Safet Sušić - Pape

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 01 jul 2014, 12:01

RockyMaivia je napisao/la:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:NEKA NEKA, tako nam i treba, nek ostane Pape!....nismo bolje ni zasluzili....zato i dalje ih docekujte na aerodromu i slavite poraze.....!!!!!
:!: :!: :!:
zaboravio sam reci, CAST IZUZETCIMA.....al takvi smo mi, sve dok jedno plasiranje slavimo kao ogromni uspjeh, necemo nikad napredovati.....steta, jer imamo/imali smo tu i tamo solidnu ekipu .....

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 01 jul 2014, 12:02

jel ovo neka zajebancija ili fkt nude novi ugovor ovom debilu :roll:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 01 jul 2014, 12:17

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:
RockyMaivia je napisao/la:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:NEKA NEKA, tako nam i treba, nek ostane Pape!....nismo bolje ni zasluzili....zato i dalje ih docekujte na aerodromu i slavite poraze.....!!!!!
:!: :!: :!:
zaboravio sam reci, CAST IZUZETCIMA.....al takvi smo mi, sve dok jedno plasiranje slavimo kao ogromni uspjeh, necemo nikad napredovati.....steta, jer imamo/imali smo tu i tamo solidnu ekipu .....

Slavimo, zapravo slavili smo, to prvo plasiranje jer je upravo bilo to PRVO, to sto dotad nikad nismo uspjeli i sto je to za NAS itekako veliki uspjeh kad vidis kakve smo rezultate imali prije sa repkom, kad nam klubovi iz lige ispadaju itd.!

Malo smo se digli previse, tipicno balkanski, mislimo da smo najbolji a nesposobni smo da se ogledamo u ogledali ili da malo glavom ljevo desno i vidimo kakva je situacija oko nas. :facepalm:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jul 2014, 12:22

SamoOstroINaPrvu je napisao/la:jos ako kvalifikacije nastavi sa istom ekipom :rol: :rol: :rol:
Biće veselo. Ova tema će da pregori :urnebes:

P.S. Calcio brate, idemo u nove pobjede :lol:
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 01 jul 2014, 12:23

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
1946

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 01 jul 2014, 12:25

Mi smo narod sa dubokim kompleksima, koji su tesko izlijecivi. Kada mi neko kaze da je dobro vec samo ucestvovati na SP, dodje mi da ga bacim sa zgrade.

Nikad mi prosperiteta necemo vidjeti sa ovakvim mentalitetom kakvog imamo trenutno. Kao da imas stakleni plafon, koji ti visi nad glavom svaki put kada te krene.

Znam ja nas, **** ti nas.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 01 jul 2014, 12:28

Tele za Oslobođenje

Safetu Sušiću sinoć istekao ugovor sa N/FSBiH: Na raspolaganju sam, ali ne želim vršiti pritisak
Safet Sušić od danas je slobodan čovjek. Sinoć u ponoć, istekao mu je ugovor sa Nogometnim / Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine i formalno-pravno više nije selektor zmajeva. No, to ne znači da Sušić neće povesti zmajevi na put ka Francuskoj, gdje će se za dvije godine igrati Evropsko prvenstvo.

"Nema ništa novo u odnosu na ono o čemu smo razgovarali u Brazilu. Nisam još zvanično razgovarao sa ljudima iz Saveza, mada smo se malo toga dotakli na povratku iz Brazila. Treba sjesti i pričati. Tu sam, slobodan sam, bit ću još nekoliko dana u Sarajevu i vidjet ćemo šta će se dogoditi. Zaista, ne želim ni na koga vršiti pritisak. Znam da je većini ljudi iz Saveza želja da ostanem", kazao nam je Sušić, požalivši da se po povratku u Sarajevo prehladio iako je preživio kupanje u Guaruji, biseru Atlantika:

"Tek zadnji dan sam se okupao u moru. Na jutarnjem trčanju primjetio sam da se jedan gospodin kupa i nisam mogao odoljeti da ne uđem u more. Međutim, po povratku u Sarajevo imao sam nekih kućnih obaveza, predugo sam bio u kontaktu s vodom i već osjećam posljedice".

Učinak od jedne pobjede i dva poraza nije bio dovoljan da zmajevi izbore plasman u osminu finala. No, Sušić nije razočaran kompletnim dojmom na historijskom Mundijalu.

