetogodišnjaka, ili od čovjeka koji ima 40 godina?! Taj od 40 godina ima toliki ego da je to nevjerovatno. Ego kojim šteti ne samo bh. sportu, nego i samom sebi. Džaba mu sve što je uradio za bh. košarku, ostaće upamćen kao neko ko je otjerao Jusufa Nurkića iz reprezentacije! A zašto? Zato jer osjeća potrebu da momka od 20 godina proziva i kritikuje po medijima. Pogriješio je, pa riješi to s njim, s njegovim ocem, tu si da pokušaš riješiti i smiriti situaciju, to ti je hebeni zadatak, a ne da dosipaš dodatno ulje na vatru. Ali ego mu to nije dopustio, ipak je dvadesetogodišnjak učinio takav prekršaj da zaslužuje javni linč. Pa nevjerovatno je da ljudi ne vide koliko su razna pisma i fb objave amaterski potezi, nedorasli funkciji jednog sekretara košarkaškog saveza!! Inače, te objave su redovito protkane patetikom, nepotrebnim patriotizmom, moralisanjem i pale još samo kod polupismenog patriotski nastrojenog puka, čije divljenje Harunu očito imponuje. A profesionalnost? Ni na vidiku..
Dajte molim vas..Pa i Teletović se nije odazivao na pripreme, slao neke sumnjive nalaze pa ko se danas sjeća toga?! A ko se sjeća s parkinga, iz svlačionice, i ko u Mirzi vidi heroja?
Kad se sve sumira: ko je pogriješio? Obojica. Ko se trebao ponijeti pametnije, zrelije, u skladu sa svojim iskustvom i godinama, u skladu s funkcijom koju obnaša i u interesu države? Harun!
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 dec 2014, 01:34

Ok, ne laže. Hoćeš li mi onda ti objasniti u kojem dijelu teksta je Harun tjerao Nurkića.
Voli te tvoje Sarajevo.

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 16 dec 2014, 01:41

ne mogu da vjerujem sad ce ispasti da je Harun otjerao Nurkica iz repke :shock: a Nurkic odnosno njegov menadzer vec traze alibi sa tom ljetnom ligom da se ne igra za repku.... slazem se da je Harun pogrijesio sto je ono pisao jer ovo kako se odvija perfektno odgovara Jukinom menadzeru UZAS :thumbdown: ali sa druge strane i Juka mora stati na loptu jer i on dolijeva jos vatre sto mu nije potrebno
Zadnja izmjena: semir01, dana/u 16 dec 2014, 01:47, ukupno mijenjano 1 put.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 16 dec 2014, 01:43

Virtu4l je napisao/la:Ok, ne laže. Hoćeš li mi onda ti objasniti u kojem dijelu teksta je Harun tjerao Nurkića.
Već sam objasnio na koji način je Harun "otjerao" Nurkića.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 16 dec 2014, 01:45

Neće menadžeri nama voditi Savez, postavljati uslove i raditi šta oni hoće. Jusuf je dobrodošao u reprezentaciju, istakao je Mahmutović
ne vidim kako ga je otjerao iz repke :? ali ovo je ono sto hoce to **** Enes mater yebo svoju

EDIT : Ističem, mi nemamo problem sa Jusufom Nurkićem, on će dobiti poziv selektora kome se treba odazvati. Ako ga selektor izabere, on će biti u timu i ima da poštuje selektora, svoje saigrače i, naravno, doktorski tim.
Zadnja izmjena: semir01, dana/u 16 dec 2014, 01:50, ukupno mijenjano 1 put.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 dec 2014, 01:49

semir01 je napisao/la:Neće menadžeri nama voditi Savez, postavljati uslove i raditi šta oni hoće. Jusuf je dobrodošao u reprezentaciju, istakao je Mahmutović
ne vidim kako ga je otjerao iz repke :? ali ovo je ono sto hoce to **** Enes mater yebo svoju
Interesantno neće menager voditi reprezentaciju, a Dino bio (ostao) zastupnik jednog menagera koji je prvo krojio Kk bosnu, a poslije reprezentaciju

