Mislim da bi bilo nedoraslo da se plasira takva priča na kojoj insistirate. Ok, nabrij spiku o fašizmu, o suprotnostima i koncentracionim logorima i šta imaš? Stvarno misliš da ta priča nekoga interesuje šire od Mostara? Da ne pričam o evropskim okvirima. Druže idemo dalje, kad unutar kluba djeluju tako, rukuju se prije svakog derbija i pozivaju na tu neku priču pomirenja šta bi običan svijet trebao?jose je napisao/la: ↑24 jun 2022, 19:08Apsolutno netačno. Ako se već nije išlo "u srž", nije trebalo ni izgovarati laži i besmislice.OldFashioned je napisao/la: ↑24 jun 2022, 18:43
Tipični Balkanjerosi, smeta im kada nema političke, ratne i ostale napetosti a prvi u redu kada se treba žaliti na generalnu situaciju u gradu i državi.
Zaboraviti se ne smije, djecu učiti na ispravan način pravoj istini ali isto tako bez usađivanja mržnje. Treba se okrenuti budućnosti, stalno prizivanje događaja iz prošlosti u svakoj mogućoj prilici ne vodi ničemu dobrom. Postoje momenti kada se to treba i obilježiti da se ne zaboravi, a ovaj film ja mislim da nije momenat i da se ispravno prikazala sportska priča i duh jednog naroda.
Teško je ali treba pokušati okrenuti list. Ne očekuje niko lizanje, ali sportsko uvažavanje je moguće.