"Najbolji pokazatelj toga šta smo napravili u Brazilu je sud javnosti, odnosno ljudi koji me sreću na ulici i čestitaju, bez obzira na to što nismo prošli u osminu finala. najvažnije je šta misli običan svijet. Imali smo nesreću protiv Nigerije, malo smo oštećeni, malo odigrali ispod, posebno naši ključni igrači, ali za ostalo nema nam se šta prigovoriti. Činjenica je da su nam ključni reprezentativci bili ispod nivoa. Da su njih dvojica, trojica odigrali za nijansu bolje, prošli bi u drugi krug. Meni je najvažnije da su igrači bili spremni. Poptuno spremni. Čak me ponekad bilo i strah s koliko su volje i htijenja izlazili na teren", kazao je Sušić, dodavši:

"Ponekad treba imati i sreće, a mi smo definitivno imali nesreću protiv Nigerije. Poništen nam je čist pogodak. Ali, opet tvrdim da smo ostavili dobar utisak. Zvali smu ljudi iz Francuske, Turske, Belgije..., čestitali i bili iznenađeni našom igrom. Pružili smo dostojan otpor Argentini, dobili smo Iran kada je njima trebala pobjeda za osminu finala. I to je valjda dokaz da nešto vrijedimo".

Najbolji Bešić, Šunjić, Begović i Pjanić

Iako u startu nije želio konkretno govoriti o imenima igrača koji nisu bili na nivou, ne želeći, kako je istakao u njima tražiti uzroke eliminacije, ipak je apostrofirao nekoliko imena.

"Svi smo pomalo zakazli. Istine, očekivao sam više od Misimovića i Lulića. Džeko je imao nesreću protiv Nigerije jer je u sudijskoj nadoknadi pogodsio stativu, a poništen mu je čist pogodak. Da nije bilo tako bio bi heroj... Činjenica je da su naši najbolji igrači u Brazilu bili Bešić, Šunjić, Begović i Pjanić, a ostali su mogli daleko više. Svi koji se razumiju u fudbal vidjeli su to. I ja sam igrao na dva Svjetska prvenstva. Na prvom, 1982. nisam ništa napravio i to priznajem", zaključio je Sušić.

Nismo razgovarali, razgovaraćemo

Šta o Sušićevom statusu kažu u N/FSBiH?
"Nismo još razgovarali, ali ćemo razgovarati", konkretan je i decidan predsjednik Elvedin Dino Begić, objasnivši daljnju proceduru:
"U narednih desetak dana sve će se znati. Procedura nalaže da Izvršni odbor sačeka izvještaj o radu, da ga analiziramo, a potom slijede razgovori i donošenje odluke".

" onclick="window.open(this.href);return false;
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 01 jul 2014, 12:29

posto turski drugoligasi nisu bas impresionirani ovom trenerskom ublehom valja nam ga trpit jos najmanje jedne kvalifikacije i aminat da ce se nakon toga aBd negdje prodat....do tad saburit i nekako durat ove papoljubce...nek nam je Bog na pomoci
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jul 2014, 12:32

kokakolas je napisao/la:Mi smo narod sa dubokim kompleksima, koji su tesko izlijecivi. Kada mi neko kaze da je dobro vec samo ucestvovati na SP, dodje mi da ga bacim sa zgrade.
Vidjet ćeš šta će se desiti kada ponovo propustimo jedno veliko takmičenje ;)
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 01 jul 2014, 12:39

fukara87 je napisao/la:Gledam vec neki pametnjakovici prosipaju svoje price u vezi Safeta, prvo i prvo repka se ne prati zbog selektora a drugo mi smo se malo vise uzdigli nakon sto smo ostvarili uspjeh i plasman na veliko takmicenje "Svjetsko Prvenstvo" u Brazilu. A onda kad smo bili tu poceli smo se dizati i da mi mozemo grupu proci i cak dogurat daleko i kad to nismo uradili onda opalimo paljbu po selektoru, nisam ni ja bas zadovoljan ali treba bit realan s obzirom da nam je ovo prvo iskustvo na takmicenju da napomenem i prva pobjeda sto dovoljno govori da smo pobjedom zavrsili, negdje sam procitao da smo po statistici na 20 mjestu zavrsili sto je opet dobro. Ja ne znam ko bi nas mogao voditi poslije Safeta, mozda Vahid ? Ne vjerujem da bi on pristao na neku sicu vodit repku, koji je u Alziru zaradjivao preko 600 000 eura godisnje a nas Safet oko 200 000 KM .
Ne rise pasha. Kakve ba veze ima da li je neko prvi put na prvenstvu ili ne? Hrvatska 1998 je bila debitant, pa ljudi dogurase do polufinala, Turci nakon 100 godina 2002 godine bili na SP-u pa opet dogurase do polufinala, Gana isto tako u prvom nastupu prodje grupu, Kolumbija i Belgija koje nisu bile 20 godina na prvenstvu prodjose grupu. Mi mozda nismo jaci od tih repki, ali s obzirom na protivnike u grupi sasvim je realno bilo da prodjemo dalje. A sto se tice plate nekog selektora ili uopste nekog menadjera, ona ovisi samo o strucnjosti istog, kao i od toga koliko je postigao u tom poslu.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 jul 2014, 12:40

Pape :tokralju:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 01 jul 2014, 12:51

ja ne kuzim kako niko nema muda da kaze da je vrijeme da Susic ode, u svim tim nekakvim intervjuima mu se podilazi i prica kako bi on trebao ostati selektor, katastrofa.. :plac:
Volim te Bosno!!!