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 16 dec 2014, 01:51

semir01 je napisao/la:Neće menadžeri nama voditi Savez, postavljati uslove i raditi šta oni hoće. Jusuf je dobrodošao u reprezentaciju, istakao je Mahmutović

EDIT : Ističem, mi nemamo problem sa Jusufom Nurkićem, on će dobiti poziv selektora kome se treba odazvati. Ako ga selektor izabere, on će biti u timu i ima da poštuje selektora, svoje saigrače i, naravno, doktorski tim.
Nemaju problem s Jusufom Nurkićem?

hahaha :clap:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 16 dec 2014, 02:13

let3 je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Ma ja se i nadam da ce svemu tome opet posredovati Mirza. Daleko od nas svih, od ociju javnosti i medija.
Mirza je gospodin, ljudina, patriota dokazani....zašto bi se on spuštao i molio nadobudnog klinca, ako ovaj vec nece da igra :?: ...na koncu, to nije njegov posao....ne treba se moliti neko ili muntati da igraš za državnu selekciju, to je van svake pameti
Padobranac, Mirza je dva puta propustao kvalifikacije zbog svoje samozivosti jer nije postovao odluke autoriteta da sjedi na klupi...Los si primjer izabrao, jest on sad fin i krasan ali nekoc nije bilo tako...koliko imas, tlinest?

Jel vam Dino kupi kiflu sto ga branite ili je sve volonterski... cisto jer ste priglupi poltroni i zavidna fukara? Jel Harun zasluzan sto je Jusuf rodjen s talentom i sto je bio tako dobar u dresu juniora Olimpije gdje je zapazen od raznih skauta? (zabio na jednoj utakmici tri trice iz pet pokusaja mislim, a taj sut danas jos nije uvrstio u svoj repertoar,a hoce kad tad, makar za 7-8 godina..tad moze biti kompletni ubica, jer ima i to u sebi-mekanu ruku cemu se i Aco cudio na treninzima kako zabija trice u serijama) Da nije bilo Zadra, a tamo je bio rezerva, propao bi u zivotu...Spasio ga Aco, onakvog indiferentnog sto ga je preporucio Cedeviti koja je na njegovom transferu zaradila kao nikad prije ,niti ce ikad poslije...Milionska cifra, koju Juka mislim iz svog dzepa placa u ratama na dvije godine....Jer su ga zajebali da produzi prosle zime, znajuci da imaju zlatnu koku

Hrvati su molili Bilosa i Sertica u fudbalu, predsjednik saveza Markovic letio avionom da umoli dva anonimusa i ko zna koliko drugih, ganjao Ibru i sl... ali bosnje kontaju da ce zajebat Nurkica tako sto ce ovaj imati mjesec ili dva vise odmora,a BiH popusit u grupi ili osminifinala... :lol: :lol: Genijalno, sto kaze Enes... tacno covjek zna s kakvim amebama ima posla.I jeste da je dokazani izdajnik koji radi kontra Bosne i gleda samo svoj interes, ali ovo sto kaze za Emira je dosta zanimljivo...Izazavao je nervozu i preznojavanje u savezu, sudeci po reakcijama...Sto neko rece, drzi ih mozda za muda.. jer je neko potpisao papir za Emira i uzeo pare?? Ako nije-izvolite demantovat, argumentima. ( vjerovatno ima neki info iz FIBE, sumnjam da bi prozivao ako ne moze dokazat) A Dino je posten covjek, mozda i nije posredovo i uzeo pinku...kao sto nije imao (i mozda i danas ima) aranzmane s Miskovicem, sahranio Bosnu (s hadzijom,velikim muminom Samirom Avdicem, koji cesto ostane bez zasluzenog cerecenja kad se prica o ovoj temi jer se valjda ne eksponira kao Kifla)

Admir je sve rekao...Da je neki sekretar srbin ili hrvat, bilo bi, eno ukopava nas namjerno, zeli da otjera najveci potencijal koji smo ikad imali, miniraju nas iznutra, treba ratovat i zavrsit s njima vec jednom bla bla......Ali to nije slucaj, krivi su oni koje bog ni za sta nije dao, osim da budu gradjani drugog reda pod protektoratom.

Vidjecemo na sta ce ovo izaci, ako je vec ranije odluceno da Juku nece zvati, onda je ovo sve unaprijed rezirana igranka s ciljem da ocrne Juku pred javnosti a sebe sto vise operu..I to im i prolazi kod nepismenih seljacica i djece, ali kad im se zadrma stolica, mozda se zapitaju-jel vrijedilo? Gdje je Harun prispio ako ostane bez sadasnje guzovace..u Gras? u ziri Hayatovih zvijezda kao i prije? Moraju polucit rezultat u septembru i dovest Juku ili ako nista uvjeriti nas da su sve pokusali (ici u denver)...Ovo za sada je kontraproduktivno i obice se i njima o glavu, ponosnu, glupu.

dok se sta ne desi novo, odsad samo komentiram njegove igre u denveru, jer na raznim izaslanicima saveza i kretencicima koji pisu da Juka ima 23 godine ( nisu ni to u stanju izguglat) nema smisla gubit vrijeme.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 16 dec 2014, 02:23

Clutch je napisao/la: Međutim, od koga očekivati da stane na loptu: od usijane, sada već i ufurane glave jednog dvadesetogodišnjaka, ili od čovjeka koji ima 40 godina?! Taj od 40 godina ima toliki ego da je to nevjerovatno. Ego kojim šteti ne samo bh. sportu, nego i samom sebi. Džaba mu sve što je uradio za bh. košarku, ostaće upamćen kao neko ko je otjerao Jusufa Nurkića iz reprezentacije! A zašto? Zato jer osjeća potrebu da momka od 20 godina proziva i kritikuje po medijima. Pogriješio je, pa riješi to s njim, s njegovim ocem, tu si da pokušaš riješiti i smiriti situaciju, to ti je hebeni zadatak, a ne da dosipaš dodatno ulje na vatru. Ali ego mu to nije dopustio, ipak je dvadesetogodišnjak učinio takav prekršaj da zaslužuje javni linč. Pa nevjerovatno je da ljudi ne vide koliko su razna pisma i fb objave amaterski potezi, nedorasli funkciji jednog sekretara košarkaškog saveza!! Inače, te objave su redovito protkane patetikom, nepotrebnim patriotizmom, moralisanjem i pale još samo kod polupismenog patriotski nastrojenog puka, čije divljenje Harunu očito imponuje. A profesionalnost? Ni na vidiku..
Dajte molim vas..Pa i Teletović se nije odazivao na pripreme, slao neke sumnjive nalaze pa ko se danas sjeća toga?! A ko se sjeća s parkinga, iz svlačionice, i ko u Mirzi vidi heroja?
Kad se sve sumira: ko je pogriješio? Obojica. Ko se trebao ponijeti pametnije, zrelije, u skladu sa svojim iskustvom i godinama, u skladu s funkcijom koju obnaša i u interesu države? Harun!
bravo, svaka cast. to je to :clap: :clap:

a bravo i @baglama za ovaj zadnji post, s dosta toga se slazem, pogotovo ovim dijelom o hns-u i kako mi to "sredjujemo".

na kraju ove svadje, pobjednika nece biti. a jedini gubitnik ce biti reprezentacija i njeni navijaci.

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 16 dec 2014, 07:57

Sve dok je **** lažljivac i lopov Konaković u savezu, zna se ko je kriv u ovoj svađi.
🔵⚪

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Divos i 13 gostiju.