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 01 jul 2014, 12:52

Nadam se da leti ekspresno, glup je za trenerskog posla i kraj borbe
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 01 jul 2014, 13:15

[youtube][/youtube]

:zviz: :zviz:
1946

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jul 2014, 13:21

xavi26 je napisao/la:ja ne kuzim kako niko nema muda da kaze da je vrijeme da Susic ode, u svim tim nekakvim intervjuima mu se podilazi i prica kako bi on trebao ostati selektor, katastrofa.. :plac:
Vjerovao ti ili ne, postoji veliki broj ljudi koji misle (ovo je naravno uslovno rečeno) da Sušić treba da ostane.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 jul 2014, 13:26

Njemci su to fino opisali neki dan u analizi, iako smo katastrofalno i neorganizovano stojali na terenu, sa velikim propuhom na lijevoj strani, i neorganizovanom odbranom, ipak smo zbog ogromnog individualnog kvaliteta u veznom redu dosli do svojih sansi kojim bi mogli preokrenuti utakmicu protiv Nigerije. Naravno, zasluga tog eksperimentiranja Susica. I kad je grijesio Pape, mogli smo se nekada osloniti na taj individualni kvalitet, na neku genijalnost Dzeke, Misimovica, Pjanica, ali ponekad ni to ne pomaze.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 01 jul 2014, 13:32

Safetovi poltroni i lobisti su glasni i oni se ne libe javno lobirati da ostane kao sto se nisu libili ni opravdavati svaki njegov suludi potez,a imao ih je masu.
Ovi drugi,vecina koja ga ne zeli sute ko p.ckice i zato imamo privid da je vise ljudi za Susica nego za njegov odlazak.
Hajmo hrabri i neustrasivi novinari bez dlake na jeziku,sto sutite ko p.ckice?!Sad je vrijeme da i od vas vidimo neku korist,vi imate tu moc.Ne trebate vi iznositi nikakve svoje stavove,samo prenesite stav vecine ljudi,kazete da je to vasa misija.
Ispunite jednom tu misiju i recite im da amater iz Zavidovica mora ici,nema tu nikakvog kompromisa.
Recite im i to da ce u protivnom sigurno dobiti rat sa navijacima a onda moraju biti svjesni ce po.usit.
Recite i Begicu da u tom slucaju opasno visi i njegova pozicija.

Recite,uradite konacno jednom nesto korisno za ovu drzavu i njenu reprezentaciju,nemojte biti pi.de.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 01 jul 2014, 13:38

Sad bez zajebancije neko moje misljenje.

Ako ce umjesto Susica doci Barbarez onda je bolje da Susic ostane jer Barbarez jeste patriota ali i veliki poltron koji bi napravio svoj klan sa kapitenom Spahicom i kompanijom tako da ne bi dobili nista.

Ako ce umjesto Susica doci Bajevic onda ne znam,nije Dusko dugo radio,sad ostavljam to nek odluci ko je odgovoran za to.

Ako ce umjesto Susica doci Halilhodjic ili neko slicnog rejtinga,tipa Eduardo Reja, Magath onda jos danas ozvaniciti novog selektora.
1946

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 jul 2014, 13:38

Goalgetter je napisao/la:Njemci su to fino opisali neki dan u analizi, iako smo katastrofalno i neorganizovano stojali na terenu, sa velikim propuhom na lijevoj strani, i neorganizovanom odbranom, ipak smo zbog ogromnog individualnog kvaliteta u veznom redu dosli do svojih sansi kojim bi mogli preokrenuti utakmicu protiv Nigerije. Naravno, zasluga tog eksperimentiranja Susica. I kad je grijesio Pape, mogli smo se nekada osloniti na taj individualni kvalitet, na neku genijalnost Dzeke, Misimovica, Pjanica, ali ponekad ni to ne pomaze.
+1

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 01 jul 2014, 13:46

Zanimljivo da jedna takva trenerska veličina kao Sajo od Zavidovića, nema nijedne ponude nekog kluba, pa makar i Hašimspora iz druge turske lige. Pa zar je toliko nezapaženo prošla ta taktička magija, ta vizija, inovacije...ovakvog stručnjaka i to na jednom SP koje je izlog za kupce kvalitetnog proizvoda. Definitivno ne kontam, kako su ti klubovi slijepi? Šta rade ti predsjednici, mogu Saju dovesti bukvalno za kikiriki, al' baš niko da nazove. Jazuk.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []